09/26/2023

Top 10 platforme de dezvoltare Web3

Dezvoltarea de aplicații Web3 poate fi o provocare, indiferent dacă sunteți un începător în codificare sau un dezvoltator Web2 full-stack experimentat. Când lucrați cu viitorul web, platforma de dezvoltare pe care o alegeți vă poate face sau distruge.

Multe platforme de dezvoltare Web3 consacrate ajută deja dezvoltatorii și creatorii să-și materializeze ideile în diferite capacități. Acestea sunt unele dintre cele mai bune platforme din care puteți alege.

Alchemy este o platformă de dezvoltare blockchain de top care simplifică procesul de construire a aplicațiilor Web3, oferind infrastructura și serviciile de care aveți nevoie.

Oferă cel mai utilizat API Ethereum, Alchemy Supernode, despre care se știe că este rapid, fiabil și extrem de scalabil, eliberându-vă de grijile legate de infrastructură. De asemenea, acceptă diverse blockchain-uri, inclusiv Ethereum, Solana, Optimism și Arbitrum. Îl puteți folosi pentru a dezvolta și lansa NFT-uri, DeFi, portofele cu criptomonede și proiecte de jocuri Web3.

Unele dintre proiectele de top construite pe baza Alchimiei includ 0x Protocol, OpenSeași Element Financiar. Configurarea contului este fără efort și puteți începe să construiți pe platformă folosind planul său gratuit.

Thirdweb este o platformă de dezvoltare Web3 open-source care oferă funcționalități diverse și o interfață ușor de utilizat, care simplifică crearea de contracte inteligente.

Încearcă să facă procesul de dezvoltare cât mai nedureros cu putință, cu o codificare minimă. Oferă SDK-uri în fiecare limbă, o selecție largă de contracte predefinite și API-uri deschise pentru dezvoltarea și integrarea diferitelor tipuri de aplicații Web3. De asemenea, securizează activele digitale, oferind portofele personale sau multi-sig.

Unele soluții populare oferite de platformă includ CommerceKit, o soluție unică pentru construirea de aplicații comerciale Web3, un Kit de jocuri pentru crearea de jocuri Web3 și Mobile, un set de instrumente care ajută la integrarea funcțiilor Web3 în aplicațiile pentru smartphone.

Graph este un protocol de indexare descentralizat care oferă o punte pentru interogarea și accesarea datelor prin blockchain-uri precum Ethereum și rețele precum IPFS. Vă permite să creați aplicații bazate pe date care interacționează cu diferite protocoale și utilizează API-ul Global GrapQL pentru a oferi un transfer de date fără întreruperi.

  Cum se schimbă dimensiunea hârtiei în Microsoft Word

Designul său de infrastructură oferă o platformă puternică și API-uri esențiale adaptate pentru dezvoltarea Web3. Puteți plăti pentru a interoga protocolul pentru date folosind simbolul său nativ, $GRT.

În plus, are o organizație autonomă descentralizată, AdvocatesDAO, care se asigură că proiectul și inițiativele sale rămân descentralizate. Începeți cu The Graph este ușor. Tot ce aveți nevoie este să vă conectați portofelul Ethereum sau Abitrum One.

PARSIQ este un furnizor de soluții de date blockchain care oferă API-uri flexibile, robuste și de încredere, concepute pentru a facilita integrarea fără probleme a datelor Web3 în diverse aplicații și servicii.

Oferă o suită completă de soluții de date, oferind date blockchain istorice și în timp real prin API-uri filtrate și indexate. Acest lucru le permite dezvoltatorilor și companiilor să acceseze informații precise și actualizate de pe diverse platforme blockchain. Unele blockchain-uri de top susținute de rețea includ Ethereum, Polygon, Abritrum și Avalanche.

Serviciile PARSIQ sunt personalizabile, permițându-vă să creați API-uri în funcție de cerințele lor specifice. Puteți folosi $PRQ, simbolul nativ al platformei, pentru a plăti produsele și serviciile sale.

Questbook este o platformă unică de dezvoltare Web3 care accelerează procesul de creare a aplicației. Oferă o platformă ușor de utilizat, care permite dezvoltatorilor de la toate nivelurile de experiență să creeze și să lanseze rapid aplicațiile lor Web3.

O caracteristică remarcabilă este dedicarea sa de a facilita învățarea fără costuri, ceea ce o face o alegere excelentă pentru persoanele care se angajează în călătoria de dezvoltare. Oferă căi de învățare cuprinzătoare pentru Ethereum, NEAR, Solana și Polygon, ceea ce l-a făcut să strângă o bază substanțială de utilizatori.

De asemenea, găzduiește un program de granturi în care persoanele interesate pot revizui și finanța proiecte în lanț. În cele din urmă, Questbook vă permite să câștigați criptomonede sau NFT printr-o abordare bazată pe recompense pentru învățare și dezvoltare.

Ceramic Network este o rețea de date descentralizată care stă la baza unui ecosistem de aplicații și servicii Web3 interconectate. Oferă un protocol pentru streaming descentralizat de evenimente, permițând dezvoltatorilor să creeze soluții robuste și interoperabile pentru provocări complexe de date în spațiul Web3.

  6 Top Planificatori de rute EV pentru o călătorie rutieră

Unele dintre serviciile sale principale includ găzduirea API, stocarea evenimentelor și comandarea și facilitarea distribuirii, partajării și livrării evenimentelor. Este ideal pentru dezvoltatorii care construiesc aplicații interoperabile cu consum mare de date.

Platforma include, de asemenea, implicarea activă în rețelele sociale, instrumente de colaborare descentralizate, servicii de îmbunătățire a reputației aplicației, cum ar fi Know Your Customer, și un grafic de informații bine documentat. Operatorii voluntari de noduri sprijină rețeaua, făcând-o liberă pentru accesare și utilizare.

Moralis oferă API-uri de nivel enterprise și date blockchain în timp real, simplificând procesul de dezvoltare Web3 și făcându-l la fel de ușor de utilizat ca și dezvoltarea tradițională Web2.

Platforma oferă diverse instrumente și servicii pentru a permite dezvoltatorilor să construiască aplicații Web3 în mod eficient. Acceptă mai multe platforme blockchain, făcându-l compatibil cu lanțuri încrucișate. Aceasta include Ethereum, Binance Smart Chain, Polygon, Avalanche, Solana și multe altele.

Serviciul său unic este o piață NFT cu o aplicație de portofoliu pentru prezentarea proiectelor și un instrument de verificare a proprietății pentru a asigura transparența și autenticitatea tranzacțiilor blockchain. Dezvoltatorii pot începe să utilizeze și să exploreze funcțiile sale gratuit.

Infura oferă o suită de API-uri blockchain de înaltă disponibilitate și instrumente pentru dezvoltatori, servind drept punct de plecare ideal pentru dezvoltarea Web3. Platforma, un produs al ConsenSyseste conceput pentru a vă ajuta să construiți, să scalați și să perturbați industriile tradiționale folosind tehnologia blockchain.

Infura vă permite să alegeți dintr-o serie de blockchain, cum ar fi Ethereum și Polygon, și rețele descentralizate precum IPFS, printre altele, oferindu-le libertatea de a construi pe rețeaua lor ideală. De asemenea, oferă suport NFT prin instrumente și șabloane care facilitează dezvoltarea proiectelor NFT.

Cu peste 400.000 de dezvoltatori care spun platforma acasă, Infura este una dintre cele mai recunoscute platforme pe care să se construiască. Unele companii proeminente care folosesc tehnologia sa includ Portofelul Coinbase, Uniswapși MakerDao.

  Cum să utilizați iPad-ul ca afișaj extern pentru Mac cu Sidecar

deBridge este o platformă Web3 care facilitează aplicații cross-chain de înaltă performanță, oferind soluții de lichiditate asincrone hiper-eficiente. Cu accent pe interoperabilitate, deBridge vă dă putere să construiți și să interacționați cu aplicații care funcționează fără probleme în diferite blockchain-uri.

Caracteristicile cheie ale platformei includ infrastructură cross-chain de înaltă performanță, o rețea globală de lichiditate și un accent pe securitate și transparență prin rapoarte de audit și programe de bug-bounty.

De asemenea, o parte integrantă a succesului platformei este încurajarea acesteia pentru documentație cuprinzătoare și informații despre dezvoltatori – care permit integrarea perfectă a caracteristicilor sale în diverse aplicații – și implicarea comunității, care contribuie la creșterea și evoluția acesteia.

Odyssey este o platformă de dezvoltare Web3 cu sursă deschisă, care dă putere creatorilor să creeze aplicații 3D captivante. Acesta oferă un kit de dezvoltare software exclusiv pentru Node.js, pe care îl puteți folosi pentru a dezvolta produse inovatoare.

Caracteristicile sale cheie includ o interfață front-end care oferă imagini 3D în timp real, un backend care oferă construcție colaborativă și integrează blockchain-uri Ethereum și Polygon și o infrastructură construită pe cadrul Hardhat.

Pe lângă concentrarea pe aplicațiile de realitate virtuală, ceea ce îl deosebește pe Odyssey este comunitatea construită în jurul ei, care promovează creșterea ecosistemului. Va trebui să creați un Odyssey NFT pentru a contribui la comunitate.

Începeți călătoria dvs. de dezvoltare Web3

Pe măsură ce trecem încet la Web3, alegerea platformei de dezvoltare potrivită este esențială, deoarece determină cât de bine vă puteți da viață viziunilor. Fiecare platformă de aici oferă calități unice și răspunde diferitelor nevoi și preferințe.

Deci, indiferent dacă construiți contracte inteligente, aplicații descentralizate sau experiențe captivante, aceste instrumente de top oferă cadre pentru a vă materializa ideile. De asemenea, merită să vă familiarizați cu limbajele de programare care alimentează Web3 înainte de a începe.

x