Cum să setați „Blocare automată” personalizată și „Solicită codul de acces” în iOS

În general, există o relație inversă între securitate și comoditate. În cele mai multe cazuri, securitatea mai mare vine cu prețul confortului. Autentificarea cu doi factori pentru servicii precum Gmail, Twitter și Facebook necesită introducerea a două coduri pentru a obține acces la propriul cont – securitate mai mare cu prețul reducerii confortului. Codurile de acces pentru ecranul de blocare pe smartphone-uri pot varia de la coduri simple din 4 cifre la parole alfanumerice lungi; în orice caz, adăugați un pas suplimentar pentru accesarea propriului dispozitiv. Un echilibru mai bun între cele două proprietăți menționate mai sus, dar încă departe de a fi perfect.

iOS vine cu două setări utile pentru a reduce timpul sau pașii necesari pentru a ajunge la ecranul de start: „Blocare automată” și „Solicită codul de acces”. Apple a inclus 4-5 opțiuni predefinite pentru acestea în Setări > General, dar dacă doriți să aveți control deplin asupra lor, nu aveți noroc… cu excepția cazului în care v-ați spart dispozitivul iOS. „insanj” a venit cu două modificări – LongerAutoLock și PassTime – care vă permit să setați o oră personalizată pentru opțiunile Auto Lock și, respectiv, Require Passcode.

Cu LongerAutoLock, puteți seta un anumit timp în minute după care telefonul dvs. va opri afișajul și se va bloca singur. Data viitoare când încercați să utilizați telefonul, va trebui să parcurgeți pasul „Alunecare pentru a debloca” – cu sau fără parolă. Modificarea adaugă o pictogramă de editare în colțul din dreapta sus al ecranului de blocare automată (Setări > General > Blocare automată) pe care o puteți atinge pentru a adăuga ore personalizate la lista existentă.

  Cum să ștergeți și să restaurați aplicațiile stoc în iOS 10

PassTime face același lucru, dar pentru setarea Require Passcode. Pentru cei neinițiați, setarea X minute pentru „Solicită codul de acces” asigură că nu trebuie să reintroduci codul de acces dacă folosești telefonul chiar și o singură dată în această perioadă. Dacă telefonul dvs. rămâne nefolosit în acest timp, va trebui să vă autentificați la următoarea trecere de ecranul de blocare.

Am setat la 15 minute, personal, și sunt bine cu el. Cu toate acestea, dacă cauți ceva mai mult, mai ai doar „1 oră” din lista predefinită de la Apple. Aproape ideal.

PassTime și LongerAutoLock sunt ambele disponibile pentru 0,99 USD în repo BigBoss pe Cydia. Cu toate acestea, dacă cumpărați unul, îl primiți gratuit pe celălalt. Este o afacere bună pentru oricine caută să atingă un echilibru mai bun între securitate și comoditate.

Asigurați-vă că ne spuneți ce părere aveți despre cele două modificări lăsând un comentariu mai jos.