Cele mai bune 9 instrumente de vectorizator și text-to-vector

Recomandări cheie

  • Există o multitudine de instrumente de vectorizer și text-to-vector la dispoziția dumneavoastră pentru a converti imagini raster sau pentru a crea un vector de la zero.
  • Vectorizer.AI și Kittl AI Image Vectorizer sunt unele dintre cele mai eficiente și mai ușor de utilizat instrumente online pentru vectorizarea imaginilor.
  • Instrumentele text-to-vector precum Kittl AI Logo Generator și Illustroke permit modele vectoriale personalizate cu culori și text de înaltă calitate.

Crearea sau obținerea de grafice vectoriale poate fi dificilă. Dacă aveți o imagine raster sau o imagine mentală clară, puteți utiliza instrumente de vectorizer și instrumente text-to-vector pentru a vă transforma imaginea sau viziunea în grafică vectorială scalabilă, non-pixelată, de înaltă calitate.

Vectorii sunt imagini formate din elemente infinit scalabile. Spre deosebire de imaginile raster – cum ar fi fotografiile sau desenele scanate care se bazează pe pixeli – vectorii folosesc ecuații matematice pentru a asigura o scalabilitate perfectă.

Datorită diferențelor dintre imaginile raster și cele vectoriale, nu puteți salva o imagine raster ca fișier vectorial, cum ar fi SVG sau EPS. În schimb, imaginea în sine trebuie să fie vectorizată.

Folosind tehnologia de design și uneori AI, este ușor să vectorizați imagini raster. Iată câteva dintre cele mai bune vectorizatoare pe care le puteți găsi.

Vectorizer.AI este un instrument de vectorizator AI gratuit, all-in-one, și o soluție pentru vectorizarea imaginilor. Puteți încărca câte imagini raster sau bitmap aveți nevoie și puteți descărca rapid un vector. Interfața sa simplă poate părea neatrăgătoare – nu este un software de design – dar oferă rezultate excelente sub formă de vector, fără limitări de descărcare.

Pe lângă unele opțiuni de culoare, puteți alege și un stil de desen, stivuire, grupare, opțiuni de curbă, toleranță de linie și umplere a golurilor înainte de a vectoriza imaginea. Există cinci formate de descărcare diferite pentru imaginea dvs. vectorizată: SVG, EPS, PDF, DXF și PNG.

Kittl este un software de design grafic bazat pe browser care integrează multe caracteristici vectoriale. Are un plan de abonament, dar utilizatorilor Kittl gratuit li se acordă 15 credite pentru a le utiliza pentru multe dintre funcțiile sale bazate pe AI, inclusiv pentru Vectorizer de imagine AI al lui Kittl.

  Eliberați-vă potențialul de editare cu software-ul potrivit

Găsiți instrumentul selectând Instrumente > Instrumente > Vectorizator AI. De asemenea, puteți vectoriza o imagine direct pe o planșă de artă Kittl.

Când creați vectorul, puteți alege între un rezultat alb-negru sau multicolor folosind culorile imaginii dvs. Odată vectorizat, aveți opțiunea de a descărca fișierul SVG sau îl puteți deschide dintr-un folder Încărcări de grafică Kittl pentru a edita în continuare vectorul.

Vectorizatorul de imagini gratuit al SVG Converter este un instrument simplu, dar eficient. Puteți încărca imagini raster în PNG, JPG sau PSD și puteți primi un vector în câteva secunde.

Nu vă puteți modifica sau repara vectorul, dar există opțiuni pentru rezultate mai bune. Puteți ajusta transparența fundalului, netezimea, tipul stratului sau puteți selecta opțiuni de culoare personalizate – ceea ce restricționează culorile existente, nu puteți adăuga culori noi.

Descărcați vectorul în patru formate diferite: SVG, AI, EPS sau PDF. Deși acest instrument nu oferă nimic elegant, își face treaba relativ bine.

Dacă v-ați vectorizat vreodată desenele Procreate folosind Adobe Illustrator, veți cunoaște deja această tehnică.

Urmărirea imaginilor Illustrator este un instrument personalizabil pentru urmărirea oricărei imagini, ceea ce este excelent pentru vectorizarea imaginilor. Deși poate fi laborios, Illustrator oferă un nivel ridicat de precizie pentru imaginea dvs. vectorială care va fi în curând.

Puteți urma tutorialul nostru pentru vectorizarea unei imagini cu instrumentul Image Trace al Illustrator, dar rețineți că Illustrator se actualizează des. Există o bibliotecă din ce în ce mai mare de opțiuni de urmărire personalizate, inclusiv stiluri extinse pentru urmărirea imaginilor.

Illustrator este un instrument premium. Costă 22,99 USD pe lună ca aplicație individuală sau 59,99 USD pe lună ca parte a planului Adobe All Apps. Puteți obține o perioadă de încercare gratuită de 7 zile dacă sunteți un utilizator nou.

Descarca:Adobe Illustrator (De la 22,99 USD pe lună, versiune de încercare gratuită disponibilă)

Deși numele este similar cu prima noastră intrare, acest instrument nu folosește AI pentru vectorizare. Vectorizer este un instrument gratuit bazat pe browser care oferă rezultate de înaltă calitate atunci când vectorizați imaginile raster.

  Ce este AirDrop și cum se utilizează pentru a transfera fișiere?

În comparație cu vectorizatorul de imagini AI al lui Kittl — am folosit aceeași imagine raster pentru ambele — rezultatele sunt mai bune cu Vectorizer. Textul arată mai bine, iar linia este mai proeminentă.

Acest lucru arată că instrumentele AI nu sunt întotdeauna mai bune decât software-ul digital tradițional. Ar trebui să testați opțiunile de vectorizare pentru a găsi cele mai bune rezultate.

Autotracer este un alt instrument de vectorizer gratuit. A făcut lista noastră deoarece oferă o multitudine de ieșiri de fișiere vectoriale care nu se găsesc în alte instrumente, cum ar fi DXF, FIG și SK Sketch, împreună cu ieșirile tipice de fișiere.

De asemenea, puteți vectoriza o imagine prin URL, în loc să încărcați direct propria imagine raster. Are câteva opțiuni avansate pentru vectorul dvs., inclusiv cantitatea de culoare, netezirea liniilor, eliminarea petelor și opțiunile de fundal.

Rezultatele nu sunt la fel de netede ca alte instrumente, dar dacă aveți nevoie de vectorizare direct de la o adresă URL sau de export în formate rare, Autotracer este o opțiune solidă.

Cele mai bune generatoare de text-to-vector

În timp ce vectorizarea unei imagini existente înseamnă că aveți așteptări cu privire la modul în care ar trebui să arate vectorul dvs., vectorizatoarele manipulează adesea în mod negativ culorile, liniile și în special textul. Crearea unui vector folosind software-ul AI text-to-vector vă permite să creați vectori personalizați cu culori, linii și text de înaltă calitate.

Diferența dintre un vectorizator și un instrument text-to-vector înseamnă că este posibil să obțineți niște rezultate surprinzătoare. Unele instrumente text-to-vector creează rezultate editabile, inclusiv text, pentru o grafică vectorială complet personalizată.

Fiți atenți la unele instrumente text-to-vector, deoarece unele generează imagini în stil vectorial și nu grafică vectorială. Acest lucru poate duce la o imagine raster care arată ca un vector, dar nu poate fi folosită ca una.

Deși Kittl a fost menționat pentru instrumentul său de vectorizer, acesta oferă, de asemenea, un instrument remarcabil de text-to-vector în Generatorul de sigle AI și Generatorul de imagini. Aceste instrumente sunt câteva dintre multele modalități de a crea logo-uri în Kittl, iar rezultatele sunt de top.

  Cum să încrucișați celulele de referință între foile de calcul Microsoft Excel

Cele două opțiuni de vector text-to-image ale lui Kittl funcționează diferit. Generatorul de logo-uri AI este mai eficient și are ca rezultat elemente complet editabile — puteți muta elemente, schimba culorile și rescrie textul. Va genera patru vectori per prompt.

Generatorul de imagini AI este o opțiune secundară. Pentru solicitarea dvs., alegeți un stil vectorial cu componente plate. Acest lucru vă permite să schimbați culoarea vectorului generat, dar nu veți putea edita text sau muta elemente individuale.

Kittl vă permite să exportați fișiere SVG sau PDF numai dacă sunteți în planul Pro sau mai mare.

Illustroke este un instrument premium de text-to-vector bazat pe browser. După ce ați tastat solicitarea, puteți alege dintre 43 de stiluri diferite. Există și alte opțiuni avansate pentru personalizare înainte de generare.

Odată generat, veți primi trei variante de la solicitarea dvs. Puteți descărca grafica vectorială ca SVG, PNG sau JPG – ultimele două vor pierde scalabilitatea vectorială. Puteți încărca fișierul SVG în Canva și puteți edita culorile.

Illustroke nu oferă o probă gratuită; cu toate acestea, puteți primi jetoane gratuite trimițând mesaje conturilor de rețele sociale ale Illustroke. Puteți cumpăra 50 de jetoane pentru 6 USD sau 200 de jetoane pentru 18 USD.

Instrumentul Adobe Illustrator Text to Vector Graphic este unul dintre Adobe Firefly Caracteristici AI. Pentru a găsi instrumentul text-to-vector în Illustrator, accesați Fereastră > Text în grafic vectorial (Beta).

Folosind un instrument de formă sau selectând un element existent pentru a fi înlocuit, desenați sau selectați locul unde ar trebui să se materializeze generația dvs. Apoi introduceți solicitarea în caseta de text; puteți alege un stil pentru vectorul dvs. sau puteți utiliza stilul tabloului de desen. Selectați Generare și veți primi trei vectori generați complet editabili.

Cu multe opțiuni de vectorizator, inclusiv modele bazate pe AI și modele tradiționale, nu va dura mult pentru a găsi o metodă potrivită pentru vectorizarea imaginilor. Instrumentele text-to-vector tind să ofere rezultate mult mai bune, dar dezavantajul este că nu puteți genera întotdeauna exact ceea ce doriți.