ProWidgets este prima implementare adevărată a unui widget pentru iPhone și iPad

S-ar putea să fi auzit că Android și-a schimbat întreg aspectul și senzația atunci când Apple a dezvăluit iPhone-ul în 2007, ceva pe care fanii Android ar fi cu adevărat reticenți să recunoască. Cu toate acestea, nu sugerez nicăieri că Android nu avea elementele sale originale. De fapt, oferta Google v-a permis să efectuați anumite acțiuni care fie nu au ajuns niciodată la iOS (tastaturi alternative, oricine?), fie au fost prea târziu, cum ar fi schimbarea imaginilor de fundal și utilizarea widget-urilor. De fapt, implementarea de către Apple a widget-urilor Centrului de notificare a fost atât de mizerabilă încât nici măcar nu le socotesc de vreun folos.

Din fericire, utilizatorii iOS au scenariul de jailbreak la care să apeleze pentru asistență, iar o nouă modificare Cydia pentru iPhone-uri, iPod touch și iPad-uri cu jailbreak de la renumitul dezvoltator Alan Yip își propune să rezolve definitiv problema lipsei widget-urilor. Acest pachet minunat a fost etichetat ProWidgets.

Pentru a cita cuvintele exacte ale dezvoltatorilor, „ProWidgets este o suită de widget-uri și un cadru revoluționar pentru iOS. Oferă o modalitate revoluționară și convenabilă de a efectua sarcini rapide oriunde, cu capacitatea de multitasking atât pe iPhone, cât și pe iPad.” Modificarea vine, practic, cu un pachet de widget-uri pre-disponibile proprii, deschizând în același timp posibilitatea dezvoltatorilor terți de a veni cu propriile soluții pentru diferite acțiuni comune de multitasking folosind cadrul ProWidgets. Widgeturile în sine seamănă cu conceptul de „aplicații mici” Sony pentru Android, care poate fi invocat oriunde în cadrul unei aplicații și utilizat fără a perturba fluxul normal de lucru.

  7 Cel mai bun cadru pentru JamStack [2023]

Gama implicită de widget-uri disponibile atunci când instalați ProWidgets include Eveniment, Memento, Note, Browser, Mesaj (compunere rapidă, dacă îmi permiteți), Mail, Dicționar, Alarmă și Timer, în timp ce o varietate de altele pot fi obținute prin Cydia. Pot exista mai multe mijloace de invocare a widget-urilor. De exemplu, acestea pot fi adăugate la centrul de control al iOS 7 utilizând CCLoader sau widgetul evenimente poate fi apelat prin vizualizarea Azi din Centrul de notificări. Din ecranul de blocare, puteți apela widget-ul browserului, în timp ce pentru toate celelalte, gesturile Activator pot fi utilizate în funcție de modelul dvs. de utilizare. Întreaga idee este să puneți mult control în mâinile utilizatorului pentru a configura ProWidgets după bunul său plac, mai degrabă decât să impuneți ceva.

Widgeturile pot fi maximizate/minimizate în orice moment dacă doriți să continuați să faceți ceea ce făceai mai devreme.

În cele din urmă, în ceea ce privește configurația, ProWidgets adaugă propriile setări la aplicația nativă Setări iOS, unde puteți schimba aspectul și simțul widget-urilor folosind teme (atât oferte stoc, cât și terțe prin Cydia), schimbați ce widget-uri sunt active, definiți metode de activare și controlați alți parametri generali, inclusiv ce widget merge unde.

În general, ProWidgets este unul dintre cele mai bune și mai practice pachete de jailbreak pe care le-am întâlnit vreodată. Nu numai că aduce o funcționalitate atât de necesară pentru iPhone și iPad, dar capacitatea de a extinde acest set de funcții prin intermediul dezvoltatorilor terți îl face infinit mai util. Adăugați la amestec posibilitățile de personalizare și schimbarea aspectului și a simțului și aveți un câștigător la îndemână. Pachetul este distribuit (oficial) prin repo BigBoss din Cydia și costă 2,99 USD (este un pachet comercial), dar cu siguranță merită banii când te uiți la ceea ce primești. Eu unul, voi rămâne cu iOS 7.0.6 până când un alt jailbreak este disponibil doar pentru această modificare Cydiia.

  Cum să schimbați un document Microsoft Word într-un fișier CSV