Care este diferența dintre videoclipurile YouTube private, publice și nelistate?

Recomandări cheie

  • Videoclipurile private sunt complet private și pot fi văzute numai dacă sunt partajate prin e-mail.
  • Videoclipurile publice sunt imediat vizibile pentru toți abonații și pot fi găsite prin căutări și recomandări.
  • Videoclipurile nelistate pot fi distribuite printr-un link, dar nu vor apărea în căutări sau recomandări.
  • Videoclipurile programate vor fi publicate la o dată și oră viitoare aleasă de dvs.
  • Premiera videoclipului vă permite să îl programați și să-l debutați în direct, interacționând cu publicul în timp real.

Deci, încarci primul tău videoclip pe YouTube, dar care opțiune de publicare este potrivită pentru tine? În funcție de nevoile dvs., este posibil să nu doriți să apăsați pur și simplu butonul de publicare. Vom analiza ce înseamnă fiecare opțiune de publicare YouTube, precum și diferențele dintre acestea de la Privat la Premiere.

Pentru a începe, încărcați un videoclip, ajustați setările după cum doriți, apoi mergeți la fila Vizibilitate.

Doar pentru tine sau prietenii tăi apropiați? Utilizați Privat

YouTube este cel mai bine cunoscut ca o modalitate prin care oamenii pot partaja videoclipuri cu publicul, dar poate servi și ca o modalitate complet gratuită de a stoca videoclipuri private. Videoclipurile private nu vor apărea în nicio căutare și chiar dacă sunt prezentate într-un playlist public, videoclipul va rămâne în continuare privat.

  Cum să faci o listă de redare YouTube

În general, numai dvs. puteți vedea videoclipurile pe care le postați în mod privat, dar puteți partaja videoclipuri YouTube private anumitor persoane prin invitații prin e-mail. În plus, oricine căruia îi partajați videoclipul nu poate partaja linkul. Utilizați această opțiune pentru videoclipurile pe care nu sunteți pregătit să le publicați sau pe care sperați să rămână private.

Vrei să-ți partajezi videoclipul chiar acum? Atinge Public

Dacă setați setarea de vizibilitate a unui videoclip ca Public și apăsați Salvați, acesta va fi imediat vizibil pentru toți abonații, recomandările relevante și interogările de căutare.

Cu excepția cazului în care configurați un videoclip YouTube pentru a preveni notificările pentru abonați, fanii cu alertele activate vor fi notificați despre publicare.

Similar cu opțiunea Privat, setarea videoclipului dvs. la Nelistat va împiedica, de asemenea, să apară în căutări și recomandări. În mod funcțional, videoclipul dvs. va fi privat pentru public, dar oricine are linkul îl poate vedea și îl poate partaja altora. Pentru a distribui un videoclip nelistat, copiați linkul și trimiteți-l oricui doriți.

Pentru majoritatea oamenilor, aceasta este o modalitate ușoară de a partaja videoclipuri cu prietenii și familia, prin simpla postare a linkului în chat-ul de grup. Pentru creatori, acest lucru este util pentru a oferi fanilor dedicați, cum ar fi membrii serverului Discord sau suporterii Patreon, conținut suplimentar „secret”.

Principala concluzie cu videoclipurile nelistate este că acestea nu sunt indexate sau enumerate în nicio căutare sau recomandare YouTube, dar pot fi vizualizate și distribuite dacă aveți linkul. Distribuie cu discretie!

Doriți să vă împărtășiți videoclipul mai târziu? Programează-l

Publicarea imediată a unui videoclip nu este întotdeauna cea mai grațioasă soluție, mai ales dacă ești un creator care dorește să stabilească un program de încărcare specific, previzibil. Ca atare, puteți utiliza opțiunea Program.

  Cum să vizionezi YouTube pe desktopul Linux cu FreeTube

Programarea unui videoclip vă permite să păstrați încărcarea privată până la o oră specificată. Apoi, la ora de publicare desemnată, videoclipul tău va urma aceleași procese ca și setarea vizibilității la Public, cum ar fi notificarea abonaților (dacă este activat) și apariția în căutări și recomandări.

În plus, linkul nu se schimbă odată publicat. Astfel, puteți programa un videoclip, copia linkul acestuia și puteți programa alte postări pe rețelele sociale pentru a-l promova în același timp.

Vrei să faci din asta un eveniment? Premieră videoclipul tău

O modalitate mai unică de a publica un videoclip ar fi utilizarea opțiunii Premiere. Premierele funcționează ca o combinație între postarea unui videoclip și găzduirea unui flux live pentru a găzdui o petrecere interactivă de vizionare cu fanii tăi.

Când selectați setarea Setare ca Premieră pentru un videoclip programat, veți avea câteva opțiuni din care să alegeți. Aceasta include alegerea temei Numărătoarea inversă, setarea unei anumite date și ore pentru publicare și chiar adăugarea unui trailer prin intermediul butonului Configurați Premiere.

Apoi, YouTube generează o pagină de vizionare pentru Premieră, care va apărea în feedurile abonaților dvs. și va indica ora viitoarei premiere.

Spectatorii pot apăsa butonul Notifică-mă pentru a primi o notificare când Premiera este live. Aceștia pot accesa pagina și pot solicita o notificare pentru momentul publicării, pot lăsa comentarii, pot participa la bara laterală de chat sau pot viziona trailerul, dacă este inclus.

În cele din urmă, când sosesc data și ora publicării Premierei, videoclipul va afișa o numărătoare inversă, va începe redarea la sfârșit, iar spectatorii pot discuta prin intermediul întregului proces.

  Cum să activați fluxul audio de înaltă calitate în YouTube Music

Ulterior, videoclipul nu va include numărătoarea inversă și va funcționa ca un videoclip publicat în mod regulat, dar spectatorii pot vedea istoricul chat Premiere în timp ce îl vizionează.

În plus, puteți face o premieră să aibă loc instantaneu dacă selectați Public și apoi bifați caseta pentru Setați ca Premieră instantanee. Același proces se va întâmpla ca și în cazul programării, doar instantaneu.

Ce opțiune de publicare YouTube este potrivită pentru tine?

Fiecare opțiune de publicare are utilitatea sa unică pentru creatori și oameni care doresc să găzduiască videoclipuri private deopotrivă. Cu toate acestea, înainte de a încărca ceva, asigurați-vă că setările dvs. de export video sunt optimizate pentru YouTube.

Mai jos este o diagramă care rezumă fiecare opțiune de încărcare și cât de private sunt acestea:

Format

Confidențialitate

Privat

Complet. Nimeni nu îl poate vedea decât dacă este partajat prin e-mail.

Public

Nici unul.

Nelistate

Parțial. Nimeni nu îl poate găsi, dar oricine are acces la link îl poate partaja altora.

Programat

Privat până la ora de publicare selectată.

Premieră

Videoclipul în sine este privat până la postare, dar spectatorii pot vedea când va avea loc premiera și pot stabili notificări.

Cine vrei să-ți vadă videoclipul? Dacă toată lumea, când vrei să fie publicat? Doriți să îl programați în mod normal sau să găzduiți o premieră? Luați în considerare aceste întrebări și veți ști exact cum să vă distribuiți videoclipul.