Cea mai bună memorie RAM pentru procesoare Ryzen (Ghid de cumpărare) în 2021

Găsirea celei mai bune RAM pentru procesoarele Ryzen s-ar putea să nu fie ușoară dacă nu știi ce să cauți, dar, din fericire, te avem acoperit. În timp ce procesoarele Ryzen sunt notoriu mai dependente de a avea o memorie RAM mare decât procesoarele Intel, asigurarea faptului că aveți o memorie RAM excelentă cu procesorul dumneavoastră Ryzen va permite performanța multi-core de lider în industrie pentru care sunt cunoscute aceste cipuri în comparație cu omologii lor Intel.

Nu știi multe despre RAM și etc? Nu vă faceți griji – am restrâns cea mai bună memorie RAM pentru procesoarele Ryzen din care să puteți alege și am scris un ghid detaliat de cumpărare pentru a vă ajuta să faceți o achiziție informată.

Cea mai bună memorie RAM pentru procesoarele Ryzen

Am făcut cercetările, așa că nu trebuie; aceasta este lista noastră cu cea mai bună RAMP pentru procesoarele AMD Ryzen.

#1. ADATA XPG GAMMIX D30 (kit de 16 GB)

Capacitate: 16 GB | Viteză: 3000 MHz | CAS: 16 | Configurare: 2×8 GB (Canal dublu)

Vrei doar să obții niște RAM Ryzen bună și să nu fii prea agitat cu ceea ce primești, atâta timp cât funcționează bine și nu sparge banca?

The Kit ADATA XPG GAMMIX D30 este alegerea noastră ideală pentru tine. Este unul dintre cele mai ieftine kituri RAM disponibile care îndeplinește toate specificațiile noastre minime pentru RAM Ryzen bună. Latență CAS scăzută, o viteză de 3000 MHz și o configurație cu două canale, toate la un preț destul de bun. Nu există dezavantaje reale aici, cu excepția cazului în care nu vă place aspectul radiatorului alb de pe memoria RAM în sine.

Această alegere nu este disponibilă? Obțineți în schimb ADATA XPG Z1, care are aceleași specificații, dar un radiator roșu.

  6 Cel mai bun software de monitorizare Nutanix pentru a vă menține infrastructura sănătoasă

Verdict: Cel mai bun buget RAM pentru Ryzen

#2. G.Skill Ripjaws V (kit de 16 GB)

Capacitate: 16 GB | Viteză: 3600 MHz | CAS: 18 | Configurare: 2×8 GB (Canal dublu)

Dacă doriți ceva mai bun decât „doar suficient de bun”, atunci vă recomandăm acest lucru Kit G.Skill Ripjaws V.

În timp ce latența CAS a crescut ușor la 18, viteza crește la 3600 MHz mai mult decât compensează asta în performanța reală. Radiatorul negru ar trebui, de asemenea, să permită acestei RAM să meargă bine cu aproape orice build de PC în care îl plasați – fără culori primare dezgustatoare aici!

În plus, deși prețul este puțin mai mare decât cealaltă opțiune a noastră, este într-adevăr doar puțin mai mare (aproximativ zece dolari la momentul scrierii, deși acest lucru va varia în timp).

Aceasta este alegerea pe care am recomanda-o majorității jucătorilor care folosesc procesoare Ryzen – cu siguranță se pot face îmbunătățiri, dar pentru scopuri practice de joc, acest lucru ar trebui să fie tot ce aveți nevoie.

Verdict: Cea mai bună memorie RAM pentru Ryzen Gaming

#3. G.Skill Ripjaws V (kit CL16 16GB)

Capacitate: 16 GB | Viteză: 3600 MHz | CAS: 16 | Configurare: 2×8 GB (Canal dublu)

Dacă doriți o memorie RAM grozavă pentru Ryzen cu cât mai puține compromisuri posibil, atunci aceasta Kit Ripjaws V este cel pe care îl cauți. Este foarte asemănător cu cel enumerat mai sus, dar cu câteva diferențe cheie: mai ales, realizează creșterea vitezei la 3600 MHz fără a crește latența CAS de la 16. Celelalte puncte cheie încă stau – radiator negru care funcționează cu aproape orice construcție, perfectă pentru jocuri și alte aplicații grele etc.

Cu toate acestea, această alegere fără compromisuri vine cu câteva dezavantaje, și anume un preț mai mare și o disponibilitate mai mică.

Verdict: cea mai bună memorie RAM pentru Ryzen (alegerea fără compromisuri)

#4. G.Skill Trident Z RGB

Capacitate: 32 GB | Viteză: 3600 MHz | CAS: 16 | Configurare: 2×16 GB (Canal dublu)

Ultimul, dar cu siguranță nu în ultimul rând, este al nostru alegere RGB/32 GB!

The Kit G.Skill Trident Z RGB are toate specificațiile la care te-ai așteptat de la RAM Ryzen bună până acum – 3600 MHz la o latență de 16 CAS. Puneți niște RGB pe el și dublați capacitatea până la 32 GB și felicitări: v-ați configurat o memorie de ultimă generație care ar trebui să funcționeze perfect cu procesorul Ryzen 7 sau Ryzen 9!

  Cum să depanați problemele Bluetooth pe un Mac

Cu acele îmbunătățiri (în special RGB), totuși, vine un cost. Un cost foarte literal – aceasta este cea mai scumpă opțiune din această listă cu o marjă considerabilă. Dacă aceasta nu este o problemă, totuși, mai ales dacă cumpărați kituri RAM de 32 GB, vă recomandăm din toată inima acest lucru.

Vrei un kit de 32 GB pentru ceva mai ieftin și nu-ți pasă de RGB? Luați în schimb acest kit Ripjaws V de 32 GB – are aceleași specificații.

Verdict: Cel mai bun RAM pentru Ryzen cu RGB

Tot ce trebuie să știți despre RAM Ryzen

Citiți recenziile noastre și încă nu sunteți sigur ce să alegeți sau ați sărit aici pentru a afla informațiile necesare pentru o decizie de cumpărare informată? Oricum, te avem acoperit!

De ce AMD Ryzen necesită RAM diferită în comparație cu procesoarele Intel Core?

Infinity Fabric.

Pentru a specifica, Infinity Fabric este o tehnologie de gestionare a memoriei în procesoarele și GPU-urile AMD. Fabrica Infinity dintr-un procesor AMD este ceea ce conectează fiecare parte a procesorului la orice altă parte a procesorului și chiar unele conexiuni la placă și chipset. Acest Infinity Fabric este o parte cheie a ceea ce face procesoarele Ryzen atât de bune în gestionarea sarcinilor de lucru cu mai multe fire, iar performanța sa poate fi afectată atât pozitiv, cât și negativ de memoria RAM cu care alegeți să o asociați.

Ce face ca memoria RAM să fie bună pentru Ryzen?

Infinity Fabric, dar și procesul de fabricație.

Există câteva moduri diferite de a evalua ce fel de RAM va fi bună pentru procesoarele Ryzen.

Punctele obișnuite ale sfatului de cumpărare a memoriei RAM rămân adevărate:

Viteza – Mai mare este mai bine
Latența CAS – Mai mică este mai bună
Capacitate – Mai mult este mai bine

Mai sunt și alți câțiva factori de luat în considerare. Dacă am fi scris acest ghid cu câțiva ani mai devreme, am fi vorbit pe larg despre Samsung B-Dies aici. Samsung B-Dies au fost incluse în anumite kituri RAM și au permis performanțe și mai bune cu procesoarele Ryzen, deși doar cu marje mici (5 procente sau mai puțin). Având în vedere că acestea nu mai sunt fabricate din 2020 și că acest articol va fi scris în 2021, nu vom include alegerile B-Die în acest articol – deși, cu unele dintre opțiunile de ultimă generație, este posibil să vă accidentați fericit. oricum într-una.

  Cum să configurați reîmprospătarea incrementală în Power BI [4 Easy Steps]

De ce contează Configurația (Dual-Channel, Quad-Channel etc.) și ce este?

Când instalați RAM pe placa de bază, aveți câteva opțiuni diferite, în funcție de numărul de sloturi RAM și stick-uri RAM disponibile. Dimensiunea plăcii de bază are un impact mare asupra acestui lucru.

1 slot complet / orice dimensiune – un singur canal
2 sloturi Full / Mini ITX – Dual Channel
4/8 sloturi pline / Micro ATX și ATX – canal cvadru

Când RAM rulează pe un singur canal, înseamnă că aveți doar un singur stick RAM activ în sistem. RAM cu un singur canal este limitată la jumătate din viteza sa nominală datorită modului în care funcționează DDR (Duble Data Rate).

RAM DDR funcționează așa cum este prevăzut atunci când aveți două stick-uri RAM identice care rulează într-o configurație Dual Channel. Acest lucru permite memoriei RAM să atingă viteza maximă nominală prin sincronizarea cu un alt cip identic.

Quad Channel îmbunătățește în continuare acest lucru, dar doar marginal – de exemplu, viteza nu se dublează din nou. Este DDR, nu QDR.

În general, Dual Channel oferă cea mai mare îmbunătățire a performanței, în cazul în care Quad Channel oferă doar câștiguri marginale în anumite sarcini de lucru high-end. Vă recomandăm întotdeauna Dual Channel sau mai bine atunci când cumpărați RAM pentru sistemul dvs.

Ce capacitate este potrivită pentru mine?

Capacitatea RAM este destul de simplă, din fericire. O vom detalia mai jos pentru tine.

Navigare pe web fără intensitate și productivitate/jocuri ușoare = 4 GB
Jocuri moderne și productivitate obișnuită/navigare intensă (10+ file în 2+ ferestre) = 8 GB
Productivitate mare/jocuri sau navigare web extremă (10+ file în 3+ ferestre) = 16 GB
Productivitate extrem de grea (adică virtualizare, servere (de jocuri) și etc) = 32+ GB
Productivitatea întreprinderii = 128+ GB, pentru a se adapta nevoilor

Ce viteză este potrivită pentru mine?

Viteza RAM afectează procesoarele Ryzen un pic mai mult decât afectează procesoarele Intel datorită fabricii Infinity menționată mai sus. În general, totuși, vă recomandăm să urmăriți 3000 MHz ca bază pentru performanțe bune cu procesoarele Ryzen. Mai mare este încă mai bine, dar după intervalul de 3000 MHz, îmbunătățirile vor părea destul de marginale pentru majoritatea utilizatorilor, dacă pot fi văzute deloc. Cu toate acestea, nu vă recomandăm să mergeți sub 3000 MHz, deoarece acest lucru vă va face să pierdeți măcar puțin din performanță.

Cuvinte de despărțire

Si asta e!

Sperăm că acest articol v-a ajutat să găsiți memoria RAM potrivită pentru sistemul dumneavoastră Ryzen și v-a învățat câteva lucruri despre tehnologia de bază. Dacă aveți alte întrebări sau nelămuriri, lăsați un comentariu în secțiunea de comentarii de mai jos și vă vom contacta cât mai curând posibil!