iOS 7.1 disponibil pentru descărcare; Iată ce este nou

Așteptarea sa încheiat în sfârșit, deoarece cea mai recentă versiune iOS, iOS 7.1, a fost lansată publicului larg cu puțin timp în urmă. Actualizarea, deși este progresivă, aduce o varietate de funcții noi și remedieri de erori, inclusiv noul CarPlay pe care Apple l-a prezentat cu ceva timp în urmă, îmbunătățiri la TouchID, Siri, iTunes Radio, Calendare și o varietate de alte lucruri. Vom arunca o privire la ceea ce este deosebit de nou după pauză.

Caracteristici noi în iOS 7.1

CarPlay

CarPlay este punctul culminant al noii actualizări, atât de mult încât obține cel mai mare bloc chiar și pe pagina oficială de actualizare iOS 7.1 de la Apple. Cunoscută anterior ca iOS în mașină, noua caracteristică vă permite să vă conectați telefonul fără fir la sistemul de divertisment al mașinii și să controlați mai multe funcții folosind Siri cu mai multă ușurință, inclusiv dictarea mesajelor, efectuarea/răspunsul la apeluri telefonice, controlul redării muzicii și multe altele. CarPlay va veni implicit la noile modele de la Ferrari, Mercedes-Benz și Volvo, în timp ce companii precum Ford și BMW vor sări în val în viitorul apropiat.

Siri

Asistentul personal favorit al Apple primește acum voci mai bune și naturale pentru mai multe limbi, inclusiv engleza britanică, japoneză, chineză și engleză australiană. De asemenea, va fi mai receptiv printr-un nou mod de tip „apăsare și vorbire”, care vă permite să apăsați și să țineți apăsat butonul Acasă atâta timp cât doriți, iar Siri va continua să asculte, ignorând efectiv pauzele din conversație.

  Găsiți filme căutând oricare doi actori din ele [iOS]

iTunes Radio

iTunes Radio s-ar putea să nu fie atât de popular pe cât ar fi sperat Apple, dar încă primește câteva completări interesante. Acum este mai ușor să creezi posturi pentru artiștii și melodiile tale preferate datorită adăugarii unui câmp de căutare chiar deasupra Posturilor recomandate. Cumpărarea albumelor este mai ușoară din ecranul Acum Redare și, în sfârșit, vă puteți abona la iTunes Match folosind iDevice-ul dvs. în loc să impuneți necesitatea iTunes pe un Mac sau PC.

Calendar

Aplicația de calendar beneficiază de adăugarea automată a sărbătorilor locale pentru un număr de țări. Acum puteți activa și o listă a evenimentelor viitoare în vizualizarea lunară.

aparat foto

Acesta este specific doar pentru iPhone 5s. Apple a introdus o nouă setare pentru HDR prin care camera detectează automat dacă HDR este necesar pentru scena filmată și activează automat setarea. Spune-ți adio acelor apusuri întunecate!

Un alt plus, deși nu este strict legat de cameră, este capacitatea de a încărca toate fotografiile într-o rafală. Acum, când conectați telefonul la computer, puteți importa toate fotografiile într-o rafală în loc de cele selectate, așa cum erau disponibile anterior.

Diverse (inclusiv erori remediate)

Există și o varietate de completări minore, conform jurnalului oficial de modificări

Asistență iCloud Keychain în alte țări
Notificările de apel FaceTime sunt șterse automat atunci când răspundeți la un apel de pe alt dispozitiv
Remediază o eroare care poate cauza ocazional o blocare a ecranului de pornire
Îmbunătățește recunoașterea amprentei Touch ID
Performanță îmbunătățită pentru iPhone 4
Remediază afișarea insignei Mail necitite pentru numere mai mari de 10.000
Continuare îmbunătățiri ale interfeței cu utilizatorul

  Cum să rearanjați pictogramele de partajare a foii în iOS

Vă rugăm să rețineți că există și o serie de îmbunătățiri ale accesibilității, dar vom vorbi despre ele în revizuirile vizuale de mai jos, deoarece acest lucru pare doar potrivit.

Modificări vizuale (interfață) în iOS 7.1

Slider pentru oprire

Glisorul nu mai este conținut într-un dreptunghi roșu mare; în schimb, veți obține un glisor alb, alungit, cu un buton de anulare discret în partea de jos a ecranului. Viteza animației a fost, de asemenea, ușor redusă pentru un efect general mai bun.

Răspuns la telefon și refuz

Au dispărut și butoanele dreptunghiulare de aici. Acum, aveți butoane circulare Acceptare și Refuzare, cu cercuri plutitoare deasupra pentru Amintește-mi mai târziu și Respinge cu mesaj. O schimbare vizuală subtilă pentru o experiență de utilizator și mai consistentă.

Apelator

În conformitate cu modificarea aplicației Telefon menționată mai sus, dreptunghiul mare verde pentru efectuarea unui apel a dispărut și el – acum aveți un buton circular cu pictograma telefonului în centru. De asemenea, adăugarea de noi contacte atunci când introducerea unui număr a dispărut; în schimb, în ​​dreptul numărului apare un semn +, apăsând care va îndeplini funcția menționată mai sus. Se pare că Apple se concentrează mai mult pe păstrarea vizuală a lucrurilor și, în general, pe eliminarea textului.

Muzică

O altă schimbare discretă. În aplicația Muzică, butoanele Repeat și Shuffle sunt mai proeminente și au acum un fundal roz, spre deosebire de cele transparente din iOS 7.

Tastatură

Pe tastatura iOS stoc, tastele Shift și Delete/Backspace sunt acum mai proeminente, cu un fundal puțin mai îndrăzneț în comparație cu restul tastaturii. Rezultatul? Ei ies în evidență.

  Cum să trimiteți efecte și să adăugați reacții în aplicația Mesaje din iOS 10

Mișcare (paralaxă)

Efectul de paralaxă pentru fundal/tapet a provocat multe controverse cu iOS 7. Deși a fost posibil să se reducă mișcarea în setările de accesibilitate, acum este mai ușor de accesat. Aveți opțiunea de a dezactiva sau a porni mișcarea atunci când setați un nou tapet, în loc să trebuiască să vă ocupați de o multitudine de setări pentru a obține rezultatul menționat.

Accesibilitate

Au existat o serie de completări la setările de accesibilitate, altele decât cea de reducere a mișcării pe care tocmai am menționat-o mai devreme. Orizontul pentru setarea fontului Bold a fost extins, prin care acum se aplică și etichetelor tastaturii, calculatorului și pictogramelor. Apoi, a fost adăugată o nouă setare de contrast care permite utilizatorului să activeze formele butoanelor, să întunece culorile aplicației (inclusiv fundalul de andocare) să reducă transparența și punctul alb. În cele din urmă, reducerea mișcării se aplică și interfețelor de utilizator Weather, Messages și App Switcher.

Acest lucru rezumă aproape toate schimbările majore pe care iOS 7.1 le aduce iPhone-ului, iPod touch sau iPad-ului tău compatibil. În timp ce jurnalul de modificări este mic, impactul este semnificativ mare și exact asta spera Apple cu această lansare.

Un cuvânt de precauție pentru utilizatorii de jailbreak

Dacă sunteți un utilizator de jailbreak, această actualizare nu este pentru dvs. Apple a închis exploit-urile critice ale nucleului care au fost folosite de evas1on7 și, prin urmare, dacă actualizați, este posibil să vă pierdeți jailbreak-ul pe termen nelimitat. Cel mai bun pariu în acest moment este să actualizați la iOS 7.0.6 (și în curând, înainte ca Apple să închidă fereastra de semnare a firmware-ului pe acesta), deoarece aceasta oferă o corecție la o defecțiune cheie de securitate pe care veți fi recunoscători să o aveți și așteptați-l. până când comunitatea jailbreak spune contrariul. Ai fost avertizat!