Ce înseamnă pentru jucători noile reguli ale Steam pentru jocurile AI

Legături rapide

Recomandări cheie

  • Steam și-a ajustat politicile față de jocurile folosind AI generativă. O schimbare față de abordarea sa anterior prudentă.
  • În timp ce jocurile cu inteligență artificială ar putea crește opțiunea și varietatea disponibilă pentru jucători, ar putea duce, de asemenea, la apariția mai multor articole de lopată pe platformă.
  • Jucătorii vor trebui să raporteze conținut ilegal AI în jocuri folosind o funcție din suprapunerea în joc.

În timp ce Steam a adoptat inițial o abordare prudentă în ceea ce privește publicarea jocurilor folosind AI generativă, acum a anunțat linii directoare care vor determina compania „să lanseze marea majoritate a jocurilor care îl folosesc”. Dar ce înseamnă aceste noi reguli privind jocurile AI pentru jucători?

Steam adoptă o poziție mai blândă asupra jocurilor care folosesc AI

În 2023, compania-mamă a Steam, Valve, a remarcat că are nevoie de timp pentru a afla mai multe despre legalitățile complexe și regulile de drepturi de autor din jurul AI generative înainte de a lua decizii neplăcute.

Cu toate acestea, pe 10 ianuarie 2024, Valve a anunțat linii directoare care le-ar permite dezvoltatorilor să publice jocuri care utilizează tehnologia AI.

  Cum să clonezi SSD-ul Steam Deck-ului tău pentru o actualizare mai ușoară

Într-o postare pe Blog Steamcompania a declarat:

„După ce am petrecut ultimele luni învățând mai multe despre acest spațiu și am discutat cu dezvoltatorii de jocuri, facem schimbări în modul în care gestionăm jocurile care folosesc tehnologia AI.”

Jocurile AI se vor împărți în două categorii: pre-generate (jocuri care folosesc active create cu ajutorul instrumentelor AI) și generate live (jocuri care creează conținut folosind instrumente AI în timp ce jocul rulează).

Indiferent dacă folosesc conținut AI pre-generat sau generat live, dezvoltatorii vor trebui să completeze un formular de dezvăluire AI atunci când își trimit jocul. Ei vor trebui să promită că jocul nu include conținut ilegal sau care încalcă drepturile de autor și că jocul este în concordanță cu materialele sale de marketing.

În plus, jocurile care utilizează conținut AI generat în direct vor trebui să dezvăluie ce bara de protecție vor fi instalate pentru a se asigura că AI nu generează conținut ilegal.

Cum i-ar putea afecta pe jucători politica Steam privind jocurile AI

În timp ce multe jocuri folosesc sisteme AI pentru a face ca personajele nejucabile (NPC-uri) și inamicii să răspundă, AI generativă este o formă mai nouă de IA care implică generarea de text, imagini, video, audio și chiar cod. Pentru a afla mai multe, citiți ghidul nostru pentru IA generativă.

Steam are deja o etichetă „Inteligentă artificială”. pentru jocuri, dar multe dintre aceste titluri existente folosesc AI în sensul mai tradițional. Deci, ce înseamnă noile linii directoare ale Steam pentru jucătorul obișnuit?

1. Jucătorii vor avea mai multe jocuri din care să aleagă pe Steam

Steam găzduiește deja o gamă largă de jocuri, cu zeci de mii de titluri noi adăugate în fiecare an.

  Cele mai bune carcase Steam Deck din 2024

Dar cu gama largă de capabilități ale inteligenței artificiale generative, jucătorii vor vedea probabil o creștere a varietății de titluri oferite. Mai ales de la studiourile mai mici care nu ar putea publica jocuri din cauza dimensiunii lor mici ale echipei.

De asemenea, probabil vom vedea dezvoltatori folosind AI generativă în moduri creative, dar acest lucru nu este garantat.

2. Jucătorii pot vedea o creștere a jocurilor AI de calitate scăzută

Cu volumul mare de jocuri pe care Steam îl publică, multe jocuri de calitate scăzută (și jocuri care clonează alte titluri) apar pe vitrina magazinului.

Deoarece AI generativă face mult mai ușoară crearea de elemente de joc, este posibil să vedem o creștere monumentală a jocurilor cu lopați generate de AI.

Deși puteți ignora oricând jocurile care par de calitate scăzută, acest lucru poate face, de asemenea, descoperirea unor pietre indie reale mult mai dificilă. Jucătorii se pot trezi, de asemenea, risipind bani pe jocuri care promit mai mult decât pot oferi.

Din fericire, puteți solicita o rambursare pe Steam. Dar va trebui să faceți acest lucru în termen de 14 zile de la cumpărare și nu puteți juca jocul mai mult de două ore.

3. Jucătorii vor trebui să raporteze conținut ilegal AI

g0d4ather/Shutterstock

Pentru a publica un joc AI, dezvoltatorii vor trebui să trimită o dezvăluire către Valve. Dar pentru cei care sunt necinstiți în dezvăluirea lor, responsabilitatea este transferată jucătorilor de a raporta conținut ilegal AI.

Steam observă că va permite jucătorilor să raporteze conținut ilegal folosind suprapunerea în joc, Valve afirmând:

„Folosind suprapunerea în joc, jucătorii pot trimite cu ușurință un raport atunci când întâlnesc conținut despre care cred că ar fi trebuit să fie prins de balustrade adecvate pentru generarea AI.”

  Cum să utilizați SLSK pentru a face copii de rezervă ale jocurilor Steam pe Linux

Având în vedere cât de des oamenii ocolesc balustradele AI, cum ar fi atunci când oamenii folosesc jailbreak-uri pe ChatGPT, este foarte probabil ca unele jocuri care folosesc AI să nu respecte politicile Steam. Asta atâta timp cât jucătorii raportează de fapt conținutul care încalcă regulile.

4. Jucătorii vor trebui să aibă grijă de dezvăluirile AI

Dacă nu doriți să jucați jocuri care folosesc conținut generat de AI, va trebui să vă uitați la dezvăluirile relevante pe paginile Magazinului Steam. Unii jucători ar putea dori să evite aceste jocuri din cauza preocupărilor legate de calitate sau din cauza preocupărilor etice cu privire la cui îi aparține cu adevărat conținutul.

Sperăm că Steam va facilita identificarea acestor dezvăluiri, astfel încât jucătorii să poată face o alegere conștientă cu privire la jocurile pe care doresc să le joace.

Fie că ești încântat să vezi ce elemente creative vor apărea pe magazinul Steam, fie că ești îngrijorat de impactul asupra calității și descoperibilității, jocurile care folosesc AI generativă sunt acum binevenite oficial pe Steam.