12/04/2023

Cum să adăugați numere de linie în Google Docs

Dacă lucrați la documente lungi în Google Docs, este posibil să fie necesar să adăugați numere de rând pentru a facilita referirea și colaborarea.

Din fericire, Google Docs are o funcție încorporată care adaugă automat numere de rând la documente. Când este activată, funcția va calcula automat și va afișa numere lângă fiecare linie din document.

De asemenea, puteți personaliza numerele de linii în funcție de nevoile dvs. Urmați pașii de mai jos pentru a afla cum să adăugați numere de rând în Google Docs.

Cum să adăugați numere de linie în Google Docs

Adăugarea numerelor de rând în Google Docs vă ajută să faceți referire la anumite linii în documente lungi, mai ales atunci când colaborați cu alții. Atât conturile personale Google, cât și conturile Workspace au acces la instrumentul de numere de linie.

Numerele liniilor sunt destul de ușor de configurat în Google Docs. Cu toate acestea, numerele de rând nu vor fi afișate în formatul fără pagină al Google Docs. Documentul dvs. trebuie să fie setat la formatul de afișare implicit al Paginilor înainte de a putea vedea numerele de rând în Google Docs. Iată cum puteți verifica acest lucru:

 • Deschideți Google Docs și accesați meniul Fișier.
 • Selectați Configurare pagină din meniul derulant.
 • Selectați fila Pagini din noua fereastră pop-up.
 • Faceți clic pe Ok.
 • Puteți adăuga numere de rând în documentul dvs. după ce ați înlăturat acest lucru. Procesul și opțiunile de personalizare sunt similare cu adăugarea numerelor de linii în Microsoft Word.

    Cum să salvați un e-mail Gmail ca fișier EML pe hard disk
 • Accesați meniul Instrumente.
 • Selectați Numere de linie din meniul derulant.
 • Bifați caseta de selectare de lângă Afișare numere de linie în bara laterală a numerelor de linie.
 • >Acest lucru va activa numerele de rând pentru documentul dvs. În mod implicit, numerele de rând sunt afișate în ordine incrementală în întregul document. Cu toate acestea, puteți modifica această setare dacă nu se potrivește nevoilor dvs.

  Puteți reporni numerele de rând pentru fiecare pagină sau secțiune cu opțiunile din secțiunea Mod de numerotare a liniilor.

  Puteți alege ce părți ale documentului să numerotați utilizând opțiunile din secțiunea Aplicați la. În plus, numerele de rând vor apărea atunci când imprimați documentul.

  Avantajele utilizării numerelor de linie în Google Docs

  Puteți beneficia de utilizarea numerelor de rând în documentul dvs. Google Docs în numeroase scenarii. Ca să menționăm câteva:

  • Numerele liniilor pot fi o caracteristică extrem de utilă dacă trebuie să evidențiați sau să faceți referire la o anumită linie sau secțiune dintr-un document academic.
  • Când lucrați la documente profesionale lungi sau complexe, numerele de rând pot crește lizibilitatea documentelor și navigarea, oferind o referință clară la poziții specifice de conținut.
  • Numerele liniilor sunt cruciale pentru îmbunătățirea colaborării cu colaboratorii de la distanță pe Google Docs, deoarece oferă o metodă consecventă de referință la anumite secțiuni ale conținutului.
  • Numerele liniilor ajută la editarea și corectarea documentelor, permițându-vă să identificați zonele care necesită atenție.
  • Profesioniștii din domeniul juridic folosesc adesea numerele de rând pentru a identifica anumite părți ale unui document, ceea ce îl face un instrument valoros în domeniul juridic.

  Numerele liniilor îmbunătățesc navigarea în Google Docs

  Adăugarea numerelor de rând în Google Docs poate fi o funcție utilă atât pentru cadre universitare, cât și pentru profesioniști. Cu această caracteristică, nu mai trebuie să instalați extensii de la terți doar pentru a include numere de rând în documente.

    Cum să remediați mesajul privind bateria de serviciu pe MacBooks

  Această caracteristică este utilă în special pentru documente mai lungi și o puteți personaliza cu ușurință pentru a se potrivi nevoilor dvs. specifice, pentru a face documentul mai accesibil și mai ușor de utilizat.

  x