09/26/2023

Merită să plătiți LinkedIn Premium? 3 lucruri de luat în considerare

LinkedIn este o platformă gratuită excelentă care vă ajută să construiți o rețea profesională. Cu toate acestea, dacă ați folosit site-ul, veți ști că acesta încearcă să vă facă să faceți upgrade la LinkedIn Premium în mod regulat. Deci, merită LinkedIn Premium?

În acest articol, vom detalia tot ce trebuie să știți despre LinkedIn Premium. Aceasta include cât costă LinkedIn Premium, beneficiile oferite de LinkedIn Premium și dacă LinkedIn Premium are un raport calitate-preț bun.

Cât costă LinkedIn Premium?

LinkedIn Premium are patru niveluri de preț diferite:

 • Carieră premium: 39,99 USD/lună
 • Premium Business: 59,99 USD/lună
 • Sales Navigator: 99,99 USD/lună
 • Recruiter Lite: 180 USD/lună

Înainte de a vă abona la LinkedIn Premium, vă rugăm să rețineți că prețul nu include taxa pe vânzări, care se poate aplica în funcție de locația dvs. De asemenea, puteți economisi bani alegând să plătiți anual în loc de lunar, deoarece prețul anual este mai mic decât prețul lunar.

Fiecare nivel oferă caracteristici diferite. Cu toate acestea, majoritatea utilizatorilor LinkedIn vor fi interesați de Cariera Premium, așa că puteți plănui să plătiți 39,99 USD/lună sau mai puțin dacă alegeți să optați pentru un plan anual.

Puteți obține o încercare gratuită pentru a încerca LinkedIn Premium timp de o lună. Această încercare vă va oferi o idee bună despre modul în care funcțiile vă vor ajuta în încercarea de a obține un nou loc de muncă. Multe dintre beneficii sunt totuși pe termen lung, așa că țineți cont de asta. Și amintiți-vă, utilizator Premium sau nu, puteți utiliza în continuare LinkedIn în mod eficient pentru căutări de locuri de muncă.

Funcții Premium LinkedIn

Să începem cu funcțiile de bază Premium Career:

 • Cinci mesaje InMail pe lună.
 • Posibilitatea de a vedea în câte căutări ați apărut și câte persoane v-au văzut profilul în ultimele 90 de zile.
 • Perspectiva solicitantului.
 • Informații suplimentare despre locurile de muncă publicate și recomandările de locuri de muncă pentru cel mai bun candidat.
 • Informații suplimentare despre salariu.
 • Acces la videoclipuri de învățare la cerere.
 • Pregătirea interviului.
  Ce este un firewall de rețea și cum ajută acesta la oprirea atacurilor?

Primele două caracteristici sunt probabil marea atracție a Carierei Premium. Trimiterea de mesaje altor utilizatori fără a vă conecta mai întâi cu ei (sau a fi în același grup) este un avantaj uriaș al LinkedIn Premium.

Iată ce câștigi de la fiecare nivel de LinkedIn Premium:

 • Premium Business vă oferă informații suplimentare despre companii și căutări nelimitate de persoane. De asemenea, primești 15 mesaje InMail pe lună.
 • Sales Navigator Core vă oferă filtre de căutare avansate, 50 de mesaje InMail și posibilitatea de a face note despre profilurile utilizatorilor, precum și numeroase instrumente de vânzări.
 • Recruiter Lite vă oferă acces la instrumente de căutare puternice, proiecte și alte funcții axate pe recrutare. Mesajele InMail cresc la 30 pe lună cu acest nivel superior.

Rețineți că puteți obține oricând o rambursare pentru un abonament LinkedIn Premium.

Beneficii LinkedIn Premium

Deoarece majoritatea cititorilor vor fi interesați de Cariera Premium, ne vom concentra asupra beneficiilor abonamentului LinkedIn. Pe scurt, Premium Career te ajută să faci conexiuni și să găsești un loc de muncă. Și asta ar putea face LinkedIn Premium să merite pentru tine.

Dacă sunteți în căutarea unui loc de muncă, creditele InMail Premium Career, informații despre cine v-a vizualizat profilul și informații suplimentare despre job vă vor fi foarte utile. InMail vă permite să contactați oamenii care lucrează la companiile de care sunteți interesat, fără a încerca să vă conectați mai întâi cu ei. Este un instrument excelent pentru crearea de rețele.

Când vizualizați profilul cuiva fără LinkedIn Premium, veți observa un lacăt lângă butonul Mesaj dacă nu v-ați conectat cu acesta. Cu InMail, nu veți vedea pictograma respectivă, ceea ce înseamnă că le puteți trimite mesaje fără nicio conexiune.

Valoarea de a arunca o privire la cine v-a vizualizat profilul LinkedIn nu poate fi exagerată. Puteți să vă conectați cu acești oameni, să contactați recrutorii care și-au arătat interesul sau să vă folosiți creditele InMail pentru a oferi ajutor persoanelor care par că ar fi conexiuni valoroase.

Informațiile suplimentare despre job pot fi sau nu utile; atunci când căutați listele de locuri de muncă, LinkedIn vă va spune dacă pari un candidat bun pentru o anumită poziție.

  17 membri ai listei Multiversus cu care poți juca chiar acum

Cariera Premium are însă unele limitări. Dacă efectuați o mulțime de căutări ale oamenilor într-un timp scurt, LinkedIn nu va mai afișa rezultate și vă va spune să obțineți un abonament Business. Și dacă ești serios să faci conexiuni, vei dori mai multe credite InMail.

Aici intervine distincția dintre planul LinkedIn Premium Career și Premium Business. Cu Premium Business, obțineți 15 credite InMail și un număr nelimitat de persoane care caută, ceea ce este excelent pentru a face conexiuni. Cu toate acestea, informațiile suplimentare pe care le puteți găsi despre afaceri vă pot fi sau nu utile.

Următoarele două niveluri sunt pentru profesioniști în vânzări și recrutare. Dacă vă gândiți la unul dintre aceste produse, probabil că știți deja destul de multe despre ele. Segmentarea, sugestiile, integrarea e-mailului, proiectele și alte caracteristici vă pot ajuta să excelați la locul de muncă.

Motive pentru care LinkedIn Premium merită

Dacă încă nu ești sigur dacă ar trebui să plătești pentru LinkedIn Premium, iată trei motive specifice pentru a lua în considerare obținerea unui abonament:

1. Vezi cine se uită la profilul tău

Primul motiv este că poți să vezi persoanele care s-au uitat la profilul tău. S-ar putea să nu pară mare lucru, dar este extrem de util pentru a face conexiuni valoroase și pentru a vă optimiza profilul în funcție de public.

Mulți oameni văd profiluri pe LinkedIn. Unii sunt recrutori. Alții sunt directori și manageri care doresc să angajeze. Mulți sunt oameni din domeniul dvs. care doresc să facă conexiuni profesionale în rețea. Toți acești oameni fac LinkedIn Premium să merite. Aceste date sunt, de asemenea, benefice dacă doriți să vă promovați afacerea independentă folosind LinkedIn.

Chiar dacă nu ești în căutarea unui loc de muncă în acest moment, probabil că vei fi în viitor. Și să fii bine conectat cu oamenii din domeniul tău are multe beneficii, chiar și în afara căutării unui loc de muncă.

Când vezi că cineva s-a uitat la profilul tău, înseamnă că a vrut să afle mai multe despre tine. Și acesta este un motiv suficient pentru a intra în contact, fie cu un InMail, fie cu o solicitare de conectare. Doar asigurați-vă că trimiteți mesaje de recrutare pe LinkedIn în mod corect.

  Remediați Dell 5 bipuri când este pornit

2. Obțineți acces la valori îmbunătățite

Puteți folosi LinkedIn Premium pentru a găsi informații despre concurența dvs. atunci când aplicați pentru locuri de muncă. Cu Aplicant Insight, puteți vedea câte persoane au aplicat pentru o poziție, calificările lor și dacă setul dvs. de abilități se potrivește.

Cu aceste statistici, puteți obține informații valoroase despre ceea ce un potențial angajator așteaptă de la dvs. și cât de probabil aveți să obțineți postul. De asemenea, puteți utiliza aceste informații pentru a vă prezenta mai eficient și mai impresionant setul de abilități pe LinkedIn.

LinkedIn Premium vă oferă, de asemenea, posibilitatea de a vedea aparițiile dvs. de căutare și vizualizările profilului. Din nou, acest lucru s-ar putea să nu pară o afacere uriașă. Dar dacă încerci să-ți îmbunătățești profilul LinkedIn (și ar trebui să fii!), este o măsură excelentă pentru a-ți măsura succesul.

Aceasta înseamnă că, atunci când vă actualizați profilul LinkedIn, veți primi feedback foarte rapid despre dacă acele modificări au funcționat. În plus, puteți utiliza filtre de căutare avansată și puteți obține recomandări și alerte pe baza preferințelor dvs.

3. Deblocați insigna LinkedIn Premium

În cele din urmă, a avea un cont LinkedIn Premium vă poate îmbunătăți starea pe LinkedIn. Pare lipsit de importanță, dar pictograma mică de aur din profilul tău și din rezultatele căutării arată că ești serios să folosești LinkedIn pentru a construi conexiuni.

S-ar putea să fii surprins de cât de mult mai în serios te iau oamenii când ai acea insignă. Asta face ca merită să fie avut atunci când vine vorba de rețele profesionale și căutarea unui loc de muncă.

Ar trebui să investești în LinkedIn Premium?

Investiția în LinkedIn Premium înseamnă, în esență, să investești în tine. Dacă îl folosești corect, LinkedIn Premium te poate ajuta să avansezi în carieră sau să-ți găsești următorul loc de muncă.

Înainte de a începe să utilizați LinkedIn Premium, trebuie să vă asigurați că profilul dvs. este pregătit pentru a profita de el. Dacă profilul tău nu este cel mai bun, probabil că te vei lupta să faci conexiuni puternice pe platformă.

x