Cel mai bun SSD pentru PS5 în 2024

În timp ce PS5 acceptă în mod oficial extinderea stocării, nu toate SSD-urile joacă bine cu consola. Aceste SSD-uri compatibile cu PS5 oferă nu doar spațiu de stocare extins, ci și o experiență de joc fără compromisuri și compatibilitate garantată.

Western Digital

WD_BLACK SN850X este un SSD M.2 high-end care înlocuiește popularul său SN850. Aduce upgrade-uri excelente față de predecesorul său, inclusiv performanță secvențială mai rapidă și un nou model cu capacitate de 4TB. Este, de asemenea, una dintre puținele unități M.2 care acceptă Microsoft DirectStorage pentru jocuri compatibile pentru PC.

SN850X are viteze de citire extraordinare de până la 7.300 MB/s, depășind cerințele de viteză de 5.500 MB/s ale Sony. Nu numai că oferă performanțe de joc similare cu SSD-ul încorporat al PS5, dar rămâne și o alegere solidă pentru gestionarea viitoarelor jocuri solicitante. Introduceți radiatorul cu profil redus și gestionarea termică excelentă de la Western Digital și obțineți SSD-ul perfect pentru consola dvs. PS5.

WD_BLACK SN850X

Cel mai bun în general

118 USD 130 USD Economisiți 12 USD

WD_BLACK SN850X atinge un echilibru bun între performanță și preț. Deși nu este cea mai ieftină unitate, oferă performanțe de viitor pentru PS5, cu viteze de până la 7.300 MB/s, iar radiatorul încorporat menține totul rece în timpul sesiunilor intense de jocuri.

Pro

 • Viteze solide
 • Radiator excelent
 • Pret bun pentru performantele sale

Crucial

SSD-urile PCIe 4.0 M.2 tind să fie scumpe, dar lucrul bun este că nu aveți nevoie de un SSD de 7.000 MB/s pentru a utiliza pe deplin capacitățile PS5. Crucial P3 Plus, prietenos cu bugetul, capabil de viteze de citire secvenţială de până la 5.000 MB/s, oferă performanţe puternice de joc pe PS5 la egalitate cu unităţile M.2 premium, mai scumpe.

Singurul dezavantaj al acestui SSD M.2 este radiatorul lipsă. Chiar și asta nu este un dealbreaker, deoarece îl puteți asocia cu un radiator terță parte la preț rezonabil, cum ar fi radiatorul SSD MHQJRH M.2 2280, iar costul total va fi în continuare mai mic decât majoritatea SSD-urilor compatibile cu PS5. Crucial P3 Plus este disponibil în patru opțiuni de capacitate, de la 500 GB la 4 TB.

  Cum vă puteți recupera contul Amazon

Crucial P3 Plus

Cel mai bun buget

70 USD 108 USD Economisiți 38 USD

Crucial P3 Plus oferă o modalitate ieftină de a îmbunătăți spațiul de stocare de pe PS5. Asociați-l cu un radiator la preț accesibil și puteți adăuga până la 4TB fără a pierde banii.

Pro

 • Accesibil
 • Performanță de încredere
 • Opțiuni de capacitate de la 500 GB până la 4 TB

SAMSUNG

Samsung nu este străin când vine vorba de soluții de stocare de înaltă calitate, oferind unele dintre cele mai bune SSD-uri portabile pe care piața le are de oferit. Samsung 980 PRO cu radiator este unul dintre cele mai rapide și mai fiabile SSD-uri M.2 pe care le puteți asocia cu PS5. Are performanțe remarcabile și se joacă bine cu stocarea internă PS5 și sistemul de operare PlayStation, permițându-vă să transferați fără probleme jocuri și aplicații pe și de la SSD-ul intern și să lansați jocuri mai rapid, fără probleme.

Samsung a proiectat radiatorul pentru a se potrivi perfect în compartimentul SSD PS5. Cu doar 8,6 mm mai gros, este cu mult sub grosimea maximă de 11,25 mm permisă de PS5, ceea ce înseamnă că puteți instala această unitate cu radiatorul său și puteți închide în siguranță toate panourile fără probleme. Adăugați la asta renumitul design termic și optimizarea Samsung și obțineți un SSD PS5 care poate face față unor perioade lungi de joc fără scăderi de performanță.

Samsung 980 PRO cu radiator

Cel mai bun Premium

Dacă doriți un SSD M.2 de lungă durată și de înaltă performanță pentru PS5, luați în considerare 980 PRO de la Samsung cu radiator. Pe lângă viteze extraordinare, acest SSD se ridică la înălțimea reputației mărcii de fiabilitate prin calitatea sa solidă a construcției, soluția termică inovatoare și rezistența ridicată.

Pro

 • Viteze de citire și scriere super rapide
 • Radiator solid și elegant
 • Calitate de construcție premium
 • Funcționează rece sub sarcini grele
  Cum să adăugați legături în document în MS Word

Contra

 • Disponibil numai în 1TB și 2TB

Corsar

Vrei și mai mult spațiu de stocare pentru jocuri PS5? Corsair oferă unul dintre cele mai mari SSD-uri compatibile oficial cu consola, ajungând la 8TB. MP600 PRO LPX se mândrește cu viteze extraordinar de rapide (până la 7.100 MB/s citiri) pentru încărcare aproape instantanee a jocului și performanță netedă. În plus, radiatorul său integrat menține lucrurile reci chiar și în timpul sesiunilor intense de jocuri.

Deși nu este cea mai ieftină opțiune, prețul MP600 PRO LPX pe gigaoctet devine din ce în ce mai atractiv la capacități mai mari, făcând modelul de 8TB o alegere convingătoare pentru jucătorii hardcore. MP600 PRO LPX vine, de asemenea, cu un finisaj alb elegant și capacități mai mici de până la 500 GB.

Corsair MP600 PRO LPX

Cea mai bună capacitate mare

Dacă acordați prioritate capacității de stocare pură și performanței de top, acest SSD M.2 de 8TB de la Corsair vă va permite să vă maximizați spațiul de stocare PS5, dar fiți pregătit să investiți în prețul său premium.

Pro

 • Capacitate masivă de stocare de 8 TB
 • Depășește cerințele de viteză ale Sony pentru PS5
 • Radiator robust
 • Disponibil la capacitati mai mici

Puterea Siliciului

Silicon Power XS70 bifează toate căsuțele pentru SSD-ul PS5 perfect. Îndeplinește cerințele de viteză ale Sony, oferind citiri de până la 7.300 MB/s, dar locul în care strălucește cu adevărat este performanța sa termică. Radiatorul robust, cu ventilație unică asemănătoare branhiilor, menține unitatea rece chiar și în timpul sesiunilor intense, asigurând performanță și fiabilitate susținute.

În ciuda radiatorului său robust, XS70 se potrivește perfect în slotul de expansiune al PS5, adăugând până la 4TB de stocare. În plus, se mândrește cu un preț competitiv, în special pentru versiunea de 4TB, ceea ce îl face o putere prietenoasă cu bugetul. Silicon Power oferă și XS70 într-o variantă de 8TB, dar este adesea epuizat. Dacă aveți nevoie de o capacitate mai mare, Corsair MP600 PRO LPX de 8TB este o alternativă frumoasă.

Silicon Power XS70

Cel mai bun radiator

  Cum se creează o aplicație de înregistrare cu Python și o bază de date

68 USD 75 USD Economisiți 7 USD

Silicon Power XS70 este un candidat solid pentru upgrade-ul PS5, oferind un impact în departamentele de viteză și răcire. De asemenea, oferă un cost pe GB mai mic decât majoritatea unităților M.2.

Pro

 • Performanță remarcabilă pentru mai puțin
 • Radiator robust pentru racire maxima
 • Până la 8 TB de stocare
 • Se potrivește perfect în PS5

Contra

 • Versiunea de 8TB este rar disponibilă

FAQ

Î: Ce înseamnă SSD?

SSD înseamnă Solid-State Drive, un tip de dispozitiv de stocare a datelor care stochează date pe cipuri de memorie flash interconectate, făcându-l mult mai rapid, mai durabil și mai silențios decât HDD-urile, care folosesc platouri rotative și un cap mobil.

Î: Ce tip de SSD folosește PS5?

PS5 folosește orice SSD compatibil PCIe 4.0 NVMe cu o viteză de citire minimă de 5.500 MB/s pentru extinderea stocării interne. Deși puteți conecta și o unitate USB externă la PS5, aceasta poate fi folosită doar pentru a juca jocuri PS4 și aplicații media, nu jocuri PS5.

Î: Care este dimensiunea maximă SSD pe care o poate folosi PS5?

PS5 acceptă acum SSD-uri de până la 8TB pentru extinderea stocării interne, datorită unei actualizări de firmware de sistem lansată în septembrie 2023. Corsair MP600 PRO LPX este o opțiune solidă pentru un SSD de 8TB compatibil PS5.

Î: Am nevoie de un radiator pe SSD-ul meu PS5?

Da, Sony recomandă utilizarea unui radiator pentru o disipare eficientă a căldurii, mai ales cu SSD-uri de înaltă performanță sau sesiuni intense de jocuri. Majoritatea unităților M.2 vin cu un radiator, dar puteți, de asemenea, să prindeți o unitate M.2 la prețuri accesibile și să o asociați cu un radiator compatibil PS5, cum ar fi radiatorul MHQJRH M.2 2280 SSD, pentru o actualizare accesibilă.

Î: Cum instalez un SSD în PS5-ul meu?

Instalarea unui SSD pe PS5 este un proces destul de simplu care implică îndepărtarea capacului din spate al consolei pentru a expune locașul unității M.2. Pentru a evita deteriorarea consolei sau a SSD-ului, urmați ghidul nostru pas cu pas pentru instalarea unui SSD M.2 pe PS5.