Cum se rezolvă „Eroarea 0xc000021a” în 2023

Aveți de-a face cu codul de eroare 0xc000021a pe computerul dvs. Windows? Dacă da, ați dat peste pagina potrivită.

Ecranul albastru al morții, alias BSOD, erorile sunt considerate a fi cel mai rău tip de erori de tratat. Aceste erori apar în principal din cauza unei erori de sistem sau a unei erori fatale și pot cauza probleme grave, cum ar fi instabilitatea sistemului, potențiala pierdere de date și multe altele.

În majoritatea condițiilor, aceste erori BSOD vă împiedică să accesați sistemul de operare Windows. Prin urmare, rezolvarea acestor erori devine foarte importantă și puțin dificilă. Același lucru se întâmplă cu eroarea codului de oprire 0xc000021a pe Windows.

Pentru a vă ajuta să depanați acest cod de eroare BSOD 0xc000021a, am furnizat aici un ghid detaliat care acoperă soluțiile pe care le puteți urma pentru a o remedia. Acest ghid acoperă, de asemenea, informații despre această eroare, de ce apare și modalități de a o preveni.

Așa că, fără alte prelungiri, să începem –

Care este eroarea codului de oprire 0xc000021a?

Codul de oprire 0xc000021a este o eroare BSOD. Potrivit Microsoft, acest cod de eroare reprezintă STATUS_SYSTEM_PROCESS_TERMINATED, ceea ce înseamnă că procesul de sistem SubSystem de pe Windows a întrerupt și a încheiat în mod neașteptat procesul de sistem.

Acest cod de eroare se declanșează în primul rând atunci când orice servicii critice de sistem, cum ar fi WinLogon (winlogon.exe), Service Host (svchost.exe), subsistemul client-server Run-time (csrss.exe), etc., este corupt sau nu reușește să reușească. încărcați corect.

În toate scenariile, această eroare înseamnă că securitatea sistemului nu poate fi garantată. Prin urmare, sistemul de operare Windows vă trece la modul kernel și afișează BSOD.

Deoarece majoritatea oamenilor au observat această eroare recent după actualizarea sistemului de operare Windows, ei cred că a apărut din cauza upgrade-ului Windows. Deși poate fi cazul pentru tine, această noțiune nu este în întregime adevărată. Această eroare există de mult timp și a afectat mai multe alte versiuni de Windows.

Pe Windows 10 și 11, această eroare apare cu un BSOD în timpul pornirii cu un mesaj de eroare care spune:

PC-ul a întâmpinat o problemă și trebuie să repornească. Colectăm doar câteva informații despre erori și apoi puteți reporni. (##% complet) Dacă doriți să aflați mai multe, puteți căuta online mai târziu această eroare: 0xC000021a.

În timp ce, pe alte versiuni de Windows, această eroare apare de obicei cu alte afirmații, cum ar fi –

 • STOP 0xC000021A
 • STATUS_SYSTEM_PROCESS_TERMINATED (Stare Procesul sistemului încheiat)
 • OPRIRE: c000021a {Eroare fatală de sistem}
 • STOP c000021a

Indiferent de mesajul de eroare pe care îl primiți, soluția pentru eroare ar fi aceeași. Și trebuie să urmați aceeași abordare pentru a o repara.

Ce cauzează codul de eroare 0xc000021a pe Windows?

Acest cod de eroare 0xc000021a și alte erori BSOD pot apărea din mai multe motive specifice pe care le-am împărtășit mai jos –

 • Dispozitive externe incompatibile – De multe ori, s-a văzut că dispozitivele externe, cum ar fi USB-urile, sunt vinovații care provoacă aceste erori BSOD. Din cauza driverelor proaste sau a altor motive similare, aceste dispozitive pot perturba funcționarea și pot împiedica procesele critice ale sistemului.
 • Sectoare de hard disk corupte – La fel ca toate celelalte fișiere de pe computer, procesele de sistem și aplicațiile sunt stocate și pe hard disk. Dacă sectoarele de hard disk sunt corupte sau au unele probleme, sistemul de operare Windows nu va putea accesa procesele și fișierele de sistem. Ca rezultat, va genera erori precum codul de oprire BSOD 0xc000021a.
 • Drivere corupte sau învechite – Driverele corupte și proaste cauzează adesea mai multe erori legate de Windows, inclusiv BSOD și probleme legate de compatibilitate. Același lucru ar putea fi motivul pentru care vă confruntați cu eroarea codului stop 0xc000021a pe Windows.
 • Programe corupte/incompatibile și actualizări Windows – Similar cu driverele, programele corupte și fișierele de actualizare Windows care fie nu sunt descărcate corect, fie sunt corupte pot provoca, de asemenea, probleme cu procesele sistemului. Ca rezultat, veți vedea această eroare BSOD.
 • Viruși sau programe malware – Este un alt motiv posibil care nu numai că declanșează erori BSOD, ci și alte amenințări nedorite. Prin urmare, ar trebui să vă gândiți să vă scanați computerul în mod regulat pentru a vă asigura că sunteți ferit de toate amenințările legate de viruși.
 • Intrări din registry Windows configurate greșit – De fiecare dată când faceți o modificare la nivel de sistem, aceasta modifică intrările din registry Windows. Programele terțe pot utiliza, de asemenea, registry pentru a stoca setările. Prin urmare, indiferent de motiv, dacă aveți intrări de registry configurate greșit pe sistemul dvs., acesta ar putea fi motivul pentru care aveți de-a face cu această eroare BSOD.

Acestea sunt cele mai frecvente motive care declanșează acest cod de eroare BSOD 0xc000021a. Acum că știți cauza, să discutăm soluțiile pe care le puteți urma pentru a remedia această eroare.

Lucruri care vă vor ajuta să remediați Windows Stop Code 0xc000021a

De multe ori, veți rămâne blocat în bucla de pornire și nu veți putea porni computerul dacă aveți de-a face cu codul de eroare BSOD 0xc000021a. Puteți, totuși, să încercați o repornire completă pentru a vedea dacă aceasta vă ajută să vă încărcați sistemul de operare.

Dacă repornirea completă vă ajută, puteți rula soluțiile de soluționare partajate în secțiunea ulterioară a acestui articol pentru a remedia această eroare BSOD. Puteți reporni PC-ul pur și simplu apăsând tasta de pornire până când computerul se oprește și, după aceea, reporniți-l.

Dar dacă bucla de pornire se repetă, repornirea hard nu va funcționa. În acest scenariu, puteți încerca câteva lucruri –

#1. Rulați repararea pornirii

Startup Repair este un mediu de recuperare Windows (WinRE) care vă ajută să depanați erorile care împiedică pornirea corectă a sistemului de operare. Cu toate acestea, ajungerea la WinRE este puțin dificilă dacă computerul nu pornește. Asta pentru că BSOD vă împiedică să faceți ceva pe computer.

  Cum se creează etichete de corespondență în Word dintr-o listă Excel

Pentru a ajunge la WinRE, trebuie să vă bazați pe hard reboot. Pentru aceasta, trebuie să reporniți computerul Windows de trei până la patru ori în câteva minute.

Iată cum puteți reporni computerul și încărcați WinRE –

 • Apăsați și mențineți apăsat butonul de pornire pentru a opri computerul.
 • Acum, apăsați din nou butonul de pornire pentru a porni computerul. Dar după ce vedeți orice semn de pornire Windows, cum ar fi sigla Windows, apăsați din nou butonul de pornire până când computerul se oprește.
 • Repetați acest proces de câteva ori în câteva minute.

Câteva încercări eșuate de pornire vă vor duce la WinRE. Veți vedea „Pregătirea reparației automate” pe ecran.

Odată ce se încarcă, trebuie să faceți clic pe butonul Opțiuni avansate. După aceea, urmați acești pași pentru a rula Startup Repair –

 • Faceți clic pe opțiunea Depanare.

 • Acum, selectați opțiunile avansate.

 • Aici veți vedea o mulțime de opțiuni. Selectați Repararea pornirii.

 • Computerul va reporni și vă va cere să vă selectați contul de utilizator și să vă conectați la el folosind parola pentru a rula Startup Repair. Pur și simplu urmați promptul.

 • Odată ce vă conectați, va lansa direct reparația de pornire și va începe să vă diagnosticați computerul.

Trebuie să aveți răbdare și să așteptați ca Startup Repair să-și încheie procesul. Cu toate acestea, dacă Startup Repair nu vă poate rezolva problema și nu vă permite să porniți, trebuie să porniți folosind Safe Mode. Abia după aceea, puteți aplica remedieri.

#2. Activați modul sigur

Modul sigur Windows este un mod de diagnosticare care pornește sistemul de operare doar cu drivere și servicii esențiale. Acest mod este utilizat în principal pentru a depana probleme precum sistemul de operare blocat, imposibilitatea de a porni corect, instabilitatea din cauza actualizărilor, driverelor și aplicațiilor și alte erori.

Deoarece sunteți blocat în bucla de pornire, puteți activa Modul sigur folosind WinRE. Pentru a încărca WinRE, puteți urma pașii menționați mai sus.

După ce WinRE se încarcă, puteți urma acești pași pentru a activa Modul sigur –

 • Faceți clic pe opțiunea Depanare.
 • Aici, faceți clic pe Opțiuni avansate.
 • Va aduce o grămadă de opțiuni. Trebuie să selectați Setări de pornire.

 • Acum, faceți clic pe butonul Restart.

 • Odată ce computerul este repornit, apăsați tasta funcțională alocată opțiunii Enable Safe Mode. Pe majoritatea mașinilor Windows, va fi F4, dar în unele scenarii rare, poate varia.

Asta este. Acest lucru vă va porni în modul sigur. Odată ce vă aflați în modul sigur, veți vedea un ecran negru cu „Modul sigur” menționat în toate colțurile. Puteți începe procesul de depanare de aici pentru a rezolva eroarea codului de oprire 0xc000021a.

Cum să remediați codul de eroare 0xc000021a pe Windows

Acum că ați pornit în modul Safe, este timpul să rulați soluțiile pentru a remedia această eroare BSOD –

#1. Deconectați toate dispozitivele externe

Unul dintre cele mai frecvente motive pentru care oamenii se confruntă cu această eroare este din cauza dispozitivelor externe incompatibile care interferează cu procesul de pornire. Prin urmare, deconectarea lor de la computer ar trebui să fie cea mai bună metodă pentru a vedea dacă asta ajută. Totuși, nu trebuie să porniți în Safe Mode pentru această metodă.

Deconectați toate dispozitivele externe conectate la computer și reporniți-l. Dacă eroarea este remediată, conectați fiecare dispozitiv unul câte unul pentru a vedea care este vinovatul.

Dar dacă eroarea încă există, urmați următoarea metodă.

#2. Rulați o scanare SFC

După cum am menționat, această eroare apare adesea din cauza sectoarelor de hard disk corupte. Rularea scanării SFC vă poate ajuta să reparați fișierele și sectoarele de hard disk corupte. Ca rezultat, această eroare BSOD va fi remediată.

Lucrul bun este că rularea unei scanări SFC este ca un cakewalk.

Iată cum puteți rula o scanare SFC –

 • În primul rând, porniți computerul în modul sigur.
 • Apăsați tasta Windows de pe tastatură pentru a deschide meniul Start.
 • Aici, tastați cmd pentru a găsi linia de comandă și faceți clic pe opțiunea Run as administrator. Va lansa linia de comandă cu toate drepturile de administrator.

 • Acum, trebuie să tastați următoarea comandă și să apăsați Enter.
DISM.exe /Online /Cleanup-image /RestoreHealth

Aceasta va rula Deployment Image Service and Management. Este esențial și recomandat să rulați DISM înainte de a utiliza System File Checker. Acest lucru poate dura ceva timp, deoarece va aduna fișierele care cauzează probleme și trebuie remediate.

 • După ce se încheie, tastați următoarea comandă pentru a rula scanarea SFC și apăsați Enter.
sfc /scannow

Aceasta va lansa utilitarul System File Checker și va procesa repararea automată. Scanarea poate dura ceva timp, așa că aveți răbdare și nu închideți promptul de comandă.

 • La finalizarea scanării, SFC va produce o listă de fișiere care au fost remediate. Dacă nu poate găsi niciun fișier corupt, veți vedea un mesaj care spune: Protecția resurselor Windows nu a găsit încălcări ale integrității. În ambele situații, tastați comanda de ieșire și apăsați Enter pentru a închide linia de comandă.

Acum, reporniți computerul și vedeți dacă încă vă confruntați cu eroarea 0xc000021a pe Windows. Dacă da, încercați următoarea soluție.

#3. Reveniți acțiunile în așteptare

Deoarece majoritatea oamenilor se confruntă cu această eroare după actualizarea sistemului de operare Windows, instalările necorespunzătoare ale actualizărilor și acțiunile în așteptare, cum ar fi actualizări de drivere, pachete de service și altele, pot fi un motiv pentru care vă confruntați cu acest cod de eroare 0xc000021a. Într-un astfel de scenariu, revenirea acțiunilor în așteptare poate fi o soluție excelentă pentru a remedia această eroare.

Revenirea acțiunilor în așteptare ar opri și anula instalarea eșuată și incompletă și vă poate ajuta să remediați această eroare.

Pentru a reveni la acțiunile în așteptare, trebuie să porniți în Mediul de recuperare Windows. Am explicat deja cum puteți ajunge la WinRE mai sus.

Odată ce sunteți în WinRE, urmați acești pași pentru a reveni la acțiunile în așteptare –

 • Faceți clic pe opțiunea Depanare.
 • După aceea, selectați Opțiuni avansate.
 • Aici, selectați opțiunea Command Prompt.

 • Este posibil să vă solicite să vă selectați contul și să vă conectați la el. Fa aia.
 • Odată ce linia de comandă se încarcă, tastați comanda partajată de mai jos și apăsați Enter.
dism /image:C: /cleanup-image /revertpendingactions

Deoarece am Windows-ul meu instalat pe unitatea C, am tastat C în comandă. Dacă aveți Windows instalat pe orice altă unitate, înlocuiți C cu litera atribuită acelei unități.

  9 instrumente pentru a verifica listele negre de domenii (DNSBL) pentru probleme de livrare a e-mailului

Așteptați ca comanda să se execute cu succes. Apoi, încercați să porniți în Windows în mod normal pentru a verifica dacă eroarea persistă. Dacă se întâmplă, urmați următoarea soluție.

#4. Reveniți sistemul la ultima stare de funcționare

Din nou, deoarece majoritatea utilizatorilor se confruntă cu această eroare de cod de oprire BSOD 0xc000021a după actualizarea sistemului de operare, revenirea la un punct de restaurare de lucru anterior ar putea fi o soluție excelentă pentru a remedia această eroare. Aceasta este cea mai bună metodă, deoarece dacă instalați un punct de restaurare, nu veți pierde nicio dată și veți remedia eroarea.

După aceea, dacă doriți, puteți instala din nou actualizările.

Această metodă, din nou, poate fi urmată fie din Safe Mode, fie din WinRE. Iată cum puteți face asta din WinRE, deoarece aceasta este o alegere puțin mai bună și conține mai puțini pași –

 • În primul rând, contactați WinRE. Puteți urma pașii împărtășiți mai sus pentru același lucru.
 • Faceți clic pe opțiunea Depanare.
 • Aici, selectați opțiunile avansate.
 • Aici, veți vedea o mulțime de opțiuni. Selectați opțiunea Restaurare sistem. Acesta vă va porni computerul la System Recovery.

 • Selectați contul dvs. de utilizator și conectați-vă la el introducând parola.

 • Vă va afișa o listă de imagini de sistem create pe computer. Pur și simplu alegeți punctul de restaurare pe care l-ați creat sau cel mai recent, apoi faceți clic pe butonul Următorul.

 • Urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a restabili imaginea sistemului.

Întregul proces de restaurare a imaginii poate dura până la câteva minute.

PC-ul se va reporni automat după finalizarea procesului de restaurare. În cazul în care nu se întâmplă, reporniți singur computerul și verificați dacă eroarea a fost remediată.

Rețineți că, deși System Restore este un utilitar Windows foarte convenabil, este dezactivat implicit. Prin urmare, dacă nu ați putut găsi o imagine de restaurare a sistemului, este posibil să fie pentru că acest utilitar a fost dezactivat pe computer. În acest scenariu, această soluție nu va funcționa pentru dvs.

#5. Reconstruiți datele de configurare de pornire

Boot Configuration Data, alias BCD, conține instrucțiunile necesare pentru a porni sistemul de operare Windows rapid și în siguranță. Dacă BCD-ul este corupt sau omite ceva, computerul nu va reporni corect, declanșând erori precum codul de oprire BSOD 0xc000021a.

Prin urmare, reconstruirea datelor de configurare de pornire ar putea fi o soluție excelentă pentru a rezolva eroarea 0xc000021a.

Pentru a reconstrui BCD, trebuie să urmați acești pași simpli –

 • Porniți computerul Windows în WinRE.
 • Faceți clic pe opțiunea Depanare.
 • După aceea, selectați Opțiuni avansate.
 • Aici, selectați opțiunea Command Prompt.
 • Tastați comanda bootrec /rebuildbcd și apăsați Enter. Aceasta va reconstrui datele de configurare de pornire. Dacă această comandă nu găsește nimic, utilizați următoarea comandă și apăsați Enter.
bcdboot C:windows /s C:

Pe lângă datele de configurare de pornire, ar trebui să luați în considerare și repararea înregistrării master de boot.

 • Pentru a remedia MBR, trebuie să tastați comanda bootrec /fixmbr și să apăsați Enter.

 • Acum, tastați comanda de ieșire și apăsați Enter.

După aceea, reporniți computerul pentru a vedea dacă eroarea a fost remediată. În cazul în care încă vedeți eroarea, urmați următoarea soluție.

#6. Rulați Windows Defender Antivirus

După cum am menționat, este posibil ca computerul să fie infectat cu programe malware și viruși, ceea ce ar putea cauza în cele din urmă această eroare BSOD de cod de oprire 0xc0021a pe computerul Windows. Prin urmare, ar trebui să executați o scanare amănunțită de viruși.

Problema este că, chiar dacă aveți un program antivirus instalat, nu îl puteți utiliza deoarece sunteți blocat în bucla de pornire. Într-un astfel de scenariu, puteți utiliza utilitarul antivirus încorporat din Microsoft Windows, Windows Defender.

Iată cum puteți rula antivirusul Windows Defender pentru a remedia această eroare –

 • În primul rând, porniți computerul Windows în modul sigur.
 • Acum, deschide Setări sistem.
 • Faceți clic pe opțiunea Actualizare și securitate.

 • Selectați opțiunea Securitate Windows din panoul din stânga.

 • Faceți clic pe opțiunea de protecție împotriva virușilor și amenințărilor listată în zonele de protecție. Aceasta va deschide o nouă fereastră pentru dvs.

 • Faceți clic pe Opțiuni de scanare din Amenințări curente.

 • Acum, faceți clic pe opțiunea Scanare completă și apoi faceți clic pe butonul Scanează acum.

Asta este. Windows Defender va începe să vă scaneze în detaliu unitățile pentru orice viruși și programe malware. Dacă Windows Defender găsește vreo amenințare pe computer, Defender le va pune pe o listă.

Windows Defender oferă în continuare instrucțiuni pentru a remedia acele amenințări, astfel încât să puteți avea din nou computerul în stare de funcționare. Odată ce toate amenințările au fost remediate, reporniți computerul pentru a verifica dacă eroarea mai există.

#7. Dezinstalați programele instalate recent

Dacă codul de eroare 0xc000021a a apărut după instalarea oricărui program, programul este probabil cauza erorii. Prin urmare, ar trebui să dezinstalați aceste programe pentru a vedea dacă asta vă ajută să remediați această eroare BSOD.

Iată cum puteți dezinstala programele instalate recent –

 • În primul rând, porniți sistemul de operare Windows în modul sigur.
 • Acum, apăsați tasta Windows și tastați Panou de control și apăsați Enter.
 • Selectați opțiunea Dezinstalați un program din Programe.

 • Aici veți vedea o listă de programe instalate. Sortați lista după data de instalare și dezinstalați programele pe care le-ați instalat recent.

Odată ce aceste aplicații sunt dezinstalate, reporniți sistemul și verificați dacă eroarea a fost remediată. Dacă nu este, urmați următoarea soluție.

#8. Dezinstalați Windows Update problematic

Deoarece majoritatea oamenilor se confruntă cu această eroare după actualizarea Windows-ului, dezinstalarea actualizărilor Windows recente poate fi o soluție pentru a remedia eroarea.

Iată cum puteți dezinstala actualizările problematice pentru a remedia codul de eroare 0xc000021a –

 • În primul rând, porniți computerul Windows în modul sigur.
 • Acum, accesați Setări.
 • Faceți clic pe opțiunea Actualizare și securitate.
 • Selectați opțiunea Windows Update din panoul din stânga și apoi faceți clic pe opțiunea Vizualizare istoricul actualizărilor.

 • Acum, faceți clic pe opțiunea Dezinstalare actualizări.

 • Aici, căutați actualizările recente pe care le-ați instalat și care ar putea cauza această eroare BSOD. Faceți clic dreapta pe ele și selectați Dezinstalare.

 • Dacă vă solicită vreo permisiune, permiteți-o și continuați.

După ce dezinstalați actualizările recente, reporniți computerul și verificați dacă eroarea a fost rezolvată. Dacă încă vedeți codul de eroare BSOD 0xc000021a, urmați următoarea soluție.

#9. Actualizați driverele de dispozitiv

Driverele învechite și incompatibile sunt printre cele mai frecvente motive pentru care oamenii se confruntă cu erorile BSOD. Deoarece codul de eroare 0xc000021a este, de asemenea, o eroare BSOD, actualizarea driverelor de dispozitiv sau eliminarea celor problematice ar putea fi o soluție excelentă pentru a remedia eroarea.

  20 de huse elegante pentru iPhone 15 pentru protecție supremă împotriva căderii

Iată cum puteți remedia problemele legate de șofer –

 • În primul rând, porniți Windows-ul în modul sigur.
 • Faceți clic dreapta pe butonul Start și selectați Manager dispozitive din meniul derulant.

 • Acum, localizați driverele problematice. Driverele care vă pot cauza această eroare vor avea un semn de exclamare galben pe el.
 • Faceți clic dreapta pe driverul problematic și selectați opțiunea Actualizare driver.

 • Va apărea o mini fereastră. Aici, selectați opțiunea Căutați automat drivere.

Procedând astfel, se va iniția automat procesul de actualizare a driverului. Dacă programul de actualizare a driverelor nu poate găsi niciun driver asociat, puteți încerca opțiunea Dezactivare dispozitiv sau Dezinstalare dispozitiv. Cu toate acestea, dezactivarea/dezinstalarea va opri imediat dispozitivul respectiv. Va trebui să instalați din nou driverele de dispozitiv pentru ca acel dispozitiv să funcționeze din nou.

#10. Dezactivați aplicarea semnăturii șoferului

Dacă actualizarea sau dezinstalarea driverelor nu a putut remedia eroarea, puteți încerca să dezactivați aplicarea semnăturii driverului.

Programele care nu sunt semnate digital sau verificate de Microsoft nu au permisiunea, implicit, să ruleze pe Windows. Există șanse ca aplicarea semnăturii driverului să fi fost dezactivată pe versiunea anterioară de Windows, dar când ați actualizat computerul, acesta a trecut la setările implicite.

Dacă acesta poate fi cazul, dezactivarea Driver Signature Enforcement va remedia cu siguranță eroarea pentru dvs.

Iată cum poți face asta –

 • În primul rând, accesați Mediul de recuperare Windows.
 • Faceți clic pe opțiunea Depanare.
 • Acum, faceți clic pe Opțiuni avansate.
 • Aici, trebuie să faceți clic pe opțiunea Setări de pornire urmată de opțiunea Restart.
 • Veți vedea o listă de opțiuni. Apăsați F7 pentru a dezactiva aplicarea semnăturii șoferului.

După aceasta, sistemul dumneavoastră se va reporni automat. În cazul în care nu, pur și simplu reporniți computerul manual și verificați dacă problema a fost rezolvată.

#11. Reparați registrul de sistem

Intrările corupte din registrul de sistem care sunt esențiale pentru pornire sunt un alt motiv comun care provoacă erori BSOD, cum ar fi codul de eroare 0xc000021a. Prin urmare, restabilirea intrărilor din registry de sistem la valorile implicite poate fi o soluție excelentă pentru a remedia această eroare.

Iată cum vă puteți repara registrele de sistem pentru a remedia acest cod de eroare –

 • În primul rând, porniți computerul în Mediul de recuperare Windows.
 • Acum, faceți clic pe opțiunea Depanare.
 • Aici, selectați opțiunile avansate și apoi selectați linia de comandă.
 • Vă va cere să vă selectați contul de utilizator și să vă conectați folosind parola. Fa aia.
 • Acum, tastați următoarele comenzi și apăsați tasta Enter după ce fiecare comandă este executată.
cd /d C:windowsSystem32config

xcopy *.* C:RegBack

cd RegBack

dir

Aceste comenzi vor elimina toate modificările care au fost făcute în registrul sistemului dvs. de către orice software, fișiere de sistem sau fișiere SAM. Dacă găsiți modificări care au fost făcute recent care ar fi putut afecta sistemul dvs., urmați pasul următor.

În caz contrar, dacă ultimele modificări au fost făcute cu ceva timp în urmă, nu faceți altceva decât să reporniți computerul și să urmați următoarea metodă.

 • Tastați următoarele comenzi una câte una și apăsați Enter după ce fiecare comandă este executată.
copy /y software ..

copy /y System ..

copy /y Sam ..

Rețineți că două puncte sunt incluse în comenzi.

#12. Utilizați Vizualizatorul de evenimente

Dacă niciuna dintre soluțiile menționate anterior nu funcționează pentru dvs., puteți încerca să utilizați Event Viewer, un utilitar de înregistrare intern Windows, pentru a identifica posibilul motiv pentru care apare această eroare.

Iată cum puteți utiliza Event Viewer –

 • Mai întâi de toate, porniți Windows în modul sigur.
 • Apăsați tasta Windows, tastați Event Viewer și lansați acest utilitar.

 • Din panoul din stânga, selectați jurnalele Windows și din lista verticală, selectați Sistem.

 • Dacă există vreo intrare recentă care spune Eroare, faceți clic pe ea.
 • Aici, căutați informațiile furnizate în fila General și Detalii. Puteți folosi aceste informații pentru a găsi alte soluții relevante pe care le puteți urma pentru a remedia această eroare BSOD.

#13. Resetați Windows-ul

Dacă nimic nu funcționează pentru tine, singura opțiune care rămâne este resetarea Windows-ului.

Cu toate acestea, rețineți că resetarea Windows ar șterge toate programele și setările instalate. Resetarea Windows ar reseta practic totul la starea implicită din fabrică. Windows, totuși, vă oferă o opțiune dacă doriți să vă păstrați fișierele personale.

Dacă optați pentru această opțiune, numai unitatea dvs. de sistem Windows va fi resetată la valoarea implicită, în timp ce nu va modifica niciun fișier din alte unități.

Deoarece îți vei pierde datele în toate scenariile, resetarea Windows ar trebui să fie ultima armă din arsenalul tău.

Iată cum vă puteți reseta Windows-ul –

 • În primul rând, porniți computerul Windows în WinRE.
 • Selectați opțiunea Depanare.
 • Faceți clic pe opțiunea Reset this PC.
 • Aici, veți vedea două opțiuni – Păstrați fișierele mele și Eliminați totul. După cum am menționat, opțiunea Păstrați fișierele mele va reseta doar unitatea de sistem, în timp ce opțiunea Eliminați totul va șterge datele de pe toate unitățile. Aș recomanda să optați pentru opțiunea Păstrați fișierele mele.

 • Vi se va cere să vă selectați contul și să vă conectați la el folosind parola. Fa aia.

Asta este. Acest lucru va iniția procesul de resetare și, în funcție de opțiunile pe care le alegeți, poate dura câteva minute până la câteva ore.

Resetarea computerului este soluția sigură pentru a remedia acest cod de eroare 0xc000021a. Cu toate acestea, aceasta va șterge toate instalările, datele și setările aplicației.

Cum să preveniți erorile BSOD, cum ar fi codul de eroare 0xc000021a

Mai jos, am împărtășit câteva dintre cele mai bune sfaturi pe care le puteți urma pentru a preveni erorile BSOD –

 • Păstrați Windows-ul și driverele actualizate – Deoarece erorile BSOD apar în principal din cauza driverelor incompatibile și a instalărilor Windows incompatibile, menținerea driverelor și a Windows-ului la zi ar putea fi cel mai bun lucru pe care îl puteți face. Puteți actualiza Windows direct din Setările de actualizare Windows, iar pentru drivere, puteți utiliza programe de actualizare a driverelor.
 • Evitați software-ul de la terți – Software-ul terță parte, în special cele de pește, pot cauza probleme și declanșa erori BSOD. Prin urmare, evitați instalarea de software terță parte din surse necunoscute.
 • Utilizați un antivirus de încredere – Chiar dacă Windows vine în mod implicit cu Windows Defender, este întotdeauna o idee grozavă să utilizați un program antivirus mai eficient pentru a vă proteja computerul împotriva diferitelor tipuri de malware, viruși și amenințări.

Iată-l – un ghid detaliat care acoperă diferite soluții pentru a remedia eroarea 0xc000021a.

Erorile BSOD sunt dificil de tratat, deoarece vă împiedică să porniți sistemul de operare Windows. Când aveți de-a face cu erorile BSOD, cum ar fi codul de oprire 0xc000021a, trebuie să urmați o abordare diferită decât de obicei.

Sperăm că soluțiile menționate mai sus v-au ajutat să remediați această eroare pe computerul dvs. Windows.

Apoi, puteți citi și cum să remediați eroarea „d3dx9_43.dll Not Found/Missing” pe Windows.