09/25/2022

Remediați codul de eroare Steam 51 în Windows 10

Când lansați jocul prin Steam, este posibil să vă confruntați uneori cu codul de eroare Steam 51, împreună cu un mesaj de eroare, Jocul nu a pornit. Aceasta este o eroare comună care apare în tot felul de jocuri precum Skyrim sau Dota. Această problemă cu codul de eroare 51 steam apare cel mai frecvent pe computer atunci când utilizați o versiune învechită de Steam și un joc învechit. Dacă ți se întâmplă asta, ești la locul potrivit! Vă oferim un ghid perfect care vă ajută să rezolvați problema discutată.

Cum să remediați codul de eroare Steam 51 în Windows 10

Dacă sunteți deranjat de codul de eroare 51 Steam în computerul dvs. cu Windows 10, iată câteva motive posibile pentru care trebuie să le analizați cu atenție pentru a rezolva problema.

  • PC-ul nu îndeplinește cerințele de bază ale jocului și utilizați versiunea administrativă a Steam.
  • Un alt program de fundal interferează cu jocul.
  • Utilizați o versiune neverificată a driverelor.
  • Setările grafice ale jocului sunt configurate greșit.
  • Prezența malware și viruși.
  • Cadrul .NET și sistemul de operare nu sunt actualizate la cea mai recentă versiune.
  • Versiunea DirectX nu este actualizată.
  • Overclockare.
  • Orice fișier de instalare configurat greșit sau corupt al jocului cauzează, de asemenea, problema.
  • Fișierele redistribuibile Microsoft C++ nu sunt compatibile cu jocul și computerul.

Iată câteva metode posibile de depanare care vă vor ajuta să remediați problema codului de eroare 51. Urmați-le așa cum este demonstrat în aceeași ordine și, dacă aveți noroc, puteți obține o soluție pentru problema dvs. chiar în primii câțiva pași!

Metoda 1: Metode de bază de depanare

Înainte de a încerca orice alte metode de depanare, implementați câteva metode de bază care vă vor ajuta să remediați codul de eroare în câteva clicuri simple.

1A. Opriți overclockarea

Fiecare computer de ultimă generație este construit cu opțiunea de overclocking, care vă ajută să scoateți mai mult suc decât specificațiile dvs. pe care le aveți deja. Rularea plăcii grafice sau a procesorului mai repede decât viteza implicită se referă la overclockare. Când se întâmplă acest lucru, computerul tău va atinge temperatura maximă după un anumit timp. Computerul detectează acest lucru și ajustează viteza ceasului la viteza normală până când se răcește. Viteza ceasului crește din nou după ce se răcesc. Acest lucru crește performanța computerului și este de mare ajutor dacă nu aveți un computer puternic.

1B. Închideți procesele de fundal nedorite

Mai multe procese de fundal care rulează pe computerul dvs. pot interfera cu procesele Steam. Aceste programe pot contribui la codul de eroare 51 din problema Steam. Urmați ghidul nostru Cum să terminați sarcina în Windows 10 pentru a ieși din toate procesele de fundal.

1C: Schimbați prioritatea jocului Steam

Preferința unei aplicații sau a unui proces îi spune computerului importanța și dacă ar trebui să i se acorde preferință față de celelalte în timpul alocării resurselor. Prioritatea fiecărei aplicații este normală, cu excepția proceselor de sistem, în mod implicit. Steam ar putea declanșa unele coduri de eroare dacă nu a primit suficiente resurse.

1. Alegeți Task Manager după ce faceți clic dreapta pe Taskbar.

2. Acum, căutați Procesul Steam.

3. Apoi schimbați prioritatea la High Priority și verificați dacă funcționează.

Notă: Schimbați prioritatea cu mare precauție, deoarece schimbarea neglijent a priorității procesului ar putea face sistemul dumneavoastră extrem de lent sau instabil.

4. Închideți Task Manager și reporniți computerul și verificați dacă problema discutată este rezolvată.

  Cum să porniți și să gestionați hotspot-ul mobil în Windows 10

1D: Setați performanță ridicată

De asemenea, vă puteți optimiza jocul atunci când setați setările pentru planul de alimentare de înaltă performanță. Aceste planuri de alimentare sunt dezvoltate pentru a gestiona setările de alimentare ale setărilor portabile. Urmați instrucțiunile menționate mai jos pentru a utiliza setările planului de alimentare de înaltă performanță pe computer.

1. Apăsați împreună tastele Windows + I pentru a deschide Setările Windows.

2. Acum, derulați în jos lista și faceți clic pe Setări sistem.

3. Acum, selectați opțiunea Pornire și repaus și faceți clic pe Setări suplimentare de alimentare sub Setări înrudite.

4. Acum, alegeți opțiunea Înaltă performanță din Planuri suplimentare ridicate, așa cum se arată în imaginea de mai jos.

Acum v-ați optimizat sistemul, verificați dacă ați reușit să remediați codul de eroare 51 Steam.

De asemenea, este întotdeauna esențial ca jocul să ruleze la cea mai recentă versiune pentru a evita orice conflicte. Până când jocul nu este actualizat, nu vă puteți conecta cu succes la serverele de joc. Pentru a vă actualiza jocul, urmați pașii menționați mai jos.

1. Lansați aplicația Steam și navigați la BIBLIOTECĂ.

2. Acum, faceți clic pe HOME și căutați jocul dvs.

3. Apoi, faceți clic dreapta pe joc și selectați opțiunea Proprietăți….

4. Acum, treceți la fila ACTUALIZĂRI și verificați dacă există actualizări în așteptare. Dacă da, urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a descărca cele mai recente actualizări.

După o actualizare, verificați dacă codul de eroare discutat pe Steam este remediat.

1F: Dezactivați optimizările pentru ecran complet

Puțini utilizatori au sugerat că dezactivarea optimizărilor pe ecran complet pe computer i-a ajutat să remedieze problema codului de eroare 51 Steam. Urmați conform instrucțiunilor.

1. Lansați Steam și faceți clic pe BIBLIOTECĂ.

2. Acum, faceți clic dreapta pe orice joc Steam și faceți clic pe Proprietăți.

3. Acum, comutați la fila GENERAL și faceți clic pe SETARE OPȚIUNI DE LANSARE… așa cum este ilustrat.

4. Acum, se va deschide o nouă fereastră cu un avertisment avansat pentru utilizator. Pentru a deschide jocul în modul fereastră, tastați parametrul –windowed.

5. Acum, salvați modificările făcând clic pe OK și ieșiți din fereastra Proprietăți.

6. Acum, relansați jocul și asigurați-vă că rulează în modul fereastră. În caz contrar, navigați la SETARE OPȚIUNI DE LANSARE… din nou și introduceți următorii parametri în loc de ultimul parametru.

–windowed -w 1024

7. Acum, salvați modificările făcând clic pe OK.

Acest parametru va seta jocul să fie lansat în modul fereastră.

1G: Verificați integritatea fișierelor de joc

Am văzut multe cazuri în care fișierele jocului fie lipsesc, fie sunt corupte sau aveau instalări incomplete. Utilizatorii pot experimenta, de asemenea, codul de eroare Steam 51, jocul nu s-a lansat dacă sunt întrerupți de procesul de actualizare sau dacă fișierele jocului sunt mutate. În această metodă, vei deschide Steam și vei folosi funcția încorporată pentru a verifica integritatea jocului. Acesta va fi înlocuit dacă aplicația găsește ceva. Citiți ghidul nostru despre Cum să verificați integritatea fișierelor de joc pe Steam.

Notă: Ar trebui să efectuați pași similari dacă utilizați un software de publicare diferit.

1H. Actualizați Windows

De asemenea, dacă există erori în computerul dvs., acestea pot fi remediate numai după o actualizare Windows. Microsoft lansează actualizări regulate pentru a remedia toate aceste erori, reparând astfel codul de eroare Steam 51. Prin urmare, asigurați-vă că ați actualizat sistemul de operare Windows și dacă există actualizări în așteptare, utilizați ghidul nostru Cum să descărcați și să instalați ultima actualizare Windows 10

După actualizarea sistemului de operare Windows, verificați dacă puteți accesa jocul fără probleme.

Metoda 2: Rulați Steam ca administrator

Puțini utilizatori au sugerat că atunci când rulați Steam ca administrator, codul de eroare Steam 51 poate fi rezolvat. Așadar, iată câțiva pași pentru a rula Steam ca administrator.

1. Faceți clic dreapta pe comanda rapidă Steam de pe desktop.

2. Acum, faceți clic pe Proprietăți.

3. În fereastra Proprietăți, comutați la fila Compatibilitate.

4. Acum, bifați caseta Rulați acest program ca administrator.

  Cum să verificați dacă computerul dvs. are cea mai recentă versiune de Windows 10

5. În cele din urmă, faceți clic pe Aplicare > OK pentru a salva modificările.

Metoda 3: Spălați configurația cu abur

Puteți încerca să rezolvați codul de eroare Steam 51 utilizând spălarea cu Steam. Puteți urma acești pași pentru a efectua această metodă.

1. Ieșiți complet din clientul Steam.

2. Apăsați simultan tastele Windows + R pentru a deschide caseta de dialog Run.

3. Tastați steam://flushconfig și faceți clic pe OK.

4. În meniul prompt, faceți clic pe OK pentru a confirma.

5. Acum, reporniți computerul.

6. Apoi, deschideți exploratorul de fișiere apăsând împreună tastele Windows + E.

7. Navigați la următoarea cale de locație.

C:program files (x86)Steam

8. Aici, localizați fișierul Steam sau Steam.exe și lansați-l conectându-vă din nou.

Metoda 4: Actualizați Steam

Dacă utilizați o aplicație Steam învechită, nu puteți accesa fără probleme niciun joc. Prin urmare, asigurați-vă întotdeauna că utilizați o versiune actualizată a jocurilor Steam și Steam înainte de a o lansa.

1. Apăsați tasta Windows și tastați Steam, apoi faceți clic pe Deschidere.

2. Acum, faceți clic pe Steam în colțul din stânga sus al ecranului, urmat de Verificați actualizările clientului Steam… așa cum este evidențiat mai jos.

3. Dacă aveți actualizări noi de descărcat, instalați-le și asigurați-vă că clientul Steam este actualizat.

4. Acum, relansați Steam.

Metoda 5: Actualizați driverele GPU

Driverele grafice ajută imaginile grafice grele și aplicațiile de procesare video să își simplifice sarcinile. Dacă întâmpinați conflicte de lansare în timpul lansării jocului, asigurați-vă că utilizați o versiune actualizată a driverelor de dispozitiv, deoarece acestea servesc drept legătură între hardware și sistemul de operare al computerului dvs. Mulți utilizatori au sugerat că actualizarea driverelor a rezolvat cum se remediază codul de eroare 51 Steam. Citiți și implementați pașii indicați în ghidul nostru 4 moduri de a actualiza driverele grafice în Windows 10 pentru a face acest lucru.

Metoda 6: Derulați înapoi actualizările driverelor grafice

Uneori, versiunea actuală a driverelor grafice poate provoca orice conflicte de lansare și, în acest caz, trebuie să restaurați versiunile anterioare ale driverelor instalate. Acest proces se numește derulare înapoi a driverelor și puteți derula cu ușurință driverele computerului la starea lor anterioară, urmând ghidul nostru Cum să reveniți driverele pe Windows 10.

Salvați modificările și verificați dacă ați remediat codul de eroare 51.

Metoda 7: Reinstalați driverul grafic

Dacă încă vă confruntați cu codul de eroare Steam 51 după actualizarea driverelor GPU, atunci reinstalați driverele de dispozitiv pentru a remedia orice probleme de incompatibilitate. Puteți reinstala cu ușurință driverele grafice conform instrucțiunilor din ghidul nostru Cum să dezinstalați și să reinstalați driverele pe Windows 10.

Metoda 8: Actualizați .NET Framework

Cadrul .NET în computerul cu Windows 10 este esențial pentru serviciul neîntrerupt al aplicațiilor și jocurilor moderne. Multe jocuri au o funcție de actualizare automată pentru framework-ul .NET și, astfel, va fi actualizată automat ori de câte ori este disponibilă o actualizare. Într-un alt caz, dacă o actualizare solicită în computerul dvs., puteți instala manual cea mai recentă versiune a cadrului .NET, așa cum este discutat mai jos, pentru a remedia codul de eroare Steam 51 pe PC-ul cu Windows 10.

1. Verificați dacă există noi actualizări pentru framework-ul .NET de la site-ul oficial Microsoft.

2. Dacă există actualizări, faceți clic pe linkul corespunzător/recomandat și faceți clic pe opțiunea Download .NET Framework 4.8 Runtime.

Notă: Nu faceți clic pe Descărcați .NET Framework 4.8 Developer Pack, deoarece este folosit de dezvoltatorii de software.

3. Accesați Descărcările mele, faceți dublu clic pe fișierul de configurare pentru a rula fișierul descărcat și urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a instala framework-ul .NET cu succes pe computerul dvs. Windows.

Metoda 9: Actualizați DirectX

Pentru a vă bucura de o experiență multimedia perfectă pe Steam, trebuie să vă asigurați dacă DirectX este instalat și dacă este actualizat la cea mai recentă versiune. DirectX vă ajută să îmbunătățiți experiența media vizuală, în special pentru jocuri și aplicații grafice. Merită să actualizați DirectX necesar pentru acest joc. Urmați ghidul nostru despre Cum să actualizați DirectX în Windows 10.

  Ghidul complet și exhaustiv pentru gesturi în Windows 10

Notă: Asigurați-vă că caseta Verificare semnături digitale WHQL este bifată în fila Sistem și, în toate filele, verificați dacă WHQL Logo’d este setat la Da.

Metoda 10: Dezactivați temporar antivirusul (dacă este cazul)

Unele programe antivirus incompatibile instalate pe computer vă vor deranja să rezolvați cum să remediați codul de eroare 51 Steam. Pentru a evita conflictele, trebuie să vă asigurați setările de securitate ale computerului cu Windows 10 și să verificați dacă sunt stabile sau nu. Pentru a afla dacă suita antivirus este motivul pentru codul de eroare 51 din problema Steam, dezactivați-o o dată și încercați să vă conectați la o rețea.

Citiți ghidul nostru despre Cum să dezactivați temporar Antivirusul pe Windows 10 și urmați instrucțiunile pentru a vă dezactiva temporar programul Antivirus de pe computer.

Dacă aveți o soluție pentru problema dvs. după dezactivarea programului antivirus de pe computer, vi se recomandă să dezinstalați complet programul de pe computer. Citiți ghidul nostru Forțat dezinstalarea programelor care nu se vor dezinstala în Windows 10 pentru a dezinstala programul antivirus de pe computer.

Metoda 11: Modificați setarea paravanului de protecție Windows Defender

De asemenea, te vei confrunta cu codul de eroare Steam 51, jocul nu a reușit să se lanseze, din cauza unei suite antivirus suprareactive sau supraprotectoare în computerul tău cu Windows 10. Acest lucru previne conexiunea dintre lansatorul de joc și server. Așadar, pentru a remedia această problemă, puteți pune pe lista albă Steam în setările Firewall-ului sau puteți dezactiva temporar problema.

Opțiunea I: Lista albă Steam

Pentru a permite Steam în paravanul de protecție Windows Defender, urmați ghidul nostru Permiteți sau blocați aplicații prin paravanul de protecție Windows și implementați pașii conform instrucțiunilor.

Opțiunea II: Dezactivați firewall (nu este recomandat)

Dacă nu știți cum să dezactivați paravanul de protecție Windows Defender, ghidul nostru despre Cum să dezactivați paravanul de protecție Windows 10 vă va ajuta să faceți acest lucru.

Opțiunea III: Creați o nouă regulă în Firewall

1. Apăsați tasta Windows și tastați Windows Defender Firewall with Advanced Security, apoi faceți clic pe Deschidere.

2. Acum, în panoul din stânga, faceți clic pe Reguli de intrare așa cum este descris.

3. Apoi, în panoul din dreapta, faceți clic pe Regulă nouă… așa cum se arată.

4. Acum, asigurați-vă că selectați opțiunea Program sub Ce tip de regulă doriți să creați? meniu și faceți clic pe Următorul> așa cum se arată.

5. Apoi, faceți clic pe butonul Răsfoire… corespunzător acestei căi de program: așa cum se arată.

6. Apoi, navigați la calea Steam C:Program Files (x86) și faceți dublu clic pe fișierul de configurare. Apoi, faceți clic pe butonul Deschidere.

7. Apoi, faceți clic pe Next > în fereastra New Inbound Rule Wizard, așa cum se arată.

8. Acum, selectați butonul radio de lângă Permite conexiunea și faceți clic pe Următorul > așa cum este descris.

9. Asigurați-vă că sunt selectate casetele Domain, Private, Public și faceți clic pe Next > așa cum se arată.

10. În cele din urmă, adăugați un nume noii reguli și faceți clic pe Terminare.

Totul este gata! Verificați dacă ați remediat codul de eroare 51 pe Steam sau nu.

***

Sperăm că acest ghid a fost util și că ați putea remedia codul de eroare Steam 51, jocul nu s-a lansat pe computerul dvs. cu Windows 10. Spune-ne care metodă a funcționat cel mai bine pentru tine. Nu ezitați să ne contactați cu întrebările și sugestiile dvs. prin secțiunea de comentarii de mai jos.

x