Schimbați cu ușurință culoarea folderului în vrac pe Windows cu foldere Rainbow

Organizarea folderelor în Windows poate fi destul de dificilă. Cel mult, le puteți redenumi cu etichete personalizate sau puteți sorta articolele după grup, dată, nume sau dimensiune, dar există modalități mai bune de a vă ajuta să distingeți un dosar de altul. Desigur, puteți schimba pictograma folderului, dar nu puteți găsi întotdeauna una care să fie potrivită pentru un anumit folder. Nu ar fi de ajutor dacă ați putea schimba și culoarea fiecărui folder? Din păcate, Windows nu vă permite să schimbați culoarea pictogramei implicite a folderului. Aici vine în ajutor un instrument terță parte numit Rainbow Folders. Acest mic utilitar oferă o modalitate rapidă și convenabilă de a schimba culoarea oricărui folder.

Utilizarea folderelor Rainbow este foarte simplă. După descărcarea fișierului ZIP din linkul de mai jos, extrageți conținutul fișierului ZIP în folderul dorit și rulați fișierul de configurare. Configurarea vă va întreba dacă doriți să integrați Rainbow Folders în meniul contextual al folderelor cu clic dreapta. Vă recomandăm să îi permiteți acest lucru. Extensia shell face procesul de schimbare a pictogramelor de zece ori mai ușor, deoarece puteți sări instantaneu la Rainbow Folders cu folderul dorit selectat, așa cum se arată în captura de ecran de mai jos.

Fereastra aplicației Rainbow Folder conține o mulțime de setări diferite. Aici, puteți alege dintre trei stiluri de pictograme diferite – și anume Clasic, Tipic și Modern – din meniul drop-down situat în dreapta. De asemenea, puteți activa „pictogramele cu contrast ridicat” pentru un aspect mai funky. Următorul pas este să setați culoarea folosind glisoarele Saturație și Nuanță.

  Cum să creați GIF-uri cu FFMpeg pe Windows 10

Dacă găsiți o combinație de culori care vă place foarte mult, puteți să o adăugați la Favorite pentru o utilizare ulterioară. Dacă preferați să nu petreceți timp găsind o anumită culoare, puteți solicita aplicației să seteze o culoare aleatorie pentru dvs. Utilizatorii pot seta, de asemenea, un text cu indicații personalizate pentru un dosar.

O altă caracteristică foarte utilă a aplicației este că vă permite să schimbați culorile mai multor foldere dintr-o singură mișcare. Pentru a face acest lucru, comutați „Selectare multiplă” în partea de sus a vizualizării arborelui Dosare, apoi marcați-le pe cele pe care trebuie să le modificați. După ce ați terminat cu toate personalizările, apăsați pur și simplu pe „Colorează” pentru a aplica modificările. Pentru a reseta orice folder la culoarea implicită, faceți clic pe „Decolorează”.

Rainbow Folders este un mic instrument la îndemână pentru a vă organiza folderele. Dacă fișierele de pe computer sunt sortate în tone de foldere, s-ar putea să accelereze navigarea. Funcționează pe Windows XP, Windows Vista, Windows 7 și Windows 8.

Descărcați folderele Rainbow