Netflix a oprit partajarea parolelor?

Recomandări cheie

  • Netflix a interzis partajarea parolelor în afara aceleiași gospodării în peste 100 de țări.
  • Funcții precum transferul unui profil și adăugarea unui nou membru au fost introduse împreună cu interdicția de partajare a contului.
  • Netflix determină gospodăriile urmărind adresele IP și ID-urile dispozitivelor pentru a restricționa accesul. Utilizatorilor prinși prin partajarea parolei li se solicită să se înregistreze pentru propriul cont.

Dacă sunteți unul dintre mulți utilizatori care și-au împărtășit parola Netflix cu prietenii sau familia, probabil că ați simțit deja efectele interzicerii partajării parolei. Dacă doriți să aflați mai multe despre interdicția de partajare a parolei Netflix, avem tot ce trebuie să știți despre aceasta aici.

Când a oprit Netflix partajarea parolelor?

Mulți dintre noi sunt vinovați de partajarea parolelor noastre Netflix în afara gospodăriilor noastre. În trecut, acest lucru era o practică comună. Dar în 2023, gigantul de streaming a anunțat o reprimare a partajării parolelor.

Acest anunț a fost întâmpinat cu o parte echitabilă de controverse, deoarece utilizatorii au dezbătut dacă Netflix ar trebui să nu mai permită oamenilor să-și împărtășească parolele cu familia sau prietenii și cum s-ar putea întoarce împotriva lui Netflix.

Netflix a oferit utilizatorilor o cantitate suficientă de avertisment cu privire la momentul în care va intra în vigoare interdicția de partajare a parolei, dar din mai 2023, schimbarea este acum în plină desfășurare în peste 100 de țări.

  Aducerea confuzului Smart Home Control la un perete din apropierea dvs

Unde a oprit Netflix partajarea contului?

Netflix a eșalonat schimbarea. Într-o Postare pe blog Netflix în februarie 2023, compania a anunțat încetarea partajării contului în Spania, Noua Zeelandă și Canada. Netflix a menționat în sa Raportul privind rezultatele trimestrului I 2023 că plănuia să efectueze o lansare mai largă mai târziu în acel an.

Această lansare mai largă a avut loc în mai 2023, când partajarea plătită a fost lansată în încă 100 de țări, potrivit companiei. Scrisoarea acționarului Q2.

Scopul interdicției de partajare a contului este acela de a împiedica utilizatorii să folosească conturile altor utilizatori atunci când locuiesc în gospodării diferite. Potrivit scrisorii acționarilor, noile înscrieri au depășit anulările, îmbunătățind astfel veniturile totale.

Cum împiedică Netflix utilizatorii să partajeze parole?

Sithiphong/Shutterstock

Aveți voie să împărtășiți parola Netflix cu persoane din aceeași casă cu tine. Acest lucru nu se schimbă, Netflix își propune doar să restricționeze accesul la aceeași gospodărie și la aceeași conexiune la internet.

In conformitate cu Site-ul Netflix, modul în care Netflix determină gospodăriile este notând locația titularului principal de cont. Apoi adună informații despre toate profilurile asociate contului, urmărind adresele IP și ID-urile dispozitivelor pentru a afla unde și când vizionați Netflix.

Aceste informații sunt apoi folosite pentru a discerne dacă faceți parte din aceeași gospodărie sau dacă utilizați aceeași conexiune la internet.

Dispozitivele care nu se află în aceeași gospodărie cu dispozitivul principal vor fi solicitate să se înregistreze periodic la locația principală a contului sau ar putea fi blocate. O parolă va fi trimisă titularului de cont principal.

Dacă ești tu, prinderea și introducerea acelui cod va fi simplă. Dacă nu sunteți titularul principal al contului, totuși, ar putea fi mai greoi să luați legătura cu ei și să introduceți codul înainte de a expira.

  6 Monitorizare server bazată pe cloud pentru întreprinderi mici și mijlocii

Ce se întâmplă dacă Netflix te prinde că îți partajezi contul?

Dacă Netflix stabilește că s-ar putea să încărcați gratuit și să utilizați contul altcuiva, vi se va cere să vă înscrieți pentru propriul cont Netflix sau să utilizați funcția Transfer Profil.

Această caracteristică vă permite să creați un cont nou prin transferul unui profil care există deja pe alt cont. Deținătorii de cont pot adăuga, de asemenea, un membru în contul Netflix care se află în afara gospodăriei lor. Adăugarea unui membru este mai ieftină decât crearea unui cont complet nou, costând 7,99 USD pe lună.

Acest lucru îl face o opțiune excelentă pentru părinții care încă sunt dispuși să plătească pentru contul Netflix al copiilor lor atunci când sunt plecați la facultate sau s-au mutat de acasă.

Puteți ocoli interdicția de partajare a parolei Netflix?

Eludarea interzicerii parolei este posibilă dacă aveți o comunicare excelentă, care vă permite să tranzacționați coduri de acces rapid și vă puteți întoarce acasă în fiecare lună sau cam așa ceva pentru a reveni.

Alternativ, puteți, de asemenea, să ocoliți interdicția parolei dacă aveți o conexiune puternică la internet, un router bun și un VPN pentru a păcăli serviciul să creadă că sunteți încă în locația principală a dispozitivului. Dar, la sfârșitul zilei, eludarea interdicției prin păcălirea Netflix cu un VPN este greoaie și necesită mult mai multă energie (și bani) decât simpla înscriere la Netflix.

Multe VPN-uri sunt servicii de abonament în sine. Schimbarea unui abonament cu altul în speranța de a păcăli Netflix devine mai mult efort decât merită. NordVPN, de exemplu, care este unul dintre cele mai populare servicii VPN, costă 12,99 USD pe lună pentru planul standard. Oricum, costul unui abonament Netflix standard (cu reclame) este dublu.

  Cum să configurați și să utilizați aplicația Microsoft Teams Zoom

Așadar, la sfârșitul zilei, ați putea înșela Netflix să creadă că faceți parte din gospodăria principală, dar probabil că este mai bine să vă abonați la Netflix sau să adăugați un membru suplimentar la un cont Netflix.