gFile este un simplu manager de fișiere Android, cu o interfață inspirată de Gmail

Gestionarea fișierelor de pe dispozitivul Android poate fi dificilă dacă nu aveți instrumentul potrivit. Din fericire, categoria de gestionare a fișierelor din Play Store este plină de nume minunate – cum ar fi Solid Explorer, ES File Explorer și Astro File Manager – care fac aceste sarcini destul de ușoare. Intră în gFile, o aplicație gratuită concepută pentru a face gestionarea fișierelor și mai simplă datorită designului său simplu. Este destul de clar că gFile nu este conceput pentru utilizatorii puternici. Este probabil pentru tradiționaliștii dintre noi, care trebuie doar să ajungă rapid la fișierele și folderele lor fără a se ocupa de setări complexe pe drum. Dar asta nu înseamnă că gFile nu oferă funcții avansate. Citiți mai departe pentru detalii.

Designul plat al gFile amintește de aplicația oficială Gmail pentru Android. Fiecare folder este codificat cu culori și ștampilat cu prima literă a numelui său. Versiunea gratuită de gFile vă oferă acces doar la spațiu de stocare accesibil utilizatorului. Pentru a obține acces root, va trebui să achiziționați upgrade-ul Pro în aplicație.

gFile afișează, de asemenea, permisiunile referitoare la fiecare element în partea dreaptă. Pentru a modifica aceste permisiuni, pur și simplu atingeți și țineți apăsat pe elementul dorit, apăsați pe meniu, apoi atingeți Permisiuni.

Când este selectat un fișier, gFile vă oferă opțiuni de bază de copiere, lipire, selecție, redenumire și tăiere în partea de sus. Butonul „+” situat în dreapta sus vă permite să creați dosare noi. În afară de asta, puteți comuta și între temele de fundal deschise și întunecate din ecranul Setări.

  Cum să transferați aplicații pe un nou dispozitiv Android

Același ecran vă permite, de asemenea, să faceți upgrade la varianta Pro a gFile care, în afară de caracteristica de acces rădăcină menționată mai sus, adaugă căutare de fișiere, miniaturi de imagini, opțiunea de a specifica directorul implicit atunci când aplicația este lansată și multe altele.

Deși nu aș numi gFile unul dintre cele mai bune din domeniu, este o alternativă excelentă, cu aspect elegant, de gestionare a fișierelor pentru utilizatorii care doresc doar elementele esențiale.

Instalați gFile din Play Store