Cum să rulați comenzile PowerShell pe un sistem Windows 10 la distanță

Windows 10 are instrumente de acces la distanță. Aceste instrumente sunt încorporate în sistemul de operare și puteți instala, de asemenea, instrumente de acces la distanță terță parte. Accesul la distanță este o caracteristică utilă, dar poate fi și un risc de securitate dacă nu aveți grijă cum și când este activat sau cui acordați acces la distanță. Din acest motiv, majoritatea instrumentelor de acces la distanță sunt blocate în spatele unor straturi de acces care trebuie acordate înainte ca instrumentul să poată funcționa pe sistemul dumneavoastră. PowerShell nu face excepție.

sistem Windows 10 la distanță

Rulați comenzile PowerShell pe sistemul Windows 10 de la distanță

Puteți rula comenzi PowerShell pe un sistem Windows 10 la distanță, dar sistemul țintă trebuie să permită rularea acestor comenzi de la distanță.

Activați comenzile PowerShell pe sistemul de la distanță

Pentru a activa comenzile PowerShell de la distanță să fie executate pe un sistem, urmați acești pași.

Pe sistemul țintă, deschideți PowerShell cu drepturi de administrator.
Rulați această comandă: Enable-PSRemoting -Force
Odată ce comanda a fost executată, veți putea să o accesați de la distanță și să rulați comenzi PowerShell.

Dacă computerul țintă face parte dintr-un grup de lucru, dar nu este conectat la un Active Directory, va trebui să activați comenzile PowerShell pe sistem urmând acești pași.

Pe sistemul țintă, deschideți PowerShell cu drepturi de administrator.
Rulați această comandă: Set-NetFirewallRule -Name ‘WINRM-HTTP-In-TCP’ -RemoteAddress Oricare
Odată executată comanda, veți putea accesa sistemul de la distanță și veți putea rula comenzi PowerShell pe acesta.

  Cum să descărcați fișiere din PowerShell în Windows 10

Aceste comenzi sunt de bază atunci când vine vorba de activarea comenzilor PowerShell pe un sistem la distanță, dar veți rula și alte comenzi. În primul rând, atunci când vă conectați la un sistem de la distanță, va trebui să vă autentificați cu numele de utilizator și parola sistemului. În plus, va trebui să puneți pe lista albă computerul de pe care veți accesa sistemul de la distanță. Nu este în niciun caz un proces simplu, dar începe prin a permite rularea comenzilor pe sistemul de la distanță.

Concluzie

Accesul de la distanță este complicat atunci când se face prin linii de comandă. Dacă aveți dificultăți pentru a configura accesul de la distanță, luați în considerare utilizarea unui instrument terță parte, cum ar fi TeamViewer, care este mult mai ușor de utilizat, dar totuși sigur. Dacă nu aveți de ales decât să utilizați PowerShell, ar trebui să petreceți timp învățând cum să inițiați o conexiune și parametrii pe care îi puteți defini pentru aceasta. Faceți acest lucru înainte de a avea nevoie să accesați de la distanță sistemul. Câteva cunoștințe și perspectivă asupra modului în care funcționează accesul la distanță vă vor ajuta să remediați problemele pe măsură ce apar.