08/18/2022

Cum să deschideți și să extrageți fișiere RAR de pe orice dispozitiv

Odată cu creșterea internetului, comprimarea fișierelor pentru încărcare și descărcare a devenit relativ obișnuită. Unul dintre aceste standarde de compresie este extensia .rar, care poate crea arhive mai dense decât alte formate.

În acest articol, veți vedea cel mai simplu mod de a extrage fișiere RAR de pe platforma dvs.

Folosind WinRAR

Cel mai evident program de utilizat la extragerea fișierelor „.rar” ar fi WinRAR. La urma urmei, extensia este proprietară. Deși din punct de vedere tehnic, trebuie să plătiți pentru program după perioada de probă de 40 de zile, WinRAR nu dezactivează niciodată niciuna dintre funcțiile de bază ale programului. Prin urmare, puteți descărca versiunea de încercare, apoi puteți continua să o utilizați pe termen nelimitat.

Când utilizați WinRAR, extrageți fișierele făcând următoarele:

 • Opțiunea 1: faceți clic dreapta pe fișier și alegeți „Extract files…” pentru a deschide meniul de extracție. De asemenea, puteți alege „Extract Here” pentru a decomprima toate fișierele din directorul curent sau „Extract to [folder name]” pentru a utiliza numele curent „.rar” ca folder de extragere.
 • Opțiunea 2: pe WinRAR, faceți clic pe „Fișier”, apoi pe „Open Archive”. Răsfoiți folderele pentru a găsi fișierul pe care doriți să-l deschideți, apoi faceți clic pe butonul „Extrage în”.
 • Opțiunea 3: Făcând dublu clic pe un fișier RAR în Explorer, îl va deschide automat și în fereastra WinRAR. De aici, puteți utiliza butonul „Extrageți în” ca de obicei.
 • Folosind WinZip

  Un alt instrument de arhivare popular, WinZip, este unul dintre principalii competitori ai WinRAR. WinZip este și o aplicație cu plată, dar o versiune de probă este disponibilă pentru descărcare. Spre deosebire de WinRAR, totuși, WinZip vă va bloca din program după încheierea perioadei de probă. Fișierele de arhivă precum Zip, 7Zip și RAR pot fi deschise de program.

  Dacă aveți WinZip instalat, puteți deschide arhivele făcând următoarele:

 • Opțiunea 1: faceți clic dreapta pe fișierul RAR, treceți cu mouse-ul peste pictograma „WinZip”, apoi alegeți „Dezarhivați în…”, „Dezarhivați aici” sau „Dezarhivați în dosar”. [folder directory/name].”
 • Opțiunea 2: faceți clic dreapta pe fișierul RAR, treceți cu mouse-ul peste pictograma „Deschide cu”, apoi alegeți „WinZip” sau „Alegeți o altă aplicație” dacă nu este listată, apoi extrageți RAR din WinZip.
 • Opțiunea 3: Faceți dublu clic pe fișierul RAR direct în Explorer pentru a-l deschide în WinZip, apoi alegeți o opțiune de extragere.
 • Folosind 7-Zip

  Atât freeware, cât și software open-source, 7-Zip a devenit de ceva vreme instrumentul de arhivare preferat de utilizatorii de computere. Deoarece nu costă nimic și este compatibil cu toate celelalte tipuri de fișiere de arhivă, mulți utilizatori recomandă descărcarea programului de instalare 7-Zip. Dacă aveți 7-Zip, puteți deschide fișierele de arhivă făcând următoarele:

 • Opțiunea 1: faceți clic dreapta pe un dosar arhivat în Explorer, treceți cu mouse-ul peste opțiunea de meniu „7-Zip”, apoi alegeți „Extrage fișiere…” pentru a deschide meniul de extracție. De asemenea, puteți selecta „Extract Here” pentru a dezarhiva toate fișierele din directorul curent sau „Extract to [folder name]” pentru a dezarhiva ca folder.
 • Faceți clic dreapta pe folderul arhivat în Explorer, treceți cu mouse-ul peste opțiunea de meniu „7-Zip”, selectați „Open Archive” pentru a deschide fereastra aplicației 7-Zip, apoi alegeți opțiunea de extragere.

 • Opțiunea 3: Faceți dublu clic pe folderul RAR folosind Explorer pentru a-l deschide în 7-Zip, apoi faceți clic pe butonul „Extract” din meniul de sus și alegeți o locație a folderului pentru a dezarhiva arhiva.

 • Există versiuni macOS pentru instrumentele de arhivare plătite, și anume WinZip și WinRAR, care sunt folosite în mod similar cu versiunile lor pentru PC. În plus, macOS vine cu un program încorporat Archive Utility care vă permite să extrageți fișiere de arhivă fără a fi nevoie să utilizați nicio altă aplicație.

  1. Folosind utilitarul de arhivare încorporat

  Faceți dublu clic pe fișierul arhivă. Nu sunt necesare comenzi suplimentare, deoarece utilitarul Archive este lansat automat. Dacă schimbați numele fișierului arhivă, folderul extras rezultat va fi același cu numele fișierului arhivă.

  2. Folosind Dezarhivare

  O aplicație de arhivare gratuită, ușor de descărcat din Mac App Store, este mai versatilă decât instrumentul nativ de arhivare pe macOS. Unarchiver este, de asemenea, compatibil cu mult mai multe tipuri de fișiere de arhivă. Acesta este un instrument grozav de avut și, deoarece este gratuit, chiar nu există un motiv pentru a nu-l instala. Pentru a face acest lucru, urmați acești pași:

 • Deschideți Unarchiver.
 • Faceți clic pe Fișier din meniu.
 • Alegeți dacă dezarhivați în folderul curent, dezarhivați pe desktop sau dezarhivați în. Ultima opțiune vă permite să specificați locația pentru a vă plasa fișierele.
 • Alegeți fișierul pe care doriți să îl extrageți, apoi faceți clic pe Dezarhivare.
 • Fișierul extras ar trebui să apară ca un folder numit după arhiva originală.
 • Chromebookul este o platformă destul de limitată. În mod implicit, nu pot fi instalate programe suplimentare pe acesta decât dacă aplicația a fost aprobată de Google. Din fericire, pentru cei care doresc să extragă fișiere, nu aveți nevoie de niciun program suplimentar, deoarece sistemul de operare Chrome are suport pentru arhivare în mod implicit. Pentru a extrage un fișier pe Chromebook, urmați pașii de mai jos:

 • Faceți dublu clic pe fișierul RAR pe care doriți să îl deschideți. Sistemul de operare Chrome va monta acest fișier ca și cum ar fi o unitate externă. Asta este normal. Faceți clic pe fișierul de arhivă din meniul din stânga.
 • Vi se va afișa lista fișierelor care se află în arhivă. Alegeți fișierele pe care doriți să le extrageți. Alegeți Copiere.
 • Navigați la folderul nostru de destinație preferat. Faceți clic dreapta și alegeți Lipiți aici.
 • Scoateți fișierul arhivă pentru a-l elimina din meniul unității montate. Puteți șterge arhiva dacă nu mai aveți nevoie de ea, altfel închideți fereastra.
 • Alternativ, puteți activa Magazinul Google Play pe Chromebook. Apoi, puteți căuta în magazin instrumente de arhivă RAR pe care le puteți utiliza pentru a extrage fișierele de arhivă. Unele dintre cele mai populare vor fi listate sub aplicațiile Android de mai jos.

  Cum să extrageți fișiere RAR de pe un dispozitiv Android

  Deoarece dispozitivele Android sunt, prin natura lor, mobile, descărcarea fișierelor comprimate poate deveni o necesitate pentru a evita epuizarea limitelor de date ale planului mobil. Pentru Android, majoritatea instrumentelor necesare pentru deschiderea arhivelor pot fi descărcate din Magazinul Google Play. Anumite modele de dispozitive pot veni cu propriul software de arhivare conform setărilor lor din fabrică, dar, de obicei, nu există în mod implicit. Unele dintre cele mai populare aplicații din Magazinul Play sunt:

  1. RAR

  Un program de compresie all-in-one, arhivator, extractor și explorator de fișiere de bază, aplicația RAR poate deschide cu ușurință orice tip de fișier arhivă. Cu peste 700.000 de recenzii care îi acordă 4,4 din 5 stele, este probabil una dintre cele mai bune aplicații de arhivare de pe Android. Pornirea aplicației deschide un explorator de fișiere care vă permite să căutați arhiva pe care doriți să o extrageți. Opțiunile de extragere sunt în meniul din partea de sus.

  2. ZArchiver

  O altă aplicație populară cu 4,5 stele evaluată de peste 600.000 de utilizatori, acest instrument simplu de arhivare își face treaba remarcabil de bine. Pentru a extrage un fișier arhivat, deschideți-l în aplicație, apoi selectați unde doriți să fie decomprimate fișierele.

  3. Manager de fișiere RS

  Spre deosebire de aplicațiile anterioare, RS File Manager este un explorator de fișiere complet cu funcționalitate de arhivare. Dacă doriți să descărcați o aplicație care este mai mult decât un instrument de extracție, aceasta poate fi exact pe strada dvs. Atingerea unui fișier arhivă din Managerul de fișiere RS vă oferă opțiunea de a-l extrage în locația dorită.

  Spre deosebire de Android, iPhone-ul vine cu un arhivator implicit. Din păcate, acesta acceptă numai fișierele Zip în mod nativ. Pentru a deschide fișiere RAR sau fișiere 7Zip, va trebui să descărcați software terță parte din Apple App Store.

  1. iZip

  Una dintre cele mai populare aplicații pentru extragerea fișierelor arhivate precum RAR, Zip și 7Zip, iZip este un instrument gratuit care îndeplinește sarcina remarcabil de bine. Pentru a deschide un fișier RAR folosind iZip, urmați acești pași:

 • Deschideți aplicația iZIp.
 • Selectați Document Browser.
 • Găsiți fișierul arhivat, apoi atingeți-l.
 • În ferestrele pop-up care vă solicită să deschideți fișierul, apăsați pe DA.
 • Când vi se solicită să dezarhivați toate fișierele, apăsați pe OK.
 • Fișierul va fi extras în folderul Fișiere al iZip. Puteți vedea fișierele necomprimate acolo.
 • 2. Dezarhivați

  O altă aplicație de arhivare populară, Unzip este ușor de utilizat și poate extrage fișiere RAR făcând următoarele:

 • Deschideți aplicația Fișiere pe iPhone.
 • Găsiți fișierul arhivă, apoi atingeți lung până când apare un meniu. Alegeți Partajare.
 • Derulați la dreapta până când vedeți Mai multe. Atingeți pictograma cu trei puncte.
 • Atingeți Dezarhivați.
 • Deschideți Dezarhivați, apoi atingeți numele fișierului pe care l-ați partajat. Aceasta va crea un folder nou numit după fișierul RAR. Acum puteți căuta fișierele necomprimate de aici.
 • Întrebări frecvente suplimentare

  Iată câteva întrebări frecvente care apar adesea când se discută despre cum să extragi fișierele RAR.

  1. De ce sunt folosite fișierele RAR în loc de fișierele zip?

  Deși ambele formate de compresie îndeplinesc aceleași funcții, fișierele RAR sunt mai optimizate.

  Compresia RAR este mai densă decât cea a Zip și a 7Zip, rezultând fișiere arhivate mai mici. Deși diferența poate să nu fie la fel de vizibilă pentru fișiere de dimensiuni mai mici, atunci când încercați să arhivați gigaocteți de date, contrastul este mult mai evident.

  2. Pentru ce anume sunt folosite fișierele RAR?

  Fișierele RAR sunt folosite în principal pentru a reduce cantitatea de date consumată fie prin încărcare, fie prin descărcarea fișierelor. În funcție de planul dvs. de date, lățimea de bandă poate avea un avantaj, iar reducerea la minimum a dimensiunii unui fișier este o modalitate bună de a menține utilizarea datelor sub control. Dacă încărcați sau descărcați în mod constant fișiere, arhivarea lor în prealabil poate face o diferență enormă, iar formatul RAR oferă o rată de compresie mai bună

  Încă un format de fișier foarte popular

  Deși există acum formate de arhivă mai noi disponibile care oferă funcții gratuite de arhivare open-source, extensia RAR este încă foarte populară. Rata sa de compresie mai bună, împreună cu versiunea de probă aparent nesfârșită a programului WinRAR, a făcut un drum lung pentru a prelungi durata de viață a acestui format vechi de zeci de ani.

  Știți și alte modalități de extragere a fișierelor RAR? Împărtășește-ți gândurile în secțiunea de comentarii de mai jos.

    Cum să lucrați cu linii de tendință în diagramele Microsoft Excel