03/01/2024

Merită să plătiți suplimentar pentru Galaxy S24 Ultra față de S24?

Legături rapide

Galaxy S24 Ultra costă cu 500 de dolari mai mult decât S24 entry-level și cu 300 de dolari mai mult decât S24+, dar ce primești pentru banii în plus pentru a justifica achiziționarea lui? Aflați toate motivele pentru care S24 Ultra este mai bun decât S24.

1. Ecran mai mare cu suport S Pen

Avantajul cheie al lui Galaxy S24 Ultra față de S24 obișnuit este afișajul QHD+ de 6,8 inchi. Acesta este semnificativ mai mare decât panoul FHD+ de 6,2 inchi al lui S24. Samsung susține că ambele panouri acceptă o rată de reîmprospătare dinamică de 1-120 Hz și o luminozitate maximă de 2.600 nits, așa că nu există nicio diferență în calitatea panoului în afară de rezoluție.

Ecranul lui S24 Ultra acceptă S Pen, permițându-vă să utilizați stylus-ul Bluetooth pentru a picta pe ecran sau pentru a lua rapid notițe. Nu există nicio modalitate de a folosi S Pen pe ecranul AMOLED de 6,2 inchi al lui Galaxy S24 și este aceeași poveste cu panoul QHD+ de 6,7 inci al lui S24+. Dacă ești un creator, acesta ar putea fi un dealbreaker.

Samsung

În cele din urmă, afișajul Galaxy S24 Ultra folosește pentru protecție Gorilla Glass Armor de la Corning, care, potrivit Comunicatul de presă al Samsung, reduce reflexia cu până la 75% pentru o experiență de vizionare mai bună. Galaxy S24 și S24+ folosesc vechea generație Gorilla Glass Victus.

  10 aplicații pentru a face Halloween-ul mai înfricoșător pentru distracție tipstrick.ro

2. Interne mai robuste

Pe hârtie, întreaga serie Galaxy S24 folosește același cip Snapdragon 8 Gen 3 „pentru Galaxy” în SUA. Cu toate acestea, unele diferențe interne fac din S24 Ultra o achiziție mai bună decât S24.

Samsung Galaxy S24 Ultra are o cameră de vapori de 1,9 ori mai mare decât modelul de anul trecut (recenzia noastră Galaxy S23 Ultra), ceea ce permite o mai bună disipare a căldurii. Cu toate acestea, S24 și S24+ nu primesc astfel de îmbunătățiri. Samsung a echipat și S24 Ultra cu 12 GB de RAM, în timp ce S24 este livrat doar cu 8 GB. Având în vedere caracteristicile Galaxy AI, RAM suplimentară ar trebui să ajute la multitasking.

În cele din urmă, în timp ce Galaxy S24 este disponibil în variante de stocare de 128 GB și 256 GB, puteți obține S24 Ultra cu până la 1TB de stocare. În plus, varianta de bază a lui S24 Ultra vine cu 256 GB spațiu de stocare. Deci, dacă nu doriți să vă faceți griji că rămâneți fără spațiu pentru datele dvs., S24 Ultra este alegerea mai bună.

3. Calitate de construcție premium

Samsung a folosit un cadru de titan pentru Galaxy S24 Ultra pentru a-i oferi o senzație mai premium în mână. Pe Galaxy S24 (și S24+), compania a rămas cu „Armor Aluminium”. Titanul este mai puternic decât aluminiul și ar trebui să evite mai bine zgârieturile și zgârieturile în timpul utilizării zilnice. Dacă preferați să folosiți telefonul fără carcasă, marginile din titan ale lui S24 Ultra se vor simți mult mai bine.

Eforturile de durabilitate ale Samsung sunt, de asemenea, mai bune cu S24 Ultra, deoarece folosește mai multe componente reciclate decât frații săi mai mici. susține Samsung S24 Ultra folosește 40 la sută din oțel reciclat în difuzoare, bateria utilizând minimum 50 la sută cobalt. Pe Galaxy S24, compania a folosit oțel reciclat și TPU.

  Creați cursuri bazate pe cohorte pe aceste 11 platforme

4. Sistem de cameră superior

Credit imagine: Samsung

Dacă doriți un telefon cu cel mai bun sistem de cameră, Galaxy S24 Ultra ar trebui să fie alegerea dvs. preferată față de S24. Modelul de vârf Ultra al Samsung pentru 2024 are o cameră principală de 200 MP, un ultrawide de 12 MP f/2.2, un teleobiectiv de 10 MP 3x și un shooter periscop de 5x 50 MP.

Galaxy S24 Ultra folosește aceste lentile pentru a oferi o gamă de zoom optic de 3x și 5x și zoom digital de până la 100x. Foarte puține telefoane de pe piață pot egala acest nivel de flexibilitate. Sperăm că Samsung a remediat și decalajul declanșatorului, care se află pe primul loc în lista noastră cu cele mai rele lucruri despre telefoanele Galaxy.

Galaxy S24 (și S24+) utilizează un shooter principal de 50 MP, un ultrawide de 12 MP și un teleobiectiv de 10 MP 3x. În timp ce telefoanele mai mici Galaxy pot face și poze grozave, S24 Ultra este într-o ligă proprie.

5. Durată de viață mai bună a bateriei

În ciuda faptului că are un ecran QHD mai mare de 6,8 inchi, vă puteți aștepta ca Galaxy S24 Ultra să reziste mai mult decât S24. Asta pentru că S24 Ultra este livrat cu o baterie robustă de 5.000 mAh, în comparație cu unitatea de 4.000 mAh a lui S24.

În timp ce durata de viață a bateriei lui S24 ar trebui să fie suficient de bună pentru majoritatea oamenilor, S24 Ultra se va remarca prin rezistență. Și mai bine, telefonul se poate încărca la viteze de până la 45 W, Samsung susținând că o încărcare de la 0 la 65 la sută durează doar 30 de minute.

  Cum să fixați și să anulați fixarea extensiilor din bara de instrumente Chrome

S24 este limitat la viteze de 25 W și se poate încărca până la 50% în 30 de minute. Deși puteți consulta câteva sfaturi și trucuri pentru a vă încărca mai repede telefonul Android, acestea nu vor reduce semnificativ timpul de încărcare.

Cumpărarea Galaxy S24 Ultra peste S24 are mult mai mult sens dacă aveți bani. Obțineți un afișaj mai mare, o durată de viață mai bună a bateriei, un sistem de cameră de ultimă oră, mai mult spațiu de stocare și o calitate mai bună a construcției. În esență, telefonul este mai bun decât frații săi mai ieftini în toate domeniile cheie.

x