4 hub-uri Smarthome despre care nu ai auzit niciodată (și de ce nu ar trebui să le folosești)

Hub-urile sunt adesea coloana vertebrală a smarthome-ului și puteți alege dintr-o listă extinsă de producători de hub-uri. Dar nu toate casele inteligente sunt egale și nu toate merită luate în considerare. Iată câteva care trebuie săriți peste.

Hub-urile inteligente leagă dispozitivele dvs

Primul lucru pe care ar trebui să-l învățați cu smarthome-urile este că nu există un standard unic pentru comunicarea între dispozitivele smarthome. Unele dispozitive inteligente folosesc Z-Wave, unele Zigbee, iar altele folosesc oricare Bluetooth sau Wi-Fi. Când doriți ca o lumină inteligentă Z-Wave să funcționeze cu o priză Wi-Fi, aveți nevoie de ceva care să reducă decalajul. În prezent, huburile inteligente sunt o modalitate de a îndeplini acest rol.

Wink și SmartThings sunt hub-uri inteligente bine cunoscute, dar există numeroase alte opțiuni cu caracteristici diferite. În timp ce unele dintre aceste alternative pot fi bune, altele nu ar trebui să le puneți în casă. Este posibil să nu rămână în preajmă pe termen lung sau să nu fie compatibile cu suficiente dispozitive smarthome.

Iris By Lowe’s este un centru abandonat

Chiar și produsele marilor companii eșuează, iar Iris by Lowes nu face excepție. Este posibil ca Iris să fi fost unul dintre cele mai vechi hub-uri inteligente disponibile, lansat pentru prima dată în 2012, dar, în ciuda faptului că era suficient de competent și susținut de Lowe’s, nu a decolat niciodată. Au fost făcute greșeli, inclusiv un abonament de 10 USD pe lună pentru funcționalitatea oferită gratuit de alte hub-uri și lipsa de suport pentru mai mulți utilizatori – în cele din urmă, magazinul de hardware a vrut să iasă.

  5 moduri de conversie ușoară

Lowe’s a anunțat mai întâi că dorește să găsească un cumpărător care să preia linia de produse Iris, dar mai târziu a făcut o întoarcere și a decis asupra unui oprire completă. Hub-urile Iris nu vor funcționa după 31 martie 2019. Nu le veți mai găsi în magazinele Lowe’s, dar dacă le vedeți la vânzare aftermarket, ar trebui să treceți.

Securifi este Radio Silent pe Actualizări

Securifi există de câțiva ani și a făcut întotdeauna promisiuni înalte. Dispozitivul său Almond 3S va include atât capabilități de router mesh, cât și capabilități smart hub, împreună cu integrarea promisă cu Alexa, Google Home, IFTTT, Philips Hue și altele. Problema este că aceasta a fost promisiunea continuă a unui eventual proiect de ani de zile.

Ultima actualizare a Securifi asupra produsului a venit prin intermediul Stare de nervozitate finalizarea promițătoare era aproape în aprilie 2018. Oferă Almond 3, dar îl descrie ca un router care lumina lunii ca un hub inteligent. Utilizatorii de pe forumurile Securifi s-au plâns de a lipsa actualizărilor de firmware pentru a aborda problemele existente. Configurația ta smarthome s-ar putea să se defecteze și nu poți face nimic în acest sens. Deci, cel mai bun pas pe care îl puteți face este să evitați un produs care are deja un istoric dubios.

Insteon folosește un protocol separat de Z-Wave și ZigBee

La 80 USD, Insteon oferă un hub cu prețuri competitive, care se mândrește cu un număr impresionant de integrări. Insteon va funcționa cu termostatul dvs. Nest, Google Home, Amazon Echo și hub-ul Logitech Harmony. Dacă casa ta este mare, Insteon va funcționa în continuare bine, deoarece dispozitivele Insteon creează o rețea mesh pentru a-și extinde raza de acțiune.

  Imposibil de instalat Guest Additions în VirtualBox

Dacă vă întrebați în acest moment de ce Insteon a făcut această listă, indiciul se află în formularea „dispozitive Insteon” de mai sus. În loc să folosească ZigBee sau Z-Wave (sau ambele așa cum fac majoritatea hub-urilor inteligente), Insteon se bazează pe propriul protocol proprietar. Deși are avantaje precum suportul dual-band, dezavantajul este că puteți utiliza numai dispozitive create pentru hub-ul Insteon.

Această listă este mai mică decât Zigbee sau Z-Wave, așa că vă puneți toate ouăle într-un singur coș și limitați ouăle pe care le puteți avea în același timp. Opțiunea mai bună este să alegeți un hub inteligent care acceptă atât Zigbee, cât și Z-Wave pentru a vă extinde posibilitățile cât mai mult posibil.

Trådfri Gateway este numai pentru iluminat IKEA

IKEA a surprins lumea când a anunțat un salt în lumea smarthome. A anunțat rapid lumini, urmate de un comutator de lumină, o unitate de reglare a luminii și o poartă pentru control extern. În cele din urmă, IKEA a adăugat o priză inteligentă, Alexa și suport Siri.

În comparație, prețurile Trådfri sunt similare sau mai puțin costisitoare decât alte produse cu becuri inteligente (în special în comparație cu Philips Hue), dar acesta rămâne singurul lor avantaj. Pe lângă faptul că oferă doar becuri albe, poarta de acces acceptă doar setul mic de dispozitive IKEA și nu se joacă bine cu alte sisteme. Dacă doriți să utilizați o încuietoare sau un senzor Z-Wave sau Zigbee, veți avea nevoie de un alt hub. Deci e mai bine sări peste Trådfri cu totul.

Din păcate, există deja prea multe hub-uri și uneori se pare că această listă nu se va opri din creștere. Deci, dacă vă gândiți să începeți o casă inteligentă, uitați-vă cu atenție la alegerile dvs., cântăriți beneficiile și dezavantajele fiecărui dispozitiv. Dacă ești judicios în alegerile tale, smarthome ieftină articolele există. Dar ai grijă să nu mergi pe o potecă care te va obliga să dai înapoi și să iei de la capăt.

  Cum să rulați un raport de verificare a armelor