Cel mai bun procesor pentru jocuri cu buget redus (recenzii) în 2021

Este 2021 și încerci să găsești cel mai bun procesor pentru jocuri de buget pentru nevoile tale.

Problema este că piața este puțin înclinată acum și șansele sunt că nu se va îmbunătăți în curând. Așadar, între timp, care sunt cele mai bune procesoare pentru jocuri cu buget redus pe care le puteți obține pentru banii câștigați cu greu chiar acum, fără a pierde banca cheltuind 100 USD sau mai mult peste MSRP?

Vă vom oferi cele patru alegeri de top, apoi un ghid de cumpărare în cazul în care aveți nevoie de ajutor pentru a lua o decizie finală. Lăsați un comentariu mai jos dacă unul dintre ele lipsește sau aveți întrebări.

Cel mai bun procesor pentru jocuri cu buget redus pentru 2021: alegerile noastre

Am făcut cercetările pentru ca tu să nu fii nevoit, iată lista noastră cu cele mai bune procesoare pentru jocuri cu buget redus.

#1. Intel Pentium Gold G6400

Miezuri: 2 | Fire: 4 | Boost Clock: Până la 4 GHz | Overclockabil?: Nu

The Intel Pentium Gold G6400 este alegerea noastră pentru cel mai bun procesor pentru jocuri sub 100 USD. Nu primește mult mai mult buget decât un procesor dual-core, chiar dacă dual-core-urile au patru fire în zilele noastre. Cu un ceas de amplificare de până la 4 GHz, performanța cu un singur nucleu a acestui chp nu este deloc de atras și o va face exagerată pentru peste 60 de FPS în jocurile mai vechi. Mai multe jocuri moderne de ultimă oră, în special cu mulți jucători (adică Battle Royales) pot face acest procesor să funcționeze mult mai greu, mai ales dacă aveți lucruri care rulează în fundal.

Dacă aveți nevoie doar de un procesor la un preț cât mai ieftin, este destul de greu să dați greșit cu un Intel 400 Series Pentium. Ar trebui să te trateze bine dacă nu te aștepți să joace jocuri super solicitante cu el.

Verdict: Cel mai bun procesor pentru jocuri sub 100 USD

#2. APU AMD Athlon 3000G

Miezuri: 2 | Fire: 4 | Boost Clock: Până la 3,5 GHz | Overclockabil?: Da

The APU AMD Athlon 3000G Este posibil să nu aibă toată puterea de procesare brută a Pentium Gold enumerată mai sus, dar poate să nu aibă nevoie, deoarece are grafică Vega integrată. Grafica Vega de pe APU AMD Athlon 3000G îl face surprinzător de capabil – poți chiar stinge Doom Eternal la 720p și 30 FPS cu acest copil. Acestea sunt performanța și imaginile la nivel de Nintendo Switch, dacă nu mai bune!

  Creați videoclipuri de branding care captează atenția cu Promo

Evident, asocierea acestuia cu un GPU real o va face mult mai bună. De fapt, dacă doriți să faceți upgrade atunci când piața se stabilizează puțin, obținerea unui GPU de ~ 200 USD cu aceasta ar trebui să vă permită să jucați confortabil la 60+ FPS în majoritatea titlurilor, fără prea multe probleme, datorită nucleelor ​​Zen care se strecoară în interior. Mai târziu, puteți opta pentru un procesor Ryzen mai bun atunci când începeți să doriți să vă împingeți framerate-urile în următoarea generație.

Verdict: Cel mai bun APU pentru jocuri cu buget redus

#3. Intel Core i3-10100F

Miezuri: 4 | Fire: 8 | Boost Clock: Până la 3,6 GHz | Overclockabil?: Nu

The Intel Core i3-10100F este cel mai bun procesor de gaming la buget pe care l-am recomanda majorității oamenilor. La momentul scrierii, este cu mult sub 150 USD și oferă cea mai bună performanță de joc, cu excepția unui i5 în intervalul de preț sub 200 USD. Acest lucru se datorează celor 4 nuclee puternice ale sale, fiecare rulând două fire și dovedindu-se potrivite pentru motoarele de joc moderne făcute să utilizeze mai multe nuclee. Chiar și pentru jocurile mai vechi care nu pot utiliza acest procesor la maximum, performanța single-core în joc ar trebui să permită o joacă ușoară la peste 100 FPS în toate jocurile moderne, cu excepția celor mai solicitante.

Chiar și în afara jocurilor, Intel Core i3-10100F ar trebui să se dovedească capabil să lucreze cu o productivitate ușoară – acesta este un procesor cu opt nuclee pentru un preț furat, până la urmă.

Verdict: Cel mai bun procesor pentru jocuri cu buget redus

#4. Intel Core i5-9400F

Miezuri: 6 | Fire: 12 | Boost Clock: Până la 4,1 GHz | Overclockabil?: Nu

Dacă doriți să cheltuiți cât mai puțini bani, dar și să vă maximizați performanța pe dolar, vă auzim. Dacă asta vă descrie bine, vă recomandăm Intel Core i5-9400F. Poate fi pe chipset-ul Intel 300 Series de ultima generație, dar oferă cea mai mare parte a performanței noului 10400F la un preț mult mai mic. Cu șase nuclee și douăsprezece fire, acest procesor este mai mult decât bine echipat pentru peste 120 de FPS în jocurile moderne și ar trebui să se dovedească chiar capabil de unele sarcini de lucru în flux și video pe lateral.

  12 sfaturi de asistență tehnică pentru familie pentru sărbători

Cu toate acestea, această versatilitate vine la un preț mai mare decât orice altă opțiune de pe această listă – mai ales dacă decideți să optați pentru noul 10400F, lucru pe care s-ar putea să fie necesar când acesta se epuizează în sfârșit.

Verdict: Cel mai bun procesor pentru jocuri cu șase nuclee de buget / Cel mai bun procesor pentru jocuri sub 200 USD

Acest lucru nu este disponibil sau preferați să fie pe chipset-ul Intel 400 Series? Obține Intel Core i5-10400F în schimb, este o versiune puțin mai bună a acestui procesor.

Cumpărarea celui mai bun procesor pentru jocuri cu buget redus: Întrebări frecvente

Nu sunteți sigur ce vi se potrivește după ce ați citit toate acestea sau doriți doar câteva informații suplimentare? Continuați să citiți, vă avem acoperit.

AMD vs Intel: platformă, compatibilitate și cost

În timp ce Intel domină această listă, există încă câteva motive pentru a alege procesorul AMD, mai ales dacă intenționați să obțineți upgrade-uri viitoare.

Există trei chipset-uri principale prezentate în acest articol: 2 de la Intel, 1 de la AMD. Cele 2 de la Intel sunt seria 300 și seria 400 pentru procesoarele lor Core din a 9-a și respectiv a 10-a generație. Cel de la AMD este chipsetul din seria 3000, care corespunde cu soclul AM4 și cu CPU-urile Ryzen de generația a 3-a.

Seria Intel 300 și seria Intel 400 sunt pe socluri diferite, ceea ce înseamnă că nu există compatibilitate între cele două. Și din moment ce este Intel, un alt socket va veni în 2 ani și va întrerupe opțiunile de upgrade. Dacă intenționați să faceți upgrade cu o configurație Intel, vă recomandăm cu siguranță să utilizați un procesor Intel din a 10-a generație și o placă de bază din seria 400.

Opțiunea AMD cu seria 3000 și soclu AM4 oferă o alternativă interesantă. Soclul AM4 va fi probabil înlocuit la un moment dat în următorii 2-4 ani, dar există o abundență de cipuri AMD la prețuri superbe (în special la mâna a doua) disponibile pe piață, iar soclul a văzut recent lansarea celui de-al 5-lea. Procesoare Ryzen 5000 de generație. În timp ce o actualizare a BIOS-ului poate fi necesară, folosirea AMD vă deschide opțiunile de upgrade la o varietate mult mai mare de procesoare la prețuri mai mici.

De câte nuclee am nevoie?

Pentru jocuri? Depinde.

În general, 4 nuclee este considerat a fi locul unde doriți să începeți pentru jocurile moderne, în special pentru jocurile moderne multiplayer. 6 este locul în care te descurci grozav, mai ales dacă ai SMT pentru a dubla și numărul de fire. Există beneficii observate trecând peste 6 nuclee, dar acestea sunt în afara acestui interval de preț și sunt, din fericire, destul de marginale, mai ales dacă țintiți doar 60+ FPS în jocurile moderne.

  6 lucruri importante de reținut înainte de a instala aplicații

În afara jocurilor, a avea un quad-core sau mai bun poate ajuta la sarcini de lucru, cum ar fi redarea video și transmisia în direct, cu jocuri foarte ușoare (a se citi: vechi).

Procesoarele dual-core din această listă nu ar fi în mod normal potrivite pentru jocuri, dar adăugarea de SMT/Hyperthreading pe ambele cipuri le permite să jongleze mai bine cu sarcinile de fundal și să concentreze cea mai mare parte a puterii de bază pe jocurile care se rulează activ.

Cât de mult contează viteza ceasului și ar trebui să fac overclock?

Din fericire, viteza ceasului va fi o modalitate foarte bună de a evalua modul în care procesoarele se compară între ele în acest articol. Acest lucru se datorează faptului că cea mai mare parte a selecției noastre sunt procesoare moderne Intel Core, astfel încât arhitectura lor de bază este aproape identică. Cipurile cu frecvențe de amplificare mai mari vor putea atinge viteze mai mari cu un singur nucleu, ceea ce ar trebui să aibă ca rezultat creșteri ușoare ale performanței jocurilor – deși prezența mai multor nuclee face o diferență mai mare.

În ceea ce privește overclockarea, aproape niciunul dintre procesoarele pe care le-am selectat nu poate fi overclockat – cu excepția AMD Athlon 3000G. Acest cip poate fi overclockat cu ușurință la ~4 GHz, iar acest lucru îi va îmbunătăți și mai mult performanța în jocuri, cu sau fără ajutorul graficii integrate. Totuși, cipurile Intel sunt opțiunea generală mai bună dacă nu utilizați grafică integrată.

Cum afectează un procesor performanța jocurilor? Nu este GPU-ul meu mai important?

interesant, procesoarele contează de fapt mult mai mult pentru performanța jocurilor decât ar crede majoritatea oamenilor. Deși este adevărat că un GPU grozav este ceea ce vă permite să promovați rezoluții mai mari și fidelitate vizuală, ratele de cadre mai mari pot fi obținute doar prin obținerea de procesoare mai bune. Acest lucru se datorează faptului că procesorul determină rata maximă posibilă de cadre pe care o puteți obține cu sistemul dvs., chiar și cu setările grafice din joc transformate la cel mai scăzut nivel absolut.

Cu toate acestea, dacă singurul tău obiectiv este să obții peste 60 de FPS în jocuri, atunci obținerea unui procesor mult mai scump decât unul din acest articol nu mai are la fel de mult sens, mai ales dacă nu intenționezi să faci ceva non-gaming cu el. În acest caz, da, cheltuirea mai mult pe GPU va face o diferență mai mare în ceea ce privește fidelitatea vizuală și experiența.

Cuvinte de despărțire

Si asta e!

Sperăm că acest articol v-a spus tot ce trebuia să știți despre procesoarele pentru jocuri de buget care sunt disponibile în prezent pe piață. Chiar dacă aveți doar 100 USD de cheltuit pe un procesor, există câteva opțiuni bune pentru dvs.

Simțiți-vă liber să lăsați un comentariu mai jos dacă aveți întrebări sau nelămuriri. În caz contrar, sperăm că acest articol a fost de ajutor și că AMD va începe din nou să concureze/să fie stocat în această gamă!