Un încărcător și o stație de andocare într-unul

Recomandări cheie

  • Stația de încărcare 4-în-1 Baseus GaN5 este un hub compact și un încărcător rapid care poate alimenta trei dispozitive USB simultan.
  • Are două porturi USB-C, un port USB-A și un port HDMI, ceea ce îl face versatil pentru conectarea laptopurilor, monitoarelor și a altor periferice.
  • Stația de încărcare are o putere maximă de 67 W, ceea ce o face potrivită pentru utilizatorii medii cu dispozitive precum MacBook Air sau MacBook Pro de bază.

Probabil că aveți nevoie de un încărcător pentru laptop, telefon și căști după ce ajungeți la birou. Și dacă aveți o stație de lucru permanentă, probabil că vă conectați computerul la un monitor înainte de a începe să lucrați. Acest lucru ar putea duce la multe cabluri, dongle, hub-uri și alte accesorii să vă aglomereze biroul. Hub-ul de încărcare Baseus GaN5 4-în-1 vă va ajuta să vă clarificați stația de lucru.

Stație de încărcare 4-în-1 Baseus GaN5 Pro

Stația de încărcare 4-în-1 Baseus GaN5 este un încărcător rapid capabil să alimenteze trei dispozitive care acționează și ca hub și stație de andocare. De asemenea, îi puteți atașa un monitor HDMI care poate ieși 4K@30.

Marca Baseus

Încărcător rapid pentru desktop model GaN5 Pro

Ieșire 2x USB-C (doar unul poate fi folosit pentru date), 1x USB-A, 1x HDMI

Putere de iesire 67W

Culoarea neagra

Greutate 309 g / 11 oz

Dimensiuni 9,9 x 3,9 x 3,9 cm

Lungimea cablului 1,5 m / 5 ft

Pro

  • Hub convenabil și funcție de încărcare
  • Puteți conecta un monitor la portul HDMI pentru ieșire 4K30

Contra

  • Unul dintre porturile USB-C este doar alimentat
  • Ca hub, porturile ar fi mai bine plasate pe spate
  • Trebuie să fie alimentat? nu poate acționa ca un hub USB-C nealimentat
  13 cele mai bune aplicații de închiriere de mașini pentru afaceri

O cărămidă neagră mică pe biroul tău

Jowi Morales / MakeUseOf

Stația de încărcare 4-în-1 Baseus GaN5 este mai mult decât un încărcător rapid. În schimb, ar putea fi, de asemenea, un mic hub pentru computerul dvs. (sau orice alt dispozitiv acceptat), furnizând putere și transferând date către dispozitivele atașate.

Cântărește 309 grame (10,9 oz) și măsoară 9,9 x 4,9 x 3,9 cm, așa că nu va fi o povară de păstrat în geanta pentru laptop. Dar, din moment ce este menit să meargă pe birou, are un cablu AC de 1,5 m (5 ft) pentru conectarea la o priză. De asemenea, obțineți un cablu de date USB-C la USB-C de 110 cm (3,6 ft) pentru a vă conecta dispozitivul la hub.

În ciuda faptului că este proiectat pentru utilizarea stației de lucru, nu are o capacitate extraordinară de ieșire a puterii. Poate furniza doar 67 de wați în toate porturile, așa că nu este destinat utilizatorilor cu dispozitive puternice, cum ar fi MacBook Pro M3 Pro. Dar dacă sunteți utilizatorul obișnuit cu un MacBook Air sau un MacBook Pro M3 de bază, acest lucru ar trebui să fie mai mult decât suficient pentru nevoile dvs.

Mai puțin ca un dock, mai mult ca un încărcător

Jowi Morales / MakeUseOf

GaN5 4-in-1 are două porturi USB-C, un port USB-A și un port HDMI; astfel denumirea 4-în-1. De asemenea, are un singur indicator luminos albastru care vă spune dacă hub-ul este alimentat. Cu toate acestea, deși este comercializat ca o combinație între un hub și un încărcător, acționează mai mult ca acesta din urmă. Asta pentru că, deși are un port HDMI care poate găzdui 4K@30, doar două dintre porturile USB pot transfera și primi date.

  Toate cele mai bune comenzi rapide de la tastatură Google Slides

Deci, dacă conectați laptopul la portul de date Type-C 2, acesta va putea primi date doar de la portul USB-A. Portul de tip C 1 este alimentat doar și nu comunică cu celelalte porturi de pe hub. Și pentru că toate porturile sunt amplasate în partea din față a încărcătorului, mai ai de-a face cu niște spaghete de cablu. Ar fi fost mai bine dacă Baseus ar fi plasat porturile de date HDMI și USB-A în spate, deoarece probabil că veți păstra monitorul și tastatura conectate în mod constant la hub.

În plus, deoarece acest dispozitiv este în primul rând un încărcător, nu funcționează fără alimentare. Deci, chiar dacă aveți un monitor alimentat cu USB-C și un laptop cu încărcare completă, nu puteți utiliza Baseus GaN5 4-in-1 pentru a conecta cele două dispozitive prin HDMI.

Alimentare pentru laptop și telefon, conexiune pentru monitor și tastatură

Jowi Morales / MakeUseOf

La fel ca majoritatea încărcătoarelor, puterea maximă de 67 de wați va fi împărțită atunci când conectați mai multe dispozitive. Așadar, acesta este modul în care Baseus GaN5 4-în-1 împarte wații pe care îi furnizează.

Tipul C 1

67W

20W

Date de tip C 2

67W

45W

Din păcate, nu avem date pentru portul USB / Date, așa că nu știm câți wați poate furniza și cum afectează celelalte dispozitive atunci când îl folosiți pentru a încărca un dispozitiv. Cu toate acestea, când l-am folosit pe stația mea de lucru, Baseus GaN5 4-în-1 a furnizat suficientă putere echipamentului meu.

Mi-am conectat MacBook Air la portul de date Type-C 2, tastatura mea mecanică la portul USB / de date, televizorul meu 4K la portul HDMI și smartphone-ul meu la portul Type-C 1. Și din moment ce aveam nevoie de un singur port USB-C pentru alimentare, video și transmisie de date de la tastatură, MacBook-ul meu avea un singur port USB-C liber, în loc să folosesc portul MagSafe pentru alimentare, un port USB-C pentru dongle-ul meu HDMI, iar celălalt pentru tastatura mea, fără a lăsa porturi libere.

  Amenințările de securitate pentru comerțul electronic și cum să vă protejați magazinul

O cutie de plastic eficientă

Jowi Morales / MakeUseOf

Unul dintre lucrurile pe care le privesc atunci când examinez încărcătoarele este eficiența lor – sau câtă putere oferă dispozitivului tău față de câtă energie o risipesc sub formă de căldură. Așadar, am testat mai întâi încărcătorul conectând MacBook Air de 15 inchi la un nivel de baterie de aproximativ 60%.

În mod surprinzător, laptopul meu a consumat inițial 71 de wați din portul Type-C 2, încărcătorul consumând 78,1 wați de la testerul meu de priză. În cele din urmă, computerul meu sa stabilit la 67 de wați, iar testerul meu raportând 76,4 wați extrași de pe perete. Acest lucru echivalează cu o eficiență medie de 90%, ceea ce este destul de bun pentru încărcătoarele de această dimensiune.

Când aveam patru dispozitive conectate la hub, se simțea puțin fierbinte la atingere. Dar după ce l-am verificat cu camera mea în infraroșu, temperatura suprafeței s-a înregistrat la doar aproximativ 50 de grade Celsius – ceea ce este medie pentru hub-urile de încărcare de această dimensiune.

Jowi Morales / MakeUseOf

Primul pas pentru a obține acea stație de lucru curată

Stația de încărcare 4-în-1 Baseus GaN5 este un dispozitiv potrivit pentru a începe să vă curățați stația de lucru. Nu este perfect, dar este un punct de plecare excelent pentru a curăța cablurile suplimentare și a deschide porturi pe laptop.

Da, nu este potrivit pentru utilizatorii care au dispozitive de mare putere, afișaje multiple și multe periferice. Dar pentru cei mai mulți dintre noi care folosesc un singur monitor și lasă o tastatură mecanică frumoasă la birou, stația de încărcare 4-în-1 Baseus GaN5 va fi potrivită.

Stație de încărcare 4-în-1 Baseus GaN5 Pro

Stația de încărcare 4-în-1 Baseus GaN5 este un încărcător rapid capabil să alimenteze trei dispozitive care acționează și ca hub și stație de andocare. De asemenea, îi puteți atașa un monitor HDMI care poate ieși 4K@30.