Cele mai bune kituri de răcire cu lichid pentru computerul dvs. în 2024

Cu o platformă de gaming de ultimă generație, s-ar putea să aveți nevoie de un sistem de răcire care este mult mai eficient, așa că de ce nu răcire lichidă? Există o mulțime de kituri de răcire cu lichid pentru un computer, atât extinse, cât și simple, care nu au nicio problemă în menținerea rece a sistemului, mai ales dacă intenționați să faceți overclock.

Corsar

Corsair nu este lent când vine vorba de răcire cu aer și nu este diferit în departamentul de răcire cu lichid. The Kitul de răcire personalizat Corsair Hydro X Series iCUE XH305i RGB Pro nu numai că vă păstrează PC-ul de ultimă generație rece, dar arată destul de grozav atunci când RGB este sincronizat cu iCUE.

Cu toate acestea, cuvântul cheie aici este „personalizat”, ceea ce înseamnă că va trebui să mapați totul cu setul de răcire Corsair Hydro X Series iCUE XH305i RGB Pro. Este și un kit extins, la pachet cu fitinguri suplimentare, ventilatoare, un bloc software iCUE, un rezervor, o pompă și chiar instrumente de îndoit tub.

Dacă o buclă personalizată este puțin înfricoșătoare, vă sugerăm o buclă închisă, cum ar fi un AIO. ARCTIC Liquid Freezer II 360, mai jos în lista noastră, este o alternativă perfectă pentru overclocking.

Kit de răcire personalizat Corsair Hydro X Series iCUE XH305i RGB PRO

Cel mai bun în general

540 USD 600 USD Economisiți 60 USD

Corsair Hydro X Series iCUE XH305i RGB Pro este un set extins de răcire personalizat, ambalat cu toate componentele esențiale de care aveți nevoie, inclusiv instrumente pentru îndoirea tuburilor în formă. Va arăta chiar grozav, datorită celor 128 de LED-uri adresabile individual.

Pro

 • Setul include tot ce aveți nevoie, inclusiv fitinguri suplimentare și instrumente de îndoit tuburi
 • Răcire impresionant de eficientă
 • ARGB de bun gust
 • Fani

Thermaltake

Dacă bugetul este o problemă, Thermaltake Pacific C240 ​​vă face decizia ușoară. Oferându-vă opțiunea de a alege între tuburile dure și moi și dimensiunile radiatorului, rămâne la latitudinea dvs. să decideți ce se potrivește cel mai bine bugetului dvs. C240 oferă răcire premium indiferent de ceea ce alegeți, ca să nu mai vorbim că arată grozav cu controlerul RGB inclus.

  Cum să utilizați instrumentele de sondaj Microsoft Teams

Ceea ce ni s-a părut cel mai impresionant este cât de complet este Thermaltake Pacific C240. Chiar dacă sunteți nou în lumea răcirii cu apă, puteți fi liniștit știind că acest kit vine cu toate componentele necesare. În ciuda prețului său accesibil, încă primești o pompă destul de puternică, un rezervor de 200 ml și un radiator de cupru cu aripioare groase pentru o mai bună disipare a căldurii.

Kit de răcire Thermaltake Pacific C240

Cel mai bun buget

Setul de răcire Thermaltake Pacific C240 ​​este de departe cea mai economică opțiune, având în vedere că puteți alege dintre două dimensiuni de radiatoare, precum și tuburi dure și moi. Oricum, veți obține tot ce aveți nevoie pentru a crea un sistem elegant, personalizat, răcit cu apă.

Pro

 • Tuburile moi sunt mai ușor de lucrat decât tuburile dure
 • Radiator din cupru cu aripioare groase
 • Se poate opta pentru un radiator mai mare și tuburi dure

Contra

 • Opțiune solidă pentru începători, dar necesită totuși multă cercetare în prealabil

Gigabyte

Stilul nu ar trebui să depășească niciodată performanța, dar Aorus Waterforce X 360 AIO poate fi bijuteria de vârf a computerului dvs. Și deoarece acesta este doar un AIO și este compatibil cu o gamă largă de prize, inclusiv AM4 și LGA 1700, este una dintre modalitățile ușoare de a instala răcirea cu apă în sistemul dumneavoastră.

Stilul său vine sub forma a două caracteristici: un LCD și ventilatoare ARGB. Aceasta înseamnă că puteți regla fiecare LED individual într-o multitudine de culori, iar LCD-ul color poate fi folosit pentru a afișa grafică personalizată, precum și informații importante precum temperatura.

Răcitor lichid pentru procesor AORUS WATERFORCE X 360 AIO

Cel mai bun cu RGB

210 USD 240 USD Economisiți 30 USD

Deși nu este un kit, ci un AIO, Aorus Waterforce X 360 este printre cele mai elegante AIO, având în vedere LCD și ARGB. De asemenea, nu strică faptul că îți menține sistemul rece în timp ce rămâi incredibil de liniștit.

Pro

 • Compatibil cu prize AM4, LGA 1700 și mai vechi
 • Poate regla ecranul LCD, pompa, comenzile ventilatorului și RGB
 • Folosește un bloc de apă de cupru
 • Rulează liniștit și arată fantastic făcând-o
  Crearea unei cronologie interactive cu CSS și JavaScript

Contra

 • Va trebui să jonglați cu software-ul pentru ca totul să funcționeze corect

Thermaltake

Având în vedere ceea ce oferă Thermaltake Pacific Tough C360, poți fi sigur că computerul tău de jocuri va fi configurat pentru succes. A avea un bloc de apă din cupru și un radiator de cupru de 360 ​​mm cu aripioare groase este o combinație stelară. Numai asta oferă o disipare a căldurii superioară decât aluminiul și, cu trei ventilatoare care funcționează la 2000 RPM, dai căldură portbagajului destul de repede.

O altă caracteristică binevenită a Thermaltake Pacific Tough C360 este utilizarea tuburilor dure, spre deosebire de tuburile moi. Este puțin mai greu de lucrat, dar merită total efortul pentru debite mai bune, ceea ce creează în cele din urmă un sistem mult mai rece și mai eficient.

Thermaltake Pacific Tough C360

Cel mai bun pentru jocuri

Dacă sunteți deja încrezător în răcirea cu apă, sunteți candidatul perfect pentru Thermaltake Pacific Tough C360, mai ales într-o platformă de gaming. Veți lucra cu un bloc de apă și un radiator de cupru, împreună cu tuburi dure, pentru debite mai bune.

Pro

 • Bloc de apa si radiator din cupru
 • Tubul dur oferă debite mai bune
 • Rezervor de 300 ml
 • Viteza pompei 4600rpm

Contra

 • Setul include totul, cu excepția instrumentelor de îndoit tuburi
 • Fara RGB

ARCTIC

Overclockarea este excelentă pentru a crește performanța, mai ales dacă PC-ul tău are componente premium, dar dacă nu ești atent, poți să gătești hardware-ul fără reparații. Din fericire, legarea procesorului cu Arctic Liquid Freezer II 360 poate lupta cu procesoare puternice, cum ar fi i9-13900K și Ryzen 9 7950x, cu ușurință.

Pentru a reduce și mai mult supraîncălzirea, Arctic Liquid Freezer II 360 dispune de aripioare care sunt mult mai groase decât AIO medie – 38 mm grosime. Există, de asemenea, un ventilator VRM de 40 mm pentru transformatorul de tensiune și bază pentru a evita adăugarea de căldură inutilă întregului sistem. Pentru toate scopurile, Arctic Liquid Freezer II 360 vă permite cu adevărat să vă puneți PC-ul în treabă.

Arctic Liquid Freezer II 360

Cel mai bun pentru overclocking

  Alexa împreună explicată în 5 minute sau mai puțin

Silențios, puternic și eficient, Arctic Liquid Freezer II 360 vă permite să depășiți limitele procesorului dvs., chiar și pentru opțiuni de ultimă generație precum i9-13900K și Ryzen 9 7950x.

Pro

 • Radiatorul are aripioare mai groase decât media
 • Compatibil cu prize LGA 1700 și AM5, printre altele
 • Gestionarea cablurilor facilitează instalarea
 • Ventilatoare rapide și silentioase

Contra

 • Un radiator mai gros necesită mai mult spațiu pentru cap

FAQ

Î: Este răcirea cu lichid mai bună decât un radiator?

Da, răcirea cu lichid este, fără îndoială, mai bună pentru a menține întregul sistem mai rece decât răcirea cu aer. Este pur și simplu mai eficient la împrăștierea și disiparea căldurii, ceea ce, de asemenea, reduce în cele din urmă viteza ventilatorului și face instalația mult mai silențioasă.

Î: Trebuie reumplute răcitoarele cu lichid?

Depinde de ce fel de răcire lichidă ai ales. Este un AIO sau un job personalizat? Primul, fiind o buclă închisă, înseamnă că nu trebuie niciodată, cu excepția unei probleme; acesta din urmă necesită reumpleri aproximativ în fiecare an pentru a menține bucla să funcționeze fără probleme.

Î: Pot folosi apă distilată pentru răcirea cu apă?

Tehnic, da, dar nu ar trebui. Spre deosebire de lichidul de răcire, apa distilată are șansa de a fi contaminată, ceea ce poate cauza alte probleme. Cel mai bine este să rămâneți cu lichid de răcire încercat și adevărat.

Î: Răcirea cu lichid economisește energie electrică?

Kilometrajul dvs. poate varia. În general, pompele consumă puțin mai multă putere decât un ventilator pentru a mișca toată acea apă. Un sistem răcit cu apă înseamnă că este posibil ca componentele dumneavoastră să nu fie nevoite să funcționeze la fel de greu (puteți reduce viteza ventilatorului, de exemplu), dar energia economisită este neglijabilă. Puteți instala la fel de ușor un calorifer, o componentă pasivă care nu consumă energie, pentru a ajuta la disiparea căldurii într-un sistem răcit cu aer.

Î: Răcitoarele lichide curg des?

Răcitoarele cu lichid sunt proiectate pentru a fi etanșe, dar dacă aveți tendința de a reinstala setul de răcire cu lichid des, există o mică șansă ca acesta să se scurgă dacă nu a fost montat bine.