Dispozitivul dvs. inteligent scump nu poate dura nici un deceniu

Când cumpărați un aparat nou, faceți o investiție care ar trebui să dureze un timp, dar este posibil să nu fie adevărat pentru aparatele inteligente. Producătorii nu sunt obligați să vă mențină mașina la zi, ceea ce vă poate înrăutăți investiția.

Aparatele ar trebui să reziste zeci de ani

Astăzi, există încă o mulțime de case mobilate cu frigidere, sobe și mașini de spălat din anii ’80. Este posibil ca aceste aparate să nu arate la fel de bine ca înainte și probabil umflă facturile de electricitate, dar sunt fiabile și ușor de întreținut. Unele dintre aceste aparate pot supraviețui încă zece sau douăzeci de ani. Deci, este corect să presupunem că un aparat nou-nouț va dura zeci de ani, nu?

Ei bine, depinde ce cumperi. Să presupunem că ai investit într-un aparat inteligent, cum ar fi Samsung Family Hub frigider inteligent sau un Unitate de climatizare inteligentă LG. Ai fi putut cumpăra un aparat mai ieftin, poate chiar un aparat renovat din anii 2000. Dar considerați (în mod justificat) funcțiile unui aparat inteligent ca fiind un punct de vânzare major și o investiție utilă.

Ei bine, există șansa ca aparatul tău inteligent scump să fie prost în mai puțin de un deceniu.

Îți înlocuiești telefoanele și tabletele destul de des

Îți amintești liniile fixe? Au avut tendința de a rezista o perioadă și nu era nevoie să le înlocuiți decât dacă doriți un receptor de mesagerie vocală sau un telefon fără fir. Dar telefoanele mobile sunt o altă poveste. Potrivit unui sondaj Gallup, 44% dintre americani înlocuiți telefonul mobil la fiecare doi ani, iar majoritatea telefoanelor mobile devin învechite după aproximativ cinci sau șase ani.

Oamenii nu se plâng prea mult că trebuie să cumpere un telefon nou la fiecare câțiva ani, mai ales pentru că nu au prea multe de ales. Smartphone-urile necesită în mod regulat hardware și software nou pentru a ține pasul cu vremurile, iar computerele vechi tind să încetinească. Ca să nu mai vorbim că oamenii devin din ce în ce mai preocupați de confidențialitate, iar telefoanele mai vechi pot fi mai vulnerabile la încercările de hacking.

Când luați în considerare faptul că aparatele inteligente sunt construite ca smartphone-urile și tabletele și că sunt menite să funcționeze în tandem cu smartphone-urile și tabletele, ridică o întrebare. Va trebui înlocuite aparatele inteligente la fiecare cinci sau șase ani? Evident, frigiderul tău inteligent nu va înceta să producă aer rece doar pentru că funcțiile sale inteligente sunt depășite. Dar dacă ai scăpat mii de dolari pe un frigider inteligent care nu poate rămâne inteligent, atunci aceasta este o problemă serioasă.

Actualizările de firmware sunt deja neregulate

Primul val de aparate inteligente a apărut pe piață cu mai puțin de un deceniu în urmă, dar companiile arată deja că nu sunt interesate să lanseze actualizări de firmware. Și multe dintre aceste aparate ajung pe piață cu software rapid și subdezvoltat, așa că oamenii se regăsesc deja cu aparate inteligente care nu sunt atât de inteligente.

  Un ghid pentru începători pentru inteligența artificială a lucrurilor (AIoT)

LG și-a vândut marca de aparate inteligente (gabinete, unități A/C, mașini de spălat și așa mai departe) cu promisiunea că vor lucra cu Google Home, dar primii adoptatori din SUA au susținut că dispozitivele lor nu s-a putut conecta la Google Home. Ei s-au plâns, de asemenea, că LG nu va oferi nicio asistență pentru această problemă.

Oamenii care au cumpărat frigiderul inteligent Samsung Family Hub de prima generație au fost nevoiți să roage constant Samsung pentru actualizări de firmware. In timp ce frigidere mai noi au venit la pachet cu o interfață de utilizare actualizată și un asistent virtual Bixby, vechile frigidere au rămas blocate cu o versiune de firmware veche luni de zile. Utilizatorii Family Hub s-au plâns că nu au putut folosi aplicația Google Calendar în 2014, iar Samsung a decis că nu vor rezolva problema până în 2017.

Ați putea atribui acest lucru la faptul că companiile se grăbesc să-și consolideze locul pe piața aparatelor inteligente. Dar oamenii imploră deja companiile să scoată actualizări de firmware pentru aparatele lor relativ noi. Aceste companii ar publica actualizări dacă oamenii nu s-ar plânge? Sunt obligați să scoată actualizări?

Actualizările nu sunt garantate prin garanție?

Când cheltuiți mii de dolari pe un aparat inteligent, ar trebui să vă așteptați, pe bună dreptate, ca producătorul să pună actualizări de firmware. În orice caz, actualizările de firmware ar trebui să fie garantate în garanție. La urma urmei, dacă aparatul tău inteligent nu mai funcționează corect deoarece are nevoie de o actualizare de firmware sau hardware, nu este vina producătorului?

Să aruncăm o privire rapidă la frigiderul inteligent Samsung Family Hub. Costă 4000 de dolari, are un ecran gigant și este de departe cel mai cunoscut aparat inteligent de lux de pe piață. Samsung arată foarte clar că frigiderul lor inteligent primește actualizări de firmware. Frigiderele vă anunță când sunt disponibile actualizări, există actualizări pagini de informare și anunturi de stiri pe site-ul Samsung. În plus, Centrul pentru Familie manualul proprietarului detaliază cum să actualizezi frigiderul. Dar niciuna dintre aceste surse nu garantează că actualizările vor apărea în viitor.

Este logic că nu există garanții de produs pe acele pagini. Dar ce zici de garantie? Garantia Samsung pentru frigiderul inteligent Family Hub nu menționează actualizările de firmware sau eventualele upgrade-uri de servicii ale hardware-ului inteligent al frigiderului. Garanția lor acoperă într-adevăr doar partea „frigider” a frigiderului tău inteligent.

De asemenea, am discutat cu un „Samsung Care Pro” pentru a încerca să găsesc orice documente care garantează actualizări de firmware de la Samsung. La începutul conversației, reprezentantul mi-a spus că „da, frigiderul va primi actualizări”. Am apăsat puțin mai mult și, după o așteptare de 10 minute, mi-a spus că „nu există nicio lucrare cu privire la actualizări”.

Când luați în considerare refuzul producătorilor de a furniza sau de a garanta actualizări de firmware, devine clar că aceștia nu intenționează să ofere actualizări pentru totdeauna și că nu puteți face nimic dacă aparatul dvs. inteligent nu mai este inteligent. Este sigur să presupunem că producătorii se vor concentra întotdeauna mai mult pe cele mai noi produse ale lor, astfel încât, pe măsură ce noile aparate inteligente vor apărea pe piață, aparatele inteligente mai vechi vor rămâne în urmă.

  11 resurse gratuite Procreate Brush pentru a marca pentru mai târziu [2022]

Aparatele inteligente care nu primesc actualizări sunt mai ușor de piratat

Nu este un secret pentru nimeni că dispozitivele inteligente de acasă sunt ușor de piratat. Unii producători au lansat actualizări care sunt menite să corecteze vulnerabilitățile, dar știm că majoritatea producătorilor nu fac actualizări de firmware. Și din moment ce garanțiile nu garantează actualizările firmware-ului, nu este nerezonabil să credeți că dispozitivele dvs. inteligente costisitoare ar putea să nu primească niciun patch sau îmbunătățiri de securitate peste zece ani.

Deci, pe măsură ce aparatul tău inteligent ușor de piratat devine din ce în ce mai vechi, va deveni și mai vulnerabil. Deoarece multe dintre aceste dispozitive sunt echipate cu camere, microfoane și algoritmi de colectare a datelor, vulnerabilitățile de piratare reprezintă o problemă majoră de confidențialitate.

Dar utilizarea aparatelor cu firmware învechit nu este o problemă de confidențialitate închisă; aceste vechi aparate inteligente ar putea compromite întreaga rețea de acasă. Într-un efort de a face internetul mai sigur, alianța Wi-Fi a dezvăluit WPA3, cel mai nou standard de securitate Wi-Fi. Lumea va trece încet la WPA3 și o mulțime de routere vor rula WPA3 alături de WPA2, standardul de securitate mai vechi, astfel încât dispozitivele mai vechi să se poată conecta la internet.

În cele din urmă, veți ajunge cu un router care, implicit, acceptă doar standardele de securitate WPA3. Și acesta este un lucru bun, deoarece conexiunile WPA2 devin din ce în ce mai puțin sigure. Dar dacă aveți un aparat inteligent care rulează firmware vechi, atunci este posibil să nu se poată conecta la un semnal WPA3. Dacă doriți să utilizați acel vechi aparat, va trebui să vă ajustați setările routerului pentru a accepta WPA2, o alegere care vă va face o țintă ușoară pentru hackeri.

Gândiți-vă la televizoarele inteligente

Aparatele inteligente sunt relativ noi și nu le veți găsi în majoritatea gospodăriilor. De fapt, 64% dintre consumatori nici măcar nu știu că există frigidere inteligente. Pe de altă parte, 37,2% dintre toate gospodăriile din SUA aveau cel puțin un televizor inteligent până la sfârșitul anului 2018. Televizoarele inteligente sunt atât de omniprezente încât o simplă căutare a „TV” pe Amazon te duce la zeci de pagini a televizoarelor inteligente.

Deoarece televizoarele inteligente sunt mult mai comune decât aparatele inteligente de bucătărie, ele servesc ca un bun punct de referință pentru cât vor dura aparatele inteligente și cu ce probleme s-ar putea confrunta. Poate că nu vă gândiți la un televizor ca la un aparat, dar modul în care funcționează un televizor inteligent este similar cu modul în care funcționează un aparat inteligent. Aspectul „inteligent” nu schimbă funcția integrală a dispozitivului, dar este un punct de vânzare major care necesită conectivitate Wi-Fi și actualizări de firmware pentru a rămâne la zi.

Televizoarele inteligente au interfețe notoriu de greoaie și rareori primesc actualizări utile. De fapt, se pare că producătorii sunt mai interesați de actualizări decât obligă oamenii să vadă reclame decât orice care sporește performanța sau securitatea. Și ca și aparatele inteligente, televizoarele inteligente sunt vulnerabil la hacking, cu toate acestea, producătorii tind să ocolească problema și nu fac nicio încercare reală de a remedia vulnerabilitățile.

Televizoarele inteligente au devenit învechite atât de repede încât nu este neobișnuit ca oamenii să aibă un Roku, Chomecast sau Amazon Firestick conectat la televizorul lor inteligent, o întorsătură ironică a sorții care te face să te întrebi de ce oamenii vând televizoare inteligente în primul rând (indiciu: ei sunt mai profitabile din cauza crapware-ului). Și dacă această uzură rapidă se întâmplă cu televizoarele, atunci există șansa să se întâmple și cu aparatele inteligente.

  Data Science vs Data Analytics – Ce cale de carieră a datelor să urmați?

De ce ar vinde orice companie un aparat care nu va dura un deceniu?

Companiile care vând aparate inteligente sunt bine conștiente că produsele lor nu vor rezista testului timpului. Producători precum Samsung și LG vând telefoane inteligente de ani de zile și vând electrocasnice de și mai mult timp. Ei știu că unesc un produs care este relativ de unică folosință cu un produs care este menit să funcționeze timp de zeci de ani. De ce ar scoate electrocasnicele care vor deveni învechite?

Ei bine, pentru unul, aparatele inteligente de lux ocupă o piață relativ neexploatată. Dacă o companie își învinge concurenții pe această piață, atunci aplicațiile și software-ul lor ar putea deveni o parte integrantă a vieții oamenilor. Introducerea aparatelor inteligente în casele oamenilor este partea grea, iar cumpărătorii nu vor avea de ales decât să apeleze la producătorii de electrocasnice pentru ajutor mai târziu. „Mișcă-te repede și sparge lucrurile”, a spus odată un mogul.

Dar ce se întâmplă dacă companiile decid că nu doresc să întrețină aparatele inteligente? Au trecut doar câțiva ani de când aceste produse au ajuns pe piață, iar producătorii par deja dispuși să ofere actualizări complete de firmware. Oamenii pot începe să-și înlocuiască frigiderele și mașina de spălat vase în același mod în care își înlocuiesc telefoanele mobile, ceea ce ar fi foarte profitabil pentru afaceri. Poate că oamenii se vor simți înșelați și vor începe să abandoneze mărcile proaste. Va trebui să așteptăm și să aflăm.

Ce dorim de la producători

Chiar dacă o companie precum Samsung începe să lanseze actualizări de firmware pentru aparatele inteligente sau să trimită angajați pentru a înlocui hardware-ul vechi, va fi dificil să vă mențineți aparatele inteligente să funcționeze așa cum ar trebui. Așa cum este acum, aspectul „inteligent” al aparatelor tale inteligente este la fel de vulnerabil la timp ca smartphone-ul tău. Deci, cum pot producătorii să abordeze această problemă?

Vă amintiți televizoarele inteligente? Sunt incomod, vulnerabili, iar caracteristicile lor „inteligente” devin depășite rapid. Dar puteți remedia cu ușurință problema conectând un dispozitiv ieftin, cum ar fi un Chromecast sau Roku. Și, deoarece dispozitivele de streaming plug-in sunt ieftine și ușor de înlocuit, consumatorii nu simt nevoia să-și înlocuiască televizorul la fel de des cum își înlocuiesc telefoanele mobile.

La fel ca un televizor inteligent, cele mai mari probleme ale unui frigider inteligent sau ale unei mașini de spălat rufe constau în hardware-ul și software-ul său „inteligent”. Sunt greu de întreținut și pot deveni rapid învechite. Ecranele, camerele, termometrele, microfoanele și difuzoarele nu sunt problema.

Deci iată propunerea mea.

Producătorii ar trebui să adauge un port la aparatele lor inteligente scumpe, care să vă permită să conectați un dispozitiv ieftin (asemănător cu un Chromecast) la fiecare doi ani pentru a menține aparatul la zi. Aceste dispozitive mici vor gestiona, de asemenea, Wi-Fi și Bluetooth, așa că nu trebuie să vă faceți griji că vechiul dvs. aparat nu se încadrează în standardele de securitate.

Acest sistem va face consumatorii mai încrezători în investițiile lor, va oferi producătorilor un flux stabil de venituri din aparatele lor inteligente (fără a smulge oamenii) și îi va încuraja pe tocilarii cunoscători de tehnologie să se ocupe de majoritatea dezvoltării de software pentru smart. platforme de aparate. Bum, fiecare