08/11/2022

Cum să schimbați locația de rezervă iTunes

iTunes este un program util care vă organizează muzica și videoclipurile astfel încât să le puteți gestiona cu ușurință. Problema cu iTunes în special, și cu produsele Apple în general, este abordarea fără compromisuri a companiei de a face lucrurile. Dacă au setat o unitate implicită pentru salvarea datelor, atunci schimbarea acesteia nu este foarte simplă decât dacă o permit. Acest lucru este adevărat când vine vorba de backup-urile iTunes care nu au oficial o modalitate de a specifica o unitate de rezervă diferită.

În acest articol, vă vom arăta cum să schimbați locația de rezervă iTunes pentru a gestiona cantitatea de spațiu pe care programul o ocupă în unitățile dvs.

Schimbarea locației de backup iTunes

După cum am menționat mai sus, iTunes va avea locația implicită de salvare în unitatea C. Programul iTunes în sine nu are o opțiune de a schimba acest lucru. Există, totuși, câteva modalități de a ocoli și chiar și o cunoaștere trecătoare a computerelor este suficientă pentru a o gestiona. În funcție de platforma pe care o utilizați, metodele vor fi ușor diferite.

Cum să schimbați locația de backup iTunes pe Windows 10

Pentru ca backupul automat iTunes să copieze fișiere în directorul ales de dvs., va trebui să păcăliți programul cu o legătură simbolică. Legăturile simbolice redirecționează toate fișierele copiate în ele într-o locație diferită. Dacă utilizați Windows 10, atunci pașii pe care îi puteți urma ar fi:

 • Deschideți fereastra Windows Run fie apăsând tasta Windows + R de pe tastatură, fie tastând „run” în bara de căutare.
 • În fereastra Run, tastați %APPDATA%Apple ComputerMobileSync. Aceasta ar trebui să deschidă locația implicită pentru backup-urile iTunes.
 • În folderul care se deschide, ar trebui să existe un folder numit Backup. Redenumiți acest folder pentru a-i salva conținutul, un nume util ar fi Backup (Vechi), astfel încât să știți ce conține. Alternativ, puteți fie să mutați acest dosar într-o altă locație, fie să ștergeți folderul în întregime.
 • Creați directorul de rezervă unde doriți să trimiteți toate backup-urile iTunes.
 • Deschideți promptul de comandă tastând cmd sau comandă în căutarea barei de activități.
 • Navigați la folderul de rezervă iTunes tastând cd %APPDATA%Apple ComputerMobileSync în promptul de comandă și apăsând Enter.
 • Acum, tastați comanda: mklink /d „%APPDATA%Apple ComputerMobileSyncBackup” „directorul țintă”, inclusiv ghilimele. Înlocuiți directorul țintă cu adresa unde doriți să fie copiată copia de rezervă. Ca și în pasul anterior, puteți copia și lipi adresa folderului în comandă. Doar asigurați-vă că este cuprins între ghilimele.
 • Dacă întâmpinați o eroare care spune că nu aveți privilegiul de a efectua operația, asigurați-vă că executați promptul de comandă ca administrator. Puteți face clic dreapta pe aplicația prompt de comandă din bara de căutare și puteți alege Executare ca administrator.
 • Cu aceasta, de fiecare dată când apăsați backupul automat pe iTunes, acesta va trimite toate fișierele de rezervă în directorul țintă pe care l-ați creat.
 •   Pictograme personalizate pentru aplicații Încetinește iPhone-ul

  Cum să schimbați locația de backup iTunes pe Mac

  Dacă utilizați un Mac, procesul va fi similar cu Windows. De asemenea, va trebui să creați o legătură simbolică pentru a păcăli iTunes să-și redirecționeze fișierele de rezervă. Procesul pentru a face acest lucru pe iOS este următorul:

 • Din Dock, deschideți aplicația Finder.
 • Faceți clic pe meniul Go.
 • Selectați Go to Folder din meniul drop-down.
 • În fereastra pop-up, tastați ~/Library/Application Support/MobileSync.
 • Redenumiți folderul pe care îl găsiți acolo. De asemenea, puteți șterge sau muta acest lucru dacă doriți, deși ștergerea nu este recomandată, deoarece aceasta va elimina toate copiile de rezervă anterioare.
 • Deschideți o nouă fereastră Finder. Puteți face acest lucru apăsând Command + N de pe tastatură. Mergeți la locul unde doriți să redirecționați fișierele de rezervă, apoi creați un nou folder de rezervă acolo.
 • Deschideți aplicația Terminal, puteți accesa aceasta accesând Aplicații > Utilități.
 • Introduceți sudo ln -s „țintă” ~/Library/ApplicationSupport/MobileSync/Backup înlocuind „țintă” cu adresa folderului în care doriți să vă copiați fișierele de rezervă și apăsați Enter.
 • Introduceți parola de administrator când vi se solicită.
 • O legătură simbolică va fi acum creată în directorul de rezervă iTunes. Efectuarea unui backup local va redirecționa fișierele către locația specificată.
 • Cum să accesezi copii de rezervă în iTunes

  După cum sa menționat în pașii de mai sus, puteți accesa fișierele de rezervă fie tastând %APPDATA%Apple ComputerMobileSync în aplicația Run pe Windows, fie ~/Library/Application Support/MobileSync în aplicația Finder pentru Mac. Acesta este directorul implicit de salvare de rezervă. Dacă ați schimbat directorul creând o legătură simbolică, puteți accesa fișierele de rezervă din noul director pe care l-ați creat.

    Cum să-ți folosești iPhone-ul ca lupă

  Cum să schimbați automat locația de backup în iTunes

  Dacă credeți că utilizarea codurilor de comandă sau terminal este puțin prea complicată pentru gustul dvs., atunci puteți descărca aplicații care să facă treaba în locul dvs. CopyTrans Shelbee pentru Windows 10 și iPhone Backup Extractor pentru iOS poate fi folosit pentru a face acest proces automat. Acest lucru va presupune descărcarea unei alte aplicații pe computer, dar dacă introducerea codurilor de director nu este ceașca dvs. de ceai, atunci cel puțin aveți o alternativă.

  Întrebări frecvente suplimentare

  Îmi pot muta backupul iPhone pe o altă unitate?

  Tehnic, nu. Apple nu vă permite să vă încurcați cu locația folderelor de rezervă. Nu a existat o actualizare care să le permită utilizatorilor să specifice directorul țintă al backupului de când au fost introduse backup-urile automate. Acestea fiind spuse, există modalități de a submina această restricție.

  Una dintre ele creează linkuri simbolice, așa cum se arată mai sus, care redirecționează fișierele de rezervă către un alt folder. Puteți, de asemenea, să copiați și să lipiți fișierele manual dacă doriți. Până când Apple însuși decide să-și schimbe politicile, depășirea limitelor implicite va fi singura modalitate de a utiliza o altă unitate pentru copii de rezervă.

  Cum schimb locația de rezervă a iPhone-ului meu?

  Nu există nicio modalitate de a schimba oficial locația de rezervă a iPhone-ului dvs. de pe dispozitivul însuși. Apple nu vrea să te joci cu setările lor implicite și se pare că nu vor exista actualizări pentru a schimba acest lucru. Cu toate acestea, crearea de legături simbolice pentru Windows sau Mac poate ocoli acest lucru.

  Alternativ, puteți doar să copiați și să lipiți folderul de rezervă pe o altă unitate. Toate dispozitivele Apple, indiferent dacă este vorba despre un iPhone, un iMac sau un iPad, folosesc aplicația iTunes pentru a-și salva fișierele. Urmând pașii deja indicați, puteți păcăli aplicația iTunes să facă automat backup pe o altă unitate.

    Bit Rot: Cum mor hard disk-urile și SSD-urile în timp

  Cum personalizez locația de rezervă a iPhone-ului meu?

  Nu poți. Apple nu permite utilizatorilor să schimbe locația implicită pentru copiile de rezervă ale sistemului său. Nu există nicio comandă oficială în dispozitivul iPhone sau în aplicația iTunes care să ofere utilizatorului posibilitatea de a schimba acest lucru. Puteți fie să utilizați legături simbolice, fie să descărcați un program terță parte care va muta copiile de rezervă pentru dvs.

  Unde să găsești dosarul tău de rezervă în iTunes?

  În funcție de platforma pe care o utilizați, poate fi fie în %APPDATA%Apple ComputerMobileSync, fie în ~/Library/Application Support/MobileSync. Dacă nu puteți găsi folderul, încercați să căutați MobileSync fie în aplicația de căutare pentru Windows, fie în aplicația Finder pentru Mac.

  Dacă ați redirecționat deja backupul, totuși, atunci ar trebui să fie în directorul pe care l-ați specificat. Consultați instrucțiunile de mai sus pentru Windows și Mac pentru a căuta locația exactă a folderelor de rezervă.

  Este OK să ștergeți dosarul de rezervă atunci când creați o legătură simbolică?

  Când creați o legătură simbolică, aveți posibilitatea de a redenumi, muta sau șterge folderul. Ștergerea directă a folderului nu este recomandată, chiar dacă reușiți să creați o legătură simbolică. Dosarul original de rezervă conține fișiere de rezervă mai vechi de care ați putea avea nevoie dacă întâmpinați o eroare de sistem.

  Backup-urile automate au de obicei fișiere cu marcaje temporale diferite pentru a vă restabili sistemul la un moment înainte de a întâmpina o eroare. Ștergerea completă a folderului de backup implicit vă va priva de acele fișiere de rezervă marcate cu ora.

  Găsirea unei soluții în jurul limitărilor

  Deși Apple însuși a stabilit limitări asupra abilităților utilizatorului de a se încurca cu setările implicite privind fișierele de rezervă ale dispozitivelor sale, utilizatorii îndrăzneți găsesc întotdeauna o cale. Știind cum să schimbați locația de rezervă iTunes vă permite să gestionați spațiul pe care îl ocupă fișierele de rezervă.

  Cunoașteți o altă modalitate de a schimba locația de rezervă iTunes? Împărtășiți-vă gândurile în secțiunea de comentarii de mai jos.