Premiile MakeUseOf pentru cele mai bune spectacole

Este MWC 2024 și asta înseamnă că există o grămadă de tehnologie nouă pe care să-ți delectezi ochii.

Am călătorit la Mobile World Congress 2024, verificând cele mai recente smartphone-uri, laptopuri și multe altele; unele dintre aceste produse sunt disponibile pentru cumpărare imediată, iar unele sunt doar concepte care s-ar putea transforma în produse adecvate mai târziu.

Oricum, toți s-au clasat pe lista MakeUseOf’s Best of MWC 2024 – într-o anumită ordine.

1. Tecno Megabook T16 Pro

Gavin Phillips/MakeUseOf

Tecno este una dintre companiile tehnologice cu cea mai rapidă creștere din lume, iar gama sa de laptopuri Megabook tocmai a primit un upgrade enorm: procesarea AI.

Noul Tecno Megabook T16 Pro 2024 este livrat cu un Intel Core Ultra 7 (sau Core Ultra 5) compatibil AI, care permite instrumente AI pe dispozitiv folosind noul Neural Compute Engine de la Intel, cum ar fi generarea de imagini AI și suportul pentru conferințe AI, toate accesate. prin intermediul PC Manager de la bord. După ce am încercat generarea de imagini la bord, este rapid și receptiv, folosind cea mai recentă versiune a Stable Diffusion pentru a genera imagini AI.

Gavin Phillips/MakeUseOf

Puteți alege Megabook T16 Pro în variante de 16 GB sau 32 GB, împreună cu alegerea între un SSD PCIe 4.0 de 512 GB sau 1 TB.

În plus, Megabook T16 Pro este livrat cu o baterie uriașă de 99,99 Wh care acceptă încărcare de 100 W, iar sistemul său de răcire îmbunătățit de 65 W ajută la menținerea tuturor tocărilor frumos.

2. Honor Magic 6 Pro

Gavin Phillips/MakeUseOf

Honor este o altă companie de tehnologie care pare să fie pe cale să lanseze produse grozave, iar noul Honor Magic 6 Pro nu face excepție.

Honor Magic 6 Pro este un smartphone cu aspect sublim, care combină colțurile netede cu un suport din piele artificială, toate combinând carcasa camerei și reușind să-l păstreze să arate extrem de inteligent. Este cu siguranță unul dintre cele mai plăcute smartphone-uri din punct de vedere estetic care va fi lansat la MWC 2024.

Display-ul său de 6,8 inci are o rezoluție de 1280×2800 (453 PPI) și are o luminozitate maximă de 5.000 nits, ceea ce este extrem de luminos.

Sub capotă, Magic 6 Pro are un puternic Snapdragon 8 Gen 3, 12 GB sau 16 GB RAM și 256 GB, 512 GB sau 1 TB de stocare (1 TB pe un smartphone este sălbatic!). Configurația camerei sale este, de asemenea, puternică, combinând un obiectiv lat de 50 MP, un teleobiectiv periscop de 180 MP și un ultrawide de 50 MP în configurația cu trei camere.

O caracteristică care mi-a plăcut foarte mult la Honor Magic 6 Pro este noile instrumente de drop and drag pentru a căuta. În loc să fie nevoie să apăsați lung, să copiați, să lipiți și așa mai departe, glisați și plasați informațiile de care aveți nevoie direct în aplicația dorită. Vă trimite cineva o locație? Doar trageți-l direct în Google Maps și se încarcă imediat.

În cele din urmă, bateria de siliciu-carbon de a doua generație a lui Honor îi permite să împacheteze o capacitate uimitoare de 5.600 mAh, păstrând în același timp designul lui Magic 6 Pro subțire și elegant; este o trusa grozava.

  Cum să câștigi la fericirea clienților cu Freshworks

3. Conceptul Motorola Adaptive Display

Gavin Phillips/MakeUseOf

Smartphone-urile concept sunt întotdeauna interesante, dar este și mai bine atunci când există un exemplu utilizabil. Modelul Motorola pliabil, flexibil și purtabil este o altă interpretare a unui smartphone pe care îl puteți înfășura în jurul încheieturii, afișând o flexibilitate incredibilă, având în vedere tot hardware-ul ambalat în corp.

Dacă acest smartphone ultra-flexibil va deveni vreodată un produs real, este aici sau acolo; tehnologia din spatele ei este cool și există ceva futurist în a-ți lega smartphone-ul în jurul încheieturii mâinii.

Conceptul smartphone are un ecran pOLED de 6,9 ​​inchi. Cel mai interesant este că bateria și alte componente sunt construite în mai multe segmente pentru a ajuta dispozitivul să-și atingă flexibilitatea.

4. Tecno Camon 30 Premier 5G

Gavin Phillips/MakeUseOf

Tecno a lansat o serie de noi smartphone-uri la MWC 2024, inclusiv Pova 6 Pro 5G, Spark 20 Pro și Pro+ și un concept Tecno Phantom Ultimate – mai multe despre asta într-un moment.

Totuși, premiul principal este Tecno Camon 30 Premier 5G, un smartphone cu aspect sublim și hardware serios. Camon 30 Premier 5G este alimentat de un cip Dimensity 8200 Ultra cu opt nuclee asociate cu 12 GB RAM și 512 GB stocare (plus un GPU integrat separat).

Camon 30 Premier 5G vine, de asemenea, echipat cu un ISP Sony, care este un cip puternic de procesare și procesare a imaginilor AI care alimentează noul sistem de imagistică PolarAce de la Tecno. Practic, îi permite lui Camon 30 Premier 5G să reducă zgomotul în captura video, să ofere videoclipuri 4K Ultra Night Vision și să activeze funcția Universal Tone, concepută pentru a reda mai precis tonurile pielii.

Un alt punct în plus este ecranul de 6,77 inci, cu o rezoluție de 1.264×2.780 și o luminozitate maximă de 1.400 nits. Este, de asemenea, un panou LTPO, care permite rate de reîmprospătare dinamice mult mai bune, ceea ce este extrem de util atunci când comutați între sarcini intensive.

De asemenea, include o baterie substanțială de 5.000 mAh și acceptă încărcare rapidă de 70 W.

5. ZTE Nubia Flip 5G

Gavin Phillips/MakeUseOf

Acum, iată un dispozitiv pe care nu mă așteptam să-l văd: noul ZTE Nubia Flip 5G. ZTE a apărut la MWC 2024 cu o grămadă de noi smartphone-uri, tablete și alt hardware, iar Nubia Flip 5G este cel mai bun din grup (deși mi-a plăcut foarte mult și noul ZTE Nubia Music).

Arată grozav, având un ecran extern destul de mare, care găzduiește și camerele din spate de 50MP și 2MP. Nubia Flip 5G este de fapt destul de asemănător ca design cu Tecno Phantom V Flip 5G, ceea ce nu este un lucru rău. ZTE a optat pentru un cip Snapdragon 7 Gen 1, care, deși nu este la fel de puternic ca cel mai recent Snapdragon 8 Gen 3, încă are o putere puternică.

Mecanismul de pliere s-a simțit receptiv, în timp ce pliul se pliază corect la 180 de grade, ceea ce este frumos. Ecranul de 6,9 ​​inchi la 120 Hz a fost perfect receptiv, deși este întotdeauna mai bine să judecați aceste lucruri după ce ecranul a fost pliat de câteva ori în timpul utilizării obișnuite.

Piața de telefoane flip-uri de buget se încălzește, cu intrări puternice precum ZTE Nubia Flip 5G și Tecno Phantom V Flip 5G luptă cu Motorola Razr.

6. Ayaneo Pocket S

Gavin Phillips/MakeUseOf

Dispozitivele de jocuri de buzunar au cunoscut o renaștere enormă în ultimii câțiva ani, iar noul Ayaneo Pocket S este unul dintre cele mai bune pe care le-am văzut.

  Cum să eliminați Blocarea de activare pe un iPhone

Arată sublim, ecranul IPS de 6 inchi 1440p fără margini se îmbină minunat cu cadrul ultra-ușor și subțire al lui Pocket S. Ecranul are o rezoluție de 2560*1440 cu 490PPI și o luminozitate maximă de 400 nits. Trebuie să spun că arată excelent.

De asemenea, împachetat în acel cadru este și al doilea motiv pentru care Ayaneo Pocket S este prezentat pe această listă: este livrat cu un cip Snapdragon G3x Gen 2 nou-nouț, care permite jocuri de top cu doar o putere de 15W. Ayaneo Pocket S este unul dintre primele dispozitive de gaming din lume care utilizează acest nou cip Snapdragon, oferind opt nuclee Kryo Prime Ultra la 3,36 GHz plus un GPU Adreno A32 dedicat de 1 GHz.

Pocket S are, de asemenea, mai multe moduri de performanță, vibrații integrate, iluminare RGB pe joystick-urile Hall Sensing și o mulțime de integrări pentru jocuri.

7. Xiaomi 14 Ultra

Gavin Phillips/MakeUseOf

Acum, dispozitivele Xiaomi Ultra se concentrează adesea pe fotografie și captură video, iar noul său 14 Ultra continuă această tradiție.

14 Ultra este livrat cu un senzor Sony LYT-900 de 1 inch, care este masiv pentru un smartphone. Totuși, nu este vorba doar de noul senzor. Ultra 14 este livrat cu o matrice cu patru camere, două teleobiective și o deschidere variabilă pentru a oferi creatorilor și mai multe opțiuni de profunzime de câmp. Încă vine cu marca Leica, iar carcasa funcționează frumos pe spatele dispozitivului.

Cel mai important, este livrat cu cel mai recent Snapdragon 8 Gen 3 și cip neural AISP al Xiaomi, despre care compania pretinde a fi primul model de calcul AI care se concentrează exclusiv pe fotografie. Există patru modele AI cu care să lucrați: FusionLM, ToneLM, ColorLM și PortraitLM, fiecare dintre ele ajustează imaginile capturate pe dispozitiv.

La fel ca Honor, Xiaomi a făcut, de asemenea, saltul la o nouă baterie cu celule de carbon din silicon, care oferă o densitate de putere mai mare. Xiaomi 14 Ultra are o baterie de 5.300 mAh, împreună cu încărcare rapidă cu fir de 90 W și încărcare fără fir de 80 W.

8. Honor MagicBook Pro 16

Gavin Phillips/MakeUseOf

MagicBook Pro 16 de la Honor a atras atenția la MWC 2024, nu în ultimul rând pentru spray-ul său pentru corp metalic curcubeu-esq (pe care Honor îl numește Tehnologia Spray de colorare 3D). Arată excelent și este un adevărat captivant, și asta înainte de a ajunge măcar la hardware-ul său substanțial.

Îmbrățișând impulsul către AI, Honor MagicBook Pro 16 este livrat cu un Intel Core Ultra 7 155H, cele mai recente cipuri Intel Meteor Lake. Noua sa gamă Core Ultra este prima sa care integrează direct motoarele Intel Neural Compute, iar Honor MagicBook 16 Pro are două dintre ele.

Honor a crescut puternic în integrările AI cu MagicBook Pro 16, iar noul său laptop include funcții noi interesante, cum ar fi Smart Picture Search, Smart Document Summary, Text Comprehension, AI Subtitle și Magic Text. Este plin de instrumente AI pentru a vă ajuta să vă finalizați munca mai rapid.

În plus, MagicBook Pro 16 este echipat cu un GPU Nvidia RTX 4060, care este destul de puternic, și o baterie de 75Wh, despre care Honor spune că ar trebui să dureze până la zece ore (în funcție de utilizare).

9. Tecno Phantom Ultimate Concept

Gavin Phillips/MakeUseOf

Bine, deci Tecno a adus conceptul Phantom Ultimate la IFA 2023. Dar atunci era mult mai mult un concept. Acum, la MWC 2024, conceptul Phantom Ultimate este un smartphone mult mai real – încă un concept – dar cu o dezvoltare suficientă din septembrie 2023 încât Tecno a fost bucuroasă să acorde ceva timp practic.

  Cum să scapi de Wayfair Professional

Ideea unui ecran de smartphone care se extinde de la 6,55 inchi la 7,11 inchi este nouă, desigur, dar mișcarea de alunecare este acum lină, iar ecranul curbat înfășurat arată grozav. Are și un afișaj secundar pe spate, care este o altă atingere plăcută.

De asemenea, este decent de subțire, măsoară 9,93 mm grosime și se simte bine în mână. Tehnologia suplimentară pentru mecanismul de alunecare nu adaugă prea mult la greutatea acestuia.

10. ZTE Nubia Pad 3D II

Gavin Phillips/MakeUseOf

Îți amintești de Nintendo 3DS? Ei bine, tehnologia 3D statică a parcurs un drum lung, lung de atunci. ZTE Nubia Pad 3D II este o întruchipare excelentă a tot ceea ce Nintendo și-a dorit probabil să realizeze 3DS, cu excepția unui ecran mult mai mare și cu rezoluție mai mare.

Testarea Nubia Pad 3D II pe show-ul MWC 2024 nu a fost ușoară, iar obținerea de imagini statice cu modelarea aprofundată 3D a tabletei nu este simplă, dar este cu ușurință una dintre cele mai bune tablete 3D statice pe care le-am avut. folosit vreodată. Învârtirea unui joc de crawling în temniță și adâncimea 3D incredibilă a temniței este ca nicio experiență 3D fără ochelari pe care am folosit-o înainte.

Tehnologia fără ochelari 3D este grozavă singură, dar ceea ce este mai bun este că Nubia Pad 3D II va converti imaginile, videoclipurile și jocurile din 2D în 3D, oferindu-vă o adâncime incredibilă într-un unghi de vizualizare de 86 de grade. De asemenea, rulează la 2560×1600, oferind o rezoluție excelentă, iar efectul 3D este evident dintr-o gamă largă de puncte de vizualizare.

11. Samsung Galaxy Ring

Gavin Phillips/MakeUseOf

Galaxy Ring de la Samsung a fost în lucru de ceva vreme, iar alți jucători din sfera inelului inteligent au fost îngrijorați de lansarea sa. Ei bine, îngrijorat că ar trebui să fie, deoarece arată grozav și împinge cu adevărat sectorul inelului inteligent înainte.

Ca și în cazul oricărui inel inteligent, nu înlocuiește un ceas inteligent. Veți căuta mereu într-o aplicație, deoarece orice inel inteligent nu poate afișa în prezent informații utile. Deci, pașii, ritmul cardiac, tiparele de somn și așa mai departe se găsesc într-o aplicație pentru smartphone conectată. Nu este un lucru rău; așa funcționează în prezent toate inelele inteligente.

Există câteva caracteristici grozave care vor face din Galaxy Ring un purtabil foarte puternic, cum ar fi urmărirea automată a antrenamentului, urmărirea fertilității, analiza somnului și multe altele.

Samsung Galaxy Ring arată, de asemenea, inteligent, evitând opțiunea mată oferită de alte opțiuni de inel inteligent în favoarea unui finisaj metalic strălucitor.

12. Lenovo ThinkBook Transparent Concept

Gavin Phillips/MakeUseOf

Lenovo a ajuns la MWC 2024 cu o nouă gamă excelentă de ThinkBooks. Noul său ThinkBook X12 Detachable Gen 2 este genial și ar putea fi provocatorul de care Surface Book avea întotdeauna nevoie.

Dar la MWC 2024, ThinkBook Transparent de la Lenovo a captat imaginația mai mult decât orice altceva, prezentând un ecran complet transparent cu o combinație de tastatură ultra-futuristă. Arată direct din SF și nu ar părea deplasat pe platourile de filmare ale vreunui film.

Conceptul Lenovo ThinkBook Transparent are un ecran minunat de 55% transparent, ceea ce înseamnă că puteți privi direct prin el la obiectul din spate. Acum, dacă doriți ca cineva să vadă ceea ce vizionați din cealaltă parte este o altă întrebare, dar ecranul MicroLED complet oferă bunurile.

Din nou, sunt ușor deranjat de ecran, dar este un design extraordinar de laptop transparent și ușor una dintre cele mai bune iterații ale acestui stil tehnologic în creștere lansat până acum.