Cum verifică companiile de telefonie în sfârșit numerele de identificare a apelantului

Apelurile automate sunt un flagel, lăsând pe mulți oameni să nu dorească sau să se teamă să ridice telefonul dacă nu cunosc pe cel care apelează. Dacă așteptați un interviu de angajare sau un apel invers de asistență, acest lucru este incredibil de stresant, dar acum operatorii de telefonie vă ajută.

Noile standarde vor demasca falsificarea

Dacă aveți serviciul T-Mobile și un Galaxy S9, în curând veți începe să vedeți „Apelul verificat” când sosesc apelurile, dacă T-Mobile poate verifica că ID-ul apelantului se potrivește cu numărul de telefon real. The Apelant verificat mesajul înseamnă că apelul a provenit de la T-Mobile și pot confirma că nu a avut loc nicio falsificare sau interceptare la efectuarea apelului.

Verificarea apelurilor se bazează pe un nou standard numit STIR (Secure Telephone Identity Revisited) și SHAKEN (Signature-based Handling of Asserted information using toKENs). A nu se confunda cu Instructiuni de preparare a martini, AMESTIVĂ/SCULATĂ va permite operatorilor de telefonie să determine dacă numărul cu care se identifică un apel este real. Tehnologia actuală de identificare a apelantului nu are nicio metodă pentru a determina dacă informațiile furnizate sunt corecte și STIR/SHAKEN va rezolva această problemă.

Și pe măsură ce alți operatori implementează STIR/SHAKEN, ei vor lucra împreună, astfel încât verificarea apelurilor telefonice să aibă loc chiar și atunci când acestea provin de la un alt operator.

  De ce aplicațiile iPhone și iPad solicită să utilizeze Bluetooth

În plus, T-Mobile, Verizon și altele oferă deja servicii de blocare care se bazează pe liste negre aglomerate. Blocarea Robocaller a fost gratuită AT&T din 2016, gratuit pe T-Mobile de la începutul lui 2017 și acum Verizon a anunțat nu vor mai taxa pentru filtrarea apelurilor începând cu luna martie.

Este posibil să aveți deja unele blocări de spam

Software-ul de blocare a spam-ului bazat pe crowdsource este deja omniprezent și sunt șanse să vă abonați la acesta de la operatorul dvs. sau să descărcați o aplicație pentru telefon care va atinge același obiectiv. Dar implementarea completă a noului standard STIR/SHAKEN va dura mai mult.

Dacă aveți T-Mobile și un Galaxy S9, aveți primele etape ale tehnologiei chiar acum și „mai multe dispozitive” vor primi STIR/SHAKEN în 2019. Între timp, Verizon și AT&T au promis că vor implementa, dar nu au specificat un calendar exact după 2019. Sprint nu a făcut astfel de promisiuni și, în schimb a pus la îndoială costul și eficacitatea.

Apple, Google și alți producători de telefoane nu au comentat niciun plan de a ajuta la implementarea standardului. Microsoft suporturi SHAKEN/STIR și ajutat la dezvoltarea acestuia. Deși nu mai lucrează pe Windows Phone, au un interes prin Skype.

STIR/SHAKEN este similar cu HTTPS

Cu STIR/SHAKEN în loc, atunci când se efectuează un apel telefonic, primul lucru pe care îl va face este să atașeze un certificat care verifică numărul atribuit semnalului. Apoi, pe măsură ce trece, acel certificat este verificat cu un depozit criptat pentru valabilitate. Dacă totul se potrivește corect, serviciul marchează apelul ca verificat. Când nu o face, atunci operatorul știe că numărul este o falsificare potențială.

  12 cele mai bune încărcătoare portabile pe care le puteți cumpăra [2022]

Ceea ce fac operatorii de telefonie în continuare este decizia lor. Ei pot marca apelul ca verificat atunci când este cazul sau pot afișa un posibil mesaj de înșelătorie sau pot bloca apelul.

Dacă acest lucru sună familiar, asta se datorează faptului că procesul este foarte asemănător cu modul în care funcționează certificatele securizate pe browserele web. Acest lucru demonstrează, de asemenea, un dezavantaj semnificativ. Așa cum un certificat de securitate nu înseamnă că un site web este sigur, un mesaj verificat al apelantului nu dovedește că apelul telefonic nu este un apelant automat.

Dacă apelantul automat apelează de la un număr legitim pe care l-a achiziționat fără nicio falsificare, atunci apelul se va afișa ca verificat. Să sperăm că listele crowdsourced și blocarea vor deveni în sfârșit utile în acest moment, deoarece robocallerul nu își va schimba doar numărul cu fiecare apel.

Cum să blochezi apelurile spam, chiar acum

Dacă nu utilizați un Galaxy S9 pe T-Mobile și nu doriți să așteptați ca Verizon să-și ofere serviciul gratuit, există opțiuni pe care le puteți utiliza astăzi. Vă puteți abona la serviciul de filtrare a apelurilor Verizon până când Verizon îl va face gratuit.

Puteți să vă alăturați listei Nu apelați pentru ceea ce merită – ceea ce nu pare să fie prea mult în zilele noastre – și să blocați numerele individual. Pe iPhone-uri, puteți descărca o aplicație precum Hiya care adună liste negre pentru a identifica escrocii, pe care apoi îi puteți semnala sau bloca. Pe Android, aveți opțiuni încorporate și puteți utiliza, de asemenea, o aplicație similară precum Mr.Number sau Truecaller.

  De ce nu mai putem recomanda Wink Hubs

Din păcate, aceste aplicații pe lista neagră de crowdsource pot bloca apelurile legitime, așa că rețineți asta dacă primiți frecvent apeluri de la numere necunoscute.

Aceasta este doar o măsură a păcii

Din păcate, adevărata libertate față de apelurile spam depinde în întregime de operatori pentru a rezolva problema. Până acum au fost mai mult decât dispuși să treacă peste aceste apeluri, dând vina pe alții și pe legile existente.

FCC i-a chemat în acest sens, iar asta a făcut diferența. Dar până când costul de a efectua apeluri înșelătorie este mai mare decât profiturile derivate din acestea, cei care apelează spam vor continua să încerce și speră că vei răspunde. Până când vor veni soluții mai bune, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să ignori apelurile.