13 cele mai bune platforme de observabilitate pentru date și infrastructură în 2023

Observabilitatea este analiza datelor generate de aplicațiile și infrastructura dvs. pentru a găsi defecțiuni, pentru a anticipa întreruperi și pentru a vă asigura că clienții dvs. finali nu sunt afectați.

Platformele de observabilitate sunt instrumentele care vă permit să vă monitorizați eficient sistemele cu puterea observabilității. Acestea consumă, transformă și monitorizează toate datele de sistem generate de aplicațiile dvs. și vă ajută să vă asigurați că totul rulează într-o stare sănătoasă.

Succesul afacerii tale moderne este puternic afectat de deciziile bazate pe date. De la reducerea costurilor operaționale până la asigurarea satisfacției clienților, trebuie să rămâneți la curent cu jocul de date pentru a rămâne în fața concurenților.

Având o platformă de observabilitate adecvată, vă permite să înțelegeți blocajele de performanță, să îmbunătățiți procesele și să rezolvați problemele mai rapid. În plus, analiza datelor generate de infrastructura și aplicațiile dvs. vă ajută să vă gestionați financiar, să îmbunătățiți securitatea și să reduceți riscurile.

Care sunt stâlpii observabilității?

Metrici

Valorile sunt valorile numerice generate de sistemul dvs. Aceasta include lucruri precum utilizarea CPU și timpii de răspuns API. Valorile sunt un indicator excelent pentru a afla rapid dacă totul funcționează bine. Sunt foarte bune pentru a căuta date istorice și pentru a urmări tendințele.

Bușteni

Când aveți nevoie de detalii granulare ale aplicației dvs. și ale logicii acesteia, jurnale intră în joc. Gândiți-vă la jurnalele ca la înregistrări ale evenimentelor pentru a descoperi comportamente imprevizibile. Deci, veți obține detalii complete ale sistemului, cum ar fi ce eroare s-a întâmplat și când a avut loc.

Urme

Valorile și jurnalele pot fi utile pentru a descoperi comportamentul individual al sistemului, dar urmele pot ajuta la înțelegerea întregului ciclu de viață al unei cereri într-un sistem distribuit. Adică, puteți vedea întreaga călătorie sau traiectorie a sistemului sau a acțiunii în sistemul distribuit. Acest lucru vă oferă context și este crucial în măsurarea întregului sistem sau pentru rularea optimizărilor pentru zone cu prioritate ridicată și rezolvarea problemelor mai rapid.

Acum că înțelegem platforma de observabilitate din interior și din afara acesteia. Este timpul să explorezi cele mai bune platforme de observabilitate.

Datadog

Datadog vă oferă o platformă de observabilitate unificată concepută pentru era cloud. Colectați și corelați date de la peste 600 de tehnologii susținute de furnizori. Cu ajutorul AI, beneficiați de detectarea automată a anomaliilor de ultimă oră.

Cu vizibilitate de la capăt la capăt la întregul sistem, puteți urmări incidentele, puteți vizualiza starea serverului între componente și puteți optimiza în stiva dumneavoastră. În plus, învățarea automată vă ajută să detectați problemele de performanță.

Iată cele mai importante beneficii ale încorporării Datadog ca platformă de observabilitate preferată:

 • Ingerați date de sistem din mai multe surse
 • Creați tablouri de bord și personalizați-le în funcție de nevoile dvs. de vizualizare
 • Obțineți sprijinul AI și al învățării automate
 • Identificați răspunsul corect investigând până la cod
 • Promovați colaborarea între echipe într-o singură vedere unificată

Puteți încerca o perioadă de încercare gratuită de 14 zile, fără a fi necesar un card de credit.

Observabilitate elastică

Construit pe partea superioară a stivei ELK dovedite în industrie (Elastic-Logstash-Kibana), Observabilitate elastică oferă o soluție deschisă și extensibilă. Folosind această platformă de observabilitate, vă puteți aborda sarcinile de lucru în mai multe medii cloud, cum ar fi Amazon Web Solutions, Microsoft Azure și Google Cloud.

Datorită abordării sale bazate pe cloud, Elastic Observability vă permite să vă spargeți silozurile de date între jurnalele de aplicații, informații despre infrastructură și valorile utilizatorilor. Cu aceasta, obțineți următoarele instrumente de monitorizare ca parte a platformei dvs. de observabilitate:

 • Monitorizare centralizată a jurnalului de aplicații care caută rapid petaocteți de date
 • Îmbunătățiri ale calității codului utilizând Monitorizarea performanței aplicațiilor (APM)
 • Monitorizare simplificată a infrastructurii care vă menține sistemele în funcțiune la scară
 • Urmăriți interacțiunile reale ale utilizatorilor utilizând Monitorizarea utilizatorilor reale
 • Monitorizați în mod proactiv călătoriile critice folosind monitorizarea sintetică

Puteți începe dvs gratuit încercare pentru a verifica ofertele. Dacă doriți să integrați prin Elastic Cloud, îl puteți obține pentru un preț de până la 95 USD pe lună.

Banda de date

Dacă cauți o soluție proactivă completă, atunci Banda de date poate fi alegerea perfecta. Este o platformă de observabilitate continuă a datelor care poate prinde date proaste înainte de a vă afecta sistemul. Puteți detecta și rezolva rapid incidentele de date de-a lungul călătoriei dvs. de date – de la conducta de date până la depozitul dvs. de date.

 • Obțineți un triaj rapid printr-un sistem central de alertă
 • Îndeplinește-ți SLA-urile cu alerte personalizate
 • Efectuați analiza cauzei principale pe o singură fereastră
 • Evitați presupunerile cu generația automată de date
 • Monitorizați starea conductei de date
 • Căutați tendințele istorice pentru a analiza complexitatea și performanța
 • Prindeți modificările schemei și valorile nule
  Cum se instalează pfSense Firewall pe Ubuntu și CentOS?

Cu gestionarea incidentelor de date, obțineți informații fiabile asupra datelor dvs. Puteți crea alerte personalizate și le puteți declanșa pentru părțile interesate în timp real. Nu numai că puteți evidenția datele afectate, dar puteți vizualiza și celelalte componente dependente afectate.

Databand oferă 3 modele de prețuri diferite – Growth, Pro și Enterprise. Toate au un volum monitorizat nelimitat, un canal de asistență dedicat și alerte pe e-mail, Slack, Pagerduty și Opsgenie.

Integrate.io

Integrate.io oferă o platformă de observabilitate a datelor complet automatizată, flexibilă și în timp real. Cu aceasta, vă puteți concentra pe afacerea dvs. în loc să vă faceți griji pentru datele dvs. Tot ce trebuie să oferi este accesul minim necesar pentru a înțelege și observa sistemele de date.

Dacă aveți un depozit de date, atunci trebuie doar să oferiți acces numai pentru citire. În caz contrar, pentru baze de date, va trebui să oferiți accesul minim necesar de sistemele CDC (Change Data Capture).

Deci, să aruncăm o privire asupra tipului de alerte de date pe care le puteți seta cu platforma de observabilitate a datelor:

 • Numărul de valori nule și numărul total de înregistrări din coloanele dvs
 • Valori distincte, cele mai mari și cele mai mici în fiecare coloană
 • Mediana și varianța oricărei coloane
 • Deformarea coloanei pentru a calcula cât de uniform sunt răspândite valorile
 • Media geometrică
 • Diferența dintre ora actuală și valoarea maximă pentru prospețime

Această platformă de observare a datelor vine cu 3 modele de prețuri – Starter pentru 15.000 USD/an, Professional pentru 25.000 USD/an și Enterprise cu prețuri personalizate. Puteți încearcă gratuit înainte de a face alegerea dvs.

Noua relicvă

Cu peste 30 de capabilități integrate într-una singură, Noua relicvă vă oferă o platformă de observabilitate completă – fie că este vorba de front-end, back-end sau infrastructură. Vă oferă peste 600 de integrări pentru observabilitate instantanee, astfel încât să puteți monitoriza totul din stiva dvs.

Ceea ce separă această platformă de observabilitate de restul este să ai propriul asistent de observabilitate folosind puterea AI generativă sau GenAI. Cunoscut sub numele de New Relic Grok, acesta este primul asistent de acest fel care vă oferă informații despre toate datele colectate.

Pe scurt, iată ce obțineți cu platforma de observabilitate New Relic:

 • Un instalator ghidat ușor de instalat
 • O singură platformă pentru monitorizarea full-stack
 • Experiență unificată pe mai multe platforme pentru a sparge silozurile de date
 • Puterea asistenței AI pentru a vă ajuta să vă înțelegeți datele
 • Plătește doar pentru ceea ce folosești
 • Conformitatea securității pentru toate datele dvs

Aveți trei opțiuni de preț – Standard, Pro și Enterprise. Puteți verifica versiunea Standard și toate ofertele sale gratuit. Tot ce trebuie să faci este Inscrie-te pentru a începe, fără a fi nevoie de card de credit.

Edge Delta

Căutați o platformă modernă de observabilitate care să vă permită să mențineți vizibilitatea pe 100% din datele dvs.? Apoi, Edge Delta platforma vă poate veni în ajutor. Cu aceasta, vă puteți monitoriza sistemele la scară fără a fi nevoie să indexați toate datele brute sau să le stocați într-o platformă de observabilitate.

În primul rând, obțineți o interfață simplă de tip point-and-click, care vă permite să vă construiți conductele de observabilitate și să testați și să repetați pe ele. Obțineți transparență, control și simplitate. În plus, puteți monitoriza și starea conductei pentru a vă asigura că fiecare componentă funcționează conform așteptărilor.

În continuare, să aruncăm o privire rapidă asupra diferitelor caracteristici pe care platforma de observabilitate Edge Delta le are de oferit:

 • Îmbogățiți și transformați-vă datele cu peste 15 procesoare de date prefabricate
 • Grupați date similare în modele și evitați indexarea
 • Urmăriți KPI-urile pentru echipa dvs. extragând valori
 • Rămâneți la curent cu problemele de producție prin detectarea anomaliilor
 • Utilizați o interfață punct-and-click pentru a vă crea conducta
 • Gestionați-vă întreaga flotă dintr-o fereastră centralizată
  Cum să schimbi regiunea Netflix

Obțineți utilizatori nelimitați și consumați pentru 0,12 USD/GB. De asemenea, îl puteți încerca gratuit până la 10 GB/zi.

Ochi mare

Ce setează Ochi mare în afară de instrumentele sale axate pe dezvoltatori și abordarea API-primă. Obțineți puterea personalizării profunde care vă permite să integrați observabilitatea datelor în orice stivă.

Cu Bigeye-CLI, puteți integra cu ușurință Bigeye în procesul CI/CD și puteți configura valorile. Pe lângă aceasta, Bigeye expune și punctele finale REST API pe care le puteți folosi pentru a extinde capacitățile platformei dvs. de observabilitate.

Cu platforma de observabilitate Bigeye, obțineți următoarele beneficii:

 • Monitorizare instantanee a metadatelor
 • Profilare la nivel de coloană
 • Peste 70 de valori predefinite privind calitatea datelor
 • Cea mai bună detectare a anomaliilor din clasă
 • Alerte automate, care sunt adaptive
 • Gestionarea alertelor bazată pe chat
 • Cauza principală și căile cauzei principale
 • Interogări de depanare generate dinamic

În plus, Bigeye este puternic în ceea ce privește securitatea, cu certificarea SOC2 Type II, anonimizarea și SLA-uri puternice. Puteți solicitați o demonstrație pentru un briefing de 30 de minute în care îl puteți vedea în acțiune.

Acceldata

Acceldata este o soluție de observabilitate a datelor de întreprindere care are grijă de întreaga stivă. Cu automatizarea bazată pe ML, Acceldata vă ajută să profitați la maximum de datele dvs., reducând în același timp costurile cu datele. Puteți folosi informațiile privind cheltuielile pentru a vă gestiona în mod proactiv costurile, maximizând în același timp valoarea afacerii.

Indiferent dacă datele dvs. se află în Hadoop, Snowflake, Databricks sau alte sisteme de date, Acceldata se poate integra cu ușurință și vă poate ajuta să vă maximizați investiția. Să aruncăm o privire la ceea ce obțineți cu Acceldata:

 • Vizibilitate de la capăt la capăt pentru a asigura livrarea datelor
 • Identificarea și monitorizarea datelor pe mai multe straturi
 • Depanarea datelor la rădăcină
 • Izolarea problemei Shift-stânga pentru detectarea timpurie
 • Reconcilierea automată a datelor pentru a asigura sincronizarea datelor
 • Configurații bazate pe ML pentru a preveni întreruperile
 • Monitorizare permanentă și analiză a performanței
 • Detectarea modelelor pentru a scala sistemele de date în sus sau în jos
 • Eliminați costurile redundante cu detectarea anomaliilor

Puteți solicita o demonstrație personalizată care acoperă beneficiile Acceldata și caracteristicile cheie pentru cazurile dvs. de utilizare.

Dynatrace

Creat pentru cloud computing modern și cu inteligența artificială în centrul său, Dynatrace platforma vă ajută să vă monitorizați sistemele multi-cloud cu observabilitate și securitate unificate.

Având la bază IA hipermodală, această platformă de observabilitate distruge eficient silozurile dvs. de date. În plus, obțineți prevenirea proactivă a problemelor înainte ca acestea să vă afecteze sistemele.

Dynatrace vă poate ajuta să vă creșteți conversiile cu până la 32%, oferind experiențe îmbunătățite pentru clienți și reducându-vă biletele de asistență cu 99%. În plus, cu ajutorul observabilității datelor, procesele dvs. de dezvoltare software pot fi de 4 ori mai rapide. De asemenea, puteți reduce timpul petrecut cu vulnerabilitățile de securitate cu 95%.

Iată ce obțineți cu Dynatrace:

 • Analiza instantanee a infrastructurii
 • Abordare all-in-one cu o vedere unificată
 • Gestionarea automată a incidentelor
 • Monitorizarea automată a sistemelor cloud-native
 • Vizualizarea dependențelor aplicației
 • Analiză profundă cu urmărire la nivel de cod
 • Răspunsuri bazate pe inteligență artificială cu Graal
 • Analize de securitate cu protecție a aplicațiilor de rulare

Puteți încerca Dynatrace cu o perioadă de 15 zile încercare gratuită. După asta, obțineți prețuri pe oră cu monitorizarea infrastructurii pentru 0,04 USD/oră pentru gazdă de orice dimensiune. Monitorizarea full-stack costă 0,08 USD/oră pentru gazde de 8 GiB.

Splunk

Splunk este singura platformă de observabilitate care acceptă full-stack, este alimentată de analiză și are suport nativ pentru OpenTelemetry. Cu puterea Splunk, obțineți o analiză ghidată a cauzei principale și puteți rezolva mai rapid 80-90% dintre probleme. Reduceți incidentele IT majore cu peste 50% și obțineți o înțelegere completă a infrastructurii și aplicațiilor dvs.

Obțineți AIOps ca parte a soluției, ușurând detectarea modificărilor instantaneu. În plus, există depanare asistată de AI care oferă îndrumări despre unde să căutați probleme.

Splunk are două produse principale de observabilitate – Splunk Application Performance Monitoring și Splunk Infrastructure Monitoring. Să ne uităm la ce primești:

 • Detectarea imediată a problemelor de la orice modificare
 • Izolarea sursei problemelor și depanarea sigură
 • Înțelegerea completă a modului în care serviciile, API-urile și dependențele dvs. interacționează
 • Analiza la nivel de cod și urmărirea datelor cu AlwaysOn
 • Alertă inteligentă, dinamică, bazată pe anomalii istorice
 • Controale centralizate ale întreprinderii pentru infrastructură
 • Vizualizare instantanee cu peste 250 de integrări de servicii cloud
 • Log Observer Connect pentru a combina valorile în timp real cu jurnalele
  Cum să eliminați Google+ din contul dvs. Google

Există și o încercare gratuită opțiunea de a încerca Splunk Cloud Platform până la 5 GB/zi timp de 14 zile. Sau puteți încerca Splunk Enterprise și puteți indexa până la 500 MB/zi timp de 60 de zile.

Decube

Cu o soluție de pachet all-in-one pentru observabilitatea datelor, împreună cu guvernarea datelor, Decube vă oferă o soluție bogată în funcții care vă unifică stiva de date. Se conectează cu ușurință cu depozite de date populare, cum ar fi Snowflake, Redshift, Google Big Query, Databricks și Azure Synapse.

Obțineți monitorizare a datelor și teste imediate disponibile, cum ar fi detectarea modificării schemei, verificări ale datelor nule, monitorizarea volumului și numărul de înregistrări distincte. Modelul de incident alimentat de ML vă ajută să ajungeți rapid la cauza principală.

Iată ce obțineți cu observabilitatea datelor Decube:

 • Date fiabile cu mai puțin timp trebuie să depaneze probleme
 • Vizibilitatea completă a datelor
 • Modele AI/ML pentru a analiza impactul real asupra afacerii
 • Catalog de date și profiler tabel
 • Suport pentru instrumente de transformare a datelor precum Fivetran și Airflow
 • Acces securizat prin tunelul VPC și SSH

Explorați versiunea gratuită a comunității care vă permite să monitorizați 25 de mese și să conectați până la 2 conectori. După aceea, aveți un plan Starter, pe care îl puteți încerca cu proba lor gratuită de 30 de zile. În cazul în care căutați prețuri pentru întreprinderi, atunci planul lor Enterprise vă poate obține o cotație personalizată.

StackState

Dacă cea mai mare parte a volumului de lucru este pe Kubernetes, atunci StackState poate fi cea mai bună soluție. Obțineți cele mai bune practici de depanare Kubernetes preconfigurate, care pot fi aplicate cu ușurință pentru a identifica imediat problemele. În plus, puteți vizualiza toate dependențele Kubernetes, astfel încât să puteți urmări orice modificare.

Să aruncăm o privire la ceea ce StackState are de oferit:

 • Ingerarea tuturor datelor prin agenți K8s bazați pe eBPF
 • OpenMetrics, OpenTelemetry și colectare directă din resursele cloud
 • Schimbați urmărirea și inteligența topologiei pentru a înțelege dependențele complexe
 • Magazin scalabil pentru toate valorile, evenimentele, jurnalele și urmele
 • Descoperire și vizualizare automată folosind hărți de descoperire
 • Ghid pas cu pas pentru rezolvarea oricărei probleme
 • Tablouri de bord dinamice, ușor de utilizat, fără configurație
 • Alertă și integrare profundă cu canalele de comunicare populare

StackState vine cu trei modele de prețuri – Troubleshooting Edition pentru 15 USD per nod pe lună, Observability Edition pentru 25 USD pe nod pe lună și Enterprise Edition cu preț personalizat. Vă puteți înscrie pentru o perioadă de 14 zile încercare gratuită.

Fagure de miere

Fagure de miere Platforma de observabilitate este concepută special pentru a găsi răspunsuri în miliarde de rânduri de date și pentru a vă obține răspunsuri în mai puțin de 3 secunde. Îndepărtați-vă de modul tradițional de a privi prin trasări multiple și schimbare constantă de context și obțineți totul într-un singur loc rapid.

Iată ce obțineți cu Honeycomb:

 • Localizare rapidă a erorilor, indiferent de complexitatea aplicației
 • Feedback rapid cu privire la fiabilitatea serviciului cu SLO
 • Evidențiați automat anomaliile folosind BubbleUp
 • Trasare distribuită integrată pentru scufundări adânci de la capăt la capăt
 • Set unic de date pentru analiza valorilor și jurnalelor
 • Suport complet pentru OpenTelemetry
 • Eșantionarea inteligentă a datelor cu Refinery

Puteți începe gratuit cu un volum de evenimente de 20 de milioane pe lună și 2 declanșatori. Dacă sunteți în căutarea mai multor funcții, atunci versiunea Pro începe de la 130 USD pe lună. Apoi, există și o versiune Enterprise cu prețuri personalizate pentru aplicațiile la scară largă la nivel de companie.

Cum să alegi platforma potrivită

Captarea datelor proaste înainte de a vă afecta sistemul este crucială. Prin urmare, aveți nevoie de o platformă completă de observabilitate a datelor, care să răspundă nevoilor dvs. specifice de afaceri. În timp ce evaluați care dintre ele funcționează cel mai bine pentru dvs., concentrați-vă pe o platformă care este ușor de implementat, are potențialul de scalabilitate fără o suprasolicitare uriașă și acceptă integrarea ușoară cu instrumentele și aplicațiile deja utilizate.

Mai mult, ar trebui să existe vizibilitate în timp real asupra aplicațiilor monitorizate și informații acționabile care sprijină deciziile de afaceri critice. Accesul la cloud, un tablou de bord centralizat și ghidurile de rezoluție pas cu pas pot deveni, de asemenea, parametri importanți pentru a decide care platformă de observabilitate este potrivită pentru dvs.

Dacă doriți să fiți la curent cu cele mai recente practici DevOps, ați putea fi interesat să consultați ChatOps în cultura DevOps.