Comutați între peste 30 de servere DNS populare din bara de sistem Windows

„Cum funcționează internetul?” Adesea ți se pun această întrebare de la prietenii tăi non-toci care își petrec jumătate din timp pe Facebook sau YouTube. Deși înțelegerea fiecărui aspect al modului în care funcționează nu este la fel de simplă, există anumite tehnologii care alimentează World Wide Web pe care fiecare utilizator de internet ar trebui să le cunoască. Unul dintre ele este sistemul de nume de domeniu sau DNS. Mai simplu spus, atunci când introduceți o adresă URL precum Google.com în bara de adrese a browserului dvs., aceasta este convertită de serviciul DNS al ISP-ului dvs. într-un protocol de Internet ușor de înțeles de computere și dispozitive conectate la rețea, care determină modul în care datele sunt mutate de la punctul A la punct. B. Majoritatea oamenilor folosesc DNS-ul implicit furnizat de ISP-ul lor, dar dacă întâmpinați probleme cu acesta, atunci o soluție este să îl schimbați cu altul folosind un instrument precum ChrisPC DNS Switch. Este un instrument Windows care conține o listă uriașă de presetări de la serverele DNS populare la care puteți comuta și permite utilizatorilor cu putere să specifice și servere DNS personalizate.

Schimbarea DNS vă poate ajuta să remediați mai multe probleme cu internetul. De exemplu, vă poate ajuta să accesați site-uri web care sunt blocate de furnizorul dvs. Și, uneori, schimbarea DNS cu unul mai fiabil, cum ar fi OpenDNS sau Google DNS, oferă o viteză de navigare mai bună și o securitate îmbunătățită.

Odată instalat, ChrisPC DNS Switch se află în bara de sistem pentru un acces rapid. Puteți schimba serverele DNS într-o clipă făcând clic dreapta pe tava de sistem a aplicației și selectând dintre numeroasele opțiuni din submeniul „Toate DNS Presets”.

  Cum se instalează pictogramele Windows 98 în Windows 10

Pentru a accesa interfața principală a aplicației, faceți clic pe opțiunea „Afișați comutatorul DNS” sau pur și simplu faceți dublu clic pe pictograma de notificare. De aici, puteți specifica manual atât serverele DNS primare, cât și cele secundare sau puteți alege unul dintre mai multe opțiuni din meniul derulant. În momentul scrierii acestui articol, ChrisPC transportă peste 30 de servere DNS diferite în arsenalul său, inclusiv OpenDNS, Google, Commodo, Norton și Yandex.

După ce ați specificat serverul DNS, faceți clic pe „Schimbați DNS” urmat de „Da” în dialogul de confirmare pentru a aplica noile setări. Ori de câte ori trebuie să anulați modificările, puteți apăsa pur și simplu butonul „Restaurare DNS”.

După cum am menționat mai devreme, puteți adăuga propriile dvs. presetări DNS. Pentru a face acest lucru, selectați „DNS Database” din stânga, urmat de „Add DNS Preset” și specificați parametrii doriti. Din această secțiune a aplicației, puteți, de asemenea, să editați sau să ștergeți presetări existente, iar din descrierea găsită în coloana „Categorie” (Family Safe, Regular, Secure), vă puteți face o idee mai bună despre modul în care un server DNS vă va afecta experiența pe internet .

Pe scurt, ChrisPC DNS Switch este o modalitate rapidă și convenabilă de a comuta între mai multe servere DNS. Acceptă toate sistemele de operare Windows recente.

Descărcați ChrisPC DNS Switch