Cum să dezactivați Motion Smoothing pe un televizor LG

Dacă aveți un televizor LG nou, este posibil să fi observat că imaginea se simte ciudat de netedă. Acest efect, pe care LG îl numește „TruMotion”, încearcă să facă imaginea televizorului să pară mai netedă, dar adesea sfârșește prin a arăta ciudat.

Oricum, ce este „TruMotion”?

TruMotion este implementarea de către LG a netezirii mișcării. Netezirea mișcării funcționează prin creșterea ratei de cadre (viteza cu care televizorul dvs. arată o nouă imagine) a videoclipului prin inserarea de cadre „false” suplimentare între fiecare cadru real. Majoritatea filmelor și emisiunilor TV sunt filmate la 24 de cadre pe secundă (FPS) și, ghicind cum ar arăta cadrele dintre cadre, televizorul poate crește rata de cadre până la 48 sau 60 de cadre pe secundă. Acest lucru poate face ca anumite conținuturi cu ritm rapid (cum ar fi sportul) să arate mult mai bine, dar pentru unii oameni distruge calitatea cinematografică a filmelor și a emisiunilor TV.

În timp ce videoclipul cu rată de reîmprospătare ridicată arată destul de ciudat în sine, cealaltă problemă cu netezirea mișcării este că este un efect fals și adesea face ca cadrele „false” să pară foarte neclare. Pentru că trebuie să ghicească, ajunge să fie ușor decalat de multe ori, ceea ce poate face să arate și mai rău.

Cum să dezactivați TruMotion

Puteți dezactiva funcția TruMotion din setările televizorului dvs. Setările LG sunt însă puțin anormale. Tehnologia lor TruMotion gestionează, de asemenea, scanarea sincronizată cu iluminare de fundal, care sincronizează rata de reîmprospătare cu iluminarea de fundal. Se spune că nu puteți opri acest lucru pe niciun televizor, dar puteți regla interpolarea mișcării, ceea ce face ca TruMotion să pară ciudat.

  Cum să porniți întotdeauna Mozilla Firefox în modul de navigare privată

LG ascunde opțiunea din Meniu imagine > Setări mod imagine > Opțiuni imagine. De acolo, puteți seta diferite niveluri pentru TruMotion:

Off: probabil ceea ce vrei
Neted: folosește estomparea mișcării
Clear: nu folosește motion blur
Clear Plus: folosește scanarea cu iluminare de fundal pe lângă interpolare

Dacă întâmpinați probleme la găsirea opțiunii, aceasta ar putea fi într-o altă secțiune, așa că cel mai bine este să consultați manualul televizorului dvs., care poti gasi online. Trebuie doar să introduceți numărul de model al televizorului și, când pagina se încarcă, utilizați Ctrl+F (sau Command+F pe Mac) pentru a căuta „TruMotion”.

Este posibil ca unele televizoare mai vechi să nu aibă nici măcar opțiunea de a-l opri, caz în care va trebui să cumpărați un televizor nou dacă doriți să-l dezactivați.

Credite foto: Shutterstock