Cel mai bun răcitor lichid pentru procesor din 2021: recenzii + ghid de cumpărare

Încercați să găsiți cel mai bun cooler lichid pentru procesor pentru 2021? Indiferent dacă sunteți un pasionat înțelept care dorește doar o listă rapidă cu cele mai bune alegeri sau un nou venit care dorește să ia o decizie de cumpărare în cunoștință de cauză, noi vă oferim acoperire.

Răcirea cu lichid oferă o serie de beneficii față de răcirea cu aer, dintre care nu în ultimul rând este dreptul de lăudare și temperaturile de funcționare mai silențioase. Consultați ghidul de cumpărare de mai jos dacă aveți întrebări – în caz contrar, să ne aruncăm direct în alegerile noastre de top!

Cel mai bun răcitor lichid pentru procesor pentru 2021: alegerile noastre de top

Am făcut cercetările, astfel încât să nu fie nevoie, iată alegerile noastre de top pentru cel mai bun cooler lichid pentru procesor de pe piață anul acesta.

#1. NZXT Kraken M22

Lățimea radiatorului: 120 mm | RPM ventilator: 500-2000 RPM | Nivel de zgomot estimat: 21-36 dBA | Compatibilitate socket: socket-uri moderne Intel și AMD | Iluminare: Logo RGB

The NZXT Kraken M22 este alegerea noastră pentru cel mai bun răcitor lichid pentru procesor de 120 mm. Datorită dimensiunilor sale mai mici, acesta este un răcitor de lichid ideal pentru o construcție Mini ITX mai mică, în special una care nu are loc pentru un răcitor de aer de înaltă performanță. Nivelurile sale de zgomot sunt respectabil de scăzute și performanța sa este destul de solidă – este greu să depășiți Kraken M22 în acest factor de formă și în acest interval de preț pentru ceea ce este oferit.

Principalul avertisment aici este că, dacă aveți loc pentru un răcitor de lichid mai mare sau un răcitor de aer adecvat, le recomandăm cu siguranță pe acelea pentru performanța sporită pe care le-ați obține – în special de la, să zicem, alegerea noastră #2. Dar dacă nu te deranjează să pierzi doar puțin potențialul de răcire și vrei cu adevărat acea instalație de răcire cu lichid cu profil redus, aceasta este o alegere excelentă pentru tine.

Verdict: Cel mai bun răcitor lichid pentru procesor de 120 mm

#2. EVGA CLC 240

Lățimea radiatorului: 240 mm | RPM ventilator: 500-2400 RPM | Nivel de zgomot estimat: 16-39 dBA | Compatibilitate socket: socket-uri moderne Intel și AMD | Iluminare: Logo RGB

  Cum să proiectați iPhone pe Firestick

The EVGA CLC 240 este alegerea noastră de top pentru coolerul lichid pentru procesor. Are performanțe grozave de răcire, ar trebui să se potrivească în majoritatea cazurilor și, deși nu este cea mai ieftină opțiune, este cu siguranță superbă pentru performanța-pe-dolar afișată aici. Dacă sunteți în căutarea unui răcitor de lichid bun care oferă un beneficiu decent față de răcirea cu aer în performanță brută și nu încercați să spargeți banii cu o grămadă de clopote și fluiere suplimentare, acesta este cel mai probabil răcitorul pentru dvs.

Cu toate acestea, trebuie să reținem avertismentul aici – acesta este puțin mai tare decât majoritatea celorlalte AIO-uri de pe această listă atunci când sunt la încărcare maximă. Acestea fiind spuse, este totuși mai silențios decât răcitorul de aer obișnuit și sunt șanse mari ca difuzoarele sau căștile dvs. să elimine cu ușurință orice zgomot suplimentar generat de acest răcitor.

Verdict: Cooler CPU lichid de cea mai bună valoare

#3. Lian Li Galahad 360

Lățimea radiatorului: 360 mm | RPM ventilator: 800-1900 | Nivel de zgomot estimat: Până la 20 dBA | Compatibilitate socket: socket-uri moderne Intel și AMD | Iluminare: Logo RGB și ventilatoare

The Lian Li Galahad 360 este alegerea noastră pentru cel mai bun răcitor lichid de înaltă performanță pentru procesor, pentru că… ei bine, este cel mai bun răcitor de procesor lichid de înaltă performanță pe care l-am putut găsi de fapt disponibil pe Amazon. Pe lângă performanța de răcire lider pe piață, este extrem de silențios și oferă niște ventilatoare RGB strălucitoare pentru cei care doresc să își flexibilizeze cu adevărat iluminarea carcasei.

Dezavantajele sunt ceea ce te-ai aștepta. Acea performanță înaltă se datorează parțial pentru că acesta este un AIO de 360 ​​mm, ceea ce înseamnă că nu veți putea să-l potriviți în nicio carcasă Mini ITX și, cel mai probabil, nici în carcasă Micro ATX. Acesta este un cooler pentru băieții mari cu carcase ATX. În plus, prețul este destul de mare, mai ales în comparație cu cele două opțiuni anterioare – dar acest lucru este de așteptat dacă performanța ridicată este ceea ce urmăriți.

Verdict: Cel mai bun răcitor lichid de înaltă performanță pentru procesor

Vrei un 240 mm în schimb? Obține Versiunea 240 din acest răcitor – este doar cu câteva grade mai cald în majoritatea sarcinilor de lucru!

#4. Corsair H115i RGB Platinum

Lățimea radiatorului: 280 mm | RPM ventilator: Până la 2000 RPM | Nivel de zgomot estimat: Până la 40 dBa | Compatibilitate socket: socket-uri moderne Intel și AMD | Iluminare: Logo RGB și ventilatoare

Să recunoaștem: în versiunile de PC de astăzi, performanța nu este totul – estetica îi obligă pe mulți constructori să aleagă unele părți în locul altora.

În acest caz, Corsair H115i RGB Platinum este un compromis interesant între estetică și performanță brută. Acesta este un AIO de 280 mm care oferă performanțe destul de bune, dar atracția principală este cu siguranță ventilatoarele RGB și software-ul Corsair. Pentru fanii RGB, în special cei care doresc RGB pe întreaga lor construcție a computerului, produsele Corsair tind să fie calea de urmat. H115i RGB Platinum urmează această tendință și, probabil, deloc surprinzător este alegerea noastră pentru cel mai bun răcitor lichid RGB pentru procesor, datorită software-ului RGB de la Corsair alături de ventilatoare.

  Acesta este cel mai rapid mod de a schimba profilurile Chrome

Pe lângă RGB, obțineți performanțe solide într-un factor de formă care ar trebui să se potrivească în majoritatea carcaselor de PC, cu excepția carcaselor Mini ITX sau Micro ATX care nu acceptă sloturi pentru ventilatoare de 140 mm.

Verdict: Cel mai bun răcitor lichid RGB pentru procesor

Vrei o alternativă de 240 mm? Faceți clic aici pentru a obține Platinum H100i– același software grozav și cea mai mare parte a performanței, dar într-un factor de formă mai mic.

Cumpărarea celui mai bun răcitor lichid pentru procesor pentru tine: Întrebări frecvente și multe altele

În această secțiune, vom acoperi toate întrebările mari pe care le puteți avea despre cumpărarea unui cooler lichid pentru procesor. Dacă nu simțiți că știți suficient despre răcirea cu lichid, această parte a articolului ar trebui să vă ușureze puțin preocupările și să vă ajute să luați o decizie de cumpărare informată.

Ce face ca răcirea cu lichid să fie diferită de răcirea cu aer?

În primul rând, întrebarea evidentă: ce face răcirea cu lichid diferită de răcirea cu aer?

Sincer, nu prea multe. Răcirea procesorului în general se bazează pe conductibilitatea termică. Un răcitor de aer tradițional realizează acest lucru prin utilizarea metalului pentru a conduce căldura către un radiator, din care căldura transportată de la CPU prin pasta termică la răcitor poate fi radiată în siguranță. Aceasta se numește răcire pasivă și este comună pe dispozitivele portabile. Adăugați un ventilator activ sau două la radiatorul respectiv și obțineți o răcire activă.

Deci, cum realizați acest obiectiv cu lichid?

Simplu: lichidul ia locul metalului. Mai precis, lichidul de răcire (de obicei, nu apă directă, deoarece poate fi periculos pentru sistemul dumneavoastră și poate eroda tuburile în timp) circulă de la CPU la radiator. Radiatorul, care este acum montat pe unul sau mai multe fante de ventilator din interiorul carcasei, ia locul radiatorului – aici vă puneți ventilatoarele și răciți lichidul și, prin extensie, hardware-ul.

În funcție de ceea ce doriți, aceasta poate fi o soluție mai bună sau mai proastă decât răcirea tradițională cu aer. Mai multe despre asta mai jos.

Este răcirea cu lichid mai bună decât răcirea cu aer?

Depinde!

O modalitate prin care răcirea cu lichid este de-a dreptul mai bună decât răcirea cu aer este nivelul de zgomot. În timp ce atât răcirea cu lichid, cât și cu aer trebuie să folosească ventilatoare pentru a disipa căldura, ventilatorul unui răcitor de aer se află direct pe un radiator și are puțină asistență. Cu un răcitor de lichid, lichidul de răcire lucrează deja destul de mult pentru a disipa căldura cu mult înainte ca ventilatorul să intre în ecuație și, odată ce o face, este capabil să atingă aceleași temperaturi scăzute – dacă nu mai bine – la o viteză mult mai mică a ventilatorului (RPM). ). La rândul său, mai puțin zgomot.

  Cum să dezactivezi Blocarea numărului tastaturii Logitech

Răcitoarele cu aer de înaltă performanță pot concura adesea cu răcitoarele cu lichid, în special cu AIO. AIO-urile superioare (în special cele cu radiatoare mai mari) pot câștiga, deși acest lucru vine cu penalizarea unui preț mult mai mare. Buclele personalizate pot oferi beneficii suplimentare, dar cu prețul unui preț mult mai mare și mai multe preocupări de întreținere/construcții.

În general, alegerea între cele două depinde de nevoile tale. Vrei doar cel mai bun profit pentru banii tăi? Răcirea cu aer va face șmecheria. Dar dacă vrei o răcire super-performantă sau pur și simplu vrei ca temperaturile să fie cât mai silențioase, răcirea cu lichid va fi cea mai bună opțiune.

Ce zici de setările de bucle personalizate?

Ca și anterior, setările personalizate de răcire cu lichid în buclă pot oferi cele mai bune performanțe generale de răcire și niveluri de zgomot. Cu toate acestea, acest lucru înseamnă, de asemenea, să cheltuiți mult mai mulți bani – și o mulțime de configurații pe scenariu care ies în afara domeniului de aplicare al acestui articol. Dacă nu sunteți deja un entuziast, nu vă recomandăm cu adevărat să intrați în setări de bucle personalizate – mai ales dacă este primul dvs. computer build sau nu aveți bani pentru a înlocui piesele în cazul unei eșecuri a buclei. Dacă sunteți extrem de încrezător și dornici să faceți cercetarea și munca suplimentară, totuși, o configurare personalizată a buclei se poate dovedi a fi un proiect distractiv cu beneficii reale de performanță – sau puteți plăti pur și simplu pentru a o face pentru dvs.

Este mai bine un radiator mai mare?

Da, dar trebuie să fie construit corespunzător (lungimea și lățimea sunt bune, grosimea poate să nu fie) și să aibă o acoperire adecvată a ventilatorului. Un radiator de 360 ​​mm răcit insuficient poate să nu fie la fel de bine ca un radiator de 280 mm răcit corespunzător, de exemplu.

RPM mai mare al ventilatorului este mai bună?

Da, viteza mai mare a ventilatorului se traduce printr-o mișcare mai mare de aer, iar mai mult aer în mișcare = temperaturi mai scăzute. Cu toate acestea, modul în care este construit ventilatorul contează la fel de bine – unele ventilatoare sunt construite pentru presiune statică (împingând printr-un radiator/radiator cu o forță mare), în timp ce altele sunt construite pentru un flux mare de aer (de obicei, evacuarea dintr-o carcasă cu rezistență mică sau admisie). RPM mai mare al ventilatorului se traduce, de asemenea, la niveluri de zgomot mai ridicate, deși, din nou, nivelul exact de zgomot va varia de la ventilator la ventilator, multe fiind construite pentru a rămâne mai silențioase la RPM mai mare decât altele.

Cuvinte de despărțire

Si asta e!

Sperăm că acest articol v-a ajutat să găsiți cel mai bun cooler lichid pentru procesor pentru nevoile dvs. și că am răspuns la orice întrebări pe care le-ați fi avut. Dacă mai aveți întrebări, nu ezitați să le puneți în secțiunea de comentarii de mai jos – vom face tot posibilul să vă ajutăm!