Ce este un monitor de jocuri „dublu” și aveți nevoie de unul?

Recomandări cheie

  • Monitoarele cu mod dublu oferă două rate de reîmprospătare la rezoluții diferite, permițând jucătorilor să comute între o rezoluție înaltă și o rată de reîmprospătare ridicată.
  • Avantajul unui monitor cu mod dublu este opțiunea de a avea o rată de reîmprospătare de până la 480 Hz, ceea ce este benefic pentru jucătorii competitivi.
  • Înainte de a cumpăra un monitor cu mod dublu, luați în considerare dacă puteți face diferența dintre ratele de reîmprospătare și dacă hardware-ul dvs. poate suporta capacitățile monitorului. Nu este necesar pentru toți jucătorii.

În 2024, câțiva producători au lansat monitoare de jocuri „dual-mode”, permițând utilizatorilor să se bucure de rate de reîmprospătare și rezoluții ridicate pe același ecran. Dar ce este exact un monitor „dual-mode”? Și chiar ai nevoie de unul pentru jocuri și divertisment?

Ce este un monitor cu mod dublu?

Un monitor cu mod dublu este un afișaj care oferă două rate de reîmprospătare la rezoluții diferite. De exemplu, ROG Swift OLED de 32 de inchi, care Asus a fost prezentat la CES 2024permite utilizatorilor să comute între 4K@240Hz sau 1080p@480Hz. A anunțat și LG UltraGear 32GS95UE aproximativ în același timp, având aceeași tehnologie.

Monitoarele cu mod dublu le permit jucătorilor să comute între un mod de rezoluție ultra-înaltă sau o rată de reîmprospătare ultra-rapidă a monitorului, permițându-vă să vă bucurați de ce este mai bun din ambele lumi dacă sunteți un jucător competitiv.

  Cum să sincronizați selectiv folderele cu Google Drive

Care este avantajul unui monitor cu mod dublu?

LG

Cel mai semnificativ avantaj al unui monitor cu mod dublu este obținerea unui ecran cu o rată de reîmprospătare de până la 480 Hz. Acest lucru este grozav pentru jucătorii competitivi și jucătorii de sporturi, unde ratele de reîmprospătare a monitorului contează în fiecare secundă a meciului.

Cu toate acestea, ratele de reîmprospătare ridicate sunt impozitoare pentru resursele computerului, mai ales dacă nu aveți o placă grafică de ultimă generație. În plus, majoritatea monitoarelor cu o rată de reîmprospătare mai mare de 300 Hz au doar rezoluții de 1440p sau mai mici. De aceea, obțineți doar o rezoluție de 1080p la setarea maximă a ratei de reîmprospătare cu recolta actuală de monitoare cu mod dublu.

Dar la 32 de inchi sau mai mult, rezoluția de 1920 × 1080 utilizată la 480 Hz nu oferă o imagine clară și clară. Aceasta înseamnă că nu veți obține o experiență optimă atunci când utilizați computerul pentru alte sarcini, cum ar fi vizionarea unui film sau jucarea unor jocuri mai puțin intensive și mai relaxante.

Apăsarea unui buton de pe monitorul cu mod dublu vă oferă o rezoluție mai mare de 3840×2160 pixeli, deși la o frecvență mult mai mică de 240Hz. Cu aceasta, obțineți claritatea și claritatea unui afișaj UHD, păstrând în același timp o rată de reîmprospătare rapidă.

Combinarea acestor două moduri într-un singur afișaj înseamnă că nu aveți nevoie de monitoare separate pentru nevoile zilnice și de jocuri, permițându-vă să economisiți spațiu pe birou.

Ar trebui să cumpărați un monitor cu mod dublu?

Pexeli

  Codurile Roblox World Defenders Tower Defense: Valorificați acum

În timp ce monitorul cu mod dublu este o tehnologie interesantă, întrebarea pe care o vor pune majoritatea jucătorilor este: chiar ai nevoie de el pentru a fi un jucător mai bun?

Înainte de a turna bani în acest echipament probabil scump, trebuie să determinați dacă puteți face diferența dintre 240Hz și 480Hz. Dacă nu veți folosi computerul pentru jocuri extinse, cel mai probabil răspunsul este nu și este mai bine să vă cheltuiți banii pe alte componente ale computerului pe care le veți folosi mai des.

Dar dacă ești un jucător competitiv, mai ales dacă joci împușcături la persoana întâi și îți place să te bucuri și de alt conținut la rezoluții mai mari, aceasta ar putea fi o investiție utilă.

Cu toate acestea, ar trebui să vă uitați și la hardware-ul disponibil. De exemplu, computerul meu are doar o placă video RTX 3060, așa că se chinuie să ruleze monitorul de jocuri 4K 144Hz Redmagic 4K.

Dacă doriți să maximizați caracteristica 4K@240Hz sau 1080p@480Hz a acestor monitoare cu mod dublu, ar trebui să vă asigurați că utilizați cele mai recente și mai puternice plăci video, cum ar fi 7900 XTX sau 7900 XT de la AMD și RTX 4090 sau RTX 4080 de la NVIDIA.

În afară de asta, trebuie să luați în considerare că celelalte componente, cum ar fi procesorul sau RAM, vă pot suporta GPU. În caz contrar, s-ar putea să întâmpinați probleme de blocare a computerului și să nu profitați la maximum de aceste monitoare cu mod dublu.

Dacă aveți bani de cheltuit pe aceste noi afișaje și hardware-ul care să se potrivească cu capabilitățile lor, atunci ar trebui să cumpărați absolut unul. Îți vor oferi un avantaj față de adversarii tăi, oferindu-ți în același timp satisfacție vizuală atunci când nu te afli într-un meci competitiv.

  Cum i-a afectat prețul statutul deflaționist al Ethereum

Dar a avea cel mai bun echipament nu va însemna automat abilități mai bune; mai trebuie să exersezi și să depui munca grea. Monitorul cu mod dublu este doar un instrument care vă ajută să jucați mai bine.