08/10/2022

Cum să opriți descărcarea automată în WhatsApp pe Android și iPhone

WhatsApp este un nume de care nu ar putea fi niciodată neauzit. Știți cu toții că este o aplicație de mesagerie binecunoscută deținută de Facebook. Lucrul interesant despre aplicație este că oferă utilizatorilor servicii de mesagerie instantanee și apeluri vocale sau video gratuite, chiar și la nivel internațional, toate doar cu o conexiune la internet. Puteți partaja orice în aplicație. Pot fi fotografii, videoclipuri, documente, fișiere, contacte și chiar locația dvs. live. Dar nu știți cum să dezactivați descărcarea automată a conținutului media pe WhatsApp? Atunci acest articol despre cum să opriți descărcarea automată în WhatsApp vă va ajuta. Continuați să citiți pentru a afla cum să opriți descărcarea automată în WhatsApp.

Cum să opriți descărcarea automată în WhatsApp pe Android și iPhone

The WhatsApp platforma vine cu o opțiune de tehnologie atrăgătoare care descarcă automat surse media, cum ar fi fotografii, videoclipuri sau audio. Deși această caracteristică este fermecătoare, nu te poate frustra în nicio măsură atunci când își pune mâna pe depozitul tău. Când opțiunea de descărcare automată este activată în platformă, toate sursele media pe care le primiți sunt salvate în spațiul de stocare al telefonului dvs. Acest articol vă va ghida despre cum să dezactivați descărcarea automată a conținutului media în WhatsApp atât pentru utilizatorii de iPhone, cât și pentru cei de Android.

Metoda 1: Pe telefonul Android

Această metodă restricționează complet descărcarea tuturor fișierelor media din toate chaturile și grupurile. Dacă sunteți serios să împiedicați descărcarea fiecărui fișier media de pe platformă, urmați pașii de mai jos despre cum să dezactivați descărcarea automată a fișierelor media pe WhatsApp.

  Cum să accesați un telefon Android cu un ecran spart

1. Deschideți aplicația WhatsApp pe telefonul dvs. Android.

2. Atingeți cele trei puncte verticale prezente în colțul din dreapta sus.

3. Atingeți opțiunea Setări.

4. Atingeți opțiunea Stocare și date din pagina Setări.

5. În secțiunea Descărcare automată media, apăsați pe opțiunea Când se utilizează date mobile.

6. Debifați toate cele patru opțiuni, Fotografii, Videoclipuri, Audio și Documente și atingeți OK pentru a dezactiva descărcările automate.

Notă: Puteți personaliza opțiunea de descărcare automată în acest pas. Dacă este necesar, puteți dezactiva doar opțiunea fișierului media pe care nu o considerați necesară. Atingeți și bifați caseta, ceea ce considerați că este necesar să fie descărcat automat.

7. Repetați Pasul 5 și Pasul 6 pentru a atinge celelalte două opțiuni, Când este conectat la Wi-Fi și Când sunteți în roaming, și debifați componentele media respective.

Metoda 2: Pe iPhone

Metoda de a dezactiva descărcarea automată pe un iPhone este ușor diferită de dispozitivul dvs. Android. Implementați pașii de mai jos despre cum să dezactivați descărcarea automată a media în WhatsApp.

1. Deschideți aplicația WhatsApp pe iPhone.

2. Atingeți pictograma Setări prezentă în colțul din dreapta jos al ecranului de afișare.

3. Atingeți opțiunea Stocare și dată.

4. În secțiunea DESCARCARE AUTOMATĂ MEDIA, atingeți opțiunea Fotografie.

5. Apoi, atingeți Niciodată.

6. În mod similar, atingeți celelalte trei opțiuni una câte una și selectați Niciodată. Odată terminat, nu veți găsi nicio descărcare automată care se întâmplă pe telefonul dvs. Fișierele pe care alegeți manual să le descărcați sunt salvate doar pe telefonul dvs.

Cum să opriți descărcarea automată din Single Chat

Urmați pașii indicați pentru a opri descărcarea automată în WhatsApp dintr-un singur chat.

  Cele mai bune smartphone-uri Android cu tastaturi

Opțiunea 1: pe telefonul Android

Platforma oferă o opțiune de a opri descărcarea automată pentru un contact sau grup de chat. Urmați pașii de mai jos pentru a opri WhatsApp să descarce și să salveze fotografii sau videoclipuri.

1. Deschideți aplicația WhatsApp pe telefonul dvs. Android.

2. Apăsați lung pe contactul de chat dorit timp de câteva secunde pentru al selecta.

3. Atingeți cele trei puncte verticale din colțul din dreapta sus și selectați opțiunea Vizualizare contact.

Notă: pentru un chat de grup, atingeți Informații grup.

4. Atingeți opțiunea Vizibilitate media.

5. Selectați Nu în fereastra pop-up. Apoi, atingeți OK.

Odată terminat, nu veți mai găsi niciun fișier media primit de la persoana respectivă în galeria telefonului dvs.

Opțiunea 2: Pe iPhone

Aici, puteți împiedica apariția fotografiilor sau videoclipurilor pe rola camerei pentru fiecare contact. Iată cum să împiedicați WhatsApp să descarce și să salveze fotografii sau videoclipuri.

1. Deschideți aplicația WhatsApp pe iPhone.

2. Atingeți pictograma Setări prezentă în colțul din dreapta jos al ecranului de afișare.

3. Atingeți opțiunea Chat.

4. Dezactivați opțiunea Salvare în camera foto din setările Chat.

Întrebări frecvente (FAQs)

Î1. Care este dimensiunea maximă de fișier pe care o puteți partaja pe WhatsApp?

Ans. Limita pentru partajarea fotografiilor și a atașamentelor video este de până la 16 MB fiecare, în timp ce limita pentru documente este de 100 MB în aplicație. Dar rețineți că dacă atașați fotografii și videoclipuri împreună ca document, le puteți partaja cu o limită de 100 MB.

Q2. Este posibil să dezactivați descărcarea automată media prin WhatsApp web?

  Cum să căutați participanții la grupul Whatsapp

Ans. Din pacate, nu. Nu este posibil să dezactivați descărcarea automată media prin WhatsApp web. Îl puteți dezactiva numai prin intermediul telefonului mobil.

Q3. Care sunt funcțiile WhatsApp disponibile pe versiunea mobilă, dar nu și pe web?

Ans. Funcțiile disponibile în versiunea mobilă WhatsApp, dar nu și în versiunea sa web, sunt crearea de noi contacte, trimiterea unei transmisii WhatsApp, efectuarea sau primirea de apeluri telefonice sau video, postarea unei noi actualizări de stare și partajarea unei locații sau a unei hărți curente.

***

Sperăm că acest articol a fost util și că ați învățat cum să opriți descărcarea automată în WhatsApp. Nu ezitați să ne contactați cu întrebările și sugestiile dvs. prin secțiunea de comentarii de mai jos. De asemenea, spune-ne ce vrei să înveți în continuare.