Cum să conectați orice controler de joc pentru consolă la un computer Windows sau Mac

Controlerele de consolă nu funcționează întotdeauna imediat ce le conectați la un computer Windows sau Mac. Am compilat o listă de ghiduri, astfel încât să puteți învăța cum să vă faceți controlerul preferat să funcționeze cu computerul.

Majoritatea controlerelor destinate a fi utilizate pe computere, cum ar fi controlerele USB Logitech, vor fi dispozitive compatibile HID și vor suporta protocolul XInput sau DirectInput, pe care îl puteți folosi în majoritatea jocurilor. Unele pot funcționa de la cutie, iar altele pot avea nevoie de un driver personalizat. Pentru controlerele de consolă, în special pentru cele mai vechi, este posibil să aveți nevoie de un adaptor hardware dacă nu se conectează la USB, deoarece suportul Bluetooth este greșit.

Acest ghid acoperă Windows și macOS, dar majoritatea controlerelor HID vor funcționa și pe Linux. Va dura doar o configuratie mica, cu care utilizatorii Linux sunt probabil familiarizați.

PlayStation 4 (DualShock 4)

Windows acceptă controlere Sony PS4 fără software suplimentar, atâta timp cât le conectați prin USB. O să ai nevoie un adaptor hardware pentru a utiliza controlerul fără fir.

Mac-urile acceptă, de asemenea, cele mai recente controlere Sony în mod implicit, chiar și cu o conexiune wireless. Din păcate, aceste controlere apar ca un dispozitiv de intrare generic, care este posibil să nu funcționeze în toate jocurile.

PlayStation 3 (DualShock 3)

Windows are nevoie de un driver personalizat pentru controlerele PS3. Este puțin complicat de configurat, dar avem instrucțiunile.

  Cum să dezactivezi notificările enervante de asistență la focalizare din Windows 10

Mac-urile acceptă aceste controlere fără niciun software suplimentar. Conectați-vă fără fir prin Bluetooth sau conectați-l cu un cablu USB.

PlayStation 1 și 2 (DualShock 1 și 2)

Controlerele Sony PS1 și PS2 sunt mai vechi și nu folosesc USB. Poți obține un adaptor, dar probabil cel mai bine este să alegeți un DualShock 3, deoarece este aproape în întregime același, dar cu suport wireless și USB.

Xbox One

Windows este acceptat complet, deoarece acesta este controlerul emblematic al Microsoft. Doar conectați și redați sau conectați-vă prin Bluetooth. Puteți chiar să actualizați firmware-ul controlerului de pe computer dacă utilizați Windows 10.

Mac-urile acceptă controlerele Xbox One fără fir, fără nimic suplimentar, dar veți avea nevoie de software suplimentar dacă doriți să conectați controlerul prin USB. Mai exact, ai nevoie de 360Controller driver, care extinde suportul pentru controlerele USB Xbox One cu fir.

Xbox 360

Windows acceptă controlere cu fir 360 în mod implicit, dar controlerele fără fir vor avea nevoie de un adaptor USB special.

Mac are nevoie de un driver personalizat. Datorită problemelor cu extensiile nucleului (kexts,) suportul wireless provoacă panică nucleului și este dezactivat în acest driver.

Xbox original (Xbox „1”)

Veți avea nevoie de un adaptor si ceva drivere personalizate, dar nu pare deloc ușor. MacOS are un șofer mai în vârstă, dar este posibil să nu funcționeze pe versiunile mai noi de macOS. De asemenea, dacă ești nebun, poți renunța cu totul la adaptor și îmbinați împreună câteva cabluri, deși nu recomandăm acest lucru.

Controler Nintendo Switch Pro

Controlerul Switch Pro de la Nintendo funcționează automat după ce îl conectați prin Bluetooth pe Windows și macOS, dar va trebui să îl configurați în Steam pentru a-l folosi în jocuri.

  Cum să faci USB bootabil Linux pe Windows/Mac OS (4 moduri) - 2024

Telecomenzi Wii și controlere Wii U Pro

Windows va conecta controlerul în mod implicit, dar este posibil să nu fie utilizabil ca controler în toate aplicațiile. Dolphin, emulatorul Wii, acceptă utilizarea lor ca intrări, dar nu aveam niciunul la îndemână pentru a testa utilizarea la nivelul întregului sistem.

Mac este acceptat în același mod – numai în Dolphin. Utilizarea la nivelul întregului sistem este acceptată din punct de vedere tehnic, dar vă recomandăm insistent să găsiți un nou controler. MacOS Sierra a întrerupt suportul pentru singurul driver, Wjoy, dar a fost actualizat pe unul nou furculiţă. Cu toate acestea, nici versiunea actuală nu funcționează, așa că va trebui să construiți cel mai recent commit din sursă în Xcode, să actualizați o grămadă de ținte de compilare, să remediați câteva erori, să îl semnați cu un cont de dezvoltator Apple și apoi, până la urmă că trebuie să porniți în modul de recuperare și să dezactivați protecția integrității sistemului pentru ao instala. Numai atunci puteți conecta corect controlerul.

Controlere GameCube

Desigur, veți avea nevoie de un adaptor, dar Windows și Mac ar trebui să fie acceptate implicit prin HID. Asistența poate varia însă în funcție de adaptorul pe care îl obțineți. Puteți obține un oficial unul, dar cel Adaptor Mayflash pare să funcționeze bine la jumătate din preț. Acest adaptor are un comutator, astfel încât să îl puteți utiliza atât pe PC, cât și pe consolă, ceea ce îl va transforma într-un dispozitiv HID, mai degrabă decât într-o singură consolă proprietară. Totuși, Dolphin poate comunica direct cu acesta și va accepta modul Wii U, care poate remedia unele erori cu porturile suplimentare.

  Remediați utilizarea ridicată a procesorului SoftThinks Agent Service în Windows 10

Rețineți că implementarea HID de la macOS înlocuiește comunicarea directă a Dolphin cu dispozitivul, așa că nu acceptă conectarea mai multor controlere. Există o soluție, dar este posibil să nu funcționeze cu fiecare adaptor. Implica dezactivarea SIP, deși, desigur, doar pentru extensiile kext, ceea ce este puțin mai sigur.

Controlere Guitar Hero

Acesta este puțin ciudat, deoarece Guitar Hero are multe versiuni diferite de consolă, dar există încă o comunitate înfloritoare pe PC cu CloneHero. Majoritatea ar trebui să funcționeze cu un adaptor, așa că cel mai bine este să verificați wiki-ul lor pentru instructiuni.

Alți controlori

Alte controlere retro au nevoie de obicei de adaptoare, cu excepția cazului în care obțineți versiuni USB actualizate ale acestora. Majoritatea adaptoarelor ar trebui să utilizeze conexiuni standard XInput și DirectInput și ar trebui să fie configurabile în Steam și în oricare dintre aplicațiile de mai jos.

Controllerele terțe vor varia în funcție de ceea ce obțineți, dar majoritatea ar trebui să folosească aceleași conexiuni XInput standard. De obicei, își va lista compatibilitatea pe Amazon, așa că asigurați-vă că cumpărați unul care este compatibil sau alegeți ceva mai popular.

Dacă controlerul dvs. nu este listat aici sau nu îl puteți face să funcționeze cu aceste ghiduri, o căutare rapidă pe Google pentru numele controlerului plus versiunea sistemului de operare și „driverul” ar trebui să vă conducă la rezultate decente.

Dacă trebuie să remapați controlerul, puteți utiliza modul Big Picture integrat al Steam pentru a face acest lucru. Dacă trebuie să îl utilizați într-un joc non-Steam, puteți încerca AntiMicro pentru Windows și Distractiv pentru macOS, ambele gratuite.