Cum se transformă o imagine în format PNG

Fișierele PNG sunt o modalitate excelentă de a stoca imagini (cum ar fi logo-urile) care necesită transparență și estompare. Ei fac acest lucru, păstrând în același timp aspectul original pe orice fundal de culoare. Vom analiza câteva moduri prin care vă puteți converti imaginile în format PNG.

Ce este un fișier PNG?

PNG, sau Portable Network Graphics, este un format de imagine popular utilizat în grafica de internet pentru capacitatea sa de a suporta transparența în browsere. A fost dezvoltat pentru prima dată în anii 1990 ca o alternativă deschisă la GIF, care folosește un algoritm de compresie proprietar. PNG este liber de drepturi de autor.

PNG acceptă atât culoarea pe 8 biți, cât și pe 24 biți, la fel ca GIF și, respectiv, JPG. De asemenea, sunt considerate un fișier fără pierderi, ceea ce înseamnă că nu se vor degrada în calitate, indiferent de câte ori deschideți și salvați fișierul.

Cum se transformă o imagine în PNG

Unul dintre principalele avantaje ale PNG față de formate precum JPG sau GIF este că PNG este un format fără pierderi cu suport pentru culori pe 24 de biți. Dacă faceți conversia din JPG, luați în considerare faptul că JPG-urile sunt fișiere cu pierderi și pot pierde o anumită calitate din comprimarea lor inițială. Cu toate acestea, deoarece PNG este fără pierderi, fișierul dvs. nu va mai pierde calitatea oricând deschideți sau salvați din nou imaginea.

  Ugreen lansează seria Nexode Pro, oferind o experiență de încărcare ultra-rapidă

Există două moduri principale prin care puteți converti o imagine în format PNG. Puteți fie să utilizați un program de vizualizare a imaginilor pe computer, fie să utilizați unul dintre numeroasele site-uri de conversie a fișierelor disponibile pe web.

Conversia unei imagini cu Windows

Știu că o spunem multe și poate te-ai săturat să auzi despre asta, dar IrfanView este unul dintre cele mai bune programe gratuite de vizualizare a imaginilor pe Windows. Perioadă. Puteți face același tip de conversie pe care vi-l arătăm în majoritatea editorilor (inclusiv Paint), dar vom folosi IrfanView pentru exemplul nostru aici.

Deschideți imaginea pe care doriți să o convertiți în PNG făcând clic pe Fișier > Deschidere.

Navigați la imaginea dvs. și apoi faceți clic pe „Deschidere”.

Odată ce fișierul este deschis, faceți clic pe Fișier > Salvare ca.

În fereastra următoare, asigurați-vă că ați selectat PNG din lista derulantă de formate, apoi faceți clic pe „Salvați”.

În mod implicit, rata de compresie este setată pe „Cel mai bun”, dar dacă doriți un pic mai mult control asupra comprimarii fișierului, atunci fereastra Opțiuni de salvare are câteva elemente suplimentare de verificat. Modificarea ratei de compresie va determina dimensiunea fișierului, cu cât numărul este mai mare, cu atât va fi utilizată mai puțină compresie la salvarea imaginii.

Conversia unei imagini cu Mac

Mac vine preinstalat cu Preview, pe care îl puteți folosi pentru mai mult decât pentru vizualizarea fișierelor imagine. Este un program grozav de editare a imaginilor, capabil să decupeze, să redimensioneze și să convertească fișiere.

Deschideți o imagine în Previzualizare făcând clic dreapta pe fișier și apoi alegând Deschidere cu > Previzualizare.

  Cele mai bune 20 de resurse gratuite și plătite pentru a învăța statistici pentru știința datelor

În Previzualizare, mergeți la Fișier > Export.

În fereastra care apare, asigurați-vă că ați selectat PNG ca format de fișier. Redenumiți fișierul dacă doriți, apoi faceți clic pe „Salvare”.

Conversia unei imagini online

Dacă preferați să utilizați un site de conversie de fișiere online în loc de o aplicație desktop, atunci nu căutați mai departe Convertimage.net. Sunt un site dedicat conversiei imaginilor, nu doar PNG, ținând cont de confidențialitatea dvs. ConvertImage nu publică și nu păstrează niciunul dintre fișierele dvs. mai mult de 15 minute, ștergându-le de pe serverele lor după procesare.

Mai întâi, selectați formatul de ieșire în care doriți să fie salvată o imagine.

Apoi, faceți clic pe „Selectați imaginea dvs.”.

Navigați la imaginea pe care doriți să o convertiți și apoi faceți clic pe „Deschidere”. Rețineți că imaginile au o limită de dimensiune maximă de 24,41 MB.

Acum tot ce trebuie să faceți este să fiți de acord cu termenii lor de utilizare și apoi să faceți clic pe „Convertiți această imagine”.

Pe pagina următoare, după ce imaginea dvs. a fost încărcată și convertită, faceți clic pe „Descărcați imaginea”, iar PNG-ul dvs. va fi salvat în folderul de descărcări al browserului.

Asta e! Ați convertit cu succes imaginile în format PNG.