Va trebui să vă înlocuiți AirPod-urile de 160 USD la câțiva ani

AirPods sunt unul dintre cele mai îndrăgite produse noi de la Apple. Dar, dacă le iubești atât de mult încât le folosești în fiecare zi, așteaptă-te ca bateriile de neînlocuit să țină cel mult câțiva ani.

AirPod-urile sunt pe piață de puțin peste doi ani. În ultimele luni, am văzut Mai mult și Mai mult plângeri ale probleme de viață a bateriei cu AirPods, în mare parte de la utilizatori care le-au folosit pe ale lor ore în șir în fiecare zi. Cu atâta utilizare, durata de viață a bateriei se va degrada în câțiva ani. Din păcate, asta înseamnă doar că îți vei arunca AirPod-urile și vei cumpăra o pereche nouă.

Aruncarea AirPod-urilor poate suna extrem, dar bateriile din căști și carcasa de încărcare nu pot fi înlocuite. Odată ce AirPod-urile dvs. nu mai pot reține o încărcare semnificativă, se duc la gunoi.

AirPod-urile nu au fost concepute pentru a fi reparate

În primul rând, motivul pentru care nu puteți înlocui bateriile în aceste lucruri este că AirPod-urile nu au fost concepute pentru a fi reparate în primul rând. Și nu, nu este că Apple doar le face extrem de greu de reparat. Mai degrabă, AirPod-urile nu sunt concepute pentru a fi reparate, punct – dacă se strică sau bateria se degradează până la o stare inutilizabilă, le vei arunca și vei cumpăra o pereche nouă. Îmi pare rău.

  Cum să vă schimbați numele de utilizator pe fire

Aruncă o privire la Demontarea de către iFixit a unei perechi de AirPods. Totul este lipit împreună și nici măcar nu poți scoate bateria fără a distruge căștile. Același lucru este valabil și pentru carcasa de încărcare. Pe blogul lor, iFixit spune că „Per total, accesarea oricărei componente – inclusiv bateriile din carcasă și din „Pods” este imposibilă fără distrugerea totală.”

Apple oferă servicii de reparații pentru AirPods, dar nu ne putem imagina cum le repara Apple. Probabil că doar înlocuiesc AirPod-urile cu altele noi, pentru că nu există nicio posibilitate ca „serviciul bateriei” Apple să implice de fapt înlocuirea bateriei într-o cască. Nu este posibil.

La egalitate cu MO obișnuit de la Apple, costul pentru „repararea” AirPod-urilor în afara garanției este aproximativ același cost (sau mai mult) ca un set nou-nouț. Deci, chiar dacă nu aruncați singur o pereche veche de AirPod-uri, Apple le renunță pentru dvs. atunci când le primiți pentru „reparare”. Cât de convenabil.

Cea mai mare preocupare este deșeurile electronice

Desigur, mulți utilizatori de AirPod ar continua să plătească cu plăcere 160 de dolari la fiecare 2-3 ani pentru a continua să funcționeze fără fir. Costul pentru consumator nu este cel mai mare factor aici. Este un deșeu electronic inutil.

Dacă AirPod-urile nu sunt reparabile, ar trebui să fie cel puțin reciclabile, dar nici asta nu este posibil. Iată chestia: i-ar costa pe reciclatori mai mulți bani decât ar putea câștiga din materialele extrase din AirPods. Cu alte cuvinte, procesul de extragere a componentelor ar fi prea lung și costisitor.

Pentru o companie care păstrează face o mare chestie despre reciclare, Apple nu pare să se ridice la standardele sale cu AirPod-urile sale.

  Top 20 cei mai buni generatori de nume de domeniu

Este vorba despre toate căștile wireless și nu numai

Nu putem deosebi Apple aici. Suntem siguri că toți concurenții AirPod sunt vinovați de crearea unui produs care nu poate fi reparat sau reciclat. La urma urmei, cu cât componentele devin mai mici și cu cât devin mai strâns ambalate, cu atât este mai greu să le repari și să le reciclezi eficient. Și după ce am văzut în interiorul unei perechi de AirPods, nu putem spune că suntem surprinși că nu pot fi reparate sau reciclate.

Acest lucru nu afectează doar căștile wireless minuscule. Este o problemă pentru aproape orice gadget care include atât de multe componente până la punctul în care pur și simplu nu puteți extrage părți individuale suficient de eficient sau fără a distruge întregul dispozitiv.

Din fericire, dispozitivele precum telefoanele, tabletele și computerele nu sunt la fel de proaste ca AirPods. Puteți înlocui cel puțin o mulțime de componente individuale, inclusiv bateriile, care sunt de obicei primele lucruri care mor în majoritatea electronicelor. Dar tot mai multe dispozitive devin de unică folosință. Acest lucru nu este numai rău pentru depozitele de gunoi, ci pune o povară inutilă pentru portofel.