09/26/2023

Cum să remediați „Eroarea 429 Prea multe solicitări” în câteva minute

Eroarea 429 Too Many Requests este printre cele mai enervante erori pe care le puteți întâlni. Acest lucru se datorează în principal faptului că această eroare apare ca un gatekeeper, împiedicându-vă să vizitați site-ul web și să faceți solicitări suplimentare.

Cel mai bun lucru este că această eroare este destul de ușor de remediat. Acest ghid acoperă informații detaliate despre același lucru.

Deci, dacă căutați o soluție pentru a remedia codul de eroare 429, acest ghid detaliat ar fi util.

Așa că, fără alte prelungiri, să începem –

Ce este eroarea 429 Too Many Requests?

Serverele web stabilesc de obicei o limită de solicitări HTTP pe care un client le poate face într-un anumit interval de timp. Și „Eroarea 429 Prea multe solicitări” este un cod de stare HTTP.

Când un server web răspunde cu codul de stare HTTP 429, alias Eroare 429 Prea multe solicitări, vă informează că clientul a făcut mai multe solicitări decât limita impusă. Este o eroare de limita a ratei care apare din partea clientului, nu din partea serverului.

Serverele web impun aceste limite de rată pentru a preveni supraîncărcarea și timpul de nefuncționare. Aceste limite de rată acționează în continuare ca un strat de protecție pentru serverul dvs. web. Îți protejează serverul împotriva DDoS, forța brută, HTTP Flood și alte atacuri rău intenționate bazate pe rețele botnet și solicitări HTTP.

Cel mai bun lucru este că acest cod de stare însoțește de obicei informații suplimentare în anteturile răspunsului. Anteturile de răspuns includ adesea informații precum când să reîncercați (dacă este un antet Retry-After), detalii despre limitele ratei (dacă este un antet RateLimit) sau ambele.

Eroarea 429 este adesea însoțită de un mesaj de eroare care explică cauza erorii. Unele dintre variațiile comune ale acestor mesaje de eroare sunt:

  • Eroare: 429 Prea multe solicitări
  • Cod de stare de eroare HTTP 429
  • Eroare 429 (Prea multe solicitări)
  • Eroare 429: Limita ratei a fost depășită
  • Eroare 429: Cota de solicitare a fost depășită

Rețineți că aceste mesaje de eroare pot varia în funcție de server sau de aplicație, dar tot timpul, veți vedea codul de stare HTTP sau codul de eroare 429. Și așa puteți identifica cu ușurință că este o eroare de limită de rată.

Ce cauzează eroarea HTTP 429?

Mesajul de eroare explică faptul că această eroare a apărut din cauza prea multor solicitări din partea clientului, dar mesajul de eroare nu informează cauza exactă. Acest lucru face ca depanarea acestei erori să fie o sarcină dificilă.

Cele mai frecvente cauze care declanșează acest cod de stare HTTP 429 sunt:

#1. Limita generală de resurse

Fiecare server web, pe baza configurației sale, are o limită specifică a volumului de trafic pe care îl poate gestiona. Dacă serverul dvs. web primește o creștere bruscă a traficului și solicitările de trafic depășesc limita de resurse, ar putea să vă distrugă serverul și să provoace codul de eroare 429.

Rețineți că acest lucru se întâmplă mai ales dacă utilizați un plan de găzduire partajată și există o creștere uriașă a traficului.

#2. Atac cibernetic

Atacurile cu forță brută sunt printre cele mai comune tipuri de atacuri pe care hackerii le efectuează pentru a obține acces neautorizat la site-uri web și servere. Solicitările rapide de conectare efectuate în atacul cu forță brută ar putea declanșa eroarea „Prea multe solicitări”.

În plus, alte atacuri rău intenționate, cum ar fi DDoS, roboți automati și scripting, au trimis, de asemenea, solicitări mai mari decât un om, ceea ce ar putea duce la eroarea 429.

  Top 11 (și mai multe!) Funcții JavaScript care trebuie cunoscute

#3. Bază de date neoptimizată

Dacă baza de date este plină de fișiere nedorite, indexuri necorespunzătoare, fișiere redundante și duplicate etc., cel mai probabil va epuiza resursele serverului. Și acest lucru ar putea declanșa codul de eroare 429.

#4. Erori de codare

Erorile legate de codificare, cum ar fi programele scrise ineficient, buclele infinite neintenționate, algoritmii de reîncercare incorecți și multe altele ar putea crea mai multe solicitări HTTP decât de obicei. Acest lucru ar putea duce în cele din urmă la cauzarea erorii „Prea multe solicitări”.

#5. Pluginuri și teme WordPress

Deși acest lucru nu ar fi cazul pentru toată lumea, dacă utilizați WordPress, luați în considerare verificarea temelor și a pluginurilor pentru a vedea dacă acestea cauzează această eroare. Acest lucru se întâmplă cel mai probabil cu teme și pluginuri care folosesc chei API pentru autentificare.

Deci, acestea sunt unele dintre cele mai frecvente cauze care declanșează eroarea Error: 429 Too Many Requests.

Acum că știți cauzele, să discutăm soluțiile pe care le puteți urma pentru a remedia această eroare.

Cum se remediază eroarea 429 Prea multe solicitări?

Deoarece ar putea exista mai multe cauze, depanarea acestei erori devine o provocare.

Într-o astfel de situație, se recomandă să găsiți mai întâi cauza și, după aceea, să aplicați remediile adecvate. Dar dacă nu puteți găsi cauza, puteți urmări soluțiile de soluție descrise mai jos una câte una pentru a remedia eroarea.

Pentru a vă ușura lucrurile, vă voi prezenta mai întâi soluțiile de bază, apoi vom trece la cele avansate în timp ce remediem cauzele potențiale.

#1. Doar așteaptă

Indiferent dacă sunteți dezvoltator sau utilizator obișnuit de internet, dacă ați întâmpinat această eroare pentru prima dată, vă recomand să așteptați câteva minute. Deoarece este o eroare de limita de rată, cel mai probabil se va rezolva automat după atingerea limitei de timp configurată în configurația limitei de rată sau politicile de serviciu.

Aș sugera să-i acordați în jur de cinci până la zece minute. Deoarece limita de rată variază semnificativ de la server la server și depinde de configurația serverului, poate dura până la 10 minute.

Cu toate acestea, dezvoltatorii pot localiza fișierul de configurare a ratei sau setările de configurare pe panoul de control al serverului lor sau în managerul de fișiere și pot reconfigura limita ratei dacă doresc.

#2. Goliți memoria cache a browserului dvs

Foarte des, s-a observat că această eroare HTTP poate apărea din cauza problemelor legate de cache. Prin urmare, ar trebui să încercați să ștergeți fișierele cache din browser pentru a vedea dacă aceasta ar putea remedia această eroare.

Cu toate acestea, pașii exacti pentru a șterge memoria cache a browserului variază de la browser la browser, dar procesul va fi similar.

Aici, vă demonstrez pașii pentru a șterge memoria cache a browserului dvs. în Google Chrome –

Pasul 1: În primul rând, lansați browserul.

Pasul 2: Acum, faceți clic pe cele trei puncte verticale situate în colțul din dreapta sus.

Pasul 3: Din meniul derulant, selectați opțiunea Istoric și apoi selectați din nou opțiunea Istoric.

Pasul 4: Faceți clic pe opțiunea Ștergeți datele de navigare din bara laterală din stânga. Se va deschide o filă nouă împreună cu o fereastră pop-up.

Pasul 5: Aici, selectați intervalul de timp de minim 24 de ore și păstrați doar opțiunea Imagini și fișiere în cache bifată.

Pasul 6: Faceți clic pe butonul Șterge datele.

Odată ce datele din cache sunt șterse, revedeți site-ul web pentru a vedea dacă codul de eroare 429 a fost remediat. Dacă eroarea încă există, urmați următoarea soluție.

#3. Spălați datele DNS

Datele DNS conțin și informații despre maparea numelui de domeniu și a adresei IP. Dacă datele DNS de pe computerul dvs. au fost depășite sau corupte, ar putea duce la eroarea Eroare: 429 Prea multe solicitări.

Cel mai bun lucru pe care îl puteți face într-o astfel de situație este să vă curățați datele DNS. Acest lucru va forța computerul să colecteze cele mai recente informații DNS, ceea ce ar putea remedia în cele din urmă erorile legate de datele DNS.

  Remediați eroarea de chat Reddit la încărcarea conținutului

Pentru a șterge datele DNS, trebuie să urmați acești pași simpli –

Pasul 1: În primul rând, apăsați împreună tasta Win+R pentru a lansa Run.

Pasul 2: Tastați cmd și apăsați Enter pentru a lansa linia de comandă.

Pasul 3: Tastați comanda ipconfig /flushdns și apăsați Enter.

Pasul 4: După aceea, veți vedea un mesaj care spune „Spălarea cu succes a memoriei cache a soluției DNS”, informându-vă că memoria cache a DNS a fost golită cu succes.

Acum, vizitați din nou site-ul web pentru a vedea dacă eroarea a fost remediată.

#4. Utilizați o rețea de livrare de conținut

Dacă vă confruntați cu această eroare în mod repetat, ar trebui să utilizați o rețea de livrare de conținut.

Rețelele de livrare de conținut, cum ar fi Cloudflare, Google Cloud CDN, Amazon CloudFront etc., cuprind practic o rețea de servere distribuite la nivel global. Când utilizați un CDN, toate aceste servere reproduc și memorează în cache fișierele statice de pe serverul dvs., cum ar fi imagini, videoclipuri etc.

Deci, de fiecare dată când un utilizator vă vizitează site-ul web, CDN furnizează fișiere statice de la cel mai apropiat server. Ca rezultat, serverul dvs. web primește mai puține solicitări, iar utilizatorul obține un timp de încărcare mai rapid.

#5. Optimizați-vă baza de date

Optimizarea bazei de date este unul dintre cele mai importante lucruri pe care ar trebui să le luați în considerare pentru a evita erori precum codul de eroare 429. În plus, o bază de date bine optimizată oferă, de asemenea, o mai bună eficiență, performanță și fiabilitate a aplicației.

Pe de altă parte, o bază de date neoptimizată ar putea adăuga în mod inutil încărcare pe serverul dvs. și poate trimite solicitări excesive, ceea ce în cele din urmă ar putea cauza eroarea 429 de limita de rată.

Deși pașii exacti pentru optimizarea unei baze de date pot varia semnificativ, acestea sunt câteva sfaturi pe care ar trebui să le luați în considerare –

  • Analizați interogările care rulează lentă, înțelegeți planurile de execuție a interogărilor și, dacă este necesar, rescrieți interogările pentru a oferi rezultate rapide.
  • Dacă aveți vreun cod SQL pe care îl utilizați în mod repetat, salvați-l ca procedură stocată. În acest fel, codul SQL ar putea fi executat cu un singur apel, reducând traficul în rețea și timpul general de răspuns.
  • Implementați un mecanism de stocare în cache pentru fișierele care sunt accesate frecvent. Îl puteți asocia cu CDN pentru rezultate mult mai bune.

#6. Configurați limitele de rată

Deoarece acest mesaj de eroare explică faptul că a apărut din cauza prea multor solicitări, puteți remedia eroarea pur și simplu configurând limitele ratei.

Puteți configura limitele de rată pe un server web pe cont propriu. Cu toate acestea, pașii exacti care trebuie urmați pentru a configura limitele de rată variază semnificativ de la server la server. Puteți găsi ghidul detaliat despre configurarea limitei ratei pentru serverul dvs. pe Google.

Pe de altă parte, dacă utilizați orice API sau aveți un plan de găzduire partajată, poate fi necesar să contactați echipa de asistență pentru clienți.

#7. Schimbați adresa URL implicită de conectare pentru administrator

Deoarece atacurile cu forță brută pot cauza această eroare 429, modificarea adresei URL implicite de conectare vă poate ajuta să remediați eroarea.

Când modificați adresa URL de conectare, roboții cu forță brută vor avea dificultăți în a găsi adresa URL țintă. Ca rezultat, serverul dvs. va primi mai puține solicitări de conectare și eroarea va fi remediată.

Chiar dacă modificarea paginilor de conectare implicite este o tehnică excelentă pentru a vă proteja site-ul de atacuri bot, vă recomandăm să verificați dacă există o creștere bruscă a traficului. Dacă există o creștere bruscă și dacă este în principal pe paginile de conectare, atunci schimbați imediat adresa URL de conectare.

Pe lângă forța brută, o creștere bruscă a traficului ar putea fi și din cauza atacurilor DDoS sau a altor roboți. Dacă da, implementați o regulă de protecție DDoS sau un scut de protecție împotriva botului de la CDN.

  5 moduri de a stila React folosind CSS [2023]

#8. Dezactivați tema și pluginurile WordPress

Această soluție este exclusiv pentru cititorii noștri care folosesc WordPress CMS pentru site-urile lor web.

Dacă utilizați teme WordPress care se bazează în mare măsură pe chei de autentificare API sau au mai multe plugin-uri instalate, uneori ar putea declanșa astfel de erori.

Dacă acesta este cazul, primul lucru pe care ar trebui să-l faceți este să dezactivați toate pluginurile.

Iată cum puteți dezactiva pluginurile WordPress:

Pasul 1: În primul rând, conectați-vă la tabloul de bord WordPress al site-ului dvs. web.

Pasul 2: Faceți clic pe opțiunea Plugins din bara laterală din stânga.

Pasul 3: Bifați caseta de selectare situată înaintea coloanei Plugin pentru a selecta toate pluginurile.

Pasul 4: Selectați opțiunea Dezactivare din meniul derulant și apoi selectați butonul Aplicați.

Dacă dezactivarea pluginurilor a remediat eroarea, trebuie să găsim vinovatul. Pur și simplu activați toate pluginurile unul câte unul pentru a vedea care cauzează problema. Odată ce găsiți acel plugin, ștergeți-l și instalați o copie nouă.

Dar dacă pluginurile nu sunt vinovate, ar putea exista unele probleme cu tema ta. Acesta este mai ales cazul persoanelor care folosesc teme anulate sau teme care se bazează în mare măsură pe autentificări API.

Pentru a verifica acest lucru, trebuie să dezactivați tema actuală WordPress și să reveniți la valoarea implicită WordPress.

Urmați acești pași pentru a activa tema WordPress implicită –

Pasul 1: Conectați-vă la tabloul de bord WordPress Admin.

Pasul 2: Selectați opțiunea Aspect din bara laterală din stânga. Cel mai probabil vă va duce la pagina Teme, dar dacă nu o face, faceți clic pe opțiunea Teme.

Pasul 3: Asigurați-vă că aveți instalată tema implicită WordPress. Dacă ați șters tema WordPress implicită, instalați-o înapoi.

Pasul 4: Acum, găsiți tema WordPress implicită și faceți clic pe butonul Activare.

Asta este. Acum, verificați dacă eroarea este remediată. Dacă este, cu siguranță există o problemă cu tema pe care o utilizați. Ar putea fi legat de erori, fișiere de teme configurate greșit, cod sau orice altceva.

#9. Verificați utilizarea CPU și a memoriei

Dacă niciuna dintre soluțiile partajate de mai sus nu a funcționat pentru dvs., poate fi necesar să vă actualizați planul de găzduire. Dar înainte de a face asta, aș recomanda să verificați dacă aveți într-adevăr nevoie de un upgrade.

Puteți verifica utilizarea CPU și a memoriei pentru a înțelege dacă trebuie să vă actualizați planul de găzduire. În funcție de furnizorul dvs. de găzduire, pașii pentru a verifica utilizarea CPU și a memoriei pot varia semnificativ.

Cu toate acestea, puteți găsi informații despre utilizarea resurselor în panoul de control al găzduirii web, cum ar fi cPanel sau tabloul de bord de găzduire.

Puteți lua în considerare optimizarea resurselor site-ului dvs. dacă site-ul dvs. limitează aceste limite. Dar dacă acest lucru nu ajută, faceți upgrade la planul de găzduire, iar asta ar remedia eroarea.

#10. Contactați furnizorul dvs. de găzduire

Până acum, am încercat toate soluțiile posibile care ar putea remedia eroarea HTTP: 429 Too Many Requests. Dar dacă eroarea încă există, atunci cel mai probabil nu este vina ta.

Unii furnizori de găzduire web oferă un nivel suplimentar de securitate, care uneori ar putea bloca solicitările de la servicii terțe care generează un număr mare de solicitări. Ca urmare, vă confruntați cu această eroare HTTP. Pe lângă asta, ar putea exista și alte reguli implementate de furnizorul dvs. de găzduire.

Deoarece nu puteți configura aceste reguli din partea dvs., aveți nevoie de ajutorul furnizorului dvs. de găzduire.

Aproape toți furnizorii de găzduire oferă o opțiune de a ridica bilete. Puteți ridica un bilet pentru a-i informa despre problema cu care vă confruntați. În plus, dacă furnizorul dvs. de găzduire oferă asistență telefonică sau prin chat live, îl puteți utiliza.

Elaborați întregul scenariu și informați-i despre soluțiile pe care le-ați încercat.

Iată-l – un ghid detaliat care acoperă cum să remediați eroarea Error: 429 Too Many Requests.

Codul de stare HTTP 429 este destul de comun pentru site-urile web care generează trafic intens. Limitele de viteză depășite, bazele de date neoptimizate și limitele de resurse epuizate sunt printre cele mai frecvente cauze ale acestei erori. Dar lista nu se termină aici.

Deoarece pot exista diverse cauze, depanarea acestei erori devine o sarcină. Dar dacă urmați abordarea corectă, puteți remedia această eroare în cel mai scurt timp.

Apoi, verificați hack-urile pentru ca site-ul dvs. să se încarce la viteza fulgerului.

x