Ce este bracketingul de expunere?

Bracketing-ul expunerii este o tehnică în care, în loc să faci o singură fotografie, faci trei (sau mai multe) care sunt toate expuse ușor diferit; în mod normal, unul este expus corect, unul ușor subexpus și unul ușor supraexpus. Este în destul de multe situații, așa că haideți să vedem cum funcționează.

Elementele de bază ale bracketării expunerii

Expunerea corectă poate fi un subiect complex. Există o mulțime de lucruri pe care trebuie să le echilibrezi: modul în care camera măsoară scena, intervalul dinamic al camerei și, desigur, ce setări folosești. Este posibil să încercați, de asemenea, să vă supraexpuneți puțin fotografiile pentru a obține mai multe date în fișierul RAW, fără a merge prea departe și a vă evidenția luminile.

Cu toate aceste piese în mișcare, bracketingul de expunere este o tehnică solidă pentru a vă asigura că obțineți o expunere bună în timp ce vă aflați la locație – există unele lucruri pe care nu le puteți repara în postare. Făcând, de asemenea, o fotografie care este un stop sau două subexpuse și alta care este un stop sau două supraexpuse, chiar dacă apreciați greșit expunerea, aveți în continuare fotografiile între paranteze. Fotografii de peisaj se referă uneori la fotografiile între paranteze drept „fotografii de siguranță” din acest motiv.

Dacă faceți fotografii între paranteze, există și alte câteva avantaje: puteți crea oricând o imagine HDR, puteți amesteca singur diferite părți ale imaginii dacă este necesar și, dacă ceva se mișcă prin scenă, o puteți înlocui. cu date de imagine originale în loc să se bazeze pe instrumentele Photoshop.

  Cum să vezi postările ascunse pe Reddit

Acum, bracketingul expunerii funcționează bine doar în anumite situații. Este într-adevăr o tehnică de fotografie de peisaj sau de arhitectură. Dacă fotografiați oameni, animale de companie sau orice altceva care se mișcă mult, nu veți putea fotografia expuneri între paranteze; în schimb, veți face doar fotografii diferite cu valori de expunere diferite.

Cum să luați expuneri între paranteze

Există două moduri de a efectua expuneri între paranteze: manual și automat.

Pentru a realiza manual expuneri cu bracketing, configurați camera pentru o fotografie ca de obicei. Veți obține cele mai bune rezultate dacă utilizați un trepied, dar nu este esențial. De îndată ce faceți prima fotografie, reglați compensarea expunerii, viteza obturatorului sau ISO cu aproximativ o oprire și faceți oa doua fotografie. Reglați viteza obturatorului sau ISO două opriri în cealaltă direcție și luați o a treia. Acum ar trebui să aveți trei fotografii identice care sunt subexpuse cu un stop, expuse corect și supraexpuse cu un stop.

Pentru a face automat expuneri cu bracketing, va trebui să vă scufundați în setările camerei. Procedura este puțin diferită pentru fiecare cameră, așa că verificați manualul pentru pașii specifici. Pentru Canonul meu 5D Mark III, se numește Exposure Comp./AEB Setting. Căutați ceva numit Bracketing, Exposure Bracketing, EB sau altele asemenea.

Acolo, veți putea regla compensarea expunerii, precum și fotografiile cu bracketing. În imaginea de mai sus, am camera configurată pentru a realiza o fotografie subexpusă, una supraexpusă și una după măsurare. În funcție de camera dvs., pot exista și opțiuni suplimentare pentru a seta ordinea în care sunt făcute fotografiile și dacă există trei, cinci sau chiar șapte cadre.

  Ce este rezoluția 4K? O prezentare generală a Ultra HD

Odată ce ați configurat astfel bracketingul expunerii când țineți degetul pe butonul declanșator, camera dvs. va face o rafală de fotografii variind viteza obturatorului de fiecare dată.

Avantajul bracketing-ului manual este că puteți regla fie viteza obturatorului, fie ISO – ajustarea diafragmei schimbă prea mult aspectul unei imagini. Când utilizați bracketingul automat al camerei dvs., acesta ajustează doar viteza obturatorului, dar este mai rapid și funcționează automat după ce ați configurat-o. Alegeți opțiunea care funcționează cel mai bine pentru situația dvs.

Înregistrarea expunerilor între paranteze este o tehnică bună de siguranță, în special pentru fotografia de peisaj. Dacă am făcut efortul de a-mi configura aparatul foto, de obicei filmez câteva cadre între paranteze în cazul în care am nevoie de ele.