6 Platforme de publicare Web3 pentru scriitori

Odată cu evoluția Web2 în Web3, crearea și distribuția de conținut digital capătă noi forme. În special, o preocupare majoră pentru scriitori în această nouă eră este găsirea unei platforme care să acorde prioritate proprietății depline asupra expresiei lor creative și oportunităților de monetizare.

Platformele de publicare Web3, care includ caracteristici precum tehnologia blockchain și descentralizarea, răspund acestor nevoi. Haideți să explorăm unele dintre cele mai bune platforme de publicare Web3 pe care ar trebui să le luați în considerare în calitate de scriitor care caută să valorifice puterea Web3.

Ce sunt platformele de scriere Web3 și ce le face unice?

Dacă Web3 se referă la o versiune a web descentralizată, fără permisiune și axată pe utilizator, atunci platformele de publicare Web3 publică aplicații cu toate aceste caracteristici încorporate. Platformele de publicare Web3 se referă la aplicații de publicare digitală care integrează tehnologia blockchain pentru a oferi caracteristici precum proprietatea, transparență și opțiuni de monetizare directă.

Există câteva caracteristici cheie care fac platformele de publicare Web3 diferite de platformele obișnuite de publicare.

Tehnologie Blockchain descentralizată și monetizare

Cel mai mare indicator al Web3 este tehnologia blockchain. Platformele Web3 pot asigura transparență și descentralizare adevărată prin blockchain.

De exemplu, platformele Web3 pot folosi tehnologia blockchain pentru a crea NFT-uri literare sau jetoane din lucrările tale scrise. Apoi, puteți utiliza contracte inteligente blockchain pentru a câștiga redevențe pentru fiecare vânzare ulterioară a lucrării dvs. tokenizate sau pentru a plăti automat un co-autor.

De asemenea, probabil că veți primi plata pentru munca dvs. în criptomonede, care, după cum știm cu toții, se bazează de obicei pe tehnologia blockchain.

Confidențialitate

Pe Web2, există nenumărate posibilități de încălcare a datelor, deoarece utilizatorii trebuie să trimită informații personale în numele verificării KYC. Platformele de publicare Web3 rezolvă această problemă, acordând prioritate anonimatului și utilizând adrese de portofel.

  Cum să vă CC sau BCC automat în Outlook și Gmail

Fiecare utilizator este recunoscut printr-un șir alfanumeric de caractere cunoscut sub numele de adresă de portofel. Dacă acest lucru este important pentru tine ca scriitor, atunci ar trebui să optezi pentru platformele Web3.

Mirror s-a impus ca una dintre platformele de top pentru publicarea Web3. Platforma trăiește în rețeaua Ethereum, ceea ce înseamnă că orice utilizator se poate înscrie cu portofelul Ethereum și își poate stoca scrisul pe Arweave, o rețea permanentă de stocare a informațiilor.

Mirror vă oferă două modalități principale de a obține venituri din conținut: obiecte de colecție și abonamente Web3.

Primul, obiectele de colecție, este posibil prin baterea unei piese de conținut ca NFT. Mirror oferă o modalitate gratuită de a crea fiecare postare sau conținut, permițând autorului să stabilească o aprovizionare și un preț limitat. În plus, scriitorii pot încorpora orice NFT de artă digitală pe care l-au achiziționat în postările sau articolele lor de blog. Produsul literar final NFT va include atât conținutul scris, cât și arta digitală NFT.

A doua opțiune de monetizare este token-gating, care implică blocarea conținutului premium în spatele unui paywall care poate fi deblocat doar cu cripto.

Una peste alta, Mirror are o interfață de utilizare ușor de navigat și este o opțiune populară atât pentru scriitori, cât și pentru clienți. Oferă, de asemenea, un pic de flexibilitate opțiunilor dvs. de monetizare pentru publicare.

Sigle este o altă opțiune pentru publicarea Web3. Este construit pe protocolul Stacks, o soluție Layer-2 care permite funcționalitatea NFT și smart contract pe blockchain-ul Bitcoin. Datorită rețelei sale de domiciliu, Sigle folosește tehnologia de inscripție ordinală Bitcoin în loc de NFT-urile Ethereum tradiționale pentru a stoca conținutul utilizatorilor în rețeaua Bitcoin.

Sigle are câteva funcții care îmbunătățesc experiența utilizatorului. Prima este interfața cu utilizatorul, care este la fel de simplă ca rivalul său Web2, Medium. A doua caracteristică este o serie de instrumente de asistență pentru scriitori, inclusiv un editor încorporat, un domeniu personalizat de blog optimizat pentru SEO și un tablou de bord intuitiv.

  Cum să vizualizați parolele salvate pe Mac

Câștigul de venituri pentru scrisul dvs. pe Sigle are aceeași formulă ca și Mirror: token-gating și NFT literare. Cu toate acestea, o mică diferență este că scriitorii de pe Sigle pot alege în ce monedă să primească câștiguri.

Industria editorială este un spațiu competitiv guvernat de oferte de publicare, care îi determină pe noii scriitori să meargă pe calea autopublicării prin cărți electronice. Soltype vine ca o soluție Web3 pentru autopublicare; este o piață de cărți electronice bazată pe blockchain, unde scriitorii pot scrie, bate și vinde lucrările lor ca NFT literare.

Fiecare colecție de NFT-uri literare se află sub controlul deplin al autorului, astfel încât aceștia pot stabili o limită de aprovizionare și pot stabili prețul după cum doresc. Pentru a crește raritatea NFT-urilor individuale din colecție, scriitorul poate atașa copertă unică cărților electronice din colecție.

Achiziționarea unui NFT din colecție vă oferă acces deplin și dreptul de proprietate asupra cărții electronice, ceea ce înseamnă că puteți citi, tranzacționa și revinde la alegerea dvs. dintre cele mai bune piețe Solana.

Paragraph adoptă o abordare ușor diferită față de alte platforme, deoarece vizează scriitorii care și-au construit deja un public. Dacă sunteți un scriitor care are deja o comunitate, Paragraph vă permite să o monetizați, oferind trei planuri anuale de abonament scriitorilor aflați în diferite stadii de creștere. Scriitorii cu 100, 1000 și 5000 de membri trebuie să plătească 0,05, 0,1 și, respectiv, 0,5 ETH.

În ceea ce privește câștigurile, fiecare postare de pe platformă este creată ca un NFT, dar autorii își pot duce cele mai bune postări mai departe transformându-le într-un obiect de colecție. Cumpărarea unei piese de colecție oferă cumpărătorului dreptul de proprietate totală asupra postării.

Spre deosebire de celelalte de pe această listă, Hashnode este o mică nișă. Este o platformă de blogging care se adresează dezvoltatorilor de software și scriitorilor tehnici. Deși platforma are caracteristici Web2, cum ar fi verificarea KYC și înregistrarea prin e-mail, platforma găzduiește o comunitate mare de utilizatori Web3 care nu poate fi ignorată.

  Ce este o diagramă SIPOC și cum se creează una?

Hashnode oferă multe instrumente pentru a sprijini scriitorii de pe platformă, inclusiv suport SEO, publicare și backup automat GitHub, un editor încorporat și un serviciu de abonare la newsletter.

Hive Blog este o platformă de rețea socială și blogging construită pe blockchain-ul Hive. Ca și alte blockchain-uri, Hive are o monedă nativă care facilitează tranzacțiile pentru toate proiectele sale, inclusiv Blogul Hive.

Acest blog nu recompensează autorii pentru scris, dar încurajează utilizatorii să organizeze conținut și să interacționeze cu alte postări. Utilizatorii cu cea mai mare influență primesc o parte din veniturile platformei plătite în dolari bazați pe stup (HBD), moneda stabilă a platformei.

Blogul Hive este o platformă hibridă care oferă diverse opțiuni de înscriere pentru a satisface utilizatorii Web3 și Web2. Deci, puteți folosi o adresă de e-mail sau puteți rămâne anonim cu o autentificare bazată pe portofel.

Recomandări cheie

  • Platformele de scriere Web3 oferă proprietatea deplină a expresiei creative și oportunități de monetizare prin funcții precum tehnologia blockchain și descentralizare.
  • Aceste platforme folosesc tehnologia blockchain pentru a asigura transparența, descentralizarea și confidențialitatea, oferind opțiuni precum câștigarea de redevențe din lucrări tokenizate și primirea de plăți în criptomonede.
  • Unele platforme populare de scriere Web3 includ Mirror, Sigle, Soltype, Paragraph, Hashnode Web3 și Hive Blog, fiecare oferind caracteristici unice și opțiuni de monetizare pentru scriitori. Explorarea acestor platforme poate oferi mai mult control, câștiguri mai bune și un ecosistem de publicare corect.

Ar trebui să utilizați o platformă de scriere Web3?

Platformele de scriere Web3 vă oferă mai mult control asupra conținutului dvs., opțiuni mai bune de monetizare și un ecosistem mai transparent și mai corect. Aceste caracteristici fac din platformele de scriere Web3 o alegere bună dacă doriți să câștigați bani din scris și să rămâneți anonim în timp ce faceți acest lucru.

Cel mai bun lucru despre toate acestea este modul în care elimină toți intermediarii și face publicarea mai accesibilă. Cu toate acestea, ar putea fi puțin dificil să înveți cum să navighezi în lumea criptomonedelor și a Web3. Dar cu siguranță merită încercat.