GenAI de la Adobe transformă mesajele text în muzică: iată o primă privire

Legături rapide

Recomandări cheie

  • Project Music GenAI Control de la Adobe le permite utilizatorilor să creeze muzică din instrucțiuni de text sau melodii de referință și să editeze rezultatele cu precizie.
  • GenAI este dezvoltat în colaborare cu universități de top și se concentrează pe controlul profund al creației muzicale, eliminând nevoia de software de editare extern.
  • Utilizarea datelor de către GenAI pare să se alinieze cu principiile etice ale Adobe, dar îngrijorarea rămâne cu privire la probleme precum încălcarea drepturilor de autor cu muzica generată de AI.

Pe fondul zgomotului muzical AI, Adobe își dezvoltă propriul generator de muzică AI numit GenAI. Acest instrument va permite utilizatorilor să creeze muzică dintr-un prompt text și să ajusteze rezultatele. Întrebarea arzătoare este: de unde își aprovizionează GenAI datele audio?

Adobe dezvăluie Project Music GenAI Control

a anunțat Adobe o centrală AI, Project Music GenAI Control, care promite un mod mai eficient și mai distractiv de a încorpora muzica în crearea de conținut. GenAI va permite utilizatorilor să genereze muzică cu un simplu text prompt sau melodie de referință și apoi să-și îmbunătățească și să își ajusteze mai mult creațiile folosind o varietate de funcții de editare.

Prototipul Project Music GenAI Control este în curs de dezvoltare în colaborare cu cercetătorii de la Universitatea din California și Universitatea Carnegie Mellon. Suntem încă în întuneric despre lansarea oficială și dacă va fi propria sa aplicație sau va fi integrată în software-ul Adobe, cum ar fi Premiere Pro.

  Cum să căutați indicele de calitate a aerului pentru un oraș prin căutarea Google

Ca și în cazul modelului AI generativ Firefly de la Adobe, scrieți un mesaj text, cum ar fi „jazz neted” sau încărcați o melodie de referință și așteptați ca AI să vă producă sunetul. După generarea audio AI, puteți utiliza parametrii pentru a modifica tempo-ul, structura și intensitatea, precum și pentru a prelungi clipurile și pentru a crea bucle fără întreruperi.

După cum spune Nicholas Bryan, cercetător senior la Adobe Research, în comunicatul de presă:

Unul dintre lucrurile interesante despre aceste noi instrumente este că nu se referă doar la generarea audio, ci o duc la nivelul Photoshop, oferind creatorilor același tip de control profund pentru modelarea, modificarea și editarea sunetului. Este un fel de control la nivel de pixeli pentru muzică.

Nu numai că aceste comenzi integrate eclipsează alte instrumente muzicale AI, cum ar fi MusicLM, dar elimină și nevoia de software extern de editare audio. GenAI poate schimba jocul pentru YouTuberi, podcaster și diverși creatori de conținut care caută bucle simple și ajustări audio de bază.

De unde își ia GenAI materialul sursă?

În postarea de pe blog, Adobe menționează angajamentul său de a-și respecta Principii de etică AI, asigurându-se că tehnologia AI este dezvoltată în mod responsabil. Putem presupune că acest lucru înseamnă că GenAI este instruit pe date care reprezintă un joc corect, cum ar fi domeniului public sau lucrările licențiate corespunzător. Se pare că Adobe dezvoltă, de asemenea, o tehnologie de filigran, astfel încât să putem identifica dacă sunetul este generat prin GenAI.

Dar funcția de melodie de referință este lăsată în afara conversației, așa că nu este clar ce melodii pot încărca utilizatorii în instrument. Adobe ar trebui să calce cu atenție, deoarece aruncarea muzicii protejate prin drepturi de autor le-ar putea pune în apă fierbinte cu casele de muzică și artiști.

  Cum să completați în prealabil răspunsurile în Formulare Google

Dacă muzica generată de inteligență artificială încalcă proprietatea intelectuală a artiștilor este încă în aer. Cu toate acestea, platforme precum TikTok și Spotify au eliminat deja câteva piese deepfake care folosesc mostre vocale de la artiști fără acordul acestora. Un prim exemplu este cântecul AI Heart on My Sleeve, cu voci false de The Weeknd și Drake, ca raportat de The Guardian.

Nu toți artiștii se îngrijorează de problemele pe care le pune muzica AI. Grimes, de exemplu, îmbrățișează conceptul cu condiția ca ea să primească partea echitabilă din redevențele pentru orice melodie de succes generată de AI cu vocea ei.

În lumea instrumentelor AI generative în continuă creștere, GenAI poate deveni ideal pentru creatorii care caută o modalitate ușoară de a face muzică – în același timp, dă bătăi de cap pentru muzicieni, dacă ajunge să le agațe lucrările protejate prin drepturi de autor.