Samsung balonează totul cu McAfee – chiar și televizoarele inteligente

Samsung are o relație de lungă durată cu McAfee. Și, deși este destul de rău că reunește aceste gunoaie aproape inutile pe computerele sale, „extinde” acest parteneriat la S10 și la toate televizoarele inteligente din 2019.

Desigur, aceasta nu este prima dată când vedem Samsung aruncând McAfee pe smartphone-urile Galaxy, deoarece a livrat S8 cu aplicația antivirus instalată. Apoi Samsung l-a adus ulterior pe dispozitivele Galaxy anterioare cu o actualizare, ceea ce este sincer doar dezgustător.

Nu vă înșelați aici: McAfee plătește Samsung o grămadă de bani pentru a face acest lucru, ceea ce este o practică destul de comună pentru toți producătorii de PC-uri. Îi permite lui McAfee să-și extindă prezența, în special pentru utilizatorii mai puțin cunoscători, care sincer nu știu că aplicațiile antivirus de pe Android sunt aproape inutile. La fel ca în cazul software-ului antivirus inclus pe computere, pur și simplu nu aveți nevoie de el. (Pentru mașinile Windows, Windows Defender de la Microsoft face o treabă grozavă și este integrat).

Dar aici este locul în care lucrurile încep să scape cu adevărat de sub control: începând cu 2019, Samsung va include McAfee pe televizoarele sale inteligente. Direct de la PR:

McAfee și-a extins contractul pentru a avea tehnologia McAfee Security for TV preinstalată pe toate televizoarele Samsung Smart TV produse în 2019. Pe lângă faptul că este lider de piață în categoria Smart TV la nivel mondial, Samsung este și prima companie care a preinstalat securitatea pe aceste dispozitive. , subliniind angajamentul său de a construi securitatea încă de la început. McAfee Security for TV scanează aplicațiile care rulează pe televizoarele inteligente Samsung pentru a identifica și elimina programele malware.

  11 Instrumente de atac cu forță brută pentru testul de penetrare

Samsung este „prima companie care a preinstalat securitatea pe aceste dispozitive” din motive întemeiate: nu aveți nevoie de ea. În primul rând, televizoarele inteligente Samsung funcționează propriul său sistem de operare Tizen (care se bazează pe Linux) pentru care malware este practic inexistent. Așadar, chiar de la poartă, este în mod inerent o non-problema.

În al doilea rând, aceeași regulă se aplică televizoarelor inteligente care se aplică pentru Android, care practic este să fii inteligent în ceea ce instalezi. Dacă nu știți ce este, atunci nu-l instalați. Dacă nu este din magazinul oficial al televizorului, nu-l instalați. Nu încărca lucruri aleatorii. Doar, știi, folosește bunul simț.

În timp ce există cazuri documentate În cazul în care televizoarele inteligente bazate pe Android sunt infectate cu ransomware, instalarea de aplicații din magazine sau site-uri web neoficiale este aproape întotdeauna vinovată. Deci, dacă nu faci asta, atunci ar trebui să fii bine. Și din nou, televizoarele Samsung nu rulează Android – rulează Tizen.

Nu vă dezvăluiți aici, nu sugerăm că televizoarele inteligente sunt chiar de la distanță „securizate” – aceste dispozitive mereu conectate vor deveni, fără îndoială, ținte mai mari pentru atacatori pe măsură ce trece timpul și producătorii nu au făcut cel mai mult. pentru a le ține în siguranță. Anumite modele sunt încă vulnerabile la atacurile „man in the middle” (care ar necesita ca un atacator să fie în aceeași rețea Wi-Fi), dar asta nu este ceva ce un antivirus va preveni în primul rând.

Dar serios, un antivirus la televizor? Mai scutește-mă. ?

Businesswire

  Cum să vă actualizați Apple Watch