06/26/2022

Remediați bâlbâiala căștilor Bluetooth pe Windows 10

Când vă bucurați de melodia preferată prin căști Bluetooth, uneori sunetul poate fi întrerupt fără niciun motiv. În acest moment, s-ar putea să vă simțiți înfuriat și să vă ajustați pozițiile și unghiurile Bluetooth, totuși bâlbâiala audio Bluetooth continuă să aibă loc. Chiar dacă căștile tale Bluetooth sunt complet încărcate, nu le poți folosi dacă au probleme interne sau dacă există setări audio incompatibile pe computerul tău cu Windows 10. Nu vă faceți griji! Nu ești singurul care se confruntă cu căștile Bluetooth care bâlbâie cu probleme Windows 10. Avem câteva remedieri uimitoare eficiente pentru dvs. care vă vor scoate computerul din probleme. Deci, continuă să citești.

Cum să remediați bâlbâiala căștilor Bluetooth pe Windows 10

Iată câteva motive comune care cauzează probleme de bâlbâială audio Bluetooth pe Windows 10. Analizați-le în profunzime pentru a afla cauza exactă în cazul dvs.

  • Bateria Bluetooth este descărcată.
  • Dispozitivul Bluetooth este departe de sursa semnalului.
  • Nepotrivirea semnalului.
  • Corpul uman interferează cu semnalul Bluetooth.
  • Unul sau mai multe dispozitive Bluetooth sunt pornite în același timp.
  • Firmware învechit.
  • Sistem de operare învechit și drivere audio incompatibile.
  • Timp de upgrade; căștile sunt vechi!

În această secțiune, am compilat o listă de metode care vă ajută să depanați căștile Bluetooth care bâlbâie problemele Windows 10. În primul rând, verificați și remediați problemele hardware, apoi treceți la metodele de depanare Windows, conform instrucțiunilor de mai jos.

Metoda 1: Încărcați bateria Bluetooth

Este posibil să analizați uneori când căștile Bluetooth își pierd încărcarea, sunetul poate deveni agitat. În acest caz, trebuie să vă încărcați dispozitivul Bluetooth și să vă asigurați întotdeauna că există un nivel minim de putere pentru a evita orice probleme audio.

În unele dispozitive Bluetooth cele mai recente, nivelul bateriei poate fi identificat prin codul de culoare. De exemplu, în căștile OnePlus,

  • Verde – Indică nivelul optim al bateriei pentru utilizare.

  • Roșu – Indică nivelul bateriei foarte scăzut și necesită încărcare.

Deci, ce se întâmplă dacă nivelul bateriei este adecvat, dar încă se confruntă cu căștile Bluetooth bâlbâind Windows 10? Verificați și încercați următoarele metode!

Metoda 2: Mențineți intervalul de semnal Bluetooth

Dispozitivele Bluetooth folosesc semnale radio cu unde scurte și, atunci când sunteți în afara razei de acoperire, nu puteți auzi corect sunetul și sunetul se deconectează mai târziu. Producătorul dispozitivului dvs. Bluetooth ar fi menționat domeniul de semnal al dispozitivului dvs. pe pachet. Verificați-l sau navigați pe internet pentru a afla intervalul de acoperire. Apoi, păstrați aceeași distanță ca cea menționată. Verificați dacă acest lucru funcționează.

Metoda 3: Evitați interferența transversală a corpului

Este posibil să vă confruntați uneori cu căști Bluetooth bâlbâind Windows 10 atunci când țineți unul dintre dispozitivele Bluetooth pe pantaloni sau pe palmă, iar celălalt pe ureche.

Acest lucru se poate datora conținutului de apă de 70% + din corpul tău. Undele radio Bluetooth călătoresc foarte rău peste substanțele care se îmbină cu apă, dacă vă aflați în această situație, vă rugăm să schimbați poziția dispozitivelor Bluetooth.

Metoda 4: Îndepărtați obstacolele problematice

În mod similar, dacă există întreruperi metalice, undele Bluetooth revin și este posibil să vă confruntați cu o problemă de bâlbâială audio Bluetooth pe computerul cu Windows 10. De asemenea, dacă există o substanță de beton armat (cum ar fi un perete) între computer și dispozitivul Bluetooth, este posibil să vă confruntați cu probleme de bâlbâială audio. Vi se recomandă să eliminați aceste obstacole și să vă așezați lângă dispozitivul și computerul Bluetooth.

Metoda 5: Evitați plasarea dispozitivelor cu rază Wi-Fi mare

Mai multe dispozitive wireless moderne, cum ar fi becurile inteligente, routerele cu gamă înaltă, telefoanele fără fir, routerele Wi-Fi și monitoarele utilizează semnale cu gamă înaltă de Wi-Fi, iar unele pot chiar funcționa cu 2,4 GHz – 2,5 Ghz.

De asemenea, dacă utilizați un dispozitiv Bluetooth, evitați interferențele Wi-Fi în căile de transmisie. În plus, eliminați conexiunile Bluetooth suplimentare conectate la computer și verificați dacă vă confruntați din nou cu problema.

Metoda 6: Utilizați cablul USB (pentru utilizatorii de dongle Bluetooth)

În unele cazuri, interferența electrică între modulul plăcii de bază și dispozitivul Bluetooth poate cauza probleme de bâlbâială audio Bluetooth. Această problemă poate fi rezolvată prin creșterea distanței dintre dongle-ul USB și portul USB pe Windows 10.

Metoda 7: Reconectați Bluetooth

Începând de acum, ați urmat metode de depanare hardware pentru a remedia problema Windows 10 cu căștile Bluetooth bâlbâind. Totuși, dacă nu ați obținut nicio remediere, atunci problema nu este cu hardware-ul dvs. Pentru a depana problemele temporare asociate cu dispozitivul Bluetooth și computerul dvs., opriți Bluetooth și porniți-l din nou după un timp, conform instrucțiunilor de mai jos.

1. Apăsați tasta Windows și tastați setări Bluetooth, apoi apăsați tasta Enter.

2. Acum, dezactivați pictograma Bluetooth așa cum se arată.

3. Așteptați puțin și activați din nou aceeași setare.

Verificați dacă ați rezolvat problema de bâlbâială audio Bluetooth pe Windows 10.

Metoda 8: Selectați Ieșirea audio corectă

Când utilizați mai mult de un dispozitiv de ieșire audio, trebuie să confirmați dacă dispozitivul Bluetooth este utilizat ca dispozitiv de ieșire. Pentru a verifica ieșirea audio din computerul cu Windows 10, urmați pașii menționați mai jos.

1. Faceți clic pe pictograma Difuzoare din colțul din dreapta al barei de activități.

2. Acum, faceți clic pe pictograma săgeată pentru a extinde lista de dispozitive audio conectate la computer.

3. Apoi, selectați dispozitivul audio (dispozitivul dvs. Bluetooth) și asigurați-vă că sunetul este redat prin dispozitivul selectat.

Dacă această metodă nu vă ajută, treceți la următoarea.

Metoda 9: rulați instrumentul de depanare Bluetooth

Computerul dvs. cu Windows 10 are un instrument de depanare încorporat pentru a remedia multe probleme comune care decurg din acesta. De asemenea, puteți remedia problema cu căștile Bluetooth care bâlbâie Windows 10 prin rularea depanatorului Bluetooth, conform instrucțiunilor de mai jos.

1. Apăsați tasta Windows, tastați Setări de depanare și faceți clic pe Deschidere.

2. Derulați în jos la secțiunea Găsiți și remediați alte probleme.

3. Aici, selectați Bluetooth și faceți clic pe Executați opțiunea de depanare.

4. Windows va începe Detectarea problemelor. Dacă sunt detectate probleme, urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a aplica remedierea.

Metoda 10: Schimbați benzile Wi-Fi

După cum sa discutat mai devreme, bâlbâiala audio Bluetooth are loc din cauza interferențelor dintre două dispozitive fără fir diferite care folosesc aceeași frecvență. Pentru a confirma acest lucru, puteți face un simplu hack de a opri routerul Wi-Fi. După ce routerul dvs. Wi-Fi este complet oprit, verificați dacă puteți remedia problema cu căștile Bluetooth care bâlbâie Windows 10. Dacă da, problema se datorează interferențelor semnalului Wi-Fi și Bluetooth. În acest caz, puteți încerca să comutați între benzile Wi-Fi de 2,4 GHz și 5 GHz pe computerul dvs. cu Windows 10, conform instrucțiunilor de mai jos.

1. Apăsați tasta Windows, tastați manager de dispozitive și faceți clic pe Deschidere.

2. Faceți dublu clic pe Adaptoare de rețea pentru a extinde driverele de rețea.

3. Apoi, faceți clic dreapta pe adaptorul dvs. Wi-Fi și faceți clic pe Proprietăți.

4. Acum, căutați opțiunea Band sau Band preferată în meniul Proprietate și faceți clic pe ea.

5. Acum, extindeți meniul derulant al câmpului Valoare și setați valoarea ca Prefer band 5GHz, așa cum se arată. Apoi, faceți clic pe OK pentru a salva modificările.

Notă: Dacă valoarea este deja setată la Prefer banda de 5GHz, atunci modificați valoarea la Prefer 2.4GHz și faceți clic pe OK.

6. În cele din urmă, reporniți computerul și verificați dacă ați rezolvat problema de bâlbâială audio Bluetooth.

Metoda 11: Reactivați placa de sunet Bluetooth

Puteți rezolva cu ușurință căștile Bluetooth bâlbâind problema Windows 10 prin repornirea plăcii de sunet Bluetooth, așa cum se arată mai jos.

1. Apăsați tasta Windows și tastați Manager dispozitive, apoi faceți clic pe Deschidere.

2. Apoi, extindeți secțiunea Bluetooth făcând dublu clic pe ea.

3. Apoi, faceți clic dreapta pe placa de sunet Bluetooth și selectați opțiunea Dezactivare dispozitiv.

4. Acum, confirmați solicitarea făcând clic pe Da și reporniți computerul. Apoi, repetați pașii 1-2.

5. Apoi, faceți clic dreapta pe placa de sunet Bluetooth și selectați opțiunea Activare dispozitiv.

6. Acum, încercați să redați orice sunet pe dispozitivul Bluetooth și verificați dacă problema este rezolvată sau nu.

Metoda 12: Reparați fișierele corupte

Pentru servicii de calitate audio perfectă, câteva fișiere și programe esențiale trebuie să funcționeze pe computerul dvs. Dar, dacă sunt corupte sau configurate greșit, te vei confrunta cu probleme de bâlbâială audio Bluetooth. Din fericire, toate aceste fișiere corupte configurate greșit pot fi reparate utilizând utilitățile încorporate ale computerului cu Windows 10 și anume, Verificarea fișierelor de sistem și Deployment Image Service and Management. Citiți ghidul nostru despre Cum să reparați fișierele de sistem pe Windows 10 și urmați pașii conform instrucțiunilor pentru a vă repara toate fișierele corupte.

Așteptați ca comenzile să fie executate și verificați dacă ați rezolvat problema bluetooth pe computer.

Metoda 13: Reporniți serviciile audio Bluetooth

Câteva servicii audio esențiale Windows vă vor ajuta să preveniți problemele de bâlbâială audio Bluetooth în computerul dvs. cu Windows 10. Dacă, în caz, dacă aceste servicii sunt dezactivate, este posibil să vă confruntați cu mai multe conflicte. Prin urmare, vi se recomandă să reporniți câteva servicii audio esențiale, conform instrucțiunilor de mai jos.

1. Apăsați tasta Windows, tastați Servicii și faceți clic pe Executare ca administrator.

2. Acum, derulați în jos și faceți dublu clic pe Serviciul de asistență Bluetooth.

3. Acum, în noua fereastră pop-up, selectați tipul de pornire la Automat, așa cum este descris.

Notă: Dacă starea serviciului este Oprit, faceți clic pe butonul Start. Dacă starea serviciului este Running, faceți clic pe Stop și porniți-l din nou.

4. Faceți clic pe Aplicare > OK pentru a salva modificările.

Metoda 14: Dezactivați îmbunătățirile audio

Dacă găsiți că sunetul funcționează bine pentru alte resurse multimedia, dar sunetul pare a fi de calitate scăzută sau zgomotos, vi se recomandă să modificați rata de eșantionare. O frecvență de eșantionare de joasă frecvență va cauza probleme de bâlbâială audio Bluetooth, dar puteți selecta o frecvență mai mare de eșantionare urmând pașii menționați mai jos.

1. Faceți clic dreapta pe pictograma Difuzoare din colțul din dreapta jos al ecranului și selectați opțiunea Sunete.

2. Apoi, comutați la fila Redare și selectați dispozitivul audio Bluetooth implicit, urmat de butonul Proprietăți, așa cum se arată.

3. Apoi, comutați la fila Avansat și din meniul derulant sub Format implicit, asigurați-vă că selectați cel mai înalt interval de frecvență (16 biți, 44100 Hz).

4. Acum, comutați la fila Îmbunătățiri și bifați caseta corespunzătoare Dezactivați toate îmbunătățirile, așa cum se arată.

5. Faceți clic pe Aplicare și apoi pe OK pentru a salva modificările. Verificați dacă vă confruntați din nou cu o problemă de bâlbâială audio Bluetooth. Dacă da, ajustați diferite niveluri ale intervalelor de frecvență repetând acești pași și confirmați care interval rezolvă problema.

Metoda 15: Dezactivați telecomanda și telefonia hands-free

Telefonia hands-free este un serviciu Windows care este utilizat pentru a permite dispozitivului dvs. Bluetooth să răspundă la apeluri telefonice. Dar, uneori, reduce calitatea sunetului semnalului vocal, contribuind la problema bâlbâirii audio Bluetooth. În mod similar, funcția de control de la distanță are și propriile sale dezavantaje. Dacă vă întrebați cum să remediați bâlbâiala Bluetooth în mijlocul acestor funcții, iată câteva instrucțiuni de depanare.

1. Apăsați tasta Windows și tastați Panou de control, apoi faceți clic pe Deschidere.

2. Acum, faceți clic pe linkul Vizualizare dispozitive și imprimante, așa cum se arată.

3. Acum, faceți clic dreapta pe dispozitivul dvs. Bluetooth și faceți clic pe Proprietăți, așa cum se arată.

4. În fereastra următoare, comutați la fila Servicii și debifați casetele, Telefonie hands-free și Telecomandă, așa cum este prezentat.

5. În cele din urmă, faceți clic pe Aplicare > OK pentru a salva modificările.

Metoda 16: Ajustați setările de agresivitate a roamingului

Setările Roaming agresivitate din computerul dvs. modifică pragul de putere a semnalului la care adaptoarele de rețea Wi-Fi caută alți candidați Access Point pentru a oferi o conexiune de semnal mai bună. Dar, atunci când această setare este fixată la cea mai înaltă setare, te vei confrunta cu căștile Bluetooth bâlbâind cu problema Windows 10. Vă sfătuiți să dezactivați setarea așa cum se arată mai jos.

1. Lansați Managerul de dispozitive din Căutare Windows.

2. Faceți dublu clic pe Adaptoare de rețea pentru a extinde driverele de rețea.

3. Apoi, faceți clic dreapta pe adaptorul dvs. Wi-Fi și faceți clic pe Proprietăți.

4. Acum, căutați opțiunea Agresivitate în roaming în lista Proprietăți și faceți clic pe ea.

5. Acum, setați Valoarea la Cel mai mic și faceți clic pe OK.

Verificați dacă ați rezolvat problema de bâlbâială audio Bluetooth.

Metoda 17: Dezactivați colaborarea Bluetooth (dacă este cazul)

Adaptorul de rețea Broadcom este un software care vă ajută dispozitivul Bluetooth să fie conectat la internet. Dar această setare poate interfera cu setările dispozitivului dvs., provocând problema discutată. Dacă doriți să știți cum să remediați bâlbâiala Bluetooth dezactivând această setare, urmați instrucțiunile de mai jos.

1. Deschideți Manager dispozitive și accesați Adaptoare de rețea, apoi faceți clic dreapta pe driverul de rețea și selectați Proprietăți.

2. Acum, comutați la fila Avansat și faceți clic pe Colaborare Bluetooth sub lista Proprietăți.

3. Apoi, extindeți lista derulantă Valoare și faceți clic pe Dezactivat.

4. În cele din urmă, faceți clic pe OK pentru a salva modificările și a verifica dacă ați remediat problema.

Metoda 18: Actualizați driverele Bluetooth

Driverele Bluetooth învechite și incompatibile vor duce întotdeauna la căștile Bluetooth bâlbâind problema Windows 10. Asigurați-vă întotdeauna că utilizați o versiune actualizată a driverelor și, dacă computerul dvs. nu are cele mai recente drivere, vi se recomandă să le actualizați conform instrucțiunilor din ghidul nostru Cum să actualizați driverele Realtek HD Audio în Windows 10.

Notă: Asigurați-vă că urmați aceiași pași pentru driverele audio Bluetooth, ca cele descrise mai jos.

După ce ați actualizat driverele Bluetooth la cea mai recentă versiune.

Metoda 19: Reinstalați driverele Bluetooth

Driverele incompatibile trebuie reinstalate pentru a rezolva toate problemele legate de audio. Vi se recomandă să reinstalați driverele de dispozitiv numai dacă nu puteți obține nicio remediere prin actualizarea acestora. Pașii de reinstalare a driverelor sunt foarte simpli și puteți face acest lucru utilizând o aplicație terță parte sau implementând pașii manual, conform instrucțiunilor din ghidul nostru Cum să dezinstalați și să reinstalați driverele pe Windows 10. Urmați pașii corespunzători driverelor Bluetooth așa cum este descris.

După reinstalarea driverelor audio, verificați dacă puteți auzi sunetul pe dispozitivul dvs. Bluetooth.

Metoda 20: Derulați înapoi actualizările driverelor Bluetooth

Uneori, versiunea actuală a driverelor audio poate provoca conflicte audio și, în acest caz, trebuie să restaurați versiunile anterioare ale driverelor instalate. Acest proces se numește derulare înapoi a driverelor și puteți derula cu ușurință driverele computerului la starea lor anterioară, urmând ghidul nostru Cum să reveniți driverele pe Windows 10.

Așteptați până când versiunile anterioare ale driverelor sunt instalate pe computerul dvs. cu Windows 10. După ce ați terminat, verificați dacă ați rezolvat problema.

Metoda 21: Actualizați Windows

Dacă există actualizări Microsoft noi care urmează să fie instalate pe computerul dvs., câteva erori și probleme nu pot fi rezolvate pe computer. După cum sugerează mulți utilizatori, actualizarea computerelor cu Windows 10 vă va ajuta să rezolvați problema de bâlbâială audio Bluetooth. Urmați ghidul nostru Cum să descărcați și să instalați cea mai recentă actualizare Windows 10 pentru a vă actualiza computerul cu Windows 10.

După actualizarea sistemului de operare Windows, verificați dacă puteți accesa sunetul pe dispozitivul Bluetooth.

Metoda 22: Resetați dispozitivul Bluetooth

Totuși, dacă vă gândiți cum să remediați problema de bâlbâială Bluetooth chiar și după ce ați încercat toți acești pași de depanare, atunci trebuie să încercați să resetați dispozitivul din fabrică. Procesul de resetare a multor căști implică apăsarea butonului de pornire pentru o anumită perioadă de timp. Pașii pentru resetarea dispozitivului depind de modelul pe care îl utilizați și pentru instrucțiuni detaliate, urmați pașii menționați mai jos.

Notă: Asigurați-vă că vă aflați în raza semnalului Bluetooth. Eliminați toate celelalte dispozitive fără fir conectate la computer, în special dispozitivele Wi-Fi.

1. Deconectați dispozitivul Bluetooth de la PC-ul cu Windows 10.

2. Acum, apăsați și mențineți apăsat butonul de pornire al dispozitivului dvs. Bluetooth timp de aproximativ 7 până la 10 secunde.

3. Apare un bliț (probabil lumină albastră) de aproximativ 4 ori.

4. Acum toate setările și informațiile de asociere vor fi eliminate de pe dispozitiv.

5. Asociați-vă dispozitivul din nou și verificați dacă căștile Bluetooth bâlbâie problema Windows 10 este rezolvată acum.

Notă: Asigurați-vă că vă aflați în raza semnalului Bluetooth. Eliminați toate celelalte dispozitive fără fir conectate la computer, în special dispozitivele Wi-Fi.

Metoda 23: Actualizați firmware-ul dispozitivului

Actualizările de firmware sunt lansate pentru a rezolva problemele și luptele raportate pe dispozitivele Bluetooth. Puteți actualiza firmware-ul prin intermediul aplicațiilor și există atât de multe platforme online care vă vor sprijini în acest proces. Dacă v-ați cumpărat dispozitivul Bluetooth, căutați asistență profesională prin e-mail, deoarece acesta este singurul mijloc pe care îl puteți alege. Pe de altă parte, dacă ați cumpărat dispozitivul Bluetooth de la un magazin cu amănuntul, luați-vă pantofii și fugiți să căutați ajutor de la comerciant.

***

Sperăm că acest ghid a fost util și că ați putea remedia bâlbâiala căștilor bluetooth pe Windows 10. Nu ezitați să ne contactați cu întrebările și sugestiile dvs. prin secțiunea de comentarii de mai jos.

  Microsoft explică modul în care „Descărcare în cloud” reinstalează Windows 10