Cum să schimbați aplicațiile implicite pentru fișiere de pe Mac-ul dvs

În mod implicit, Apple ușurează deschiderea oricărui fișier pe Mac cu aplicațiile implicite preinstalate în macOS. În timp ce unele dintre ele sunt fantastice și își duc treaba, altele sunt puțin prea elementare și nu te vor ajuta atât de mult.

Din fericire, Apple ușurează schimbarea aplicațiilor implicite, astfel încât să vă puteți deschide fișierele cu orice aplicație doriți. Cea mai bună parte este că îți vor lua doar câteva clicuri pentru a face acest lucru. Continuați să citiți pentru a afla mai multe.

Cum să schimbați aplicația implicită pentru un anumit fișier pe macOS

De cele mai multe ori, Mac-ul dvs. nu vă va întreba dacă doriți să alegeți o anumită aplicație pentru a vă deschide fișierele (cu excepția cazului în care este un fișier unic pentru care Mac-ul dvs. nu are o aplicație).

Cu toate acestea, schimbarea aplicației implicite pentru un anumit fișier este mai ușoară decât ați putea crede. Și există, de fapt, două moduri diferite de a proceda. Iată primul:

 • Deschideți Finder și căutați fișierul dorit.
 • Dați Control-clic (clic dreapta) pe fișier și selectați Deschide cu. Acum veți vedea toate aplicațiile pe care le puteți utiliza pentru a deschide acel fișier specific.
 • Dacă nu vedeți aplicația pe care doriți să o utilizați, faceți clic pe Altă la sfârșitul listei și căutați aplicația dorită.
 • Utilizați fereastra Finder pentru a găsi și selecta aplicația pe care doriți să o utilizați. Apoi, bifați opțiunea Deschideți întotdeauna cu, astfel încât Mac-ul dvs. să știe că trebuie să folosească această aplicație pentru a deschide fișierul specific în continuare.
 • În cele din urmă, faceți clic pe Deschidere în colțul din dreapta jos al ferestrei.
 •   Cum să faci un videoclip cu amintiri pe iPhone

  Utilizarea acestei metode vă va garanta că puteți deschide un anumit fișier cu orice aplicație doriți. Cu toate acestea, dacă doriți o modalitate mai rapidă de a face acest lucru, cel mai bine este să faceți următoarele:

 • Deschideți Finder și căutați fișierul dorit.
 • Dați Control-clic (clic dreapta) pe fișier și alegeți Obțineți informații.
 • Faceți clic pe meniul drop-down de sub Deschideți cu și selectați aplicația pe care doriți să o utilizați pentru a deschide acest fișier specific.
 • Închideți fereastra Informații și deschideți fișierul.
 • Data viitoare când deschideți acest fișier, Mac-ul dvs. va folosi automat aplicația pe care ați selectat-o ​​în fereastra de informații. După cum puteți vedea, este la fel de ușor ca schimbarea browserului implicit pe Mac.

  Cum să schimbați aplicația implicită pentru un tip de fișier în macOS

  Acum știți cum să setați aplicația implicită pentru a deschide un anumit fișier, dar ce se întâmplă dacă doriți să utilizați aceeași aplicație pentru a deschide toate fișierele de același tip? Nu vă faceți griji; nu va trebui să schimbați individual aplicația implicită a fiecărui fișier similar. În schimb, urmați acești pași:

 • Deschideți Finder și găsiți un fișier al cărui tip doriți să îl deschideți cu o anumită aplicație.
 • Control-clic (clic dreapta) pe el și selectați Obțineți informații.
 • La fel ca în pașii anteriori, faceți clic pe meniul drop-down de sub Deschideți cu și alegeți aplicația pe care doriți să o utilizați.
 • Apoi, faceți clic pe Schimbați totul chiar sub aplicația pe care ați selectat-o.
 • Va apărea o nouă fereastră, care vă va cere să confirmați decizia. Faceți clic pe Continuare.
 •   Cum să înlocuiți bateria AirTag

  Si asta e! Acum, toate fișierele de același tip cu cel pe care tocmai l-ați schimbat vor fi deschise cu aceeași aplicație. Deci, de exemplu, dacă schimbați aplicația implicită pentru un fișier cu extensia „.pdf”, toate fișierele PDF vor fi deschise cu editorul PDF pentru Mac pe care l-ați ales.

  Dacă doriți să reveniți la aplicația anterioară (care este Previzualizare în mod implicit), tot ce trebuie să faceți este să repetați aceiași pași.

  Deschideți fișiere cu aplicațiile preferate pentru Mac

  După cum puteți vedea, Apple vrea să folosiți aplicațiile sale. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că ar trebui. La urma urmei, multe aplicații de la terțe părți fac o treabă mai bună și vă fac viața mai ușoară. Odată ce le găsiți, puteți utiliza pașii de mai sus pentru a informa Mac-ul dvs. care sunt aplicațiile dvs. implicite preferate.