09/26/2023

Ce este Shopify SSL în așteptare și cum se remediază?

Deci, v-ați configurat magazinul Shopify, dar doriți să vă asigurați că datele pe care le schimbați cu clienții dvs. sunt protejate de hackeri. Ceea ce ar trebui să faci?

Shopify este unul dintre cei mai mari constructori de comerț electronic care vă poate ajuta să lansați un magazin online fără abilități de codare. SSL este una dintre asigurările că datele pe care le schimbați cu clienții dvs. sunt sigure și securizate.

Cu toate acestea, în timpul instalării site-ului, este posibil să întâmpinați această eroare, „Shopify SSL în așteptare”. Acest articol va explica ce este Shopify SSL în așteptare, ce cauzează acest lucru și cum să îl remediați.

Certificatul SSL și importanța acestuia

Secure Sockets Layer (SSL) este o punte securizată care criptează datele trimise între browserul unui utilizator și server. Luați în considerare acest scenariu: un client se înscrie pe site-ul dvs. web, pune informații personale și le trimite către serverul site-ului dvs. pentru procesare.

Un certificat SSL criptează datele respective (făcându-le ilizibile) până când ajunge la destinație. Acest lucru face ca astfel de date să fie inutile (izibile) dacă cineva pirata sau obține acces la date în timpul acestui schimb.

Un site web cu un certificat valid va avea un semn „blocare” chiar înainte de adresa URL. Acesta este un exemplu bun;

Puteți vedea semnul „blocare” chiar înainte de adresa URL.

Dacă dați clic pe pictograma de blocare, obțineți aceasta;

Un site web cu un SSL va avea HTTPS pe adresa sa URL în loc de HTTP. De exemplu, dacă aveți http://www.example.com, adresa URL se schimbă în https://www.example.com când activați un certificat SSL.

Un astfel de site web va avea un certificat SSL, un fișier de date găzduit pe serverele site-ului. Un astfel de certificat conține cheia publică a site-ului web, identitatea și informațiile conexe.

Toate dispozitivele care intenționează să comunice cu serverul de origine vor face referire la certificatul SSL pentru a obține cheia publică și a verifica identitatea serverului.

Un certificat SSL tipic va avea o cheie publică și privată. Odată ce datele dintre un browser sunt criptate, este necesară o cheie privată pentru a le decripta (debloca) odată ce ajunge la destinație.

  Mac Pro este prea scump în comparație cu un PC?

Cum funcționează un certificat SSL?

O conexiune între un browser și un server cu un certificat SSL funcționează după cum urmează;

 • Un server sau un browser încearcă să se conecteze la un site web securizat prin SSL
 • Serverul/browserul solicită site-ului web să se identifice
 • Serverul sau browserul primește o copie a certificatului SSL de pe site
 • Serverul/browserul verifică certificatul și semnalează site-ul dacă acesta este valid
 • Site-ul web trimite o confirmare semnată digital, pornind o sesiune criptată
 • Site-ul web partajează date criptate cu browserul/serverul

Beneficiile utilizării SSL pe un site web

 • Confidențialitatea datelor: un certificat SSL asigură că datele schimbate între browserul unui utilizator și serverele site-ului dvs. sunt criptate, protejând datele de accesul neautorizat.
 • Utilizatorii vor avea încredere în site-ul dvs.: majoritatea browserelor moderne avertizează utilizatorii ori de câte ori doresc să se conecteze la un site fără SSL. Ca atare, a avea o conexiune sigură crește reputația site-ului dvs. în rândul vizitatorilor.
 • Asigură conformitatea cu reglementările privind datele: confidențialitatea datelor a devenit o mare preocupare în ultima vreme. Certificatele SSL permit site-urilor web să respecte reglementările de prelucrare a datelor care impun proprietarilor de site-uri web să protejeze datele consumatorilor împotriva accesului neautorizat.

Cum să activați SSL pe Shopify

Shopify a terminat 1,75 milioane de comercianți din diferite părți ale lumii. De asemenea, se estimează că peste 3,76 milioane de site-uri web live folosesc Shopify.

O mulțime de date sunt schimbate între un magazin Shopify și browserul unui utilizator/cumpărător. Din fericire, Shopify oferă certificate SSL gratuite atunci când creați un magazin online. Cu toate acestea, nu puteți utiliza certificate SSL de la terți în magazinul dvs. Shopify.

Shopify emite automat certificate SSL pentru toate activele pe care le găzduiește pe domeniul myshopify.com. Platforma va emite, de asemenea, un certificat SSL atunci când achiziționați un domeniu personalizat precum Rosepicks.com pe Shopify.

Dacă aveți un domeniu personalizat de la platforme precum Namecheap sau GoDaddy, trebuie să le conectați manual la magazinul dvs. Shopify și să activați certificatul SSL. Aceștia sunt pașii de urmat;

 • Accesați tabloul de bord Shopify, apoi setări și faceți clic pe „Domenii”, apoi pe „Conectați domeniul existent”.

 • Introduceți adresa URL a domeniului dvs

 • Urmați instrucțiunile de setare și conectați-vă la furnizorul dvs. de domeniu. Instrucțiunile privind conectarea Shopify la furnizorul dvs. de domeniu vor varia de la un furnizor la altul.
  Cum să preveniți cyberloafing la locul de muncă [+5 Tools]

Un certificat SSL va dura până la 48 de ore să apară în magazinul dvs. Shopify.

Ce cauzează problema „Shopify SSL în așteptare”.

Shopify SSL în așteptare indică faptul că certificatul SSL a fost emis, dar serverele DNS nu au fost încă actualizate. Serverele iau SSL-ul în așteptare pentru a determina dacă ați urmat pașii de configurare corecti.

Acestea sunt cauzele posibile ale erorii SSL în așteptare;

 • Eroare de verificare a domeniului: aceasta se întâmplă mai ales atunci când utilizați un domeniu terță parte.
 • Problemă cu setările DNS: este posibil să nu fi configurat setările DNS așa cum era de așteptat.
 • Defecțiune temporală a sistemului Shopify: ca orice alt sistem online, Shopify poate avea o problemă.
 • Configurare greșită a magazinului dvs. Shopify: este posibil să fi ratat un pas în timpul configurării.
 • O problemă cu certificatul SSL în sine

Metode de remediere a problemei în așteptare SSL Shopify

S-ar putea să deveniți frustrat când vedeți mesajul „SSL în așteptare” în magazinul dvs. Shopify. Din fericire, există mai multe abordări pe care le puteți folosi pentru a rezolva această eroare;

#1. Așteptați 48 de ore

Chiar dacă Shopify emite un certificat SSL în câteva secunde, poate dura până la 48 de ore până când înregistrările DNS se actualizează la nivel global. Dacă problema nu este rezolvată, puteți opta pentru următoarele opțiuni.

#2. Remediați înregistrarea domeniului

Această eroare se întâmplă mai ales cu domeniile personalizate. Înregistrarea dvs. A ar trebui să indice întotdeauna 23.227.38.65, adresa IP a Shopify. Conectați-vă la registratorul de domenii și faceți clic pe opțiunea „Editați DNS” pentru a confirma dacă configurația este cea așteptată. De asemenea, vă asigurați că aveți o singură înregistrare A asociată domeniului dvs.

#3. Remediați înregistrările CNAME

Ar trebui să faceți referire la numele de domeniu al magazinului dvs. Shopify cu o înregistrare CNAME și nu cu o adresă IP. CNAME ar trebui să trimită către un CNAME specific Shopify (shops.myshopify.com)

#4. Înlocuiți IPv6 cu IPv4

Înregistrările IPv6 (AAAA) sunt înregistrări valide de adresă (A). Cu toate acestea, Shopify nu acceptă înregistrări IPv6. Deținerea acestora poate duce la probleme, pe care le puteți rezolva adăugând înregistrări IPv4.

#5. Caută ajutor

Puteți căuta ajutor dacă încercați toate aceste abordări și problema persistă. Puteți solicita ajutor de la Shopify, de la registratorul de domenii sau de la o firmă IT.

Întrebări frecvente

Care este importanța SSL în Shopify?

Scopul principal al unui certificat SSL este de a cripta datele schimbate între browsere și serverele site-ului web, protejând datele utilizatorilor de hackeri și terți. De asemenea, un certificat SSL asigură utilizatorilor că datele lor sunt protejate.

  Cum să adăugați anteturi și subsoluri în Google Docs

Ce este în așteptare Shopify SSL?

Aceasta este o situație în care SSL a fost emis, dar setările DNS nu au fost încă actualizate. Un certificat SSL poate fi emis în câteva secunde, dar este nevoie de până la 48 de ore pentru ca înregistrările să fie actualizate.

Ce cauzează eroarea SSL în așteptare?

Probleme precum o eroare de verificare a domeniului, o eroare de configurare greșită sau o problemă cu certificatul SSL în sine ar putea cauza această eroare. Uneori, această eroare se șterge singură în 48 de ore.

Cum puteți rezolva eroarea SSL în așteptare?

Există mai multe abordări. Prima abordare este să așteptați 48 de ore pentru propagarea proprietăților DNS. Dacă acest lucru nu se rezolvă, puteți să vă verificați înregistrările A, CNAME sau să contactați asistența pentru a rezolva această problemă.

Shopify taxează pentru certificatele SSL?

Nu. Toate certificatele SSL emise pe Shopify sunt gratuite.

Puteți folosi SSL terță parte pe Shopify?

Nu. Shopify nu permite terțe părți și puteți utiliza doar ceea ce este furnizat pe platformă.

Puteți folosi domenii terță parte pe Shopify?

Da. Accesați fila „Setări” din tabloul de bord Shopify și faceți clic pe „Conectați”. Puteți conecta domenii de pe platforme precum Namecheap sau GoDaddy cu magazinul dvs. Shopify. Platforma vă permite, de asemenea, să vă transferați numele de domeniu către Shopify.

Trebuie să transferați nume de domenii către Shopify pentru a începe să îl utilizați?

Nu. Vă puteți conecta domeniul la Shopify în loc să îl transferați. Această abordare facilitează gestionarea domeniilor dvs. departe de Shopify. Îndepărtarea de la Shopify va fi, de asemenea, ușoară dacă doriți să tăiați legăturile cu Shopify. Cu toate acestea, trebuie să dovediți că sunteți proprietarul domeniului pe care doriți să vă conectați la Shopify.

Puteți lansa un site Shopify fără SSL?

Da. Cu toate acestea, nu este recomandabil deoarece unele browsere moderne blochează utilizatorii să acceseze site-uri fără certificat SSL. Doar activați certificatul SSL pe site-ul dvs. Shopify pentru a le arăta vizitatorilor magazinului dvs. că sunteți reputați și vă pasă de siguranța datelor lor.

Concluzie

Un certificat SSL pe magazinul dvs. Shopify garantează utilizatorilor că datele lor sunt schimbate printr-o conexiune sigură. Nu mai trebuie să vă faceți griji când întâmpinați eroarea „SSL în așteptare” în magazin, deoarece înțelegeți cauzele și cum să o remediați. Puteți aștepta 48 de ore pentru a vedea dacă problema va dispărea de la sine sau dacă aveți nevoie de alte abordări.

De asemenea, puteți consulta articolul nostru despre activarea SSL pe WordPress.

x