Cum să vizualizați parolele salvate din Google Chrome (și să împiedicați pe alții să arunce cu ochiul)

Recomandări cheie

  • Managerul de parole Google Chrome este convenabil, dar are dezavantaje. Hackerii vă pot accesa parolele stocate în contul dvs. Google.
  • Nu există protecție suplimentară dacă nu utilizați o parolă pentru managerul de parole Chrome. Hackerii vă pot accesa cu ușurință parolele.
  • Parolele tale Chrome pot fi vizualizate online și sunt salvate local pe computer. Luați măsuri pentru a vă consolida securitatea parolei.

Este convenabil să permiteți Google Chrome să-și amintească toate parolele, dar are dezavantaje. Cu instrumentele adecvate, un hacker poate vizualiza toate parolele stocate în contul dvs. Google și le poate folosi pentru a pătrunde în conturile dvs. online.

Iată cum să vizualizați parolele Chrome de oriunde și de ce este posibil să nu doriți să faceți acest lucru.

Cum funcționează Managerul de parole din Google Chrome

Managerul de parole Google este integrat în browserul Chrome și este comutat în setări. Puteți accesa managerul de parole făcând clic pe cele trei puncte din dreapta sus a browserului și apoi alegând Setări. Odată ce sunteți în setări, selectați Completare automată și parole din stânga, apoi selectați Google Password Manager.

De asemenea, puteți îndrepta browserul către „chrome://password-manager/parole” pentru a le vedea.

Indiferent de ruta pe care o parcurgeți, Managerul de parole Chrome vă va afișa toate detaliile de conectare la site-ul web pe care le-ați salvat în acesta. Veți vedea fiecare nume de utilizator stocat pentru fiecare site web și un câmp de parolă mascat de puncte. Când faceți clic pe pictograma ochi de lângă parolă, Chrome vă va cere parola sau codul PIN al profilului sistemului de operare. După ce ați făcut acest lucru, Chrome va dezvălui parola pe care ați solicitat-o.

  Care este diferența dintre Chromecast și Google TV?

Dezavantajele managerului de parole Google Chrome

Utilizarea Chrome Password Manager este foarte convenabilă. Îți sincronizează parola între dispozitivele tale și completează automat formulare de pe orice computer pe care trebuie să te conectezi. Dacă trebuie să reții o parolă (de exemplu, dacă completarea automată nu își face treaba), poți folosi managerul pentru a-ți reaminti care este parola.

Din păcate, Managerul de parole Google Chrome are dezavantajele sale. Merită să țineți cont de acestea, astfel încât să vă puteți proteja parolele, adică dacă doriți să păstrați în continuare Managerul de parole al Chrome după ce aflați despre aspecte negative!

Nu există protecție suplimentară dacă nu utilizați o parolă

Vă amintiți cum Managerul de parole din Chrome vă solicită parola sau PIN-ul pe care îl utilizați pentru a vă conecta? Lucrurile devin puțin îngrijorătoare dacă nu utilizați un cod de conectare. Fără un cod de autentificare, cineva poate să se conecteze la profilul tău, să pornească Chrome și să se uite la toate parolele pe care le dorește fără verificări de securitate.

Chiar dacă utilizați un PIN sau o parolă, un hacker vă poate accesa parola dacă învață codul. La momentul scrierii, nu există nicio modalitate de a adăuga autentificare cu doi factori la Managerul de parole Chrome; dacă cineva vă cunoaște PIN-ul sau parola, puține îi împiedică să le acceseze. În plus, deoarece Managerul de parole Chrome are o opțiune de export toate parolele, este posibil să găsiți întreaga listă de parole compromisă în câteva secunde.

De asemenea, dacă reutilizați frecvent parolele (această practică proastă este un risc de securitate, apropo), intrusul poate folosi acest obicei prost pentru a vă deschide celelalte conturi fără a fi nevoie să vadă fiecare parolă. Tot ce au nevoie este site-ul web pe care îl vizitați și numele dvs. de utilizator și au o „cheie schelet” care deblochează oricare dintre conturile dvs.

Parolele dvs. Chrome pot fi vizualizate online

În partea de sus a paginii de setări a managerului de parole din Chrome, veți vedea propoziția „Vizualizați și gestionați parolele salvate în Contul dvs. Google”. Puteți face clic pe cuvintele „Cont Google” pentru a accesa passwords.google.com.

  Cum să remediați eroarea Google Chrome 403

Când accesați acest link, Google vă va afișa toate detaliile de conectare pentru fiecare cont pe care l-ați stocat cu Chrome. Puteți vizualiza parolele și aici; trebuie doar să treceți o verificare a parolei Contului Google înainte de a le vedea. Aceasta înseamnă că cineva cu parola dvs. Google poate vizualiza toate detaliile contului dvs. de la distanță.

Din fericire, Google are activată în mod prestabilit urmărirea geolocalizării, astfel încât cineva care se conectează dintr-o țară străină va fi semnalat ca suspect și va fi refuzat intrarea. Cu toate acestea, dacă persoana care vă isprăvește parolele folosește aceeași conexiune ca și dvs., poate sări peste această verificare.

Parolele dvs. Chrome sunt salvate local

Pe lângă toate acestea, toate detaliile de conectare sunt salvate pe computer. Nu ne crezi? Pe Windows, accesați „C:\Utilizatori\[user]\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default”, unde [user] este numele dvs. de utilizator. Apoi, deschideți fișierul „Date de conectare” într-un editor de text.

Ar trebui să vedeți site-urile web pe care le-ați salvat și numele de utilizator pentru fiecare. Din fericire, parola este criptată, dar există instrumente online care pot decripta acest fișier. Ca atare, dacă cineva pune mâna pe acest fișier, poate obține toate detaliile dvs. de conectare cu puțină muncă.

Cum să vă consolidați securitatea parolei Chrome

După cum puteți vedea, există multe care pot merge prost cu Managerul de parole din Chrome. Cu toate acestea, dacă nu vă puteți decide să folosiți funcția, există modalități de a vă consolida securitatea.

Protejați-vă cu parolă sistemul de operare

Pentru a începe, introduceți o parolă sau un cod PIN pe sistemul dvs. de operare. Poate fi un obstacol enervant dacă ești singurul care folosește computerul, dar îți oferă această apărare suplimentară împotriva privirilor indiscrete. În plus, este o bună apărare dacă cineva încearcă să vă acceseze computerul fără permisiunea dvs.

Protejați-vă contul Google cu autentificarea în doi factori

De asemenea, vă puteți configura Contul Google pentru autentificare în doi factori. În acest fel, dacă cineva încearcă să acceseze pagina de parole pentru contul dvs., va avea nevoie de un al doilea cod pentru a continua. Tot ce trebuie să faceți este să păstrați codul în siguranță, iar parolele dvs. sunt în siguranță.

  GraphiTabs arată ferestrele și filele într-un aspect arborescent pentru o mai bună gestionare [Chrome]

Utilizați criptarea pe dispozitiv a Managerului de parole Chrome

Dacă ești îngrijorat de fișierul Date de conectare menționat mai devreme, ar trebui să activați criptarea Chrome pe dispozitiv. Acest lucru va cripta corect fișierul Date de conectare, astfel încât să nu vă faceți griji că oamenii vor fura date din acesta.

Pentru a activa această funcție, accesați passwords.google.com și faceți clic pe pictograma roată din dreapta sus.

Apoi, sub Criptare pe dispozitiv, faceți clic pe Configurare.

Google vă va ghida prin procesul de configurare a criptării. După ce este configurat, nu există nicio modalitate de a-l elimina din nou, așa că asigurați-vă că sunteți sigur că doriți să faceți acest lucru. De asemenea, unele site-uri web nu te vor conecta automat după ce îți criptezi datele.

Utilizați un manager de parole terță parte

Dacă doriți mai mult control asupra parolelor dvs., încercați în schimb un manager de parole terță parte. În acest fel, nu sunteți legat de modul Google de a vă gestiona datele.

Faceți-vă parolele mai memorabile

Dacă vă bazați pe un manager de parole pentru a vă menține conturile sub control, este posibil să setați parole greu de reținut. Este o idee bună să ai un plan care creează parole memorabile pentru fiecare site web fără a-l reutiliza pe același.

Dacă uitați mereu parole, vedeți cum să creați o parolă puternică pe care să nu o uitați.

Managerul de parole Chrome este sigur de utilizat?

Managerul de parole Chrome este o modalitate convenabilă de a stoca și de a gestiona parolele. În general, este sigur de utilizat, în special pentru utilizatorii care operează în principal în cadrul ecosistemului Google, criptând parolele cu datele de conectare ale Contului Google ale utilizatorului, adăugând un nivel de securitate.

Cu toate acestea, siguranța acestuia depinde în mod semnificativ de puterea parolei Contului dvs. Google și de alte funcții de securitate, cum ar fi autentificarea cu doi factori. Deși este mai puțin sigur decât un manager de parole dedicat, care oferă de obicei funcții de securitate și metode de criptare mai bune, oferă un nivel decent de protecție pentru utilizarea de zi cu zi.

Deci, cu toate acestea spuse, totul se rezumă la cântărirea comodității față de riscurile potențiale și luarea în considerare a nevoilor personale de securitate atunci când decideți să utilizați Managerul de parole Chrome.