06/26/2022

Remediați ecranul negru Minecraft în Windows 10

Uneori, lansatorul Minecraft s-ar putea să nu răspundă pe PC-ul cu Windows 10, ceea ce duce la o problemă cu ecranul negru Minecraft. Puteți chiar să vă confruntați cu această problemă la pornire și apoi aplicația se blochează. Conform rapoartelor utilizatorilor, Minecraft lansează noi actualizări pentru a remedia toate problemele, chiar dacă problema pare să nu fie rezolvată deloc. Nu vă faceți griji. Ecranul negru Minecraft la pornire în sistemul dvs. Windows 10 se întâmplă foarte frecvent și această problemă poate fi rezolvată prin câteva metode eficiente de depanare, așa cum este discutat în acest articol. Deci, continuă să citești.

Cum să remediați ecranul negru Minecraft în Windows 10

Este posibil să nu știți de ce poate apărea ecranul negru Minecraft pe computerul dvs. cu Windows 10. Înainte de a aplica orice metode de depanare, trebuie să știți de ce apare problema. Iată câteva motive posibile care cauzează problema discutată.

  • Programele inutile care rulează în fundal sunt în conflict cu Minecraft.
  • Probleme de conectivitate de la server.
  • Paravanul de protecție Windows Defender blochează adresa URL.
  • Drivere grafice învechite sau defecte.
  • Fișierele cache corupte din fișierul gazdă.
  • Conflicte în cadrul activității de întreținere a aplicației și a serverului.

Acum, știți motivele care provoacă ecranul negru din Minecraft la problema de pornire. Treceți la următoarea secțiune pentru a găsi metodele de depanare.

Metode de bază de depanare

Iată câteva metode de bază de depanare care vă vor ajuta să obțineți o remediere pentru erorile de conectare la Minecraft în cadrul hackurilor simple.

1. Utilizați Lansatorul oficial Minecraft: În cazul în care, dacă utilizați un lansator terță parte pentru a deschide Minecraft, poate cauza probleme cu ecranul negru din Minecraft. Asigurați-vă că utilizați lansatorul oficial pentru a vă conecta la Minecraft. De asemenea, asigurați-vă că utilizați versiunea actualizată de Minecraft pentru a evita orice erori.

2. Ștergeți memoria cache a browserului: dacă vă confruntați cu ecranul negru Minecraft Windows 10 în orice browser, încercați să utilizați un browser diferit. Deschideți o filă nouă într-un browser diferit și navigați la Minecraft.net. Conectați-vă folosind datele dvs. de acreditare. Dacă nu ați întâmpinat erori într-un browser nou, ștergeți istoricul de navigare și memoria cache din browserul principal.

3. Verificați starea serverului: în ciuda faptului că Minecraft nu are nicio pagină oficială de stare, puteți verifica starea acestuia pe contul de asistență Twitter. Dacă există vreo problemă cu problema ecranului negru Minecraft, puteți găsi aceeași pe această pagină. De asemenea, dacă există activități de întreținere a serverului, este posibil să vă confruntați cu aceeași problemă.

1. Vizitați pagina Mojang Status Twitter.

2. Verificați dacă nu există probleme asociate cu Minecraft.

3. De asemenea, verificați Reddit și Minecraft.net și verificați dacă toți ceilalți utilizatori au raportat problema.

4. Dacă găsiți vreo activitate de server sau de întreținere, nu aveți alte opțiuni decât să așteptați.

Mai jos sunt metodele avansate de depanare pentru a remedia problema menționată.

Metoda 1: Reporniți Minecraft Launcher

Ca metodă de bază de depanare, încercați să reporniți lansatorul Minecraft. Adică deconectați-vă de la contul dvs. Minecraft și apoi conectați-vă din nou după un timp. Această soluție este destul de simplă și iată câțiva pași pentru a reporni lansatorul.

1. În primul rând, faceți clic pe LOG OUT în contul dvs. Minecraft, așa cum este descris.

3. Faceți clic dreapta pe spațiul gol din bara de activități.

4. În fila Procese din Managerul de activități, căutați și selectați sarcinile Minecraft care rulează în fundal.

  Cum să personalizați ceasul din bara de sistem pe Windows 10

5. Apoi, faceți clic pe Terminare activitate.

6. În cele din urmă, reporniți computerul.

7. Autentificați-vă din nou cu acreditările dvs.

Verificați dacă ați remediat problema cu ecranul negru din Minecraft Windows 10.

Metoda 2: Conectați-vă la contul Microsoft

Pentru a evita ecranul negru Minecraft la problemele de pornire, vă poate ajuta foarte mult să vă conectați din nou la contul Microsoft. Acest lucru va rezolva toate problemele de sincronizare a contului și puteți încerca următoarele instrucțiuni pentru a face același lucru.

1. Apăsați tasta Windows și tastați Microsoft Store, apoi faceți clic pe Deschidere.

2. Acum, faceți clic pe pictograma profilului dvs. și apoi selectați opțiunea Deconectare.

3. Faceți clic pe Conectare, așa cum se arată.

4. Acum, selectați contul Microsoft și faceți clic pe butonul Continuare.

5. Introduceți datele de conectare și conectați-vă din nou la contul Microsoft.

Metoda 3: Lansați Minecraft ca administrator

Trebuie să aveți nevoie de drepturi administrative pentru a accesa câteva funcții ale Minecraft. Prin urmare, vi se recomandă să lansați Minecraft cu privilegii de administrator, conform instrucțiunilor de mai jos.

1. Faceți clic dreapta pe comanda rapidă Minecraft de pe desktop sau navigați în directorul de instalare și faceți clic dreapta pe ea.

2. Acum, faceți clic pe Proprietăți.

3. În fereastra Proprietăți, comutați la fila Compatibilitate. Acum, bifați caseta Rulați acest program ca administrator.

4. În cele din urmă, faceți clic pe Aplicare și OK pentru a salva modificările.

Metoda 4: Încheierea proceselor de fundal incompatibile

Dacă există atât de multe programe incompatibile precum AVG Antivirus, BitDefender, ByteFence, Comcast Constant Guard, Comodo Internet Security, ESET Antivirus, Kaspersky Internet Security, Lavasoft Ad-aware Web Companion, McAfee Anti-virus / Intel Security, Norton Antivirus, PCKeeper / MacKeeper, Reason Security, Webroot SecureAnywhere, ZoneAlarm Firewall care va interfera cu Minecraft. Dacă aveți oricare dintre aceste aplicații pe computer, încercați să le dezactivați conform instrucțiunilor din ghidul nostru despre Cum să încheiați sarcina în Windows 10.

Metoda 5: Ștergeți Windows Store Cache

Eliminarea cache-ului Microsoft Store va rezolva problema Windows 10 a ecranului negru din Minecraft. Acest lucru poate fi executat prin executarea unei comenzi simple. Urmați instrucțiunile menționate mai jos pentru a le implementa.

1. Apăsați și mențineți apăsate tastele Windows + R împreună pentru a deschide caseta de dialog Run.

2. Acum, tastați wsreset.exe și apăsați tasta Enter pentru a reseta memoria cache a Magazinului Windows.

Metoda 6: Dezactivați temporar antivirusul (dacă este cazul)

Un alt motiv posibil care cauzează problema Windows 10 a ecranului negru din Minecraft este suita dvs. de securitate. Când programele tale antivirus detectează fișierele și folderele Minecraft ca o amenințare, te vei confrunta cu mai multe conflicte. Așadar, citiți ghidul nostru despre Cum să dezactivați temporar Antivirusul pe Windows 10 și urmați instrucțiunile pentru a vă dezactiva temporar programul Antivirus de pe computer.

După ce ați rezolvat problema Minecraft discutată pe computerul dvs. cu Windows 10, asigurați-vă că reactivați programul antivirus, deoarece un sistem fără o suită de securitate este întotdeauna o amenințare.

Metoda 7: Dezactivați serverul proxy

Dacă setările de rețea neadecvate contribuie la problema Windows 10 a ecranului negru Minecraft, acestea ar putea fi rezolvate prin resetarea rețelei. Pentru a-și ascunde identitatea rețelei, puțini utilizatori se asigură de serverele proxy. Dar acest lucru poate contribui la mai multe probleme cu aplicațiile și programele de pe computer. Citiți ghidul nostru despre Cum să dezactivați VPN și Proxy pe Windows 10 și implementați pașii conform instrucțiunilor din articol.

După dezactivarea clientului VPN și a serverelor proxy, verificați dacă ați rezolvat problema discutată în contul dvs. Totuși, dacă nu ați obținut nicio remediere, încercați să vă conectați la un hotspot mobil.

Metoda 8: Dezactivați modul de afișare NVIDIA 3D

Totuși, dacă sunteți enervat cu ecranul negru Minecraft Windows 10, poate fi din cauza setărilor incompatibile asociate cu placa dvs. grafică. Dacă utilizați plăci grafice de ultimă generație, veți vedea setările modului de afișare 3D. Vă sfătuiți să dezactivați această funcție conform instrucțiunilor de mai jos.

1. Apăsați împreună tastele Windows + I pentru a deschide Setările Windows.

2. Acum, faceți clic pe Setări sistem.

3. Din panoul din stânga, faceți clic pe Display și derulați în jos la ecranul din dreapta. Apoi, faceți clic pe Setări avansate de afișare, așa cum se arată.

4. Acum, căutați funcția Setări avansate de afișare și dezactivați această opțiune. Verificați dacă puteți remedia problema cu ecranul negru din Minecraft Windows 10. Dacă nu, treceți la următoarea metodă de depanare.

  Cum să utilizați Controlul parental pe Windows 10

Metoda 9: Dezactivați modul NVIDIA SLI

Scalable Link Interface (SLI) este dezvoltat de NVIDIA pentru a cupla două plăci grafice pentru a oferi o singură ieșire. Acest lucru crește puterea de procesare a computerului dvs., dar dezvoltă erori și în PC-ul cu Windows 10. Când două sau mai multe plăci grafice sunt activate pe computer, te vei confrunta cu ecranul negru Minecraft Windows 10. Urmați instrucțiunile de mai jos pentru a dezactiva această funcție.

1. Faceți clic dreapta pe orice spațiu gol de pe desktop și apoi selectați Panoul de control NVIDIA.

2. În următorul ecran, vă rugăm să verificați linkul Set SLI configuration care se află sub meniul de setări 3D.

Metoda 10: Dezactivați NVIDIA Stereoscopic 3D

Mai multe plăci grafice din computerul dvs. pot veni cu funcții 3D stereoscopice, dar este posibil ca jocurile dvs. să nu fie compatibile cu acestea. Ca rezultat, este posibil să vă confruntați cu ecranul negru Minecraft Windows 10. Iată câteva instrucțiuni pentru a dezactiva această funcție.

Notă: Trebuie să dezactivați programul antivirus pentru a efectua pașii de mai jos.

1. Apăsați tasta Windows, tastați Panou de control și faceți clic pe Deschidere.

2. Setați Vizualizare după > Categorie, apoi faceți clic pe Dezinstalați un program.

3. Apoi, căutați Stereoscopic 3D și faceți clic pe Dezinstalare, așa cum se arată.

Notă: Aici, Adobe Acrobat Reader DC este luat ca exemplu.

4. Așteptați până când programul este dezinstalat pe computer și reporniți computerul. De asemenea, asigurați-vă că această opțiune este ștearsă din Panoul de control Nvidia.

Verificați dacă ați remediat problema cu ecranul negru din Minecraft Windows 10.

Metoda 11: Setați valorile de antialiasing la implicit

Dacă ați schimbat din greșeală setările de anti-aliasing de la valorile lor implicite, vă veți confrunta cu ecranul negru Minecraft la problema de pornire. Cu toate acestea, puteți readuce cu ușurință setările la valorile implicite urmând instrucțiunile menționate mai jos.

1. Apăsați împreună tastele Windows + E pentru a deschide File Explorer.

2. Apoi, mergeți la următoarea cale de locație a folderului în File Explorer.

%LocalAppData%PackagesMicrosoft.MinecraftUWP_8wekyb3d8bbweLocalStategamescom.mojangminecraftpe

Notă: Dacă Windows nu poate găsi locația menționată, treceți la următoarea metodă de depanare.

3. Acum, deschideți fișierul options.txt.

4. În cele din urmă, găsiți următoarea intrare și setați valoarea la 4 ca gfx_msaa:4

Verificați dacă ați remediat problema cu ecranul negru din Minecraft Windows 10.

Metoda 12: Actualizați Windows

Toate erorile și actualizările defecte din computerul dvs. pot fi remediate prin actualizări Windows. Prin urmare, asigurați-vă că utilizați versiunea actualizată a sistemului de operare Windows și dacă există actualizări în așteptare, utilizați ghidul nostru Cum să descărcați și să instalați cea mai recentă actualizare Windows 10

După actualizarea sistemului de operare Windows, verificați dacă ați remediat ecranul negru din Minecraft la problema de pornire.

Metoda 13: Actualizați driverele GPU

Fiind un joc intensiv din punct de vedere grafic, driverul dvs. grafic este esențial important pentru experiența dvs. de joc. Dacă driverele sunt învechite sau defecte, asigurați-vă că le actualizați. Puteți căuta cele mai noi versiuni de drivere de pe site-urile sale oficiale sau le puteți actualiza manual. Urmați ghidul nostru 4 moduri de a actualiza driverele grafice în Windows 10 pentru a vă actualiza driverul și a verifica dacă ați remediat problema.

Metoda 14: Reinstalați driverele GPU

Dacă încă problema Windows 10 cu ecranul negru Minecraft după actualizarea driverelor GPU, atunci reinstalați driverele de dispozitiv pentru a remedia orice probleme de incompatibilitate. Există multe modalități de a reinstala driverele pe computer. Cu toate acestea, puteți reinstala cu ușurință driverele grafice, conform instrucțiunilor din ghidul nostru Cum să dezinstalați și să reinstalați driverele pe Windows 10.

După reinstalarea driverelor GPU, verificați dacă puteți accesa Minecraft fără erori.

Metoda 15: Reveniți actualizările driverelor

Uneori, versiunea actuală a driverelor GPU poate provoca orice conflicte de lansare și, în acest caz, trebuie să restaurați versiunile anterioare ale driverelor instalate. Puteți restabili driverele computerului la starea lor anterioară, urmând ghidul nostru Cum să restabiliți driverele pe Windows 10.

Metoda 16: Schimbați adresa DNS

Mai mulți utilizatori au sugerat că trecerea la adresele DNS Google vă poate ajuta să remediați ecranul negru din Minecraft la problemele de pornire. Dacă lansați Minecraft corect și vă confruntați cu un ecran negru gol, urmați ghidul nostru pentru a schimba adresa DNS. Acest lucru vă va ajuta să remediați toate problemele DNS (Domain Name System), astfel încât să puteți lansa jocul fără nicio agitație.

  Cum să schimbați culoarea plăcilor pentru aplicațiile desktop pe Windows 10

După ce îți schimbi adresa DNS, verifică dacă poți lansa Minecraft fără un ecran negru.

Metoda 17: Eliminați intrările Minecraft din fișierul Hosts

Dacă fișierul gazdă are intrări editate ale domeniului Minecraft.net sau Mojang, te vei confrunta cu probleme cu ecranul negru Minecraft Windows 10. Mai jos sunt câteva instrucțiuni pentru a elimina intrările Minecraft.

1. Apăsați împreună tastele Windows + E pentru a deschide File Explorer.

2. Acum, treceți la fila Vizualizare și bifați caseta Articole ascunse din secțiunea Afișare/ascunde.

3. Acum, navigați la următoarea cale de folder în File Explorer.

C:WindowsSystem32driversetc

4. Selectați și faceți clic dreapta pe fișierul gazdă și selectați opțiunea Deschidere cu așa cum se arată.

5. Acum, selectați opțiunea Notepad din listă și faceți clic pe OK așa cum este descris.

6. Acum, fișierul gazdă va fi deschis în Notepad după cum urmează.

7. Acum, faceți clic pe tastele Ctrl + F simultan pentru a deschide fereastra Găsiți. Aici, tastați Minecraft în fila Găsiți ce și faceți clic pe Găsiți următorul, așa cum se arată.

8. Dacă nu ați obținut niciun rezultat al căutării, înseamnă că nu aveți niciun fișier Minecraft corupt pe computer. Dacă găsiți secțiunea Minecraft, faceți clic dreapta pe ea și ștergeți-o.

9. Acum, salvați fișierul apăsând împreună tastele Ctrl + S.

10. Ieșiți din Notepad și verificați dacă ați rezolvat problema Minecraft discutată.

Metoda 18: Comutați la vechiul lansator Minecraft

Această metodă este o soluție dovedită pentru a remedia ecranul negru Minecraft la problemele de pornire din PC-ul cu Windows 10. Instalați versiunea mai veche de Minecraft și instrucțiunile pentru implementarea acesteia sunt enumerate mai jos.

1. Navigați la site-ul oficial de descărcare Minecraft.

2. Acum, faceți clic pe Descărcare pentru Windows 7/8, sub NECESIT O AROMĂ ALTA? meniu așa cum se arată.

3. Acum, așteptați până când software-ul este descărcat pe dispozitivul dvs. și rulați fișierul de configurare în Descărcările mele pentru a-l instala.

4. Anulați orice solicitare și urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a instala versiunea anterioară de Minecraft.

Metoda 19: Resetați Microsoft Store

Ștergerea tuturor datelor și a memoriei cache corupte asociate cu Minecraft este posibilă prin resetarea Microsoft Store. Această metodă este mult mai drastică decât ștergerea memoriei cache a Microsoft Store (după cum este indicat în Metoda 6), dar nu șterge nicio aplicație și joc deja instalat.

1. Apăsați tasta Windows, tastați Microsoft Store și faceți clic pe Setări aplicație.

2. Derulați în jos ecranul Setări și faceți clic pe opțiunea Resetare așa cum este evidențiată.

Notă: datele aplicației dvs. vor fi șterse la resetarea Microsoft Store.

3. Acum, confirmați solicitarea făcând clic pe Resetare și reporniți computerul.

Metoda 20: Reinstalați Minecraft

Dacă niciuna dintre metode nu v-a ajutat, atunci, ca ultimă șansă, dezinstalați software-ul, reporniți computerul și apoi reinstalați-l mai târziu. Iată câțiva pași în acest sens.

1. Apăsați tasta Windows, introduceți aplicații și caracteristici și faceți clic pe Deschidere.

2. Căutați și faceți clic pe Minecraft Launcher și selectați opțiunea Dezinstalare.

3. Acum, confirmați solicitarea dacă există și reporniți computerul după ce ați dezinstalat Minecraft.

4. Navigați la site-ul oficial de descărcare Minecraft.

5. Acum, faceți clic pe Descărcare pentru Windows 7/8, sub NECESIT O AROMĂ ALTA? meniu așa cum se arată.

6. Acum, faceți clic pe fișierul Setup pentru a instala aplicația.

7. Faceți clic pe Următorul în fereastra de configurare a lansatorului Microsoft.

8. Din nou, faceți clic pe Următorul.

9. Acum, faceți clic pe Instalare în fereastra următoare.

10. Faceți clic pe Da în promptul User Account Control.

11. În cele din urmă, faceți clic pe Finish pentru a finaliza instalarea.

12. În cele din urmă, ați reinstalat lansatorul Minecraft pe computer. Ar fi rezolvat toate problemele asociate cu aplicația.

Notă: De asemenea, puteți ridica un bilet pentru a contacta asistența Minecraft pentru a remedia problema.

***

Sperăm că acest ghid a fost util și că ați putea remedia problema ecranului negru Minecraft pe Windows 10. Nu ezitați să ne contactați cu întrebările și sugestiile dvs. prin secțiunea de comentarii de mai jos. Spune-ne ce subiect vrei să examinăm în continuare.