09/26/2023

11 cele mai bune instrumente de productivitate a browserului pentru a rămâne concentrat

În generația de astăzi, unde există multe distrageri, productivitatea a devenit una dintre cele mai mari provocări.

Ne așezăm în fața desktopului sau laptopului nostru, gândindu-ne că ne vom termina munca la timp și vom fi productivi. Însă jumătate din timpul nostru este dedicat navigării în rețelele sociale, vizionarii videoclipurilor YouTube etc. Să recunoaștem, toți o facem.

Instrumentele de productivitate ale browserului ne salvează pentru a ne ajuta să fim mai productivi și să facem lucrurile. Ne ajută să ne reducem tentațiile în distragerea atenției, pierderea timpului pe Reddit, YouTube, Twitter, Instagram etc.

Iată un rezumat rapid al celor mai bune instrumente de productivitate a browserului pe care le voi discuta mai jos.

Funcții importante ale instrumentuluiWorkonaManagementul muncii bazat pe browser; colaborați, creați documenteRaindrop.ioAplicație privată de marcaje; sincronizați marcajele din diverse aplicații.Start.meManager marcaje; widget-uri personalizate, știri, notePaine prajitaExtensie pentru salvarea filelor; gestionarea organizată a filelor fără dezordine.Ziua de glorieInstrument AI pentru o muncă mai inteligentă a cunoștințelor; reapară navigarea, criptarea, PixieBrixPlatformă de browser low-code; personalizați aplicațiile web, colaborarea, inteligența artificialăSuspendarea filelorGestionarea filelor; Reducerea utilizării procesorului pentru o performanță mai bună. Platformă de blocare a distracției libertății; blocați site-uri web/aplicații, focalizați sunetulFeedlyagregator de conținut; Asistent AI Leo, prioritizează subiectele, optimizarea timpuluiWaveboxOptimizarea muncii; gestionați instrumentele web, fluxurile de lucruPomofocusCronometru Pomodoro; urmăriți timpul, informațiile despre productivitate.

Astăzi, ne vom aprofunda cum să creștem productivitatea folosind instrumentele productive ale browserului și unele dintre cele mai bune instrumente disponibile.

Cum să crești productivitatea?

Iată câțiva pași pe care îi puteți urma pentru a crește productivitatea:

Prioritizează și păstrează-l simplu

Fără să stabilim priorități, putem jongla cu diverse sarcini și ajungem într-o mizerie. Trebuie să acordăm prioritate și să fim concentrați asupra unei sarcini la un moment dat, pentru a ne ajuta să fim mai productivi. A fi prins între două locuri de muncă consumă mai mult timp, deoarece ne petrecem cea mai mare parte a timpului trecând de la o sarcină la alta.

Luați pauze

Pauzele din timp sunt necesare pentru oameni, deoarece munca continuă are un impact asupra minții. Neglijarea unei mici pauze în timpul muncii lungi poate provoca oboseală și poate afecta productivitatea.

Intervale mici între lucrări dau energie pentru următoarea jumătate, astfel încât să putem programa o pauză de minim 5 până la 10 minute. Majoritatea organizațiilor programează pauze dedicate pentru ca angajații să se împrospăteze pentru restul muncii.

Stabileste mici obiective

În primul rând, trebuie să stabilim obiective mici pentru orice sarcină mare. Planificarea unor scopuri mici pe parcursul zilei dă rezultate mai bune. În timp ce lucrați la obiective mari, este necesar să stabiliți obiective mici și un plan adecvat pentru a le atinge.

În cea mai mare parte, organizațiile își împart micile obiective între angajați pentru a atinge obiectivele mari. Astfel, putem împărți proiectele noastre mai mari în sarcini de zi cu zi și putem lucra la obiective mici pentru obiective pe termen lung.

Lista de sarcini

Înainte de a ne începe ziua, putem construi o listă de lucruri de făcut care să ne ajute să rămânem pe drumul cel bun. Putem include lucruri de la prioritate înaltă la prioritate scăzută și să atribuim timp acelor sarcini în consecință.

Minimizați timpul pierdut

În timp ce facem orice lucru, mintea noastră poate fi distrasă rapid și ne poate pierde timpul cu lucruri inutile și devine un obicei. Distragerile pot fi autoimpuse sau impuse de mediu. Punerea telefoanelor noastre silențioase în timp ce efectuați sarcini prioritare și folosirea instrumentelor de productivitate ale browserului vă poate ajuta să eliminați distragerile.

  Cum să alegi ce informații să sincronizezi în Chrome

Iată câteva dintre cele mai bune instrumente de productivitate disponibile pe piață:

Workona

Workona este o platformă de gestionare a muncii pentru browser, care ajută utilizatorii să elimine distracția și să îmbunătățească productivitatea. Această platformă transformă și facilitează întregul proces de lucru modern. Permite companiilor să colaboreze cu echipa lor și să creeze documente Google, întâlniri Zoom și multe altele într-un singur loc.

Caracteristici

 • Spații: Platforma oferă această funcție pentru a gestiona întreaga activitate a proiectului într-un singur loc, unde utilizatorii pot adăuga descrieri și note.
 • Gestionarea filelor: Workona oferă o soluție pentru a vizita diferite file pentru diferite lucrări. Utilizatorii pot organiza file pentru fiecare proiect într-un spațiu dedicat.
 • Sarcini: Platforma are un manager de activități în care utilizatorii pot gestiona sarcini într-o singură filă. Acceptă aplicații utile în cloud, cum ar fi Gmail, Google Drive, Airtable și Figma.
 • Șabloane de spațiu: această funcție premium Workona este ideală pentru repetarea lucrărilor și a fluxurilor de lucru. Utilizatorii pot crea șabloane de spațiu pentru uz personal și le pot partaja cu echipa lor pentru a crea rapid și ușor spații din șabloanele echipei tale.
 • Șablon de documente: această funcție premium vă permite să creați documente Google, diapozitive și foi dintr-un șablon. Funcția este perfectă pentru agende de întâlniri, prezentări clienți, cotații de vânzări, rapoarte etc.

Oferă trei planuri: versiunea pro este disponibilă pentru persoane fizice la 7 USD lunar. Planul de echipă are un preț de 8 USD pe lună per utilizator, iar planul Enterprise oferă prețuri personalizate în funcție de nevoile și cerințele dumneavoastră.

Raindrop.io

Această aplicație modernă de marcare salvează, reapare și gestionează colecțiile utilizatorilor în mod privat de pe orice browser și orice dispozitiv. Raindrop.io se concentrează pe confidențialitatea utilizatorilor și nu vinde datele utilizatorului. Platforma folosește servere Amazon AWS, una dintre cele mai bune platforme de cloud computing, pentru a stoca datele utilizatorilor.

Caracteristici:

 • Managerul modern de cărți al acestei aplicații permite utilizatorilor să păstreze toate cărțile, melodiile, articolele sau orice altceva pe care le întâlnesc în timp ce navighează.
 • Raindrop.io creează automat copii ale paginilor web pe care le-ați vizitat.
 • Utilizatorii pot gestiona cine își poate vedea colecția, cum ar fi colegii de muncă, familia sau întregul web.
 • Permite sincronizarea marcajelor din diverse aplicații precum RSS, Spotify, Google Drive, Evernote, Vimeo etc.

Două planuri oferite de platformă sunt gratuite, cu marcaje nelimitate, colecții, evidențieri și dispozitive și Pro la prețul de 3,54 USD lunar.

Start.me

Start.me este o pagină de pornire a browserului modern și o platformă de gestionare a marcajelor care organizează toate site-urile web, marcajele, fluxurile de știri și notele. Oferă o pagină de pornire personalizată cu widget-uri pentru vreme, știri, calendare și multe altele, centralizând activitățile online.

Utilizatorii își pot partaja paginile, astfel încât colegii să poată beneficia de colectarea de resurse online și abilitățile de organizare web. Accesul rapid la site-uri web și fluxuri eficientizează sarcinile online, economisind timp și eliminând căutările URL.

Caracteristică:

 • Marcaj: utilizatorii pot adăuga și organiza cu ușurință marcaje pentru a începe în timp ce navighează.
 • Tabloul de bord: rămâne la curent cu cele mai recente știri din industrie, concurenți și media pe care le urmăriți.
 • Personalizare: Vă puteți conecta calendarul cu această platformă, unde puteți adăuga note și o listă personalizată de activități.

Start.me are o versiune gratuită și trei planuri plătite: Personal Pro (20 USD pe an), Team (30 USD pe an) și Enterprise, disponibile la prețuri personalizate.

Paine prajita

Paine prajita este o extensie ușoară care permite utilizatorilor să salveze toate filele într-o fereastră deschisă a browserului. Puteți comuta cu ușurință de la proiect la proiect sau între filele de la serviciu și de acasă într-o secundă, fără a avea o mizerie de file și ferestre.

Caracteristici:

 • Creare folder: Vă permite să creați un folder pentru a adăuga și a stoca toate linkurile într-un singur loc. Puteți modifica acest lucru și îl puteți șterge, înregistra sau partaja altora.
 • Alte caracteristici ale folderului ale platformei sunt Deschidere și previzualizare folder, Editare folder, Partajare folder, Colaborare folder și Sincronizare folder.
 • Aplicația web permite utilizatorilor să acceseze folderul salvat de oriunde și să vadă linkuri, chiar și de pe un Smart TV.
 • Permite salvarea legăturilor, deschiderea lor și editarea lor din aplicație.
  11 cele mai bune soluții alimentare API pentru nutriție și rețetă

Toast are două planuri: gratuit, care permite până la 5 dosare per browser și plan Pro la prețul de 2,99 USD pe lună, cu dosare nelimitate, sincronizare live, colaborări și multe altele.

Ziua de glorie

Ziua de glorie este un instrument bazat pe inteligență artificială care face cunoștințele să funcționeze mai inteligent. Extensia de browser Heyday ajută la reapariția navigării pe web de unde ați rămas. Este cea mai bună platformă pentru acei oameni cărora le este greu să îndeplinească chiar și sarcini simple, care, în general, tind să aibă energie scăzută și trebuie să fie mai organizați. Vă ajută să vă amintiți lucruri care s-ar putea să vă fi fost împinse în spatele minții.

Caracteristici:

 • Funcția de căutare îmbunătățită a acestei platforme permite utilizatorilor să afișeze conținut din cercetările anterioare alături de rezultatele Google.
 • Heyday este acceptat pe Chrome, Firefox, Brave, Edge și Vivaldi.
 • Criptează toate datele utilizatorului.
 • Permite integrarea perfectă cu conținutul Gmail, Google Docs, Google Calendar, Slack, Dropbox, Evernote, Pocket, LinkedIn și Twitter.
 • Platforma oferă suport unu-la-unu din partea co-fondatorilor.

Platforma permite o încercare gratuită de 14 zile, iar planul plătit începe de la 19 USD pe lună cu toate funcțiile avansate.

PixieBrix

PixieBrix este prima platformă și browser low-code care se integrează cu Chrome și permite amestecarea și potrivirea unei varietăți de „cărămizi” pentru a schimba modul în care arată și funcționează practic orice site web. Adaugă automatizare, integrări, colaborare și inteligență artificială la aplicațiile web care sunt deja utilizate.

Platforma folosește puterea AI și a automatizării pentru a valorifica cea mai recentă tehnologie care duce productivitatea la noi culmi. PixieBrix poate fi implementat pe orice site și poate începe să culege beneficiile imediat.

Caracteristici:

 • Personalizare aplicație web: puteți personaliza aplicațiile existente pentru modul în care lucrați. Platforma noastră oferă posibilități nelimitate de a extinde interfața browserului și de a crea o experiență de utilizator eficientă și plăcută la orice scară.
 • Opțiunile de extensibilitate și integrare ale acestei platforme permit utilizatorilor să-și conecteze aplicațiile web existente.
 • „Caramizile” low-code ale PixieBrix oferă o previzualizare imediată mai rapidă și testează modificările. De asemenea, utilizatorii pot face schimb de idei, lansări frecvente și asistență receptivă la îndemâna lor.

Planurile disponibile sunt gratuite, echipă (10 USD/lună per dezvoltator sau 5 USD/lună per utilizator), Business (30 USD/lună per dezvoltator sau 15 USD/lună per utilizator) și Enterprise (preț personalizat).

Suspensia cu file

Suspensia cu file dezvoltat pentru a gestiona filele utilizate duce la economisirea utilizării memoriei și la funcționarea mai rapidă a mașinii, unde suspendă automat filele care nu sunt utilizate. Reduce utilizarea procesorului prin suspendarea filelor inactive și ajută computerul să funcționeze mai rapid și mai ușor.

Tastele rapide deschid un manager de file încorporat și vă arată toate filele într-un tablou de bord, ceea ce este în general mai bun și, în același timp, puteți pur și simplu să restaurați file imediat dacă trebuie să le revizuiți.

Caracteristici:

 • Permite setarea automată a timpului pentru suspendarea filelor.
 • Oferă comenzi rapide pentru navigare rapidă.
 • Platforma are un manager de file, care permite navigarea rapidă.
 • Utilizatorii pot activa filele pur și simplu reîmprospătându-le.

Este complet gratuit pentru utilizatori.

Libertate

Freedom este cea mai importantă platformă digitală de blocare a distragerii atenției la nivel mondial, care blochează site-urile web și aplicațiile care distrag atenția, permițând munca neîntreruptă și concentrată. Este incredibil de eficient și 2,5 milioane de utilizatori productivi ai Freedom din întreaga lume sunt de acord.

Libertatea îți dă putere echipei să-și gestioneze atenția și munca pe toate dispozitivele. Libertatea elimină oportunitățile de distragere a atenției, în timp ce funcții precum sunetul nostru focalizat inspiră o muncă profundă.

  10 cele mai bune jocuri Assassin's Creed de jucat

Caracteristici:

 • Acesta blochează toate site-urile web care vă distrag atenția în timp ce lucrați, fie că este vorba de YouTube, Facebook sau ESPN.
 • De asemenea, permite blocarea aplicațiilor care irosesc timpul care reduc productivitatea utilizatorilor.
 • Dacă utilizatorii nu doresc internetul în timp ce lucrează, pot bloca toate sursele de internet cu un singur clic.
 • Site-ul web acceptă zgomotul ambiental pentru focalizare, ceea ce îi ajută pe utilizatori să se concentreze și să se simtă înscriși în munca lor.

Platforma oferă până la 7 sesiuni de blocare fără distragere a atenției, iar planul plătit începe de la 3,50 USD pe lună.

Feedly

Feedly este o platformă de agregare de conținut pentru profesioniști și minți curioase. Acesta include Leo, un asistent de cercetare AI care îi ajută pe utilizatori să urmărească subiectele care le pasă pe web, inclusiv site-uri de știri, bloguri, Twitter, Reddit și buletine informative.

Caracteristici:

 • AI instruit de Feedly citește și prioritizează subiectele, evenimentele și tendințele care contează pentru tine. În cele din urmă, economisește timp.
 • Se concentrează pe optimizarea timpului, mai degrabă decât pe crearea unui feed care vă distrage atenția de la muncă.
 • Leo, asistentul Feedly, găsește, prioritizează și rezumă articole, astfel încât utilizatorii să petreacă mai mult timp învățând și căutând mai puțin.

Platforma oferă trei planuri: Pro (6 USD pe lună facturat anual), Pro+ ((12 USD pe lună facturat anual) și Enterprise, disponibile la prețuri personalizate.

Wavebox

Wavebox este construit pentru muncă și optimizat pentru productivitate. Are o funcție încorporată, astfel încât utilizatorii să își poată accelera munca și să obțină o productivitate zilnică mai mare. Platforma optimizează fiecare minut pe care utilizatorii îl petrec pentru muncă online, astfel încât cu cât o folosiți mai mult, cu atât se îmbunătățește mai bine.

Caracteristici:

 • Platforma gestionează toate instrumentele web zilnice într-un singur loc, cum ar fi Notion, Air Table, Click Up, Slack și multe altele.
 • Utilizatorii se pot conecta la acest site de unde au rămas.
 • Permite fluxuri de lucru prin adăugarea de aplicații sau site-uri web la fiecare grup unde utilizatorii pot adăuga aplicații precum Google Calendar, Grammarly, Tadoist și multe altele.
 • Are o funcție de filă de repaus automat, unde filele vor fi eliminate automat în fundal atunci când nu sunt utilizate.

Platforma oferă trei planuri: Basic (GRATIS), Pro (preț de 8,33 USD pe lună facturat anual) și Teams (Preț de 12,50 USD per utilizator pe lună facturat anual).

Pomofocus

Pomofocus este un temporizator Pomodoro simplu și personalizabil, care funcționează pe browsere desktop și mobile. Vă ajută să vă concentrați pe orice sarcină, fie că lucrați, studiați, scrieți sau codificați. Utilizatorii pot urmări cât timp au petrecut pentru fiecare lucrare și, conform raportului, pot planifica mai bine viitorul.

Caracteristici:

 • Oferă timpul estimat necesar pentru a finaliza sarcinile zilnice care ajută la gestionarea programului zilnic.
 • Utilizatorii primesc datele despre productivitatea lor, ceea ce înseamnă cât timp au petrecut în fiecare zi, săptămână și lună.
 • Platforma are activități personalizate în care utilizatorii își pot personaliza concentrarea sau timpul de pauză, sunete de alarmă, sunete de fundal și multe altele.

Pomofocus este complet gratuit.

Concluzie

Este o natură umană autentică pe care ne distragem cu ușurință. Este nevoie de timp pentru a menține un program adecvat de muncă, dar odată ce o poți face, devine Viața de zi cu zi. Pe Internet sunt disponibile mai multe instrumente și platforme care ajută la creșterea productivității.

Vă ajută să vă mențineți sarcinile zilnice într-un mod programat și vă ține departe de distrageri. Puteți revizui instrumentele menționate în articol și puteți alege cea mai potrivită pentru nevoile și cerințele dvs.

De asemenea, puteți verifica unii dintre cei mai buni manageri de marcaje pentru a vă salva și a revedea linkurile.

x