Care este cel mai bun verificator gratuit de plagiat?

Legături rapide

Asigurați-vă că nu ați copiat munca altcuiva cu un verificator de plagiat. Continuați să citiți pentru a descoperi câteva site-uri web gratuite pentru a verifica dacă există plagiat și pentru a evita orice repercusiuni potențial grave. Veți afla, de asemenea, despre diferitele tipuri de plagiat.

Ce este plagiatul?

Când vorbim despre plagiat, de obicei ne referim la copierea muncii altcuiva. Uneori, plagiatul implică copierea și lipirea conținutului din altă parte, fără a modifica nicio parte a textului. Cu toate acestea, conținutul parafrazat necorespunzător fără citare este, de asemenea, considerat plagiat.

Consecințele plagiatului sunt adesea foarte grave. Lucrările altor persoane sunt adesea protejate prin drepturi de autor, ceea ce înseamnă că puteți face acțiuni în justiție pentru copierea și lipirea lucrărilor, mai ales dacă site-ul web are un mesaj clar „puteți să nu reproduceți munca mea fără permisiune” (sau ceva similar).

Chiar dacă nu vă confruntați cu consecințe legale pentru plagiat, este important să evitați astfel de practici. Școlile și colegiile au de obicei o abordare cu toleranță zero față de acest act special; dacă ești găsit vinovat de plagiat, s-ar putea să-ți eșuezi automat misiunea și, în cazuri grave, să fii eliminat cu totul din curs.

Nici plagiatul nu este tolerat la locul de muncă. În cel mai bun caz, veți primi un avertisment sever (mai ales dacă lucrați într-un domeniu de marketing de conținut sau jurnalism). Dar, în unele cazuri, plagiatul poate duce la o concediere instantanee.

Care sunt diferitele tipuri de plagiat?

Plagiatul nu este întotdeauna ușor de depistat și există mai multe tipuri. Pentru a vă ajuta să vă asigurați că nu plagiați accidental sau intenționat, vom acoperi mai jos câteva dintre cele mai comune versiuni.

1. Parafrazarea

Parafrazarea este una dintre cele mai comune forme de plagiat și implică copierea și lipirea lucrărilor publicate de altcineva, dar reformularea acesteia. Cu toate acestea, merită remarcat faptul că parafrazarea nu este întotdeauna considerată plagiat. Dacă acordați credit creatorului inițial, în mod normal nu îi veți plagia munca.

2. Plagiat „consensual”.

Îți amintești meme-urile „copie, dar schimbă-l puțin” care se referă la temele pentru acasă? Dacă de fapt copiați temele prietenului dvs., aceasta este o formă de plagiat (chiar dacă o schimbați puțin).

Achiziționarea eseurilor sau a cursurilor scrise de altcineva poate constitui, de asemenea, plagiat în unele situații.

3. Plagiat accidental

Este ușor să crezi că orice plagiat se face cu rea-credință, dar acest lucru nu este adevărat. Uneori, puteți să plagiați, fără să știți, și este o idee bună să verificați înainte de a trimite orice lucrare. Necitarea surselor este un exemplu de plagiat accidental.

Modul în care citați aceste surse depinde; pentru eseuri de facultate, puteți folosi adesea o bibliografie. Când scrieți articole online, este înțelept să faceți link înapoi la sursa originală din text.

4. Plagiat explicit

Această formă de plagiat este ceea ce probabil asociați termenul. Plagiatul explicit este atunci când cineva copiază și lipește un întreg proiect, dar pretinde că este al lui. De asemenea, comiteți acest tip de plagiat dacă doar copiați și lipiți secțiuni.

Deși acestea sunt unele dintre cele mai comune forme de plagiat, nu sunt singurele. De asemenea, merită remarcat faptul că puteți utiliza verificatoare de plagiat pentru anumite programe, cum ar fi aceste verificatoare de plagiat pentru Google Docs.

Care este cel mai bun verificator gratuit de plagiat?

Acum că înțelegeți mai bine ce este plagiatul (și unele dintre cele mai comune forme), să ne uităm la câteva site-uri web gratuite pentru a verifica dacă există plagiat. Mai jos sunt preferatele noastre încercate și testate.

1. Gramatical

Există mai multe motive pentru a folosi Grammarly ca scriitor, iar verificarea plagiatului este unul dintre ele. Deși aveți nevoie de un abonament pentru acces nelimitat la funcțiile Grammarly, acesta are un verificator gratuit de plagiat care vă permite să verificați texte de până la 10.000 de caractere.

Puteți fie să copiați și să lipiți textul în Grammarly prin caseta furnizată, fie să încărcați un fișier. Dacă alegeți primul, urmați aceste instrucțiuni:

 • Copiați și inserați textul în Grammarly și selectați Scanează pentru plagiat.
 • Se va deschide apoi suita de editare Grammarly. Personalizați setările și apăsați Terminat.
 • Atingeți Plagiat pentru a verifica dacă există plagiat. Analizați-vă textul pentru a vă asigura că nu ați plagiat.
 • Dacă doriți să utilizați Grammarly pentru toate eforturile dvs. de scriere, luați în considerare această comparație Grammarly vs. Quillbot înainte de a vă angaja pe orice platformă. Prețul pentru Grammarly Premium începe de la 12 USD pe lună.

  2. Copyscape

  Copyscape este unul dintre cele mai renumite instrumente de detectare a plagiatului. Dacă nu vă puteți permite versiunea completă, site-ul vă permite să verificați gratuit plagiatul într-o capacitate limitată. Cu Copyscape, puteți introduce o adresă URL și puteți vedea dacă există și alte copii ale paginii dvs. online.

  O altă caracteristică utilă în Copyscape este capacitatea de a compara două pagini sau articole unul lângă altul. Introduceți adresa URL sau textul și apăsați pe Compara articole pentru a obține o prezentare completă.

  Copyscape are, de asemenea, o versiune premium care costă 0,03 USD pentru primele 200 de cuvinte ale textului, plus un plus de 0,01 USD pentru fiecare 100 de cuvinte ulterior.

  3. Plagiat

  Plagiarisma este un site complet gratuit care verifică dacă există plagiat și puteți verifica conținutul plagiat atât pe Google, cât și pe Bing. Instrumentul acceptă peste 190 de limbi, inclusiv engleză, franceză, suedeză și germană. Pe lângă copierea și inserarea textului, puteți căuta și lipind orice URL pe care doriți să le verificați.

  După ce ați căutat textul dvs. în Plagiarisma, puteți derula în jos pentru a vedea un procent din cât de unic este textul dvs. Aveți opțiunea de a încărca fișiere în .docx și în numeroase alte formate.

  4. Hârtii Bufniță

  PapersOwl este o alternativă la Plagiarisma dacă doriți un verificator de plagiat gratuit, iar aspectul site-ului său este puțin mai ușor de utilizat decât versiunea menționată anterior. Când utilizați PapersOwl, puteți introduce titlul și textul articolului. Copiați și lipiți ambele înainte de a apăsa Verificați pentru plagiat.

  După ce ați trimis textul pentru verificarea plagiatului, veți vedea un procent din ceea ce este unic – și ce este similar – în câteva secunde. Puteți apoi să tastați modificările în caseta de text și să le lipiți înapoi în proiect.

  5. Duplichecker

  Dacă doriți un alt site web care verifică plagiatul gratuit, asigurați-vă că aruncați o privire la Duplichecker. Programul vă permite să încărcați fișiere din Google Drive și Dropbox, pe lângă copierea și lipirea textului pentru o verificare a plagiatului. De asemenea, puteți încărca fișiere de pe computer, dacă preferați.

  Duplichecker vă permite să căutați plagiat și din adrese URL.

  După ce ați trimis textul pentru o verificare a plagiatului, veți vedea cât de original este conținutul dvs. Cu versiunea gratuită, puteți verifica până la 1.000 de cuvinte; puteți face upgrade la Pro (de la 25 USD pe lună) pentru mai multă flexibilitate.

  Veți găsi mai multe site-uri web gratuite pentru a verifica dacă există plagiat și este o idee foarte bună să faceți acest lucru de fiecare dată când trebuie să trimiteți un proiect major. Acest lucru vă va ajuta să vă feriți de probleme și să vă asigurați că munca dvs. este originală. Începeți cu această listă și faceți upgrade mai târziu, dacă este necesar.