12/03/2023

Cum să instalezi un SSD pe Steam Deck-ul tău

Versiunea de bază de 64 GB a Steam Deck ar putea fi ieftină, dar timpii de încărcare a jocului sunt mai lungi și nu se potrivește cu jocurile moderne. Deși este posibilă rularea jocurilor de pe un card microSD, micile dispozitive de stocare flash sunt semnificativ mai lente decât SSD-urile, în timp ce costă aproape la fel de mult.

Este mai inteligent să achiziționați varianta de bază Steam Deck și să actualizați stocarea eMMC lentă cu un SSD mai rapid. Caracterul ușor de reparat al Steam Deck-ului face și acest lucru destul de convenabil. Citiți mai departe pentru a afla cum să instalați un SSD pe Steam Deck.

Ce SSD ar trebui să cumpăr?

Slotul 2230 M.2 de pe placa de bază Steam Deck acceptă interfața PCIe Gen3 x4 NVMe, dar variantele mai noi Steam Deck sunt livrate acum cu SSD-uri NVMe Gen3 x2. Unitățile retrogradate sunt capabile să folosească doar jumătate din benzile PCIe disponibile, dar acest lucru nu are totuși nicio influență practică asupra performanței și timpilor de încărcare.

Cu alte cuvinte, puteți cumpăra orice SSD PCIe Gen3 NVMe de marcă, atâta timp cât este conform cu factorul de formă 2230. SSD-urile tradiționale NVMe pentru desktop au un factor de formă mai lung de 2280 și, prin urmare, nu sunt compatibile cu Steam Deck. Consultați ghidul nostru pentru cumpărători pentru cele mai bune SSD-uri pentru Steam Deck.

În afară de noul SSD 2230 M.2 NVMe, aveți nevoie doar de două șurubelnițe Phillips în dimensiunile vârfurilor #0 și #1. Deschiderea în siguranță a șasiului necesită, de asemenea, un instrument de levier din plastic. Cu toate acestea, un card de credit vechi va servi și el aceluiași scop. Având câteva dintre acestea la îndemână, treaba ușurează. Tăvile magnetice pentru a ține șuruburile nu sunt obligatorii, dar sunt bine să le aveți în preajmă.

  Cum să utilizați Streamingul acasă Steam pentru a juca jocuri Windows pe Linux

Pasul 1: Activați modul de stocare a bateriei

Expunerea plăcii de bază în timpul înlocuirii SSD-ului crește substanțial riscul de scurtcircuitare a bateriei. Acesta este un potențial pericol de incendiu, care poate fi atenuat prin descărcarea bateriei cu litiu-polimer până când aceasta este la 25% din capacitate sau mai mică. Valve recomandă, de asemenea, să puneți Steam Deck-ul în modul de stocare a bateriei. Acest lucru împiedică apăsarea accidentală a butoanelor să pornească din greșeală dispozitivul în timpul reparației.

Pentru a intra în modul este necesar ca Steam Deck-ul să fie oprit. Porniți-l din nou ținând apăsate simultan butoanele de creștere a volumului (+) și de pornire timp de două secunde (până când auziți un bip) și lăsându-le să meargă în același timp. Acest lucru vă va duce la BIOS. Modul de stocare a bateriei poate fi activat din meniul Power din cadrul utilitarului de configurare indicat de pictograma roată.

Steam Deck-ul dvs. este acum gata pentru dezasamblare. Nu uitați să goliți slotul microSD. Dacă nu faceți acest lucru, este posibil să deteriorați definitiv cardul microSD în timpul dezasamblarii.

Pasul 2: Scoateți șuruburile de pe capacul din spate

Așezați Steam Deck cu partea de afișare în jos pe jumătatea superioară a carcasei de transport. Cavitatea turnată a carcasei fixează dispozitivul perfect și previne deteriorarea stick-urilor în timpul procedurii.

Utilizați o șurubelniță Phillips #0 pentru a deșuruba patru șuruburi pentru mașină (încercuite în verde) aproape de mijlocul șasiului. Veți avea nevoie de o șurubelniță Phillips #1 mai mare pentru a scoate un alt set de patru șuruburi autofiletante evidențiate cu roșu.

Șuruburile autofiletante mai lungi au filete grosiere în comparație cu șuruburile de mașină mai scurte. Asigurați-vă că înlocuiți aceste șuruburi în locația lor inițială, deoarece forțarea unui element de fixare într-un șurub nepotrivit îl va distruge.

Pasul 3: Desprindeți ușor capacul din spate

Capacul din spate nu are elemente de fixare, dar este încă asigurat de urechi de reținere din plastic. Pentru îndepărtarea nedistructivă, este obligatoriu un instrument de levier din plastic, cum ar fi un spudger sau o chitară. Evitați utilizarea unei șurubelnițe cu cap plat sau a oricărui alt instrument metalic, deoarece acest lucru va rupe urechile de reținere și va deteriora șasiul.

  Remediați codul de eroare Steam 51 în Windows 10

Separarea secțiunilor din față și din spate ale șasiului implică separarea lor la cusătură. Deschiderea chiar lângă barele de protecție L1 sau R1 este cel mai bun loc pentru a începe. Introduceți instrumentul de levier în spațiu și ridicați ușor buza capacului din spate pentru a o elibera de urechile de reținere tată care ies din capacul frontal.

Odată ce prima ureche de reținere este eliberată, glisarea instrumentului de levier mai departe de-a lungul cusăturii ar trebui să facă ca cele rămase să iasă cu relativă ușurință. Având câteva pleturi de chitară de rezervă pentru a le fixa în cusătura deschisă, împiedică închiderea acesteia pe măsură ce deplasați instrumentul de levier mai departe de-a lungul cusăturii șasiului.

Când ajungeți la bara de protecție din partea opusă, repetați procesul pe marginea superioară a șasiului.

Pasul 4: Scoateți capacul din spate

Capacul din spate ar trebui să se desprindă de pe șasiu fără nicio rezistență. Dacă nu se separă ușor, este posibil să fi omis câteva file de reținere. Glisând instrumentul de levier de-a lungul cusăturilor ar trebui să-l elibereze.

Pasul 5: Scoateți scutul plăcii de bază

Steam Deck-ul pe care îl demontăm aici este versiunea din 2023 care prezintă un scut negru pentru placa de bază. Este fixat cu mai puține șuruburi decât scutul original argintiu și nici nu necesită îndepărtarea foliei adezive.

Utilizați șurubelnița Phillips #0 pentru a deșuruba cele două șuruburi marcate cu roșu. Este sigur să îndepărtați scutul. Ridicați-l cu grijă de pe placa de bază, asigurându-vă în același timp că nu intră în contact cu componentele expuse.

Pasul 6: Deconectați cablul bateriei

Absența scutului plăcii de bază expune mai multe cabluri goale și componente PCB care mai au curent care circulă prin ele prin intermediul bateriei. Aruncarea unui șurub pe oricare dintre aceste componente sub tensiune sau scurtcircuitarea lor cu șurubelnița poate cauza deteriorarea electrică a Steam Deck-ului.

  Cum să remediați prea multe erori de conectare Steam din eroarea de rețea

Acest lucru poate fi prevenit prin deconectarea bateriei. Valve a furnizat o clapă de tragere neagră la îndemână pentru a ușura această sarcină. Trageți cablul în partea dreaptă (departe de placa de bază) pentru a deconecta bateria. Dacă clapeta de tragere nu funcționează, puteți folosi unghia pentru a scoate conectorul negru din carcasa metalică mamă de pe placa de bază.

Pasul 7: Scoateți vechea unitate

Slotul pentru dispozitivul de stocare M.2 este situat în partea de jos a plăcii de bază, în stânga conectorului bateriei. Folosiți o șurubelniță Phillips #0 pentru a deșuruba șurubul singur care ține stocarea SSD sau eMMC existentă.

Slotul M.2 cu arc va face ca placa fiică 2230 să apară automat într-un unghi. Fiți atenți, deoarece acest lucru poate trimite șurubul foarte conductiv să zboare pe cablurile componentelor expuse de pe placa de bază.

Scoateți dispozitivul de stocare existent din slotul M.2. Acum este, de asemenea, un moment bun pentru a recupera scutul ESD. Aceasta este folia argintie înfășurată în jurul unității de stocare. Ar trebui să alunece ușor. Păstrați-l în siguranță pentru că vom avea nevoie de el mai târziu.

Pasul 8: Instalați upgrade-ul SSD

Instalarea noului SSD este exact opusul procesului de eliminare. Introduceți SSD-ul de schimb înclinat în slotul M.2 de pe placa de bază.

Glisați scutul ESD pe SSD-ul de schimb pentru a asigura o funcționare optimă fără interferențe electromagnetice.

Împingeți SSD-ul în jos și fixați-l cu șurubul.

Pasul 9: Reasamblarea este opusul dezasamblarii

Urmați pașii în sens invers pentru a reasambla Steam Deck-ul. Asigurați-vă că aliniați cu atenție capacul din spate pe șasiu și apăsați-l ușor pe jumătatea superioară de-a lungul cusăturilor pentru a fixa urechile de reținere la locul lor.

Dispozitivul dvs. nu este capabil să pornească în SteamOS. Din fericire, ghidul nostru pentru reimaginarea Steam Deck-ului facilitează punerea în funcțiune a acestuia.

Bucurați-vă de jocuri AAA mai mari și timpi de încărcare mai rapid

Asta este! Ați actualizat cu succes spațiul de stocare Steam Deck. Un SSD mai mare și mai rapid nu ar trebui doar să încarce jocurile mai repede, dar și titlurile AAA moderne, cum ar fi Returnal, ar trebui să funcționeze mai bine, datorită transferului mai rapid al texturilor și activelor de streaming între stocare și RAM.

x