Pot termostatele inteligente să vă distrugă cuptorul?

Poate părea absurd, dar unii oameni se tem că termostatele inteligente sunt dăunătoare pentru sistemele de încălzire și aer condiționat. Iată vestea bună: nu aveți multe de ce să vă faceți griji, dar sunt câteva lucruri importante de care trebuie să aveți în vedere.

Un relativ postare recentă pe Reddit a relatat avertismentul unui tehnician HVAC despre termostate inteligente:

„El a spus că nu le recomandă niciodată și că compania lor înlocuiește REGULAMENT sistemele care s-au defectat sau s-au defectat prematur din cauza suprasolicitarii sistemelor de calcul/plăcilor de bază încorporate în majoritatea unităților HVAC, chiar și a modelelor noi.”

Tehnicianul nu este complet plin de asta. Dacă termostatul dvs. inteligent nu este conectat corect, atunci acesta poate cauza probleme sistemului dvs. HVAC. Cu toate acestea, explicația sa este în mare parte plină de multe FUD (Frica, Incertitudinea și Îndoiala).

Totul este despre firul C, iubito

Fiecare termostat are o mână de fire conectate la el (fie patru sau cinci) care conduc înapoi la placa de control electrică a sistemului dvs. HVAC. Fiecare fir este de obicei responsabil pentru ceva specific, cum ar fi un fir pentru răcire, iar un alt fir pentru încălzire. Multe sisteme au un „fir C” (sau „sârmă comun”), care este dedicat furnizării de energie electrică termostatului pentru a alimenta ecranul și alte funcții electronice.

  Cum să vizualizați Arhiva Heardle

Sistemele mai vechi, de obicei, nu au un fir C, totuși, deoarece pe atunci termostatele nu necesitau energie electrică datorită funcționării complet mecanice a termostatelor cu comutare cu mercur. Dar astăzi, majoritatea termostatelor moderne au mai multe clopote și fluiere, care necesită electricitate pentru a funcționa. Astfel, scopul firului C.

cablu AC nu este neapărat necesar pentru termostatele inteligente, dar este foarte recomandat. Și dacă cablajul termostatului dvs. include un fir C, ar trebui să îl conectați la termostatul inteligent – cele mai multe probleme care apar din cauza termostatului inteligent apar deoarece nu există niciun fir C conectat la acesta.

Cu toate acestea, nu este sfârșitul lumii dacă sistemul dvs. HVAC nu oferă un fir C pentru termostat, deoarece un termostat inteligent ar putea funcționa foarte bine cu sistemul dvs. Sistemul meu nu oferă un fir C, dar am folosit fără probleme atât termostate Nest, cât și Ecobee. Cu toate acestea, am instalat kitul Power Extender care a venit împreună cu Ecobee3-ul meu, care a oferit o soluție pentru firul C lipsă (mai multe despre asta mai târziu).

Ce se întâmplă când sistemul dvs. nu are un fir C

Dacă doriți să instalați un termostat inteligent, dar sistemul dvs. nu furnizează un fir C, nu aveți complet ghinion. La fel ca mine, s-ar putea să aveți un sistem HVAC care va juca în continuare frumos cu un termostat inteligent fără un fir C, datorită ceva numit „furt de energie”.

Sună rău (și poate fi), dar poate funcționa bine pentru unele sisteme. Furtul de putere funcționează prin extragerea unei cantități mici de energie de la celelalte fire atunci când funcționează încălzirea sau aerul condiționat. Dacă nu rulați sistemul suficient de des, atunci termostatul dvs. inteligent însuși va porni pentru scurt timp HVAC pentru a absorbi puțină energie pentru o perioadă scurtă de timp.

  Cum să găsiți și să înlocuiți text și numere în Excel

Cu toate acestea, este posibil ca aceeași metodă să nu funcționeze corect pe sistemul dumneavoastră și ar putea duce la un scurtcircuit sau la deteriorarea componentelor pe termen lung. Dacă acesta este cazul (sau nu sunteți sigur dacă un termostat inteligent ar funcționa cu sistemul dvs.), aș recomanda să sunați la un profesionist HVAC pentru a vă inspecta configurația și a vedea dacă este fezabil să instalați un termostat inteligent fără un fir C.

Ce se întâmplă dacă nu ai un fir C?

Dacă sistemul dvs. HVAC nu are un fir C pentru termostat, așa cum s-a menționat mai sus, este posibil să nu aveți nevoie să vă faceți griji. Cu toate acestea, dacă doriți să jucați în siguranță, există câteva lucruri pe care le puteți face.

În primul rând, cel mai bun pariu este să vină un tehnician HVAC și să instaleze un fir C pentru a putea folosi un termostat inteligent fără griji. Acest lucru implică, de obicei, îndepărtarea completă a cablurilor existente și rularea tuturor cablurilor noi care includ un fir C. Este o muncă destul de ușoară pentru un electrician sau un tehnician HVAC.

Unele termostate inteligente oferă și seturi de adaptoare (cum ar fi Kit de extindere a puterii pentru termostate Ecobee. De asemenea, puteți cumpăra truse universale) care poate adăuga un fir C semi-fals la sistemul dvs. HVAC prin intermediul plăcii de control. Nu este la fel de frumos ca să ai un fir C adevărat, dar cu siguranță este mai bine decât nimic și va duce treaba la bun sfârșit.

În cele din urmă, jucați în siguranță și asigurați-vă că cablurile termostatului dvs. sunt dotate cu un fir C. Dacă nu, s-ar putea să fiți în regulă, dar probabil că este o idee bună să instalați oricum un cablu C sau un kit adaptor.

  Dell Inspiron 14 2-în-1 (7435) Recenzie: Master of None